Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Γενάρη
  • Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα
  • Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ανατροπές στον Κλάδο Υγείας του ΙΚΑ
Εργατικά

Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

Ανατροπές στον Κλάδο Υγείας του ΙΚΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2009, 00:00

 
«Οι αρμοδιότητες των συνιστωμένων με το παρόν άρθρο Κεντρικών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την οργάνωση και λειτουργία τους, καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, που εκδίδεται μετά από πρόταση του ΔΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».
 
Σ’ αυτή τη φαινομενικά αθώα παράγραφο συνοψίζεται η ουσία του νομοσχέδιου για τον «λειτουργικό διαχωρισμό» των Κλάδων Υγείας και Σύνταξης του ΙΚΑ, τον οποίο προανήγγειλε «εν χορδαίς και οργάνοις» ο ίδιος ο Καραμανλής, επισκεπτόμενος το υ-πουργείο Εργασίας. Η κυβέρνηση δίνει στον εαυτό της εν λευκώ εξουσιοδότηση να ρυθμίσει με υπουργικές αποφάσεις όλα τα κρίσιμα θέματα. Αυτά που αφορούν τη χρηματοδότηση των δαπανών Υγείας. Το ποιος πληρώνει, δηλαδή. Ποια είναι η συμμετοχή του κράτους; Τι θα γίνει με τα ελλείμματα του Κλάδου Υγείας; Ποιος θα πληρώσει γι’ αυτά;
 
Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία απαντήσεις δεν δίνονται από το νομοσχέδιο, το οποίο επίσημα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, όμως έχει διαρρεύσει και το έχουμε στα χέρια μας. Στην πράξη, όμως, οι απαντήσεις έχουν δοθεί προ πολλού. Οι προθέσεις δεν εικάζονται, αλλά είναι σαφείς και κατηγορηματικές. Ιδού η απόδειξη.
 
Με τον περιβόητο αντιασφαλιστικό νόμο Σιούφα (ν. 2084/1992) θεσπίστηκε η τριμερής χρηματοδότηση για τους ασφαλιζόμενους μετά την 1.1.1993. Στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης, το κράτος έπρεπε να καταβάλει κάθε χρόνο και ποσοστό 4,3% ως συμμετοχή του στον κλάδο υγείας. Με το νόμο Ρέππα καθιερώθηκε η αντικατάσταση της συμμετοχής του κράτους στον κλάδο σύνταξης με την καθιέρωση ετήσιας επιχορήγησης ίσης με το 1% του ΑΕΠ. Για τον κλάδο υγείας παρέμεινε η παλιά ρύθμιση. Τον Οκτώβρη του 2003, ο τότε υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης προσπάθησε με τροπολογία να καταργήσει αυτή την υποχρέωση του κράτους. Δικές μας καταγγελίες και παρεμβάσεις προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ ανάγκασαν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία είχε συναινέσει στο νόμο Ρέππα, να παρέμβει στην κυβέρνηση και ο Χριστοδουλάκης να αναγκαστεί να αποσύρει την τροπολογία.
 
Αυτό που δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει νόμιμα το έκανε παράνομα. Στον προϋπολογισμό του 2004 δεν εγγράφηκε το κονδύλι για τη συμμετοχή του κράτους κατά 4,3% στη χρηματοδότηση του κλάδου υγείας του ΙΚΑ. Στο νόημα μπήκε αμέσως και η «γαλάζια» κυβέρνηση, η οποία επίσης συνέχισε να μην εγγράφει στον κρατικό προϋπολογισμό αυτό το κονδύλι. Δηλαδή, αρχής γενομένης από το 2004, το ΙΚΑ στερείται κάθε χρόνο ένα σημαντικό ποσό εσόδων για τον κλάδο υγείας, το οποίο θα έπρεπε να του καταβάλλεται βάσει του νόμου. Το ποσό αυτό ήταν το 2004 γύρω στα 150 εκατ. ευρώ. Συνυπολογίζοντας όχι μόνο τον πληθωρισμό, αλλά και το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι μετά το 1993 ασφαλισμένοι, μιλάμε για μια ληστεία 6 (μέχρι στιγμής) ετών, που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ!
 
Μπορούμε, λοιπόν, να κατανοήσουμε εύκολα ότι το κράτος ούτε αυτά τα λεφτά πρόκειται να δώσει, ούτε να καθιερώσει άλλης μορφής συμμετοχή του στον κλάδο υγείας. Ποιος θα πληρώσει, λοιπόν, τα ελλείμματα; Οι ασφαλισμένοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Πώς θα γίνει αυτό; Με υπουργικές αποφάσεις, για την έκδοση των οποίων η κυβέρνηση δίνει με το νομοσχέδιο εν λευκώ εξουσιοδότηση στον εαυτό της. Επειδή βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δεν τολμούν ν’ ανακοινώσουν τώρα συγκεκριμένα μέτρα. Δημιουργούν το πλαίσιο και δίνουν δικτατορικές αρμοδιότητες σε δυο υπουργούς, ν’ αποφασίζουν τα πάντα με απλές αποφάσεις τους, που δεν περνούν καν από κοινοβουλευτικό έλεγχο.
 
Το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα νέο γραφειοκρατικό περιβάλλον μέσα στο ΙΚΑ, με τη δημιουργία δύο γενικών διευθύνσεων Υγείας, αντί για μία που υπήρχε ως τώρα,  και κάποιες άλλες αλλαγές, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν το κατάλληλο οργανωτικό περιβάλλον για να έρθουν αργότερα οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες οι δαπάνες Υγείας θα φορτωθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στις πλάτες των ασφαλισμένων. Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να καθιερώσει την κάρτα υγείας, ένα είδος πιστωτικής κάρτας που θα δικαιούται κάθε ασφαλισμένος.
Μόλις ξεπεράσει το πλαφόν, θ’ αρχίσει να πληρώνει από την τσέπη του.
 
Οπως κάθε παγίδα, έτσι και αυτή έχει το τυράκι της. Από τη μια έχουμε τις βαρύγδουπες Πρότυπες Μονάδες Υγείας και από την άλλη τη ρύθμιση μιας σειράς επιμέρους θεμάτων που εκσυγχρονίζουν κάποιες πλευρές στην πολιτική Υγείας του ΙΚΑ. Οι Πρότυπες Μονάδες Υγείας, βέβαια, αποτελούν «φωτογραφία» των περιβόητων Αστικών Κέντρων Υγείας του ΠΑΣΟΚ, που ποτέ δεν δημιουργήθηκαν. Οποιος παρακολουθεί συστηματικά τα ασφαλιστικά θέματα γνωρίζει ότι διακαής πόθος των κυβερνήσεων είναι να δημιουργήσουν ενιαίες μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.
 
Αυτό το νομοσχέδιο έχει σαν σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα, που θα δέσουν χειροπόδαρα για χρόνια την εργατική τάξη. Η απόρριψή του πρέπει να συνοδευτεί από την απαίτηση για δωρεάν παροχή Υγείας σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να πληρώνουν δεκάρα από την τσέπη τους.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Θ. Ηλιόπουλος
Επόμενο άρθρο

Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

Τα σωματεία του ΗΣΑΠ ζητούν το διώξιμο του δουλέμπορου

Σχετικά Αρθρα

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

«Μποναμάς» με απολύσεις εργατών στα Public

Εργατικά 27 Δεκ 2025, 20:01

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Νόμιμη η απεργία-αποχή των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαγραφές φοιτητών – Αυτή είναι η απόφαση-κόλαφος στα μούτρα του Μητσοτάκη

Εργατικά 21 Δεκ 2025, 05:25

Η αγωγή Τυχεροπούλου κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και η αποκάλυψη των μαφιόζικων μεθόδων εργασιακής, ηθικής και κοινωνικής εξόντωσής της

Εργατικά 20 Δεκ 2025, 20:47
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

1865: Πεθαίνει ο Πιερ Ζοζέφ Προυντόν.

1915: Συλλαλητήρια σε Πάτρα και Βόλο για την τιμή του ψωμιού που έφτασε τα ογδόντα λεπτά.

1945: Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει στο γκέτο της Βαρσοβίας. Από τις 230.000 κατοίκους το 1940 είχαν απομείνει 900.

1978: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Bορειοαμερικανών στην Αθήνα (ΕΛΑ).

1994: Συλλαμβάνεται στην Ιταλία ο Λορέντσο Παντσαβόλτα που εξαγόρασε την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής, με την κατηγορία της απάτης κατά του κράτους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    17Ν
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Εφετείο 17Ν
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    ΕΛΑ
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Ποιοι είμαστε
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Επικοινωνία
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Όροι χρήσης
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Ποιοι είμαστε
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Επικοινωνία
  • Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo