Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί δεν ευδοκίμησε μια ωραία προσπάθεια
  • Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι
  • Οι φιέστες εξαπάτησης των ανέργων, τώρα και στον τουρισμό! 
  • Frοm Irina with love
  • Ενα «παιχνίδι» που στο τέλος κερδίζουν πάντα οι καπιταλιστές
  • Η εθνική μας γιαγιά μαλώνει τα παιδάκια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Προκαλεί και επιβεβαιώνει τις εναντίον της καταγγελίες η υφυπουργός Τελιγιορίδου
Επικαιρότητα

Προκαλεί και επιβεβαιώνει τις εναντίον της καταγγελίες η υφυπουργός Τελιγιορίδου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Απρ 2019, 06:49

Πανικό προκάλεσαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το δημοσίευμά μας στις 20 του Απρίλη (δείτε ) και η κοινή καταγγελία των ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) και ΠΕΚΔΥ (Πανελλήνια Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων) μια μέρα μετά (δείτε ), αναφορικά με τη διάταξη για τον περιβόητο , που εισάγεται στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και αποσκοπεί στον παροπλισμό της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής (ΓΔΚ) και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ).
 
Ο πανικός κατέλαβε ιδιαίτερα την υφυπουργό , η οποία, πριν γίνει βουλευτής και υπουργός, διατηρούσε , γεγονός που επεσήμαναν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και «έτσουξε» ιδιαίτερα τη νεόκοπη υφυπουργό, η οποία έφτασε στο σημείο να εκδώσει ένα προκλητικό Δελτίο Τύπου που αποπνέει φασισμό χουντικού τύπου, καθώς απαιτεί από τα συνδικαλιστικά όργανα  να ανακαλέσουν το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν! Την ίδια στιγμή, όμως, -εμμέσως πλην σαφώς- η Τελιγιορίδου επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη για την προωθούμενη διάταξη και την καταγγελία ότι μέσω αυτής μεθοδεύεται ο παροπλισμός της ΓΔΚ και των ΔΑΟΚ.
 
Η Τελιγιορίδου, λόγω επαγγέλματος, αν μη τι άλλο, οφείλει να γνωρίζει ότι ο περιβόητος κτηνίατρος εκτροφής, τον οποίο έχει δικαίωμα να προσλαμβάνει μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα, αφορά τον λεγόμενο . Ο κτηνίατρος εκτροφής των προγραμμάτων για την υγεία των ζώων, την προστασία των ζώων και την κτηνιατρική δημόσια υγεία.
 
Μιλάμε για μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, που είναι η μειοψηφία των κτηνοτροφικών μονάδων στην Ελλάδα, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτροφικών μονάδων φυτοζωεί και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να προσλαμβάνουν κτηνιάτρους.
 
Πρέπει επίσης να θυμίσουμε, ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών και τα λεγόμενα θεσμικά όργανα της ΕΕ αναθέτουν πρωτεύοντα ρόλο στο λεγόμενο αυτοέλεγχο των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, σε βάρος των επίσημων ελέγχων που διενεργούνται από τις δημόσιες υπηρεσίες, γιατί πρώτιστο μέλημά τους δεν είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος, αλλά η προστασία της αποκόμισης ανώτατου κέρδους από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
 
Η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων εισήγαγε το 2014, με διατάξεις στα άρθρα 60 και 62 του νόμου 4235, τον κτηνίατρο εκτροφής. Ενώ, όπως αναφέραμε, αυτός αφορά αποκλειστικά τον αυτοέλεγχο των κτηνοτροφικών μονάδων, αποφάσισανι να του χορηγήσουν και μερικές αρμοδιότητες από τους επίσημους ελέγχους, όσον αφορά τα προγράμματα για την υγεία των ζώων.
 
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αντιπολίτευσης, καταψήφισε αυτά τα άρθρα, ενώ ο εισηγητής του Δ. Κοδέλας τοποθετήθηκε ενάντια στο θεσμό του κτηνίατρου εκτροφής. Είπε χαρακτηριστικά: (Πρακτικά Ολομέλειας της Βουλής, 23.1. 2014, σελίδα 6183).
 
Οταν, όμως, ανέλαβαν τη διαχείριση της καπιταλιστικής εξουσίας, οι Τσιπροκαμμένοι ξέχασαν εκείνη την τοποθέτησή τους και συνέχισαν την πολιτική των Σαμαροβενιζέλων στο ζήτημα του κτηνιάτρου εκτροφής (και όχι μόνο). Στις 20 Μάη του 2016, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μπόλαρης, εξέδωσε την απόφαση 1506/59220, με την οποία υλοποιούσε τις διατάξεις του νόμου 4235 για τον κτηνίατρο εκτροφής.
 
Η ΠΕΚΔΥ, υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης Μπόλαρη. Το ΣτΕ, με την απόφασή του, αντί να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία, υπερασπίστηκε το συμφέρον των καπιταλιστών και απέρριψε την προσφυγή της ΠΕΚΔΥ.
 
Αυτή είναι, εν συντομία, η πραγματική ιστορία για τον περιβόητο κτηνίατρο εκτροφής. Ερχεται τώρα η Τελιγιορίδου και υπερασπίζεται απροκάλυπτα την απόφαση Μπόλαρη και την απόφαση του ΣτΕ, γιατί προφανώς θέλει, σε συνεννόηση και συμφωνία με τον Αραχωβίτη, να παραδώσει όλους τους επίσημους ελέγχους στον κτηνίατρο εκτροφής, κόντρα στον Κανονισμό 625/2017, η εφαρμογή του οποίου είναι υποχρεωτική από τα κράτη μέλη, ο οποίος προβλέπει ότι όλοι οι επίσημοι έλεγχοι πρέπει να διεξάγονται από τις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και όχι από ιδιώτες κτηνίατρους.
 
Η ΠΕΚΔΥ στην πρώτη ανακοίνωσή της επεσήμανε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και ιδιαίτερα στην Τελιγιορίδου, ότι η απόφασή τους να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση του κτηνιάτρου εκτροφής ως του μόνου που θα διεξάγει τους επίσημους ελέγχους σε όλα τα προγράμματα, είναι αντίθετη στον Κανονισμό. Αυτοί όμως «σφυρίζουν κλέφτικα» και εμφανίζονται ανένδοτοι στην απόφασή τους να υλοποιήσουν το θεσμό του κτηνιάτρου εκτροφής.
 
Εμείς δε θα περιοριστούμε μόνο στην αναφορά για παραβίαση του Κανονισμού 625/2017 από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα παραθέσουμε και διατάξεις αυτού του Κανονισμού (ολόκληρος ο Κανονισμός ), όχι μόνο για να καταδείξουμε την παρανομία τους, αλλά και για να φανεί καθαρά και στους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την κτηνιατρική νομοθεσία, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ζώων, την υγεία των ανθρώπων, τη δημόσια υγεία.
 
Οι ευρωπαϊκοί Κανονισμοί συνοδεύονται από εισηγητικές σκέψεις, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στην αρχή του κειμένου του Κανονισμού (είναι το αντίστοιχο των εισηγητικών εκθέσεων που συνοδεύουν τα νομοσχέδια στην ελληνική κοινοβουλευτική διαδικασία). Παραθέτουμε μερικές εισηγητικές σκέψεις του συγκεκριμένου Κανονισμού, τις οποίες θα σχολιάσουμε, για να περάσουμε στη συνέχεια σε διατάξεις από τα άρθρα 1 και 4,
 

 
Σύμφωνα με την 25η εισηγητική σκέψη, .
 

 
Σύμφωνα με την 27η εισηγητική σκέψη, -σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία- . Οπως αντιλαμβάνεστε, εγγυήσεις αμεροληψίας δεν μπορούν να παράσχουν οι κτηνίατροι εκτροφής, που τους προσλαμβάνουν οι μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, που είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Και μόνο γι’ αυτόν το λόγο δεν μπορούσαν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να επιτρέψουν στους κτηνίατρους εκτροφής να διενεργούν τους επίσημους ελέγχους. Θέλουν να εμφανίζονται ως εγγυητές της προστασίας της υγείας των ζώων και της δημόσιας υγείας, μέσω της διενέργειας επίσημων ελέγχων.
 
Παραπέρα, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, η δαπάνη για τη διεξαγωγή των επίσημων ελέγχων βαραίνει το δημόσιο και όχι τους κτηνοτρόφους. Τι συνέβη με την παράδοση από το 2014 του προγράμματος της υγείας των ζώων σε κτηνιάτρους εκτροφής; Σύμφωνα με την ΠΕΚΔΥ, το πρόγραμμα οδηγήθηκε σε πλήρη αποτυχία και το κόστος το επιβαρύνθηκαν οι κτηνοτρόφοι.
 

 

 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εισηγητικές σκέψεις 28 και 29, που διενεργούν τους επίσημους ελέγχους για να διαπιστώνουν ότι οι επίσημοι έλεγχοι γίνονται σύμφωνα με τον Κανονισμό.
 
Πάμε τώρα στο κυρίως σώμα του κανονισμού:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τα άρθρα αυτά «μιλάνε από μόνα τους». Προσθέτουμε μόνο, ότι εάν προβλεπόταν ότι οι κτηνίατροι εκτροφής μπορούν να διεξάγουν τους επίσημους ελέγχους και μάλιστα αποκλειστικά, όπως θέλει να θεσμοθετήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα γινόταν υποχρεωτικά αναφορά στον κτηνίατρο εκτροφής στο άρθρο 3 για τους ορισμούς. Τέτοια αναφορά δε γίνεται, γιατί προφανώς δεν προβλέπεται ότι οι ιδιώτες κτηνίατροι εκτροφής μπορούν να διεξάγουν τους επίσημους ελέγχους!
 

 

 

 

 

 

 
Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι πολύ σωστά η αρμόδια συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΕΚΔΥ) υπερασπίζεται τη θέση ότι οι αρμόδιες αρχές, δηλαδή η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, είναι επιφορτισμένες, σύμφωνα με τον Κανονισμό 625/2017, . Είναι δε προς τιμή της ΠΕΚΔΥ και οφείλουμε να το επισημάνουμε, ότι παρά τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται, επιμένει σταθερά στην άποψή της.
 
ΥΓ. Η υφυπουργός Τελιγιορίδου και ο γενικός διευθυντής Κτηνιατρικής Αλεξανδρόπουλος είναι κτηνίατροι. Οφειλαν όχι μόνο να γνωρίζουν την κοινοτική νομοθεσία, αλλά και να την εφαρμόζουν υποχρεωτικά και απαρέγκλιτα. Αυτοί, όμως, μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, εμφανίζονται να μην την γνωρίζουν, προφανώς επειδή θέλουν να παροπλίσουν τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι παραδίνουμε μαθήματα κοινοτικής νομοθεσίας δωρεάν, προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας.
 
 

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΚΔΥ καταγγέλλουν τις διατάξεις για τον κτηνίατρο εκτροφής
Επόμενο άρθρο Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Απέρριψαν και το νέο αίτημά του για άδεια

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Γιατί δεν ευδοκίμησε μια ωραία προσπάθεια

20 Μαρ 2023, 18:30
Πολιτική

Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι

20 Μαρ 2023, 15:49
Εργατικά

Οι φιέστες εξαπάτησης των ανέργων, τώρα και στον τουρισμό! 

20 Μαρ 2023, 14:48
Κόντρες

Frοm Irina with love

20 Μαρ 2023, 11:17
Οικονομία

Ενα «παιχνίδι» που στο τέλος κερδίζουν πάντα οι καπιταλιστές

Η νέα κρίση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος (1)

20 Μαρ 2023, 08:59
Η παπάρα

Η εθνική μας γιαγιά μαλώνει τα παιδάκια

20 Μαρ 2023, 07:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάρτη

20 Μαρ 2023, 00:01
Αθλητισμός

Τα play offs ξεκινούν με ένταση και θα βαφτούν πράσινα

19 Μαρ 2023, 19:37
Βαθύ Κόκκινο

Ποιο εθνικό πένθος;

19 Μαρ 2023, 08:09
Πολιτική

Μια ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ

19 Μαρ 2023, 07:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάρτη

19 Μαρ 2023, 00:01
Ιστορία

18 Μάρτη 1871: Η κόκκινη σημαία υψώνεται στο Παρίσι

18 Μαρ 2023, 08:53
Στο Ψαχνό

Οι δολοφόνοι προσπαθούν να κρύψουν τα ίχνη τους

18 Μαρ 2023, 00:03
Dixi et salvavi animam meam

Dixi Et Salvavi Animam Meam

18 Μαρ 2023, 00:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Μαρ 2023, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάρτη

18 Μαρ 2023, 00:01
Εργατικά

7,05% είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού πείνας

Οχι 9,4% όπως ισχυρίζεται ο απατεώνας Μητσοτάκης

17 Μαρ 2023, 15:08
Πολιτική

Mονόδρομος η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης και στο δεύτερο βαθμό 

17 Μαρ 2023, 10:24
Διεθνή

Κράτος εγκληματίας!

Οι σιωνιστές βομβάρδισαν το αεροδρόμιο του Αλέπο για να μην φτάνει η βοήθεια στους σεισμόπληκτους!

17 Μαρ 2023, 07:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάρτη

17 Μαρ 2023, 00:01
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 20 Μάρτη

    Ημέρα αστρολογίας.Ημέρα γαλλοφωνίας.Ημέρα ευτυχίας.Ημέρα αποχής από το κρέας.Ημέρα αφήγησης.Ημέρα θεάτρου για παιδιά και νέους.Ημέρα σπουργιτιού.Τυνησία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1956).1835: Πρώτες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα (διήρκεσαν πέντε μέρες).1933: Ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ δίνει διαταγή για την ίδρυση του πρώτου στρατοπέδου συγκέντρωσης (Νταχάου).1945: Συγκροτείται ο Εργατικός Αντιφασιστικός Σύνδεσμος.1947: Δολοφονείται με τέσσερις σφαίρες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζεύγος (Θεσσαλονίκη).1972: Βόμβα κοντά σε προβλήτα του 6ου στόλου στο Φάληρο και διανομή αντιαμερικανικών προκηρύξεων.1973: Δεύτερη κατάληψη της Νομικής Αθήνας με πρωτοβουλία της άκρας αριστεράς, εισβολή της αστυνομίας μετά από αίτημα της συγκλήτου, δεκάδες τραυματίες, εκατό συλλήψεις.
  • Σαν σήμερα 19 Μάρτη

    1946: Η Γαλλική Γουιάνα, η Γουαδελούπη, η Μαρτινίκα και η Ρεϊνιόν γίνονται υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας.1958: Γεννιέται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.1969: Εκρηξη βόμβας στην οδό Αναγνωστοπούλου (Αθήνα).1970: 35 μέλη της "Δημοκρατικής Αμυνας" παραπέμπονται σε στρατοδικείο.1979: Απόπειρα εμπρησμού τεσσάρων λεωφορείων της εταιρίας «Mazda» στην Αχαρνών (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 18 Μάρτη

    Αλγερία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).Αϊτή: Ημέρα πανεπιστημίου.1922: Ο Μαχάτμα Γκάντι καταδικάζεται σε φυλάκιση έξι ετών για την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής κατά των Αγγλων.1936: Πεθαίνει αυτοεξόριστος στο Παρίσι ο Ελευθέριος Βενιζέλος.1971: Ανακαλύπτεται παράνομο τυπογραφείο του «Ρήγα Φεραίου», δέκα συλλήψεις.1986: Δύο βόμβες στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, η μια δεν εξερράγη (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 17 Μάρτη

    Ιρλανδία: Εθνική γιορτή.1883: Ενταφιάζεται στο νεκροταφείο Χάιγκεϊτ στο Λονδίνο ο Καρλ Μαρξ.1969: Η Γκόλντα Μέιρ γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ.1992: Βόμβες σε δύο διπλωματικά αυτοκίνητα και σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (ΕΛΑ-1η Μάη).
  • Σαν σήμερα 16 Μάρτη

    1964: Ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κύπρο.1968: Αμερικανικές δυνάμεις εισβάλουν στο χωριό Μάι Λάι (Βιετνάμ) και σκοτώνουν 567 άμαχους.1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απαγάγουν τον πρόεδρο του Ιταλικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Αλντο Μόρο.1979: Τραυματίζεται και συλλαμβάνεται ο επικηρυγμένος ακροδεξιός βομβιστής Αντώνης Πρωτοπαπάς.1994: Βόμβες στο κτίριο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Γαλλικό Ινστιτούτο (ΕΛΑ-1η Μάη).
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Η εθνική μας γιαγιά μαλώνει τα παιδάκια

    20 Μαρ 2023, 07:00
    Το σύνθημα «δεν ήταν κακιά η ώρα, είναι κακιά η χώρα» που ακούστηκε στους δρόμους και στα κοινωνικά δίκτυα στον απόηχο της σιδηροδρομικής τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου, ήταν, δεδομένων των συνθηκών, απολύτως δικαιολογημένο. Την ίδια στιγμή, ίσως εκφράζει μια απαξίωση που δεν μας οδηγεί εκεί όπου θέλουμε να πάμε: σε μια καλύτερα οργανωμένη κοινωνία με αξιοκρατία και λογοδοσία. (…) Με λίγα λόγια, το σύνθημα και το σχετικό συναίσθημα μπορούν να αποβούν αντιπαραγωγικά· να μας ακινητοποιήσουν σ’ ένα τέλμα. Ιδιαίτερα όταν τα εκφράζουν νεαρά άτομα τα οποία θα κληθούν να διορθώσουν ό,τι πηγαίνει τόσο στραβά στη χώρα μας: φοβάμαι ότι διαιωνίζουμε από γενιά σε γενιά την απέχθεια του εαυτού, τη μεμψιμοιρία, το αίσθημα της ανημπόριας και της ματαιότητας. Αν πιστεύουμε ότι η χώρα είναι «κακιά», είμαστε επιρρεπείς στην ηττοπάθεια· στις εκδηλώσεις του εμφυλίου πολέμου – με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην προσπαθούμε αρκετά, όχι μόνο να μην ενδιαφερόμαστε αρκετά, αλλά και να γινόμαστε καταστροφικοί, βάνδαλοι κυριολεκτικά και μεταφορικά. (…) Κατηγορώντας ολόκληρη τη χώρα, επιτείνουμε την παθολογία της: την παθολογία ότι σπανίως αποδίδονται ατομικές ευθύνες, του ότι σπανίως λαμβάνονται τολμηρές αποφάσεις, του ότι κανείς δεν σηκώνει το κεφάλι του μέσα στον όχλο εφόσον απειλείται με αποκεφαλισμό. Κυρίως, την παθολογία του ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει μερικούς προκειμένου να επιβάλει το σωστό και το δίκαιο.

    Σώτη Τριανταφύλλου

    (Ακούτε, παιδάκια, τι σας λέει η γιαγιά Σώτη; Αντί να ονειρεύεστε επαναστάσεις και εμφύλιους πολέμους που θα τσακίσουν το σύστημα που έκανε τη χώρα κακιά, στρωθείτε στη δουλειά. Να κάνετε τα μαθήματά σας και ν’ ακούτε τη γιαγιά Σώτη. Οχι επαναστατικές σκέψεις. Τα πέρασε για λίγο και η γιαγιά Σώτη στα νιάτα της, αλλά σύντομα κατάλαβε πως πρέπει να δουλέψουμε για τον εκσυγχρονισμό, την αξιοκρατία, το κέρδος, αυτή την κινητήρια δύναμη των κοινωνιών. Οι άξιοι θα πάνε μπροστά και θ’ αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Οι μίζεροι θα μείνουν στάσιμοι, αν όχι περιθωριοποιημένοι. Κι αν επιμένουν να μεταφέρουν τη μιζέρια τους στους δρόμους, ένα καλό μπερντάχι από τα ΜΑΤ θα τους συνεφέρει. Α, ας τις πει κάποιος/α της γιαγιάς, πως όταν οι νέοι μιλάνε για την «κακιά χώρα», δεν αναφέρονται συλλήβδην στους κατοίκους της, δεν αναφέρονται σ’ εκείνους που ανταλλάσσουν την εργασία τους με μέσα συντήρησης. Αναφέρονται στα καπιταλιστικά παράσιτα, στην αστική πολιτική και στα ΑΡΔάκια που έχουν αναλάβει εργολαβικά –με καλά συμβόλαια- την υπεράσπιση αυτού του συστήματος και τη συκοφάντηση κάθε ανατρεπτικής φωνής και πράξης. Kι αν η γιαγιά Σώτη προσποιηθεί ότι δεν ξέρει τι είναι τα ΑΡΔάκια, πείτε το της και ολογράφως: Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιολόγοι)

  • Ο γκαϊλές* ενός πλασιέ νανογιλέκων

    16 Μαρ 2023, 12:44
    Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ, όπως σίγουρα γνωρίζετε, είμαι καπιταλιστής και διαφημίζω την καπιταλιστική μου συνείδηση και την πίστη μου στην ικανότητα του καπιταλισμού να προωθεί τις κοινωνίες προς την πρόοδο. Ο καπιταλισμός όμως για να λειτουργεί θα πρέπει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Και ο ανταγωνισμός για να λειτουργεί πρέπει να μην υπάρχει στρέβλωση της αγοράς με διαφόρων ειδών τεχνάσματα. Δεν αναφέρομαι στο marketing και στη διαφήμιση, αναφέρομαι σε τεχνάσματα παραπλανητικά τα οποία τελικά νοθεύοντας τον ανταγωνισμό νοθεύουν την ίδια τη λειτουργία του συστήματος της οικονομίας.

    Αδωνις Γεωργιάδης

    («Χαιρετισμός Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αδωνι Γεωργιάδη στην ψηφιακή εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με θέμα "Προστασία καταναλωτή: η σωστή ενημέρωση όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές"». Χρησιμοποιεί ο ΣΕΒ τους όρους «καπιταλιστές», «καπιταλισμός» και τα παράγωγά τους; Ποτέ των ποτών. Οι όροι που χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές είναι ευφημιστικοί: «επιχειρείν», «επιχειρηματίες», «επιχειρηματικότητα», «επενδυτές», «αγορά», «οικονομία της αγοράς», «συντελεστές της παραγωγής» και τα παρόμοια. Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Ανάπτυξης, όμως, έχει το δικό του... γκαϊλέ. Παριστάνει τον αντιμαρξιστή... διανοούμενο και θέλει να «τη λέει» στους μαρξιστές: χτυπάτε τον καπιταλισμό και τους καπιταλιστές εσείς; Περήφανος καπιταλιστής εγώ. Από την άλλη, αυτός, ένας τηλεπλασιέ νανογιλέκων, κολακεύεται να συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του στους μεγάλους καπιταλιστές. Και να τους γλείφει σαν σκυλάκι του καναπέ. Οι μεγάλοι καπιταλιστές, από την άλλη, κατά κανόνα σιχαίνονται κάτι τέτοιους τύπους. Τους θεωρούν ελεεινούς. Ως πρακτικοί άνθρωποι, όμως, τους ανέχονται γιατί τους κάνουν τη δουλειά. Την πολύ βρόμικη δουλειά.

    * Γκαϊλές: τουρκικής προέλευσης λέξη που υποδηλώνει το ζόρι, την αγωνία, τον νταλκά, τη σκοτούρα, τη βαθιά επιθυμία που γίνεται βάρος)

  • Εμείς μιλάμε για ζωές, αυτοί μιλούν για ψήφους

    13 Μαρ 2023, 19:59
    Εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καλέσει κάθε δημοκρατικό πολίτη να μετατρέψει τη σωρευμένη οργή και απογοήτευσή του σε θετική πολιτική δράση. Μετά τα Τέμπη αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο και ταυτόχρονα ακόμη πιο επείγον. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως λέει η τελευταία γραμμή άμυνας της ΝΔ. Γιατί η κοινωνία, η χώρα, τα παιδιά μας αξίζουν πολύ περισσότερα. Και κυρίως δικαιοσύνη.

    Ολγα Γεροβασίλη

    (Από τις στήλες του «Βήματος της Κυριακής» έστειλε το… κριτικό μήνυμα προς «κάθε δημοκρατικό πολίτη» το μεγαλοστέλεχος και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς το περιεχόμενο της «θετικής πολιτικής δράσης», που ζητούν οι συριζαίοι, αντί «της σωρευμένης οργής και απογοήτευσής». Αρκεί να πέσει στην κάλπη το μαγικό χαρτάκι με το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» πάνω-πάνω. Το μήνυμα είναι ευανάγνωστο: «Μαζευτείτε, μην αναλώνεστε σε διαμαρτυρίες, μην σκέφτεστε πώς θα κάνετε το σύστημα να πληρώσει, κατεβείτε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ». Για ποιο λόγο ΣΥΡΙΖΑ; «Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Tέτοιο θράσος. Δικιά τους δεν ήταν η Δούρου που μετά τον πνιγμό τόσων ανθρώπων στη Μάνδρα έλεγε πως απλά της έκατσε η στραβή στη βάρδια της; Ο Τσίπρας δεν ήταν που έκανε τηλεοπτικό σόου στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ γνώριζαν ήδη ότι στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι υπάρχουν πολλοί νεκροί; Ο Τζανακόπουλος με τον Τόσκα δεν οργάνωσαν γκεμπελίστικο σόου, με τις φωτίτσες που άναβαν στον ψηφιακό πίνακα, για ν' αποδείξουν πως υπήρχε ευρύ σχέδιο εμπρησμών, γι' αυτό δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα καλύτερο στο Μάτι; Την υπουργό Προ Πο, Γεροβασίλη, που διαδέχτηκε τον Τόσκα, δεν επικαλούνταν ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, που προσπαθούσε να εκβιάσει ωμά τον δικαστικό πραγματογνώμονα - αξιωματικό της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρύψει την αλήθεια για τις κυβερνητικές και κρατικές ευθύνες στο μαρτυρικό θάνατο τόσων ανθρώπων στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οργανώνοντας φιέστα Τσίπρα-Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κορόιδευε τον κόσμο ότι φέρνει γρήγορα τρένα, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι η ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν πολύ χειρότερη σε σχέση με τη δεκαετία του '60; Πρόκειται για γαϊδούρια. Αυτά τα κοινωνικά γαϊδούρια ενδιαφέρονται μόνο για τις ψήφους, την ώρα που ο ελληνικός λαός μιλάει για τις τόσες αδικοχαμένες ζωές και βγαίνει στο δρόμο κραυγάζοντας «οι ζωές μας μετράνε»)

  • Φωνάζει ο κλέφτης…

    11 Μαρ 2023, 10:08
    Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση επιβολής στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, η οποία εκδηλώνεται όλο και πιο φανατισμένα ίσως λόγω της εκλογικής συγκυρίας. Υβρεολόγια, επιθέσεις, σατιρικές ανοησίες, απειλές, οργανώνουν ουσιαστικά έναν αντίλογο στην κυρίαρχη (με την έννοια του mainstream) επαγγελματική δημοσιογραφία. Θα μπορούσε να είναι χρήσιμος, αν δεν ήταν χυδαίος, χοντροκομμένος και προσβλητικός. Ο στόχος είναι προφανής. Να κλονιστεί μια αθέμιτη (κατ’ αυτούς) επικοινωνιακή κυριαρχία που τους βγάζει απέξω. Προφανώς δικαίωμά τους. Απλώς δεν έχουν κανέναν λόγο να συμπράττουν μαζί τους οι εκπρόσωποι των κανονικών δημοσιογράφων. Αλλωστε η μέθοδος δεν είναι αναίμακτη.

    Ι.Κ. Πρετεντέρης

    (Εκπρόσωπος της «κανονικής δημοσιογραφίας» ο Πρετεντεράκος. Δικαίως θα λέγαμε. Ποια είναι η «κανονική δημοσιογραφία»; Αυτή που διεκπεραιώνει τις απαιτήσεις των εκδοτών-καπιταλιστών, που διαπλέκονται με χίλια δυο νήματα με την πολιτική εξουσία. Η δημοσιογραφία που υπερασπίζεται το σύστημα με όπλα το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της αλήθειας, τη διαστροφή της έλλογης σκέψης ώστε να γίνεται άλογη, τη συκοφαντία κτλ. Βλέπετε κανέναν καταλληλότερο από τον Πρετεντέρη για να αναλάβει την εκπροσώπησή της; Αν και αυτή η «κανονική δημοσιογραφία» είναι πολύ παλιά, πιο παλιά και από τότε που την περιέγραφε με την ανεπανάληπτη πένα του ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ στις «Χαμένες ψευδαισθήσεις», είναι ο Δρ Γιόζεφ Γκέμπελς που τής έδωσε νέα πνοή, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τη μηχανική της ναζιστικής προπαγάνδας. Ο Πρετεντέρης τα βάζει με την ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε μια υποκριτική ανακοίνωση -κάτι σαν τη «συγγνώμη» του Μητσοτάκη-, αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι το έγκλημα στα Τέμπη «αναδεικνύει με οδυνηρότατο τρόπο (...) τα δομικά προβλήματα που μαστίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ». Θα δώσουμε δίκιο στον Πρετεντέρη που εμφανίζεται σαν το tough guy της «κανονικής δημοσιογραφίας». Η τοποθέτησή του είναι απλή: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε αυτοκριτικές για το ρόλο μας, σημαίνει πως υποχωρούμε, με αποτέλεσμα να δίνουμε δικαίωμα στον κάθε χλέμπουρα να μας υπαγορεύει να δημοσιεύουμε τις καταγγελίες του». Ζητά από τη συνομοταξία των «κανονικών δημοσιογράφων» να είναι σκληροί και όχι βουτυρένιοι. Και βέβαια, πιστός στις διδαχές του Δρα Γκέμπελς, αντιστρέφει και πάλι την πραγματικότητα, εμφανίζοντας τους θύτες σαν θύματα. Η «κανονική δημοσιογραφία» απειλείται! Από ποιους; Από αυτούς που διαδηλώνουν και από εκείνους που γράφουν στα social media. Οι κυρίαρχοι, με τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, με τις εφημερίδες, με τους εκδοτικούς οίκους, με τις επαγγελματικές ιστοσελίδες, με τη δυνατότητα άσκησης ακόμη και λογοκρισίας στα social media, εμφανίζονται σαν απειλούμενοι! Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης… Ο Πρετεντέρης ξέρει τι εικόνα έχει για τον ίδιο και το βρόμικο σινάφι του μεγάλη μερίδα της εργαζόμενης κοινωνίας κι ακόμη περισσότερο της νεολαίας. Αδιαφορεί. Εκείνο που ζητά από το σινάφι του είναι να βουλώσει τ’ αυτιά του και να αξιοποιήσει το μονοπώλιο που τους εξασφαλίζουν οι εκδότες-καπιταλιστές, που τους εξασφαλίζει η αστική τάξη. Αυτό το μονοπώλιο τους επιτρέπει να εξαπατούν ακόμη και εκείνους που τους βρίζουν σαν ΑΡΔάκια)

  • Ρέκβιεμ για τον… Λεωνίδα της μεταρρύθμισης, Κούλη

    10 Μαρ 2023, 17:28
    Τι είπε ο πρωθυπουργός; Να αλλάξουμε τη χώρα; Και μάλιστα «ή τώρα ή ποτέ»; Μάλιστα. Πολύ αισιόδοξο τον βρίσκω τον πρωθυπουργό. Εγώ τον στήριξα και τον στηρίζω τον Κυριάκο, αλλά η πολιτική στήριξη απέχει πολύ από την αφέλεια. Αμ δεν αλλάζει αυτή η χώρα πρωθυπουργέ μου. Βηματάκια αποδέχεται, επιδιορθώσεις ανέχεται, μπαλωματάκια εδώ κι εκεί δέχεται, βαψιματάκια στην πρόσοψη παίρνει, αλλά ως εκεί. Eτσι και τολμήσει κάποιος να πάει λίγο βαθύτερα δεν έχει καμιά τύχη. (...) Οπότε, θαρρώ πως η μεταρρυθμιστική φόρα με την οποία ξεκίνησε η κυβέρνηση Κυριάκου, τράκαρε στα Τέμπη και ευ τελεύτησε τον βραχύ της βίο. (...) Aσε λοιπόν, πρωθυπουργέ μου, τους χαριτωμένους αυτοσχεδιασμούς, ξέχασε τα φευγιά προς τα εμπρός, καβάλησε την κλασική ράγα των πρωθυπουργικών τρένων και προχώρα με την ησυχία σου. Κάνε τα όλα κρατικά, διόρισε εκεί καμιά τριακοσαριά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, άσε τα μαχαίρια στο κόκκαλο και πιάσε τα χαϊδέματα σε συνδικαλιστές και συντεχνίες, αγάπησε το παλιό αποτελεσματικό ατομικό και κλαδικό ρουσφέτι, κόψε τις αναγγελίες περί τεχνολογικών αναβαθμίσεων και ψηφιακών εποχών και κοίτα εκεί να το ψευτομπαλώσεις το χάλι μας μέχρι νεωτέρας. Αφού το βλέπεις. Κανένας γύρω σου δεν θέλει μήτε αλλαγές, μήτε ανατροπές, μήτε άλματα προς το μέλλον. Δώσε εκεί κανένα επίδομα, υποσχέσου διορισμούς και έχεις την καριέρα σου και την υστεροφημία σου εξασφαλισμένη. Τι τα θες τα υπόλοιπα καημένε…

    Δημήτρης Καμπουράκης

    (Πολύ πρωτότυπο, οφείλουμε να ομολογήσουμε. Αλλοι τον είπαν Μωυσή, Ηρακλή, Τσόρτσιλ, ο Καμπουράκης -πιο πονηρός- περιγράφει τον Κούλη σαν μεγάλο μεταρρυθμιστή που δίνει τον άνισο αγώνα ν' αλλάξει μια καθυστερημένη χώρα και πέφτει μαχόμενος επί τον επάλξεων. Ετοιμος ήταν να γράψει τη λέξη Λεωνίδας, αλλά την τελευταία στιγμή συγκρατήθηκε: άσ' τους καλύτερα να το μαντέψουν. Θερμοπύλες φυλάττει ο Κούλης. Αλλά τον εγκατέλειψαν και οι 300. Κι έμεινε μόνος του να φυλάει το στενό. Στον άνισο αγώνα τον καλό. Κάλλιο νεκρός παρά συμβιβασμένος. Μεταξύ μας, δεν το λες και αισιόδοξο το φτηνιάρικο πόνημα του Καμπουράκη, που παριστάνει και τον λογοτέχνη, τρομάρα του. Με ρέκβιεμ γραμμένο προτού συντελεστεί η προδιαγεγραμμένη πτώση μοιάζει)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo