Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)
  • Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ
  • Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Στη λογική της ρεφορμιστικής διαχείρισης της εξουσίας
Επικαιρότητα

Στη λογική της ρεφορμιστικής διαχείρισης της εξουσίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2019, 00:00

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στα «Νέα» ο δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, Βαγγέλης Σίμος, στέλεχος του Περισσού.  «Κληθήκαμε», είπε, «να διοικήσουμε μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των Μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου και το αντιπαλέψαμε, προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών της Πετρούπολης». Συνέχισε απαριθμώντας «έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ», «πολιτική φοροελάφρυνσης, με τα πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, συμβολική εγγραφή για τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού» κτλ.
 
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα προεκλογικά φυλλάδια και άλλων δημάρχων μικρών δήμων (συριζαίων, πασόκων, ακόμα και δεξιών) θα βρει τα ίδια πράγματα, όμως ας δεχτούμε ότι οι δήμαρχοι του Περισσού είναι οι πιο συνεπείς στη διαχείριση, ότι προσπαθούν να επιβαρύνουν όσο λιγότερο γίνεται τα λαϊκά στρώματα. Τι είναι αυτό που περιγράφει ο Σίμος; Είναι μια πολιτική ρεφορμιστικής διαχείρισης της δημοτικής εξουσίας. Στο πλαίσιο των Μνημονίων, φυσικά. Και μάλιστα, με λογική αντιπροσώπευσης: «ο δήμαρχος φροντίζει για το λαό του».
 
Οι δημοτικές αρχές πλέον είναι «μικρές κυβερνήσεις» στην περιοχή ευθύνης τους. Βάζουν φόρους (δημοτικά τέλη ονομάζονται), διαχειρίζονται υπηρεσίες, όπως π.χ. τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς κτλ. Οταν το πλαίσιο της κρατικής οικονομικής πολιτικής είναι δεδομένο, οι δημοτικές αρχές δεν μπορούν να κινηθούν έξω απ' αυτό. Θα το υπηρετήσουν θέλοντας και μη. Αυτή είναι η φιλοδοξία των δημάρχων του Περισσού; Να διαχειρίζονται την κρατική πολιτική στο χώρο ευθύνης τους, αλλά να το κάνουν έντιμα και χωρίς λοβιτούρες; Η απάντησή τους, όπως τη δίνει ο Β. Σίμος, είναι καταφατική.
 
Αυτή η πολιτική που διαχειρίζονται έχει ταξικό στίγμα, το οποίο καθορίζεται από την ταξικότητα του κράτους και της πολιτικής του. Δεν μπορεί για παράδειγμα ένας δήμαρχος του Περισσού να βάλει φόρους στους καπιταλιστές της περιοχής του, ώστε με τα λεφτά που θα εισπράξει να κάνει κοινωνική πολιτική. Εδώ που τα λέμε, δεν το θέλει κιόλας. Ποτέ οι δήμαρχοι του Περισσού δεν ήρθαν σε σύγκρουση με τους καπιταλιστές της περιοχής τους. Υπήρξαν πάντοτε συνεπείς διαχειριστές της ταξικής πολιτικής του αστικού κράτους στο χώρο ευθύνης τους. Το μόνο για το οποίο καμαρώνουν είναι η παραπανίσια κοινωνική ευαισθησία σε σχέση με τους δημάρχους των άλλων αστικών κομμάτων. Ομως, με χαμηλότερες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, σε σχέση με άλλους δήμους, δεν αλλάζει ο ταξικός χαρακτήρας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Απλώς, πασπαλίζεται αυτή η πολιτική με λίγη χρυσόσκονη και ωραιοποιείται.
 
«Γίνεται να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού;», ρωτήθηκε ο Β. Σίμος. Η απάντησή του υπήρξε αποκαλυπτικότατη: (η έμφαση δική μας)
 
Τα τελευταία γίνονται ήδη σε ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, που έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα. Προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, βέβαια, που διαχειρίζεται όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ ο λαός πληρώνει τα «απαραίτητα» δημοτικά τέλη. Επομένως, μια αποτελεσματική (από τεχνική άποψη) διαχείριση των απορριμμάτων δεν απαιτεί καμιά κοινωνική αλλαγή. Μπορεί να την κάνει ο καπιταλισμός, ανοίγοντας πεδίο κερδοφορίας στο κεφάλαιο.
 
Τι εννοεί, όμως, ο Β. Σίμος όταν μιλά για «επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό» και «ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών», στο πλαίσιο μιας «άλλης οργάνωσης της κοινωνίας»; Εννοεί «ξεπέρασμα» του καπιταλισμού και πέρασμα στον κομμουνισμό (στην πρώτη βαθμίδα του); Τότε γιατί δεν το λέει; Φοβάται μήπως αυτό ακουστεί «ακραίο κομμουνιστικό» στο εκλογικό του ακροατήριο και χάσει ψήφους; Και πώς γίνεται, μια διαδικασία που την κάνει τεχνικά και ο καπιταλισμός (με τους δικούς του όρους) να μετατίθεται σε μια «άλλη οργάνωση της κοινωνίας»; Εκείνο που περιγράφει το στέλεχος του Περισσού δεν είναι παρά ένας καπιταλισμός που κάποιες δραστηριότητες (όπως π.χ. τη διαχείριση των απορριμμάτων ή την κατασκευή των υποδομών) θα τις διεξάγει μέσω κρατικών επιχειρήσεων.
 
Αυτό το μοντέλο έχει ήδη εφαρμοστεί σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες (και στη χώρα μας σ' ένα βαθμό). Και δεν ήταν απαλλαγμένο από καπιταλιστική κερδοσκοπία, αφού καπιταλιστικές επιχειρήσεις έπαιρναν τις υπεργολαβίες (κάπως έτσι παρήχθη ο πολιτικός όρος «διαπλοκή»). Σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε, στο πλαίσιο μιας συντηρητικής ανασυγκρότησης του καπιταλισμού. Το σύστημα πέρασε στις περιβόητες ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και στις Συμβάσεις Παραχώρησης (απευθείας παράδοση κρατικών τομέων στους ιδιώτες καπιταλιστές, με συμβάσεις που έχουν διάρκεια δεκαετιών). Και στην αρχική εκδοχή, όμως, και σ' αυτή που εφαρμόζεται σήμερα, δεν έχουμε τίποτ' άλλο εκτός από καπιταλισμό. Καθαρόαιμο καπιταλισμό.
 
Κι εμείς είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις, εξηγώντας όμως με σαφήνεια τους λόγους της αντίθεσής μας, που είναι η επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για τη χρήση των υπηρεσιών (π.χ. διόδια στους αυτοκινητόδρομους, υψηλότερα δημοτικά τέλη για τα απορρίμματα κτλ.) και η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στους συγκεκριμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, η οποία θα επιδράσει στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων γενικά. Ο Περισσός, όμως, από τη μια παίζει με λογάκια όπως «άλλη οργάνωση της κοινωνίας» και από την άλλη επαγγέλλεται το μοντέλο της καπιταλιστικής διαχείρισης που εφαρμοζόταν πριν από την επέλαση του λεγόμενου νεοφιλελευθερισμού και τη συντηρητική ανασυγκρότηση της οικονομικής λειτουργίας των αστικών κρατών. Μοντέλο το οποίο είχε ιδεολογικοποιήσει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Το έδαφος που εγκατέλειψε η σοσιαλδημοκρατία φιλοδοξεί να καταλάβει ο Περισσός. Αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να το καλύψει, μέσα από μια -συχνά αριστερίστικη ρητορική (δεν είναι τυχαίο ότι έχει υιοθετήσει τον πυρήνα της τροτσκιστικής πολεμικής ενάντια στη στρατηγική και την τακτική του κομμουνιστικού κινήματος και της Διεθνούς κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν την Οκτωβριανή Επανάσταση)- όταν όμως καλούνται να τοποθετηθούν στελέχη του που διαχειρίζονται το αστικό κράτος σε μικροκλίμακα (δήμοι), τότε η διαχειριστική λογική προβάλλει ανάγλυφη, διασκορπίζοντας την αριστερίστικη ρητορική.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛασπομαχία κι όποιος αντέξει
Επόμενο άρθρο Πευκοδάσος Παλιουρίου: Θα τολμήσουν να εγκληματίσουν;

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια

19 Ιούλ 2025, 06:08
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2025, 00:01
Η παπάρα

Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)

18 Ιούλ 2025, 20:07
Κόντρες

Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ

18 Ιούλ 2025, 18:43
Διεθνή

Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!

18 Ιούλ 2025, 13:26
Διεθνή

Οι σιωναζιστές θέλουν να καταστρέψουν τον τάφο του σεΐχη Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

18 Ιούλ 2025, 12:01
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: Η λαϊκή κινητοποίηση τούς ανάγκασε να με αποφυλακίσουν

18 Ιούλ 2025, 07:58
Παιδεία

Oι σιωνιστές καθορίζουν και το περιεχόμενο των ελληνικών σχολικών βιβλίων!

ΥΠΑΙΘΑ: Η ιστορική αναφορά στην Ιντιφάντα αφαιρέθηκε μετά από «εντέλλεσθε» του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

18 Ιούλ 2025, 06:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

17 Ιούλ 2025, 20:42
Πολιτισμός

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία

17 Ιούλ 2025, 17:57
Εργατικά

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

17 Ιούλ 2025, 12:52
Διεθνή

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

17 Ιούλ 2025, 11:37
Διεθνή

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

17 Ιούλ 2025, 10:22
Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γουστάρουμε να ελέγξουμε Βορίδη-Αυγενάκη. Τελεία!

17 Ιούλ 2025, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης

16 Ιούλ 2025, 22:05
Εργατικά

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

16 Ιούλ 2025, 14:22
Αγροτικά

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Τσιάρας και Κέλλας συνεχίζουν το χαβά τους - Υπέρ του καταστροφικού εμβολιασμού το ΚΚΕ!

16 Ιούλ 2025, 14:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’.

1951: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.

1969: Ανευρίσκονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί της ΔΑ δίπλα στο μηχανοστάσιο του “Ηχος και Φως“.

1969: Βόμβα του ΚΕΑ στο Καλαμάκι.

1970: Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο.

1979: Η Μαρία Ντελουρντές Πιντασίλγκο γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Πορτογαλίας.

1989: Η βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσου, Τσοβόλα και Ρουμελιώτη στην ειδική ανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1989: Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

2002: Συλλαμβάνονται οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Θεολόγος Ψαραδέλλης, και Βασίλης Τζωρτζάτος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo