Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων
  • Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ
  • Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν
  • Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση
  • Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)
  • Σαν σήμερα 12 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Οι απεργοί πείνας δεν παίζουν, ούτε επαιτούν
Επικαιρότητα

Οι απεργοί πείνας δεν παίζουν, ούτε επαιτούν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Απρ 2015, 18:45

Την Τετάρτη το απόγευμα ολοκληρώθηκε στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Bουλής  η λεγόμενη πρώτη ανάγνωση του νομοσχέδιου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Η δεύτερη ανάγνωση ορίστηκε γιατην Τρίτη 14 Απρίλη, όμως δεν ορίστηκε πότε ακριβώς το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια της βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Η αοριστία αυτή, σε συνδυασμό με την τακτική της κατάθεσης με το σταγονόμετρο τροπολογιών που αν ψηφιστούν ικανοποιούν αιτήματατων απεργών πείνας πολιτικών κρατούμενων, αποσκοπεί στο να εξαναγκάσει και τους απεργούς πείνας του ΔΑΚ(Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων) να σταματήσουν την απεργία πείνας, προκειμένου ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν ελεύθερα τα χέρια για να παζαρέψουν με την κοινοβουλευτική ομάδα του Καμμένου το πώς θα χειριστούν τα αιτήματα των πολιτικών κρατούμενων για την αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού, την κατάργηση του κουκουλονόμου καιτην οριοθέτηση της χρήσης τουDNA. Θέλουν να δείξουν ότι η συγκυβέρνησηΤσίπρα-Καμμένου δεν συνδιαλέγεται και δεν υποκύπτει στις πιέσεις  των απεργών πείνας πολιτικών κρατούμενων και των «κουκουλοφόρων». Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει από τον ευαισθητοποιημένο σε τέτοια ζητήματα κόσμο το ότι , για τα οποία μάλιστα δεσμευόταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 14 Απρίλη, τέσσερις πολιτικοί κρατούμενοι θα βρίσκονται στην 44η μέρα απεργία πείνας, ένας στην 37η, δύο στην 30ή και ένας στην 23η. Οι τρεις τελευταίοι είχαν κάνει πριν μερικούς μήνες πολυήμερη απεργία πείνας συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό (είχε ξεκινήσει στις 10 Νοέμβρη του 2014).

Το αίτημα αυτό πέρασε ως τώρα από πολλές παλινδρομήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου. Με την ολοκλήρωση της πρώτης ανάγνωσης του νομοσχέδιου στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της βουλής ενσωματώθηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία ο Σ. Ξηρός θα βρεθεί σε «κατ’ οίκον περιορισμό» μέχρι να αποφυλακιστεί. Σύμφωνα δε με την παρ. 3 του άρθρου 56 του ΠΚ, όπως αυτό τροποποιείται, θα βρίσκεται κάτω από αυστηρό καθεστώς κράτησης. Αν τελικά ψηφιστεί ως έχει αυτή η διάταξη, θα μπουν πρόσθετοι περιοριστικοί όροι, ούτως ώστε ο Σ. Ξηρός να βρίσκεται σε αυστηρό καθεστώς απομόνωσης στο σπίτι του.

Λέμε «αν ψηφιστεί», γιατί ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛεξέφρασε την πλήρη διαφωνία του και ζήτησε από τον υπουργό να τροποποιήσει τη διάταξη αυτή, αναφέροντας την παρ. 2 του άρθρου 557 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διάταξη στην οποία προσέφυγε ο Σ. Ξηρός και δεν είχε καμία τύχη, γιατί συνάντησε την ισχυρή αντίσταση και παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής. Την ίδια τύχη είχαν οι δικαστικές προσφυγές για «κατ’ οίκον νοσηλεία» προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη και ουσιαστική νοσηλεία. Αυτή τη διάταξη επικαλέστηκαν και ειδικοί αγορητές κομμάτων της αντιπολίτευσης, προφανώς επειδή αντιμετωπίζουν τον Σ. Ξηρό ως πολιτικό αντίπαλο και επιζητούν τη φυσική εξόντωσή του. Στις συνεχείς παλινδρομήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ  μας.

Στη δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της βουλής την Τετάρτη το πρωϊ 8 Απρίλη του 2015, σε μία από τις παρεμβάσεις του ο Ν. Παρασκευόπουλος είπε:

Αυτή η παραδοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του τύφλωσε τον Σ. Ξηρό ενόχλησε πάρα πολλούς από τα αντιπολιτευόμενααστικά κόμματα, που απαίτησαν από τον υπουργό να πάρει πίσω αυτή την άποψη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απρίλη, δηλαδή μετά από λίγες ώρες, πήρε πίσω την δήλωση αυτή. Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού μας παραθέτουμε αυτούσια την δήλωση αυτή και τον παραδίνουμε στην κρίση σας:

Κανείς από την αστική αντιπολίτευση δεν πήρε τον λόγο για να διαψεύσει τον υπουργό. Ικανοποιήθηκαν από την διορθωτική δήλωσή του περί μη ενοχής της του αστικού κράτους και δεν έδωσαν συνέχεια

Τις τροπολογίες αυτές τις κατέθεσαν 28 βουλευτές του Σύριζα στις 6 Απρίλη, δηλαδή την ίδια ημέρα που είχε αρχίσει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής,

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιφυλάχτηκε γι’ αυτές τις τροπολογίες. Η επιφύλαξη που εξέφρασε ο υπουργός εξυπηρετεί αυτή καθαυτή τη σκοπιμότητα της κατάθεσης των τροπολογιών, που δεν είναι άλλη από το να σταματήσουν την απεργία πείνας και ο ιπολιτικοί κρατούμενοι του ΔΑΚ, προς τους οποίους στάλθηκε το μήνυμα ότι θα ικανοποιηθούν και αυτά τα δύο αιτήματα και έτσι δε χρειάζεται να συνεχίσουν την απεργία πείνας. Αν ήταν στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η ικανοποίηση και αυτών των δύο αιτημάτων, γιατί δεν ενσωμάτωσε τις τροπολογίες ως διατάξεις του νομοσχέδιου; Ακόμη, γιατί τις τροπολογίες υπογράφουν μόνο 28 βουλευτές και όχι ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Οι υπόλοιποι 121 βουλευτές δε συμφωνούν;

Πάνω στην τροπολογία για το DNA θα μπορούσαμε  να πούμε πολλά, αλλά θα σταθούμε μόνο σε ένα. Οι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν και αυτοί, εμμέσως πλην σαφώς την άρνηση των πολιτικών κρατούμενων να δώσουν βιολογικό υλικό ως ενοχοποιητικό στοιχείο, και δίνουν τη δυνατότητα στα τρομοδικεία να το θεωρήσουν ως τέτοιο, στο πλαίσιο της αρχής της ηθικής απόδειξης, κάτι που ήδη εφαρμόζεται κατά κόρον από τα τρομοδικεία του Κορυδαλλού.

Η τροπολογία αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου στις 3 Απρίλη του 2015. Γι’ αυτήν όμως ο Ν. Παρασκευόπουλος δεν έκανε τον παραμικρή συζήτηση στην Επιτροπή της  Βουλής. Την κατέθεσε το μεσημέρι της 9ης Απρίλη, ενώ τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ σταμάτησαν την απεργία πείνας στις 4 Απρίλη. Οι λόγοι αυτής της τακτικής είναι προφανείς: να στείλει η κυβέρνηση, για μια φορά ακόμη, το μήνυμα ότι ούτε διαλέγεται, ούτε εκβιάζεται από τους «τρομοκράτες».

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιέκοψε την απεργία πείνας ο Τάσος Θεοφίλου
Επόμενο άρθρο Κείμενο-τοποθέτηση του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

1964: Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία – δωρεάν σχολικά βιβλία.

1967: Το καθεστώς της 21ης Απριλίου αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από 480 έλληνες πολίτες.

1973: Καταδίκες 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης”.

1979: Βόμβα στα γραφεία της «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα (ΕΛΑ).

1993: Ψηφίζεται νέο ρωσικό σύνταγμα που αντικαθιστά εκείνο που ισχύει από την περίοδο του Μπρέζνιεφ.

1994: Ο Γιασέρ Αραφάτ εγκαθίσταται στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 27 χρόνια.

2003: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Alico» στη Λεωφόρο Μεσογείων.

2005: Βόμβα στο εργοτάξιο της «Ακτωρ Τεχνοδομική» στο Γκάζι (Λαϊκή Επαναστατική Δράση).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo