Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» των ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα
  • Κά(ρ)για Κάλλας
  • Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση
  • Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!
  • Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Δεν συμμετέχουμε-ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA στην πράξη
  • Μεγαλοκαπιταλιστής από τα ΗΑΕ: Δε θα μπούμε σε έναν πόλεμο για τα συμφέροντα άλλων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Δυτική Οχθη: Η αντίσταση δυναμώνει
Επικαιρότητα

Δυτική Οχθη: Η αντίσταση δυναμώνει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2018, 00:00

Για έξι συνεχείς μέρες ο ισραηλινός στρατός έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη Δυτική Οχθη, μετά τα ένοπλα χτυπήματα της Αντίστασης εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων την προηγούμενη εβδομάδα. Κατα τη διάρκεια αυτών των ημερών, έχει δολοφονήσει τρεις παλαστίνιους μαχητές της Αντίστασης και έχει τραυματίσει εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν είτε σε συγκρούσεις με τον κατοχικό στρατό στις πόλεις Ραμάλα και Ελ Μπίρεχ είτε σε διαδηλώσεις υποστήριξης της Αντίστασης.
 
Παράλληλα, με βάση τη ναζιστικής έμπνευσης αρχή της συλλογικής ευθύνης, ο ισραηλινός στρατός έχει προχωρήσει σε κατεδαφίσεις σπιτιών ολόκληρων οικογενειών στη Δυτική Οχθη, επειδή μέλη τους συμμετείχαν σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Από το 2015, οι σιωνιστές έχουν αυξήσει τις κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστίνιων που έκαναν επιθέσεις ενάντια σε Ισραηλινούς, πρακτική που παραβιάζει τη Συμφωνία της Γενεύης και άλλους διεθνείς νόμους.
 
Ανάμεσα στα σπίτια που κατεδάφισαν οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού ήταν και αυτό του Ασράφ Νααλουά στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Οχθης. Ο Νααλουά σκότωσε δυο ισραηλινούς εποίκους στη βιομηχανική περιοχή εβραϊκού εποικισμού της Δυτικής Οχθης και  δολοφονήθηκε από τους σιωνιστές μέσα στο κρησφύγετό του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο παλαιστίνιος αγωνιστής κατάφερε να κρύβεται από τους σιωνιστές για περισσότερους από δυο μήνες, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Middle East Monitor, ο ισραηλινός στρατός κατάφερε να τον εντοπίσει από πληροφορίες που του έδωσε η Παλαιστινιακή Αρχη που έχει στήσει ένα εκτενές δίκτυο χαφιέδων στη Δυτική Οχθη, συλλέγοντας καθημερινά πληροφορίες όχι μόνο για την πιθανή ύπαρξη οργανωμένων ένοπλων πυρήνων της Αντίστασης, αλλά και για τους πιο «ζωηρούς» Παλαιστίνιους. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους σιωνιστές, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως υποχείριό τους.
 
Η σημασία της συνεργασίας της Παλαιστινιακής Αρχής με το Ισραήλ για την καταστολή του παλαιστινιακού λαού της Δυτικής Οχθης τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης όχι μόνο από τους σιωνιστές αλλά και από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τα συμφέροντα του οποίου διασφαλίζει η σιωνιστική οντότητα στη Μέση Ανατολή. Μπορεί η κυβέρνηση Τραμπ να έκοψε την αμερικάνικη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, μην αναγνωρίζοντας πλέον το καθεστώς πρόσφυγα στη συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων του 1948 και των απογόνων τους, όμως για τις δυνάμεις ασφαλείας του Αμπάς τα χρήματα περισσεύουν. Μόνο για φέτος οι Αμερικάνοι διοχέτευσαν περισσότερα από 61 εκατομμύρια δολάρια για να τις εξοπλίσουν και να τις εκπαιδεύσουν, αλλά και για να συντηρήσουν το δίκτυο χαφιέδων της ΠΑ στη Δυτική Οχθη, φτάνοντας μέχρι το σημείο να βρουν παραθυράκι στην αμερικάνικη νομοθεσία προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ΠΑ.
 
Ο παλαιστινιακός λαός και η νεολαία βλέπουν πιο ξεκάθαρα από ποτέ, ότι η Συμφωνία του Οσλο αποτελούσε από την αρχή της, 25 χρόνια πριν, θηλιά στο λαιμό τους. Αυτή η συνειδητοποίηση δεν αποτελεί μόνο σε θεωρητικό επίπεδο μεγάλο κίνδυνο για τους σιωνιστές, αλλά έχει αρχίσει ήδη να οπλίζει τα χέρια του παλαιστινιακού λαού της Δυτικής Οχθης. Ενός λαού που πλέον δεν έχει τίποτα να χάσει εκτός από τις αλυσίδες του. Τα αποτελέσματα αυτής της συνειδητοποίησης γίνονται πιο ορατά μέρα με τη μέρα.
 
Το 2015, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε προειδοποιήσει ότι η κατάρρευση της Παλαιστινικής Αρχής θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στους σιωνιστές στη Δυτική Οχθη. Μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε ότι οι σιωνιστές θα έπρεπε να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος της καταστολής του παλαιστινιακού λαού, όπως γινόταν πριν την Συμφωνία του Οσλο. Το κενό που θα άφηνε πίσω της η κατάρρευση των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΑ θα έδινε φτερά στις οργανώσεις της Αντίστασης και τα προσφυγικά στρατόπεδα στη Δυτική Οχθης θα γίνονταν μέσα σε μια μέρα προπύργια του απελευθερωτικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Μια νέα «Γάζα» στην καρδιά του σιωνιστικού κτήνους.
 
Οι ένοπλες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων έχουν πυκνώσει, παρά την καταστολή από την ΠΑ και τους σιωνιστές. Οι νέοι μαχητές της Αντίστασης δε διστάζουν να θυσιάσουν τη ζωή τους προκειμένου να χτυπήσουν την Κατοχή και το μακρύ της χέρι, τους ακροδεξιούς εβραίους εποίκους της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η ακαριαία απάντηση της Αντίστασης στις δολοφονίες του Νααλουά και ενός από τους μαχητές που πραγματοποίησαν την ενέργεια ενάντια στους ισραηλινούς εποίκους, που ήρθε με την επίθεση ενάντια σε ισραηλινούς στρατιώτες την επόμενη μέρα, σχεδόν στο ίδιο σημείο, δείχνει το συντονισμό των πυρήνων της, αλλά και την επιχειρησιακή της ετοιμότητα.
 
Αυτές οι επιθέσεις απέδειξαν περίτρανα για άλλη μια φορά, ότι όσο και να θωρακίζεται η σιωνιστική κατοχή, με περιπολίες, κάμερες παρακολούθησης και τείχη, η Αντίσταση πάντα θα βρίσκει τρόπους για να της επιτεθεί, ενώ οι έποικοι δε θα νιώσουν ποτέ ασφαλείς στην παλαιστινιακή γη που έχουν κλέψει.
 
 
 

 
«Η
 
.
 
Τα παραπάνω δεν προέρχονται από παλαιστινιακή αλλά από ισραηλινή οργάνωση, τη B’Tselem (δραστηριοποιείται από το 1989) και περιλαμβάνονται σε άρθρο με τίτλο «Βία εποίκων: Απουσία εφαρμογής του νόμου» (βλ. https://www.btselem.org/settler_violence). Οσα αναφέρονται στο απόσπασμα που παραθέσαμε δεν προκαλούν έκπληξη. Ολα είναι γνωστά στους κατοίκους της Παλαιστίνης και του Ισραήλ. Οπως γνωστή είναι και η ατιμωρησία για τις επιθέσεις, όπως σημειώνει η ισραηλινή οργάνωση. Το 85% των ερευνών για τέτοιες επιθέσεις καταλήγει στο αρχείο και μόλις το 1.9% οδηγήθηκε σε καταδίκες! Αυτό αναφέρεται σε άλλη έκθεση, που δημοσιεύτηκε τον Μάη του 2015 από την ισραηλινή ΜΚΟ Yesh Din.
 
Ολα τα παραπάνω μας ήρθαν στο νου όταν ακούσαμε τον δακρυσμένο Νετανιάχου να κλαψουρίζει για τη νεαρή γυναίκα που έχασε το αγέννητο μωρό της καθώς βρισκόταν στο πλήθος των «ανυποψίαστων» εποίκων που δέχτηκε πυροβολισμούς από Παλαιστίνιο.
 
Η τραγικότητα του θανάτου ενός εμβρύου έγινε εύκολη σπέκουλα στα χείλη του Νετανιάχου, που χαρακτήρισε τους δράστες της επίθεσης ως τους «πιο μισητούς εγκληματίες που υπάρχουν στη Γη»! Με τον τρόπο αυτό θεωρεί ότι έβαλε ένα ακόμα επιχείρημα στο οπλοστάσιο της ισραηλινής προπαγάνδας.
 
Πολλοί ίσως πουν ότι ο Παλαιστίνιος που άνοιξε πυρ κατά των εποίκων βλάπτει τον παλαιστινιακό αγώνα. Ωστόσο, αυτή η άποψη δε φαίνεται να μπορεί να σταθεί μέσα στους ίδιους τους Παλαιστίνιους που χαρακτήρισαν τον «πιο μισητό εγκληματία της Γης», ως «ήρωα» και επαίνεσαν την πράξη του.
 
Αυτό μπορεί να σοκάρει τους υπέρμαχους της μη βίας ή εκείνους που θεωρούν ότι η αντίσταση των Παλαιστίνιων θα πρέπει να αναπτυχθεί σε στρατιωτικά οργανωμένα πλαίσια, λες και πρόκειται για έναν τακτικό στρατό. Ομως οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν δικό τους στρατό. Οι πολιτοφυλακές της Αντίστασης είναι σίγουρα ένα ισχυρό μέσο πάλης, όμως δεν αποτελούν οργανωμένο στρατό με την μορφή που υπάρχει στα σύγχρονα κράτη, αφού οι Παλαιστίνιοι όχι μόνο δεν έχουν δικό τους κράτος, αλλά ακόμα και στις υποτιθέμενες «αυτόνομες» περιοχές που ζουν, είτε βιώνουν χρόνιο αποκλεισμό (Λωρίδα της Γάζας) είτε ζουν ανάμεσα σε διάσπαρτους ισραηλινούς εποικισμούς που καρπώνονται όχι μόνο τη γη αλλά και το νερό, μετατρέποντας τις υπόλοιπες περιοχές σε ανοιχτά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 
Μπορεί για εμάς, που δεν έχουμε ζήσει ούτε για μία μέρα σε τέτοιες συνθήκες, να είναι σοκαριστικό το γεγονός του θανάτου ενός εμβρύου από πυροβολισμό στο ψαχνό κατά πολιτών. Ομως για τους Παλαιστίνιους αυτό δεν έχει καμία σημασία, πρώτα απ’ όλα γιατί οι έποικοι αποτελούν εχθρό εξίσου απεχθή με τους ισραηλινούς στρατιώτες. Οχι μόνο γιατί έχουν καταπατήσει τη γη τους, αλλά και γιατί τους κλέβουν το νερό και τα μέσα διαβίωσής τους. Εχθροί τους δεν είναι μόνο οι ακραίοι έποικοι, αλλά όλοι, άσχετα με το πόσο καθένας απ’ αυτούς έχει βάψει τα χέρια του με παλαιστινιακό αίμα (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) ή απλά γεύεται τα αγαθά που το Ισραήλ έχει κλέψει από τους Παλαιστίνιους. Αν οι βομβιστικές ενέργειες, τα μαχαιρώματα και οι πυροβολισμοί κατά διερχόμενων εποίκων τους αναγκάσουν να ξεκουμπιστούν από τη Δυτική Οχθη (όπως οι επιθέσεις αυτοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας ανάγκασαν το Ισραήλ να αποχωρήσει από αυτήν το 2005), τότε αυτά τα μέσα θα δικαιωθούν στη συνείδηση των Παλαιστίνιων γιατί θα είναι αποτελεσματικά.
 
Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη διεθνή συμπαράσταση στον παλαιστινιακό αγώνα, που δυστυχώς είναι ελάχιστα αποτελεσματική μέχρι τώρα, γιατί είναι περιορισμένη και αδύναμη. Γι’ αυτό ας σταματήσουμε να μετράμε τον παλαιστινιακό αγώνα με τα δικά μας μέτρα και σταθμά και ας σκεφτούμε πώς θα βοηθήσουμε έναν λαό όπως τον παλαιστινιακό να βρει τη λευτεριά του, για να σταματήσει η σφαγή που έχει θύτη και θύμα. Το Ισραήλ είναι πάντοτε ο θύτης και οι έποικοι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της Κατοχής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠετσιτιάδας το ανάγνωσμα
Επόμενο άρθρο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» των ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
Διεθνή

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

10 Μαρ 2026, 15:13
Πολιτική

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

10 Μαρ 2026, 14:10
Παιδεία

Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Δεν συμμετέχουμε-ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA στην πράξη

10 Μαρ 2026, 12:04
Διεθνή

Μεγαλοκαπιταλιστής από τα ΗΑΕ: Δε θα μπούμε σε έναν πόλεμο για τα συμφέροντα άλλων

10 Μαρ 2026, 10:26
Πολιτισμός

ΑΛ ΖΑΪΤΟΥΝ – Ποιητική Συλλογή

10 Μαρ 2026, 08:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάρτη

10 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

9 Μαρ 2026, 19:45
Καταστολή

Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο

9 Μαρ 2026, 13:26
Διεθνή

Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

9 Μαρ 2026, 12:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Η εισαγγελέας Στεφανάτου πρότεινε να απορριφτούν όλα τα αιτήματα

9 Μαρ 2026, 11:00
Κόντρες

Πύραυλος με υπογραφή

9 Μαρ 2026, 10:35
Διεθνή

Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.

9 Μαρ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάρτη

9 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aναβαθμισμένες ποιοτικά και ποσοτικά οι ενέργειες των μαχητών της Χεζμπολά ενάντια στους σιωναζιστές

Συγκεντρωτικά Παρασκευής 6 και Σαββάτου 7 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 19:22
Παιδεία

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

8 Μαρ 2026, 12:51
Πολιτική

Κανένα περιθώριο για αναγνώριση ελαφρυντικών στους 29 καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Σε άλλους 13 έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά στον πρώτο βαθμό

8 Μαρ 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάρτη

Θιβετιανή πρωτοχρονιά.

1910: Καταργείται η δουλοπαροικία στην Κίνα.

1944: Ιδρύεται με πρωτοβουλία του ΕΑΜ στη Βίνιανη της Ευρυτανίας η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (κυβέρνηση του βουνού).

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Έλλη” στη διάρκεια προβολής της σοβιετικής ταινίας “Ουράνιο τόξο“, δεκαοκτώ τραυματίες (οι τρεις πολύ σοβαρά).

1979: Βόμβες σε δύο λεωφορεία στο Μεταξουργείο (ΕΛΑ).

1991: Πέντε βόμβες σε τουριστικά λεωφορεία (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo