Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Αισχρό σόου υποκρισίας με τα ανήλικα προσφυγόπουλα
Επικαιρότητα

Αισχρό σόου υποκρισίας με τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Απρ 2020, 15:49

Ο τίτλος του σημειώματος αποτυπώνει το συμπέρασμα που βγάλαμε αβίαστα διαβάζοντας το δελτίο Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το οποίο αφορούσε τη μετεγκατάσταση δώδεκα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Λουξεμβούργο.
 
Στις 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταφορά παιδιών στο πλαίσιο προγράμματος που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές, με τη συμμετοχή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Ασυλο. Στόχος (όπως ενημερωνόμαστε), είναι η «συνδρομή στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα».
 
Από πού να ξεκινήσουμε; Ας δούμε πρώτα ποιοι τα λένε όλα αυτά. Πρόκειται για τη γνωστή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, ως θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εργάζεται ΜΟΝΟ για την προστασία των συμφερόντων της. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Κοντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχονται οι «ελληνικές αρχές», οι οποίες έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές την «αλληλεγγύη» τους και την επί της ουσίας «αρωγή» τους στους πρόσφυγες, πόσο μάλλον στους ασυνόδευτους ανηλίκους, τους οποίους έχουν παρατημένους πλήρως, χωρίς πρόσβαση σε ασφαλή διαμονή, εκπαίδευση και υγεία.
 
Οι υπόλοιποι «φορείς» έχουν εμπλακεί στο Προσφυγικό λαμβάνοντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να παρέχουν τις «υπηρεσίες» τους. Ποιες είναι αυτές; Η μεν Υπατη Αρμοστεία συνεπικουρεί όλα τα μεγάλα προγράμματα ως «τα μάτια και τα αυτιά» του ΟΗΕ στην Ελλάδα (και μάλιστα με κυρίαρχο ρόλο στον τομέα της στέγασης), ο ΔΟΜ είναι ο οργανισμός που ξεκίνησε να λειτουργεί τα προγράμματα «εθελοντικού επαναπατρισμού» των προσφύγων, ενώ η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Ασυλο έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας με σκοπό να βοηθήσει την ελληνική Υπηρεσία Ασύλου να εκδίδει αποφάσεις πιέζοντας για περισσότερες και πιο άμεσες απορριπτικές αποφάσεις.
 
Αυτοί, λοιπόν, μας λένε τώρα ότι έφτιαξαν ένα πρόγραμμα με στόχο να μετακινηθούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και κυρίως ασυνόδευτοι ανήλικοι από τις άθλιες συνθήκες κυρίως των νησιών, όπου ζουν, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μέχρι εδώ καλά. Αλλά ας πάμε και λίγο στα πρακτικά. 
 

 
Στις αρχές του Μάρτη, ο Μητσοτάκης όταν συνομιλούσε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για μετεγκατάσταση . Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που βγάζει κάθε 15 μέρες το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ο φορέας που διαχειρίζεται τις επίσημες θέσεις σε ξενώνες για ασυνόδευτους ανηλίκους, που εκδίδει όλες τις τοποθετήσεις παιδιών στις δομές και που θεωρητικά έχει την πιο επίκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από όλα τα σημεία της χώρας όπου υπάρχουν ανήλικοι), στην Ελλάδα ζουν πάνω από 5.200 ασυνόδευτα παιδιά, με τα περισσότερα να βρίσκονται σε συνθήκες επισφάλειας. Το πρόγραμμα που με πολύ κόπο αλλά και καμάρι υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ, αφορά ούτε λίγο ούτε πολύ… 1.600 παιδιά. Σ’ αυτό το ύψος έφτασε, με τα παζάρια των διαφόρων «αλληλέγγυων» χωρών ο αριθμός τον «ευπρόσδεκτων» προσφυγόπουλων. Ο αριθμός που υποτίθεται ότι συμφώνησαν Κούλης και Ούρσουλα έχει ήδη υποτριπλασιαστεί.
 
 Μέχρι να υλοποιηθεί ακόμα και αυτός ο υποτριπλασιασμένος αριθμός έχουμε «πολύ ψωμί» ακόμα. Και συνήθως, «κατά τον ρουν των γεγονότων», αυτοί οι αριθμοί εξακολουθούν να υποπολλαπλασιάζονται. Στις 15 Απρίλη, έφυγαν οι πρώτοι 12. Ακολούθησαν άλλοι 50 σήμερα, με τον Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί τα προσφυγόπουλα ως γλάστρες σ’ ένα εμετικό σόου στο αεροδρόμιο (ακόμα και τα μέτρα «απόστασης» πήγαν περίπατο χάριν του σόου). Μετά θα δούμε ποιος θα είναι ο ρυθμός αναχωρήσεων και πού θα φτάσει τελικά ο αριθμός. Στο μεταξύ, ο ελληνικός λαός θα υφίσταται κύματα χυδαίας προπαγάνδας, με τηλεοπτικά σόου από τις αναχωρήσεις μικρών ομάδων παιδιών, προκειμένου να του φυτέψουν στο μυαλό ότι «αυτή η κυβέρνηση αποσυμφορεί τον προσφυγικό πληθυσμό»!
 

 
Το πρόγραμμα, από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, προσομοιάζει πολύ με διάφορα άλλα τέτοιου τύπου, όπως την παλιά και γνωστή «μετεγκατάσταση» που είχε αρχίσει να εφαρμόζεται κατόπιν απόφασης της ΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε, είχε προκύψει ένας αριθμός προσφύγων που θα μετακινούνταν σε άλλες χώρες από την Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να συνδράμουν όλοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού «προβλήματος». Οι αριθμοί ήταν αστείοι (πάντα αναλογικά με τα κύματα που ερχόντουσαν στις δύο πύλες εισόδου της Ευρώπης), ενώ ακόμα και για όσους πρόσφυγες εντασσόντουσαν στη διαδικασία, «εφευρέθηκαν» οι απαραίτητοι μηχανισμοί για να ακυρωθούν τα αιτήματα: δεν πληρούσαν κάποιες αόριστες προϋποθέσεις (που κι αυτές «εφευρέθηκαν»). .
 
Παρόμοιο πρόγραμμα είχε «φτιάξει» (συγκεκριμένα μόνο για ασυνόδευτους ανηλίκους) και η  Μ. Βρετανία. Σ’ αυτό, με την εμπλοκή της Υπατης Αρμοστείας και του ΔΟΜ, «αξιολογούνταν» η περίπτωση του κάθε ανηλίκου, εφόσον διέμενε σε κάποιον ξενώνα ή δομή, και με βάση αυτήν την αξιολόγηση αποφάσιζε ένα πάνελ «ειδημόνων» την πιθανή μετακίνηση. Τελικά, μόνο ελάχιστα παιδιά κατάφεραν να φτάσει, με τα πολλά, σε βρετανικό έδαφος.
 
Το αισχρό με όλα αυτά τα προγράμματα που τα πλασάρουν σαν ευκαιρία για να ξεκινήσουν τα προσφυγόπουλα μια καινούργια ζωή, να αφήσουν πίσω τους τα δεινά που τους κατατρέχουν ακόμα και αφού πάτησαν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι ότι μετακινούνται παραμένοντας σε καθεστώς διαμονής μετέωρο. Με άλλα λόγια, όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και τώρα, κανένας πρόσφυγας δε θα μετεγκατασταθεί λαμβάνοντας καθεστώς μονιμότητας στη χώρα, για να ξεκινήσει με ασφάλεια αυτή τη «νέα» ζωή, που τόσο κοροϊδευτικά του λένε. Αντίθετα, η μετακίνησή τους σημαίνει και τη μεταφορά του αιτήματος διεθνούς προστασίας τους στη νέα χώρα. Κοινώς, θα παραμείνουν «στον αέρα», μέχρι οι εκάστοτε υπηρεσίες ασύλου να αποφασίσουν -με τα δικά τους μέτρα και σταθμά- αν θα τους δεχτούν ή όχι.
 
Πρακτικά, αυτό που έχει φανεί μέχρι σήμερα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων λαμβάνει, με συνοπτικές διαδικασίες, απορριπτικές αποφάσεις που οδηγούν αργά ή γρήγορα στην απέλαση. .
 
Φαίνεται ότι η προσφυγική κρίση και η διαχείριση της πανδημίας επηρέασαν πολύ το πολιτικό «προφίλ» των ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ κι αποφάσισαν τώρα, μετά από τις τόσες εκκλήσεις, τις τόσες ανακοινώσεις, τις τόσες καταγγελίες, να «δράσουν». Μα ποιον κοροϊδεύουν; Υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει τι συμβαίνει στα ελληνικά νησιά που κραυγάζουν για βοήθεια; Υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει ότι τα ασυνόδευτα παιδιά λαμβάνουν μηδαμινή προσοχή; Υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι με ένα χαρτί που σου δίνει δικαίωμα παραμονής σε μια χώρα για κάποιους μήνες μπορείς να ξεκινήσεις τη ζωή σου με ασφάλεια; Υπάρχει κάποιος που να πιστέψει ότι 10, 50, 100, 1000 μετακινήσεις ανθρώπων θα αλλάξουν την κατάσταση;
 
Για μια ακόμη φορά, η ΕΕ πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ντύνοντας με χρυσόχαρτο κοινωνικής ευαισθησίας τη στρατηγική της Ευρώπης-φρούριο. Δεν είναι η πρώτη, δε θα είναι και η τελευταία.
 
ΥΓ. Ακόμα και η «κεντροαριστερή» γερμανική Die Zeit δεν μπόρεσε ν’ αντέξει τόση υποκρισία. «», έγραψε συμπληρώνοντας: «».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠάντα υπάρχουν ευκαιρίες για μπίζνες…
Επόμενο άρθρο Εκτελεστικός Διευθυντής ΠΟΥ: «Εάν ο COVID-19 ήταν τυπική γρίπη, ο ΠΟΥ θα είχε κηρύξει πανδημία “αιώνες πριν”»!

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo