Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Ιούλη
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη
  • Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»
  • Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή
  • Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες
  • Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες κλήσεις για αξιολόγηση εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Εργατικά Παιδεία

Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες κλήσεις για αξιολόγηση εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Φεβ 2026, 00:05

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες είναι οι κλήσεις για αξιολόγηση σε σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Θεσσαλονίκης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ακόμα και προς εκπαιδευτικούς με πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Η επιχείρηση σκούπα, τα «ομαδικά πυρά» είναι η νέα τακτική «αιφνιδιασμού» «μέγιστης ισχύος» (blitzkrieg) των σφουγγοκωλάριων της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ. Πρόκειται για επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού και τρομοκράτησης, που σκοπό έχει την επιτυχία καλύτερων αποτελεσμάτων στην εφαρμογή της αξιολόγησης, αφού η έως τώρα τακτική των ατομικών κλήσεων νεοδιόριστων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Πέντε χρόνια τώρα, οι εκπαιδευτικοί ακύρωσαν και συνεχίζουν να ακυρώνουν με επιτυχία τους σχεδιασμούς του Μητσοτάκη και του ΥΠΑΙΘΑ, που με όπλο την αξιολόγηση επιδιώκουν την εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου, την κατηγοριοποίηση, την πειθάρχηση και την υποταγή.

Ολα τα τρομοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης (καταφυγή στα αστικά δικαστήρια με κατεπείγουσες αγωγές κατά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών-σωματείων, απειλές μέσω εγκυκλίων, παραπομπές σε πειθαρχικά, νέος πειθαρχικός κώδικας) έχουν συναντήσει τοίχο γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν παραιτήθηκαν από τον αγώνα με κύριο όπλο την απεργία-αποχή.

Γι’ αυτό και τώρα θεωρούν ίσως ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις τους εξαπολύοντας έναν blitzkrieg (κατά το χιτλερικό πρότυπο), καλή ώρα όπως στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό και τα αφεντικά του ΟΟΣΑ συνιστούν αλλαγή τακτικής με την «σχολικοκεντρική αξιολόγηση» από τους διευθυντές των σχολείων με τη στήριξη μεντόρων και συντονιστών.

Οι εκπαιδευτικοί «δεν θα τσιμπήσουν» και σε αυτά τα νέα μανιπουλαρίσματα και τους εκφοβισμούς. Με ισχυρά όπλα την μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή, τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες θα σταματήσουν και αυτές τις επιθέσεις.

Η ανακοίνωση ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ!

Να τροφοδοτήσουν τα αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα! – Να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας!

Να καταργήσουν τη μονιμότητα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΠΕΜΠΤΗ 5/2, 1.30μμ ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΑΙ ΔΠΕ ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

(Τα ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ κηρύσσουμε 12μ – 2μμ μονόωρες και δίωρες στάσεις εργασίας)

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες είναι οι κλήσεις για αξιολόγηση σε σχολεία στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Θεσσαλονίκης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε μια επιχείρηση σκούπα με σκοπό τη διαμόρφωση κλίματος πιέσεων και αποδοχής της αξιολόγησης. Οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης προκειμένου  να εμφανίσουν έργο και αριθμούς, όπως επιτάσσει το υπουργείο, αποφάσισαν ομαδικά πυρά. Μας αντιμετωπίζουν σαν αριθμούς για να εμφανίσουν ότι η πολιτική τους προχωράει και τίποτε άλλο.

Η κυβέρνηση, επειδή δεν κατάφερε μετά από πέντε χρόνια ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να μονιμοποιήσει την εφαρμογή της αξιολόγησης, εντείνει την πρωτοφανή πολιτική πυγμής στους εκπαιδευτικούς (διώξεις, νέο πειθαρχικό, πρώτο εκπαιδευτικοδικείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εν κρυπτώ αξιολογήσεις, κ.ά.). Η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ προανήγγελλε αναβαθμισμένες αρμοδιότητες για Διευθυντές, μέντορες και συντονιστές με πιο ενεργό ρόλο στην ατομική αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τρομοκρατία γιατί η αξιολόγηση τροφοδοτεί τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια αποδόμησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου, απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, καθώς και καθεστώς απολύσεων που θα επιφέρει η ατελείωτη εποπτεία και οι συνεχείς δοκιμασίες επιβεβαίωσης της εκπαιδευτικής ιδιότητας.  Κόπτονται οι κυβερνώντες για τις αξιολογήσεις τους ότι βελτιώνουν το έργο των εκπαιδευτικών. Αυτό καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, για αυτό και δε βρίσκει υπερασπιστές μέσα στα σχολεία. Ούτε είναι τυχαίο ότι οι αξιολογήσεις τους γίνονται εν κρυπτώ μακριά από το σύλλογο διδασκόντων και τους συναδέλφους.

Ο μεγάλος αγώνας που διεξάγουμε κατά τις αξιολόγησης, μας δίνει τα εφόδια σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία που για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές μας με την πολιτική αυταρχισμού, να ξεπεράσουμε και τα νέα εμπόδια και να βγούμε νικητές! Με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας, με ισχυρά τα όπλα της απεργίας αποχής, του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας, με κινητοποιήσεις, απεργιακά βήματα και κορύφωση του αγώνα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι διεκδικήσεις μας.

Την Πέμπτη 5/2 όλοι/ες στη συγκέντρωση 1.30μμ στη ΔΔΕ και ΠΔΕ Δυτ. Θες/νίκης, απαντάμε στο κλίμα τρομοκρατίας, ενάντια στην αξιολόγηση, το νέο πειθαρχικό, τις διώξεις, για να καλυφθούν τα κενά.

Η ελπίδα για την ανατροπή της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί στην εκπαίδευση, βρίσκεται στην ανάπτυξη ανυποχώρητου και αποφασιστικού αγώνα διαρκείας. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη του μεγάλου  αγώνα κατά της αξιολόγησης και του πρόσφατου αγώνα κατά των Ωνάσειων  σχολείων που οδήγησε στον αποχαρακτηρισμό σχολείων. Είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία που μπήκαν μπροστά για να δοθεί μαζική απάντηση με συγκεντρώσεις παντού, για να δικαιωθούν οι διωκόμενες απεργοί συναδέλφισσες της Λακωνίας.   

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΩΝΑΣΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 4 Φλεβάρη

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Επόμενο άρθρο Δεν είναι τραγωδία, είναι έγκλημα! – 15 πρόσφυγες έπνιξε το Λιμενικό κοντά στη Χίο

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Σχετικά Αρθρα

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 30 Ιούν 2026, 07:37

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

Παιδεία 26 Ιούν 2026, 19:40

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

Παιδεία 26 Ιούν 2026, 08:31

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

Παιδεία 25 Ιούν 2026, 05:54

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παιδεία 24 Ιούν 2026, 18:52

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

Εργατικά 24 Ιούν 2026, 12:30
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη

30 Ιούν 2026, 22:41
Κόντρες

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

30 Ιούν 2026, 20:27
Καταστολή

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

30 Ιούν 2026, 18:39
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

30 Ιούν 2026, 14:09
Διεθνή

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Ενοπλες φυλές και δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Σαναά ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα του ηγέτη της Ανσαραλά για κινητοποίηση με στόχο την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

30 Ιούν 2026, 13:34
Οικονομία

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

30 Ιούν 2026, 13:06
Εργατικά

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

30 Ιούν 2026, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

Ημέρα συνεταιρισμών.

Γκάνα: Ημέρα δημοκρατίας (1960).

Καναδάς: Εθνική εορτή.

Σουρινάμ: Ημέρα ελευθερίας – εργασίας.

Τουρκία: Ημέρα ναυτικού.

1876: Πεθαίνει ο Μιχαήλ Μπακούνιν.

1922: Περισσότεροι από 400.000 σιδηροδρομικοί απεργούν στις ΗΠΑ.

1944: Σύνοδος του Breton-Woods, συστήνονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα, το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

1946: Τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα έντεκα στρατοδικεία του εμφύλιου.

1978: Εμπρησμός επτά λεωφορείων στο αμαξοστάσιο Βοτανικού (ΕΛΑ).

1985: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Απόλλων Παλλάς» στο Καβούρι, εντοπισμός πολλών κιλών εκρηκτικών έξω από την αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Εφετείο 17Ν

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • ΕΛΑ

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • Επικοινωνία

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • Όροι χρήσης

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • Ποιοι είμαστε

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • Επικοινωνία

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

  • Όροι χρήσης

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

    Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo