Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Είμαι εγώ που σε παίρνω τηλέφωνο που μου λείπεις και ψάχνω διέξοδο…*
Πολιτική

Είμαι εγώ που σε παίρνω τηλέφωνο που μου λείπεις και ψάχνω διέξοδο…*

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2023, 12:31
Μην μπερδευτείτε, αυτό έγινε πριν από εβδομάδες σε συνεδρίαση άλλου οργάνου, του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρουμε αν το πληροφορηθήκατε, αλλά η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις αποχωρήσεις (για τον αριθμό των οποίων υπάρχει, επίσης, χοντρό ξεκατίνιασμα, γιατί κάποιοι θέλουν να μετρήσουν και αυτούς/ές που απλά είχαν πάει για κατούρημα ή για να κάνουν τσιγάρο), ψήφισε πολιτική απόφαση. Γελάτε; Το ίδιο κι εμείς.

Εν πάση περιπτώσει, το πιο σοβαρό περιστατικό στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στο περιθώριο της συνεδρίασης και σ’ αυτό πρωταγωνίστησαν «κύκλοι».  Από τους «κύκλους» του προέδρου ΣτέΚας διέρρευσε στο ieidiseis ότι μια ώρα πριν τη συνεδρίαση ο πρόεδρος τηλεφώνησε στην Εφη για να συνεννοηθούν περί το δέον γενέσθαι. «Αναφορικά με το δημοσίευμα του ieidiseis.gr, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού», δήλωσε η Αχτσιόγλου προσερχόμενη στο ξενοδοχείο President (η επιλογή έγινε, προφανώς, λόγω ονόματος).

«Δεν χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το κινητό», απάντησαν «κύκλοι» του προέδρου. «Η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του. Η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30», απάντησαν «κύκλοι» της Εφης.

Aυτό, κατά τη γνώμη μας, ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό. Γελάτε; Δηλαδή ήταν πιο σοβαρή η αποχώρηση της Ομπρέλας; Οι τύποι μπορεί να έχουν διαπρέψει στο παρελθόν στο φραξιονισμό, αλλά αυτή τη φορά μετρήθηκαν και βρέθηκαν λίγοι για να κάνουν ζημιά στον ΣτέΚας και τους Πολάκη, Παππά και σία. Σαράντα έξι νοματαίοι υπέγραψαν το κείμενο της αποχώρησης, συν δύο που προστέθηκαν σήμερα, σύνολο 48. Κι ανάμεσά τους μόλις δύο βουλευτές, ο Τσακαλώτος και η Πέρκα.

Οι νεοπροεδρικοί, όπως τους αποκαλούν στη φραξιονιστική αργκό του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και την τελευταία στιγμή φοβούνταν ότι οι ομπρελιστές μπλόφαραν όταν έλεγαν ότι θα αποχωρήσουν. Γι’ αυτό έβαλαν τον ΣτέΚας να κάνει ρελάνς με δική του μπλόφα: αν η ΚΕ δεν στείλει εισήγηση για διαγραφή αυτών που λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα του Μητσοτάκη, θα προτείνω να γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα. Μ’ αυτό τους «τελείωσε». Και να είχαν δεύτερες σκέψεις, κατάλαβαν ότι ο ΣτέΚας θα τους παρέδιδε στη χλεύη των μελών. Ετσι, τα μάζεψαν και έφυγαν. Και ο ΣτέΚας, στο κλείσιμο, είπε πως δεν υπάρχει ζήτημα δημοψηφίσματος ή άλλης διαδικασίας διαγραφής, αφού αυτοί έφυγαν μόνοι τους. Ετσι, ξεπέρασε το σκόπελο των διαφωνιών που υπήρξαν από τους παραμείναντες για το δημοψήφισμα.

Αυτοί, λοιπόν, ανακοίνωσαν ότι θα φτιάξουν ένα… χώρο που θα είναι… «κάτι λιγότερο από κόμμα, κάτι περισσότερο από ένα φόρουμ». Μπορεί ο Κασελάκης (δηλαδή ο Πολάκης) να πρόβλεψε πως «το αριστερόμετρό τους δε θα γράψει ούτε 0,3%», όμως αυτοί επιμένουν: «Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς»! Εδώ σάς επιτρέπουμε να γελάσετε με την καρδιά σας, γιατί ξέρουμε όλες και όλοι πως οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν τον ανθρωποδιώχτη και δε θα πάρουν ούτε το 2,9% της ΛΑΕ+Ζωή τον Σεπτέμβρη του 2015. Το μόνο που τους σώζει είναι να πάρουν και τον Τζουμάκα, μπας και με το υπερθέαμα κωμωδίας που θα παρουσιάσουν συγκινήσουν τίποτα λάτρεις του χαβαλέ της κάλπης. Κάποτε μπήκε στη Βουλή ο Λεβέντης, οπότε θεωρητικά έχουν ελπίδες…

Αντίθετα, η ομάδα Αχτσιόγλου (Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος και άλλοι), που πιστεύει ότι μπορεί να το παλέψει, παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ ως επίσημη εσωκομματική αντιπολίτευση. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να ταυτιστεί με Σκουρλέτηδες, Φίληδες και σία. Αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει και τους εννιά βουλευτές αν αποσχιστεί, φοβάται όμως τη ρετσινιά των διασπαστών που, αφού διεκδίκησαν την προεδρία και έχασαν, σε μια διαδικασία που δεν την ήλεγχαν ο Κασσελάκης και οι δικοί του, δε σέβονται την ετυμηγορία των μελών και φίλων του κόμματος, αλλά θέλουν να επιβάλουν τις φιλοδοξίες τους.

Στο κείμενο που κατέθεσαν έγραψαν: «Ο Στ. Κασσελάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η Αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό. Κι αυτό ενώ απευθυνόταν σε ανθρώπους πολλάκις εκλεγμένους από τους συμπολίτες μας σε πολλά επίπεδα». Και συμπλήρωσαν πως ο Κασσελάκης «επέλεξε συνειδητά αντί για τον δρόμο της σύνθεσης, τον δρόμο της κατασκευής του “εσωτερικού εχθρού”». Υπέγραφαν οι Σία Αναγνωστοπούλου, Εφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Δανάη Κολτσίδα, Νίκος Μπίστης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου και Αλέξης Χαρίτσης.

Οχι πως έχει καμιά σημασία, αλλά η εκτίμησή μας είναι πως δε θα κάνουν «κίνηση» πριν από τις ευρωεκλογές. Δεν τους παίρνει. Ισως εντείνουν τον πόλεμο φθοράς στον Κασσελάκη και την ομάδα που τον καθοδηγεί, αλλά δεν παίζουν μόνοι τους στο γήπεδο. Αν ισχυροί καπιταλιστικοί όμιλοι εκδηλωθούν υπέρ του Κασσελάκη, όπως έκαναν κατά την περίοδο των συριζοεκλογών για πρόεδρο, η Αχτσιόγλου και οι δικοί της θα ζοριστούν, γιατί ξέρουν ότι χωρίς τα αστικά μίντια δεν είναι τίποτα.

Ο Τεμπονέρας και οι τρεις τέσσερις δικοί του (που τους έχει βαφτίσει «ομάδα» για να δείχνει φραξιονάρχης) είναι ακόμα περισσότερο «εντός και επί τα αυτά». Να διαπραγματευθούν με τους κασσελακικούς θέλουν. Γι’ αυτό και ο Τεμπονέρας κατέφυγε στη γελοιότητα της ανοιχτής πρόσκλησης προς τον Κασσελάκη «να πάρει μια ηγετική πρωτοβουλία, να καλέσει όλες τις πλευρές και την επόμενη ημέρα συντεταγμένα και με ενότητα να δούμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα του ελληνικού λαού»! Κλάψαμε…

Βαράει διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή την εικόνα δείχνει, αλλά μην το δένετε κόμπο. Ο Ανδρουλάκης «δεν κάνει το παιδί» και το αστικό σύστημα εξουσίας χρειάζεται εναλλακτική λύση. Ποιος θα εισπράξει τη φθορά του Μητσοτάκη; Γιατί όχι ένα «κόμμα Κασσελάκη», που τυπικά θα ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι μια λαϊκίστικη σοσιαλδημοκρατία, χωρίς αυτά τα… διανοουμενίστικα του ΣΥΡΙΖΑ, που ο Κασσελάκης ονόμασε «πολιτική του Pummaro» (δική του ιδέα ήταν ή του Μάρκου;).

Αν δεν βαριέστε, διαβάστε την εισαγωγική ομιλία Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Λόγος μικροπερίοδος, φράσεις που μοιάζουν με συνθήματα και μια βαριά απόφορά βοναπαρτισμού. Οπως τότε που έλεγε «είμαι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη», τώρα τους λέει: εγώ είμαι η απόλυτη αρχή, δουλέψτε και θα σας ανταμείψω με πόστα, αλλά μην μου χαλάτε την… αδιαμεσολάβητη σχέση με το λαό.

Μπορεί να πετύχει αυτή η συνταγή; Γιατί όχι, αν έχει «σπρώξιμο» από τα αστικά μίντια; Οι επόμενοι μήνες και κυρίως οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μάη θα δείξουν.

ΥΓ. Ο Τσίπρας δεν πήγε στην ΚΕ. Ηταν, όμως, εκεί ο κυρ-Αλέκος ο Φλαμπουράρης που συνυπέγραψε με άλλους «ντροπαλούς κασσελακικούς»  ένα (χωρίς αντικασσελακικές αιχμές) κείμενο που έλεγε ότι για ζητήματα διαγραφών δεν πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα. Ο Τσίπρας περιμένει υπομονετικά, ξέροντας πως αν κάνει «κίνηση» τώρα θα «καεί». Θα δει τις εξελίξεις και θα βγει μπροστά μόνο αν κρίνει ότι μπορεί κάτι να καταφέρει. Αλλιώς, θα γίνει ο ΓΑΠ-2.

* «Λαϊκό» άσ(θ)μα που ερμηνεύει ο α(η)δός Γονίδης (ο Πολάκης σίγουρα δεν έχει ξεχάσει την υπέροχη βραδιά που τους χάρισε, όταν γιόρταζαν τα γενέθλιά τους με τον τότε συγκυβερνήτη-υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο).

Οπως κάνει ο επιθετικός, όταν δίνει οδηγίες στον τερματοφύλακα για την πλευρά που πρέπει να πέσει για να πιάσει το πέναλτι: το χέρι καλύπτει το στόμα, για να μην μπορούν να διαβαστούν τα χείλη μέσω αργής κίνησης του βίντεο.
Εκτύπωση 🖨
ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕκλεισαν φοιτητικούς συλλόγους στο Columbia
Επόμενο άρθρο Η «διεθνής κοινότητα» παρατηρεί τους σιωναζιστές να βομβαρδίζουν τα νοσοκομεία της Γάζας

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05

Eλληνική συμμετοχή στο έγκλημα της ρίψης «βοήθειας» από αέρα στη Γάζα

Διεθνή 16 Αυγ 2025, 13:27

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Με γκεμπελίστικα ψεύδη παραμύθιασε την Ολομέλεια της Βουλής

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 20:08

Μεγάλη νίκη των σπουδαστών του Deree. Ακυρώνεται η συμμετοχή στο «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο Ισραήλ

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 18:01

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 19:13

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 18:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo