Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 27 Ιούνη
  • Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
  • Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες
  • Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Εγγραφο του σιωναζιστικού στρατού: «Οι Ισραηλινοί ηγέτες “έκαναν κάθε πιθανό λάθος” κατά τη διάρκεια της επιχείρησης  Αρματα του Γεδεών»
Διεθνή

Εγγραφο του σιωναζιστικού στρατού: «Οι Ισραηλινοί ηγέτες “έκαναν κάθε πιθανό λάθος” κατά τη διάρκεια της επιχείρησης  Αρματα του Γεδεών»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Σεπ 2025, 19:51

Εγγραφο του ισραηλινού στρατού που διέρρευσε και περιήλθε στην κατοχή σιωνιστικών μίντια καταλήγει ότι η Επιχείρηση «Αρματα του Γεδεών», που ξεκίνησε ο στρατός στη Γάζα νωρίτερα φέτος, απέτυχε να πετύχει τους στόχους της. Το σιωνιστικό Κανάλι 12 ανέφερε ότι το έγγραφο υποστηρίζει πως οι δύο βασικοί στόχοι – η ήττα της Χαμάς και η απελευθέρωση των αιχμαλώτων – δεν επιτεύχθηκαν.

Το έγγραφο διανεμήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Κέντρο Επιχειρησιακής Πληροφόρησης των χερσαίων δυνάμεων του σιωναζιστικού στρατού. Σύμφωνα με το Κανάλι 12, έχει ήδη φτάσει σε αρκετές ταξιαρχίες.

Ανώτεροι αξιωματικοί δήλωσαν ότι το έγγραφο δεν προμηνύει τίποτα καλό για την επερχόμενη επίθεση με στόχο την κατάληψη της Πόλης της Γάζας, που έχει ονομαστεί «Αρματα του Γεδεών 2».

Η αξιολόγηση αποκαλύπτει ότι «το Ισραήλ έκανε κάθε πιθανό λάθος» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Επιπλέον, κατηγορεί τον σιωναζιστικό στρατό ότι ενήργησε «αντίθετα προς το ίδιο το στρατιωτικό δόγμα του» επιτρέποντας την είσοδο βοήθειας στη Γάζα, μη θέτοντας χρονικό περιορισμό, διαχειριζόμενος λανθασμένα τους πόρους και εξαντλώντας τα στρατεύματα.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι στη Χαμάς δόθηκε ό,τι χρειαζόταν για να επιβιώσει, επικρίνοντας τον στρατό επειδή βασίστηκε στη «λογική της αποτροπής και όχι της αποφασιστικής νίκης», πολεμώντας με στόχο μια μελλοντική κατάπαυση του πυρός και μια ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Επιπλέον, κατακεραυνώνει την «ανικανότητα» του στρατού στη διανομή βοήθειας. Υποστηρίζει ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Χαμάς κατάφερε να εξαπολύσει μια παγκόσμια εκστρατεία κατηγορώντας το Ισραήλ για λιμοκτονία.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση, ο σιωναζιστικός στρατός επιχειρούσε επανειλημμένα στα ίδια μέρη με αργό ρυθμό και έδινε προτεραιότητα στην αποφυγή απωλειών αντί στην επιτυχή ολοκλήρωση αποστολών.

Σημειώνεται επίσης η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον στρατό, ενώ προστίθεται ότι τα στρατεύματα δεν ήταν προετοιμασμένα για τις τακτικές ανταρτοπόλεμου της Χαμάς.

Αλλες σιωνιστικές αναφορές ανέφεραν ότι ο στρατός διέψευσε όσα αναφέρονται στο έγγραφο, προσθέτοντας ότι αυτό διανεμήθηκε χωρίς άδεια και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Παρά τον ισχυρισμό του εγγράφου ότι οι περιορισμοί του Ισραήλ στη βοήθεια δεν ήταν αρκετά αυστηροί, η Λωρίδα της Γάζας έχει πλέον επισήμως κριθεί περιοχή σε λιμό. Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα, ανάμεσά τους και παιδιά. Σφαγές διαπράττονται επίσης σε καθημερινή βάση εναντίον αμάχων.

Ο σιωναζιστικός στρατός επιχειρεί τώρα στα περίχωρα της Πόλης της Γάζας, καταστρέφοντας συστηματικά τις υποδομές, ενόψει της επερχόμενης επίθεσης, η οποία έχει ως διακηρυγμένους στόχους την καταστροφή των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς, την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την εγκαθίδρυση ελέγχου ασφαλείας στην περιοχή και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.

Είναι προφανές ότι σ’ αυτό το έγγραφο υπάρχει «δάχτυλος» Νετανιάχου που βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με το επιτελείο του σιωναζιστικού στρατού και τον αρχηγό του, στρατηγό Εγιάλ Ζαμίρ. Ουσιαστικά, ο Ζαμίρ υποδεικνύεται ως ένας δειλός και αποτυχημένος αρχιστράτηγος, που φταίει για την αποτυχία της Επιχείρησης «Αρματα του Γεδεών».

Πριν από τον Ζαμίρ, όμως, αρχιστράτηγος ήταν ο Χέρζι Χαλεβί. Τον έδιωξαν σαν δειλό και αποτυχημένο και έφεραν το… γεράκι τον Ζαμίρ, που τώρα τον χαρακτηρίζουν όπως χαρακτήριζαν τον Χαλεβί. Για να μην παραδεχτούν ότι η ήττα τους δεν οφείλεται στα σχέδια των στρατηγών τους, αλλά στην καλή οργάνωση και τη θυελλώδη αντίσταση των μαχητών της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες, τα σιωναζιστικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τη συνοικία Αλ-Ζαϊτούν της Πόλης της Γάζας, έπειτα από μεγάλη ενέδρα που έστησαν μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν στρατιώτη και άφησε άλλους τουλάχιστον εννιά τραυματίες. Το χειρότερο είναι ότι άφησε τέσσερις αγνοούμενους, που το πιθανότερο είναι να βρίσκονται στα χέρια των Αλ-Κασάμ, ζωντανοί ή νεκροί. Ο σιωναζιστικός στρατός δεν ανακοίνωσε τίποτα για την τύχη τους. Αν τους είχε ανακτήσει, ζωντανούς ή νεκρούς, θα διέψευδε την είδηση που μετέδωσαν κορυφαία σιωνιστικά Μέσα.

Τα σιωναζιστικά στρατεύματα έχουν επιχειρήσει στην Αλ-Ζαϊτούν εφτά φορές (!) από την αρχή του πολέμου. Κάθε φορά ανακοινώνουν ότι «εξόντωσαν το τάγμα της Χαμάς» και την επόμενη φορά το βρίσκουν μπροστά τους.

Στην τελευταία εισβολή, πριν από την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Αλ-Ζαϊτούν, ο σιωναζιστικός στρατός επιχειρούσε για εβδομάδες, βομβαρδίζοντας κτίρια και διατάζοντας τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή. Η καταστροφή στην Αλ-Ζαϊτούν θυμίζει αυτή άλλων πόλεων στη Γάζα, όπως της Ράφα στα νότια και της Μπέιτ Χανούν στα βόρεια. Η Αντίσταση, όμως, παραμένει εκεί, μάχιμη και αποτελεσματική όπως και τις προηγούμενες φορές.

Αυτές είναι δυο δορυφορικές φωτογραφίες της Αλ-Ζαϊτούν, τραβηγμένες η πρώτη στις 8 Αυγούστου και η δεύτερη στις 25 Αυγούστου. Γκρέμισαν δεκάδες κτίρια, όμως και πάλι υποχώρησαν ηττημένοι.

Two satellite images of Al-Zaytoun neighborhood in Gaza City, one from 8 August and the other from 25 August, show the extent of destruction that Israel inflicted in just three weeks. pic.twitter.com/f3nLsNSLpw

— The Cradle (@TheCradleMedia) August 29, 2025

Ο σιωναζιστικός στρατός κήρυξε την Πόλη της Γάζας «επικίνδυνη ζώνη μάχης» στις 29 Αυγούστου, ανακοινώνοντας την έναρξη των «αρχικών σταδίων» για την κατάληψη και κατοχή της περιοχής. Ανέφερε επίσης ότι 130.000 έφεδροι στρατιώτες θα κληθούν για την επίθεση στην Πόλη της Γάζας.

Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιώτες και αξιωματικούς που επικαλούνται οι New York Times (NYT) στις 28 Αυγούστου, η εξάντληση και η απογοήτευση που αντιμετωπίζει ο σιωναζιστικός στρατός έχουν απειλήσει να «περιπλέξουν» τα σχέδια του Τελ Αβίβ για την επερχόμενη επίθεση. «Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς θα επιστρέψουν στη μάχη», τόνισαν οι NYT. Η αναφορά σημειώνει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εφέδρων του σιωναζιστικού στρατού δεν παρουσιάζονται για υπηρεσία. «Η έλλειψη θα κάνει την ολοκλήρωση της επιχείρησης πιο δύσκολη», είπαν δύο ισραηλινοί αξιωματούχοι άμυνας στην αμερικάνικη εφημερίδα.

Μαχητές της Χαμάς επισκευάζουν σήραγγες μάχης σε περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός. Ομάδες πυροβολούν εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα από ανοίγματα που ο στρατός είχε προηγουμένως δηλώσει ότι καταστράφηκαν, μετέδωσε σήμερα το σιωνιστικό Κανάλι 12, επικαλούμενο στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Αλλες σιωνιστικές πηγές μετέδωσαν ότι ένας διοικητής ταξιαρχίας και ένας αριθμός αξιωματικών του ισραηλινού στρατού έπεσαν σε ενέδρα χθες στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ο διοικητής της ταξιαρχίας δεν τραυματίστηκε!

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους κατέστρεψαν ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα πυροδοτώντας έναν υψηλής εκρηκτικότητας μηχανισμό Thaqib, στη συνοικία Σάμπρα, νότια της Πόλης της Γάζας, στις 27 Αυγούστου.

Χτες, το διαβόητο Πολεμικό Συμβούλιο της σιωνιστικής οντότητας συνεδρίαζε επί έξι ώρες! Οπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου διάρκειας έξι ωρών, ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ υποστήριξε μια μερική συμφωνία για τους αιχμάλωτους. Φέρεται να είπε: «Υπάρχει ένα πλαίσιο στο τραπέζι και πρέπει να το δεχτούμε. Η επιχείρηση στη Γάζα δημιούργησε συνθήκες για την επιστροφή των ομήρων».

Οι περισσότεροι υπουργοί αντιτάχτηκαν στον Ζαμίρ, γεγονός που οδήγησε σε αίτημα για ψηφοφορία. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, όμως, απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι «δεν είναι σχετική» (!) και αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία το προσχέδιο συμφωνίας της Χαμάς. Κάποιοι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Γκιντεόν Σαάρ, έδειξαν διάθεση να το εξετάσουν.

Ο υποστράτηγος ε.α. Νιτζάν Αλόν, συντονιστής του στρατού για τις διαπραγματεύσεις ομήρων, αποκλείστηκε από τη συνεδρίαση. Αναφορές στα σιωνιστικά μίντια επικαλούνται ως λόγο την απόφαση να μην συζητηθεί η συμφωνία.

Είναι ευνόητο γιατί ο Νετανιάχου δε θέλησε να γίνει ψηφοφορία. Αν στην ψηφοφορία επικρατούσε το «όχι στη συμφωνία», θα είχε τα χέρια του δεμένα και θα έπρεπε να στείλει τα σιωναζιστικά στίφη να επιτεθούν στην καρδιά της Πόλης της Γάζας, όπου θα έχουν τεράστιες απώλειες. Χωρίς ψηφοφορία, κρατάει τη διαπραγμάτευση ανοιχτή και αποκλειστικά στα δικά του χέρια. Εχει τη σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών και περιμένουν μπας και πετύχουν τίποτα καλύτερο.

Εξω από τα κεντρικά γραφεία του σιωναζιστικού στρατού στο Τελ Αβίβ, οικογένειες αιχμάλωτων καταδίκασαν τη στάση του Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας την άρνησή του ως «μη αναστρέψιμη απώλεια» και απαιτώντας από τους υπουργούς να φτάσουν σε συμφωνία.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟλοκληρώθηκε η μούφα της ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων – πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

Διεθνή 26 Ιούν 2026, 20:29

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

Διεθνή 26 Ιούν 2026, 08:49

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

Διεθνή 26 Ιούν 2026, 07:14

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Διεθνή 25 Ιούν 2026, 22:09

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

Διεθνή 25 Ιούν 2026, 14:23

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

Διεθνή 25 Ιούν 2026, 10:02
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

1907: Καθιερώνεται το εκλογικό βιβλιάριο στην Ελλάδα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα.

1986: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κηρύσσει παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ στους Κόντρας (Νικαράγουα).

1994: Βόμβα και βίαια επεισόδια στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων.

1999: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo