Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…
  • Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
  • Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών
  • Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ
  • «Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Documenta 15: Πολυφωνία, αρκεί να μην θίγονται τα ιμπεριαλιστικά ιερά και όσια
Πολιτισμός

Documenta 15: Πολυφωνία, αρκεί να μην θίγονται τα ιμπεριαλιστικά ιερά και όσια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Αυγ 2022, 09:04

Στις 10 Μάη του 1933, χιλιάδες φοιτητές, μέλη του γερμανικού ναζιστικού κόμματος, με τη βοήθεια των Ες-Ες και θεατή τον ναζιστικό όχλο, έκαψαν δεκάδες χιλιάδες βιβλία στην πλατεία Μπέμπελπλατς του Βερολίνου και σε άλλες μεγάλες γερμανικές πόλεις. Τα συγκεκριμένα βιβλία κρίθηκαν ως «αντι-γερμανικά». Ανάμεσα στους συγγραφείς ήταν ο Καρλ Μαρξ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, ο Τόμας Μαν κ.ά. 

Μετά το τέλος του πολέμου και τη συντριπτική ήττα του χιτλερικού καθεστώτος, η αστική δημοκρατία που το διαδέχτηκε προσπάθησε να δείξει ότι δεν ταυτίζεται με τις βαρβαρότητες του ναζιστικού καθεστώτος, όπως η «Καύση των Βιβλίων», και να ωραιοποιήσει τη διεθνή εικόνα της. Ενα από τα βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν η δημιουργία της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης Documenta. 

Η έκθεση επαναλαμβάνεται κάθε πέντε χρόνια στο Κάσελ της Γερμανίας, ενώ το κύρος της την τοποθετεί πλέον δίπλα στη Μπιενάλε της Βενετίας. Ετσι, αποτελεί ένα ισχυρό προπαγανδιστικό μέσο στα χέρια των δυτικών αστικών δημοκρατιών και ειδικότερα της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, που μέσα από αυτό φιλοτεχνεί για τον εαυτό της μια εικόνα πολιτισμικής και κατ’ επέκταση ιδεολογικής πολυφωνίας, που σε τελική ανάλυση χρηματοδοτείται από το γερμανικό κράτος. Μπορεί ο ιμπεριαλισμός να εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας, αλλά στο εσωτερικό του όλες οι φωνές μπορούν να εκφραστούν. Αρκεί, φυσικά, να μη θίγουν τα ιερά και τα όσιά του ή τουλάχιστον κάποια από αυτά. 

Αυτό το λάθος έκανε η ινδονησιακή καλλιτεχνική κολλεκτίβα Taring Padi. Ενα από τα γιγαντοπανό που δημιούργησε το 2002, με τίτλο «Λαϊκή Δικαιοσύνη», και απεικονίζει σκηνές λαϊκών αγώνων και κρατικής καταστολής προκάλεσε την οργή του γερμανικού κράτους και του σιωνιστικού λόμπι, που εξανάγκασε τη διευθύντρια της έκθεσης Σαμπίνε Σόρμαν σε παραίτηση. 

Το έγκλημα της κολλεκτίβας ήταν ότι ζωγράφισε σε κάποιο σημείο του γιγαντοπανό ανθρώπους με μούρη γουρουνιού που φοράνε κράνη με σήματα μυστικών υπηρεσιών. Ανάμεσά τους και της ισραηλινής Μοσάντ. Σε άλλο σημείο απεικόνιζε έναν υπερορθόδοξο εβραίο με την παραδοσιακή του ενδυμασία και το σήμα των Ες-Ες στο καπέλο του. 

Κανένα άλλο κράτος του οποίου οι μυστικές υπηρεσίες «ξεφτιλίζονταν» από το συγκεκριμένο έργο τέχνης δεν διαμαρτυρήθηκε. Μόνο το Ισραήλ και οι αντιπρόσωποί του σε γερμανικό έδαφος, χρησιμοποιώντας τη γνωστή προπαγανδιστική καραμέλα της εξίσωσης του αντισιωνισμού με τον αντισημιτισμό. Απαίτησαν και πέτυχαν τον «αποκεφαλισμό» της διευθύντριας της Documenta. 

Μπορεί το έργο αυτή την φορά να μην πετάχτηκε στην πυρά σαν αντι-ισραηλινό, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τη σημερινή δημόσια εικόνα του γερμανικού ιμπεριαλισμού, όμως δυο μέρες μετά την έναρξη της έκθεσης καλύφθηκε με μαύρα πανιά και στη συνέχεια αποκαθηλώθηκε και παραδόθηκε στους δημιουργούς του.

Την ίδια τύχη είχε και η συμμετοχή μιας παλαιστινιακής καλλιτεχνικής ομάδας, η οποία έχει ταυτιστεί με το κίνημα BDS για το πολιτιστικό και οικονομικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, κάτι που έχει κηρυχθεί παράνομο βάσει νόμου στη Γερμανία.

Ο ιμπεριαλισμός πολλά μπορεί να ενσωματώσει, ακόμα και αυτά που στο παρελθόν μπορεί να τον έθιγαν -σε επίπεδο συμβολισμών τουλάχιστον-, αρκεί να μην θίγεται ο ιδεολογικός του πυρήνας. Τότε πολύ εύκολα ξεχνάει της δημοκρατικές διακηρύξεις του και ανασύρει από το οπλοστάσιό του τις πιο μαύρες τακτικές φίμωσης και λογοκρισίας.

Εύστοχη απόδοση της κατηγορίας για «αντισημιτισμό» από τον Κάρλος Λατούφ σ’ ένα παλιό του σκίτσο.
Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜιχαλολιάκος: Τα έχω τετρακόσια και γράφω μόνος μου τα άρθρα μου!
Επόμενο άρθρο Για πολλές μπάτσες

Σχετικά Αρθρα

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

Πολιτισμός 6 Ιούν 2026, 11:18

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

Πολιτισμός 3 Ιούν 2026, 13:53

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

Πολιτισμός 28 Μάι 2026, 06:19

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

Πολιτισμός 24 Μάι 2026, 19:39

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

Πολιτική 20 Μάι 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

Ημέρα κατά των εγκεφαλικών όγκων.

Ημέρα ωκεανών.

1949: Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.

1952: Αναχωρούν για την Κορέα τετρακόσιοι έλληνες στρατιώτες.

1963: Ιδρύεται το κίνημα νεολαίας «Γρηγόρης Λαμπράκης».

1989: Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί συνδεδεμένοι έτσι ώστε να μη γίνει έκρηξη στέλνονται μέσα σε φακέλους στους δημοσιογράφους Δ. Ρίζο στον «Ελεύθερο Τύπο» και Κυριάκο Διακογιάννη στην «Αυριανή» ως προειδοποίηση (ΕΛΑ).

2000: Εκτελείται ο βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo