Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί επιβάλλουν λογοκρισία στις δορυφορικές φωτογραφίες;
  • Ξεβρακώθηκε ο ψεύτης Τραμπ: οι Ιρανοί δημοσίευσαν φωτογραφία νεκρού αεροπόρου μέσα στο καταρριφθέν C-130
  • Σαν σήμερα 6 Απρίλη
  • Watch your mouth, you stupid orange-haired fascist *
  • ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα
  • Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ρατσιστικό ντελίριο σε δημοκρατική συσκευασία
Διεθνή

Ρατσιστικό ντελίριο σε δημοκρατική συσκευασία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Δεκ 2020, 09:26

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε την Τετάρτη ο Μακρόν, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «κατά της απόσχισης», υποτίθεται ότι προστατεύει τη χώρα από τους φανατικούς ισλαμιστές που έχουν εξαπολύσει σωρεία επιθέσεων τα τελευταία χρόνια. Η απαγόρευση «πιστοποιητικών παρθενίας» και η παρεμπόδιση αναγκαστικών γάμων χωρίς τη συναίνεση των γυναικών είναι μέτρα που ακούγονται λογικά και σωστά. Φιλοτεχνούν έτσι το προοδευτικό προφίλ ενός νομοσχεδίου που θέλει σώνει και καλά να εντάξει στις «δημοκρατικές αρχές» τους «καθυστερημένους ισλαμιστές», οι οποίοι υποτίθεται ότι μετατρέπονται εύκολα σε πιόνια… σκοτεινών εξωτερικών εχθρών της Γαλλικής Δημοκρατίας!

Ομως δεν πρόκειται γι’ αυτό. Γιατί ακόμα και αυτά τα μέτρα μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν στο αντίθετό τους κατά την εφαρμογή του νόμου. Για παράδειγμα, η απαγόρευση στους γιατρούς να δίνουν «πιστοποιητικά παρθενίας» (με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και πρόστιμα) δε θα οδηγήσει αναγκαστικά στην απαλλαγή από αυτή την απαίτηση. Γιατί το θέμα δεν είναι απλά η απαγόρευση τέτοιων πρακτικών, αλλά η αλλαγή των συνθηκών που γεννούν την ανάγκη να ζητούνται τέτοια πιστοποιητικά. Για παράδειγμα, στα παλιά χρόνια το ματωμένο σεντόνι ήταν το απαραίτητο «πιστοποιητικό» (και στη χώρα μας). Δεν χρειάζονταν γιατροί για να πιστοποιήσουν τη γυναικεία «αγνότητα». Η εξέλιξη του καπιταλισμού το έκανε άχρηστο πλέον, με την αυξανόμενη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγή. Ωστόσο, η καταπίεση της γυναίκας δε σταμάτησε. Απλώς πήρε άλλες μορφές. Πάντως, αν στις οικογένειες με τέτοιες οπισθοδρομικές σχέσεις υπάρχει η απαίτηση για «πιστοποιητικό παρθενίας», αυτό δε θα το σταματήσει το νομοσχέδιο. Ή θα γίνεται παράνομα ή θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να γίνει το ίδιο πράγμα (π.χ. το ματωμένο σεντόνι που λέγαμε).

Από την άλλη, η απαγόρευση των αναγκαστικών γάμων θα γίνει με τον εξής τρόπο. Αν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας γάμος δεν είναι ελεύθερος, τότε το ζευγάρι θα περνά από συνέντευξη σε κρατικό υπάλληλο για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει εξαναγκασμός. Αν ο υπάλληλος δεν πειστεί, μπορεί ακόμα και να απαγορεύσει το γάμο.

Πρόκειται για μέτρο παρόμοιο με την απαγόρευση των «λευκών γάμων» που γίνονται από μετανάστες που θέλουν να πάρουν την πολυπόθητη πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ. Εγινε ταινία μάλιστα («Πράσινη κάρτα» το όνομά της) πριν από πολλά χρόνια, με τον Ζεραρ Ντεπαρντιέ στο ρόλο ενός γάλλου μετανάστη που έκανε γάμο με Αμερικανίδα για να πάρει την πράσινη κάρτα, αλλά το Αλλοδαπών τους κατάλαβε. Υπάρχει κανείς που μπορεί στα σοβαρά να πιστέψει ότι μια συνέντευξη σε κρατικό υπάλληλο θα γλιτώσει τις γυναίκες που εξαναγκάζονται να παντρευτούν χωρίς τη θέλησή τους; Αν ήταν τόσο απλό το θέμα, θα αρκούσε μια απλή καταγγελία στις Αρχές από τη γυναίκα που εξαναγκάζεται να παντρευτεί με τη βία. Ομως, οι οικογενειακοί δεσμοί καταπίεσης των γυναικών (όπου υπάρχουν) δεν αίρονται τόσο εύκολα. Οι εξαναγκαστικοί γάμοι θα γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που γεννούν αυτούς τους δεσμούς. Πόσες γυναίκες δεν κακοποιούνται αλλά κρατούν το στόμα τους κλειστό; Ετσι θα γίνεται και με τους γάμους. Γιατί οι συνθήκες αυτές δεν εξαφανίζονται με διατάγματα ή κρατικές παρεμβάσεις στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Οσο υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων τόσο αυτές οι συνθήκες θα αναπαράγονται.

Το μέτρο αυτό πιθανότερο είναι να λειτουργήσει σαν «μπαμπούλας» στην προσωπική ζωή των μουσουλμάνων της Γαλλίας, σαν παραβίαση της ιδωτικής τους ζωής, παρά σαν προστασία των γυναικών από αναγκαστικούς γάμους.

Αφήνοντας τα πιο «προοδευτικά» μέρη του νομοσχεδίου, ας πάμε και στα υπόλοιπα. Το νομοσχέδιο απαιτεί την υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο των παιδιών από τα τρία τους χρόνια. Η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία) από τα τρία χρόνια έχει ήδη γίνει πράξη από το 2019, αλλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να δηλώσουν ότι τα διδάσκουν στο σπίτι. Αυτό επιτρέπεται μόνο κατόπιν ελέγχου από τις Αρχές.

Τώρα τα παιδιά των μουσουλμάνων είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέπεται να τα κρατάνε στο σπίτι. Οι κρατικοί υπάλληλοι που θα τους ελέγχουν θα έχουν πάρει «γραμμή» να το εμποδίζουν αυτό, διαφορετικά δε θα βάζανε αυτό το μέτρο στο νομοσχέδιο. Τα παιδιά των γάλλων χριστιανών φυσικά δε θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Στόχος τους είναι, όπως λένε, να σταματήσουν τη λειτουργία των «κρυφών σχολειών» που πάνε τα παιδιά των ισλαμιστών. Το παραμύθι ότι τα παιδιά τριών με έξι χρόνων φανατίζονται από τα ισλαμικά σχολεία, επειδή τους διδάσκουν το Κοράνι, είναι καλό για το συντηρητικό χριστιανικό ακροατήριο, δεν αντέχει όμως ούτε στο ελάχιστο όταν το δει κανείς υπό τη φως της πραγματικότητας. Κανένα «κρυφό σχολειό» δε θα μπορούσε να φανατίσει ανθρώπους αν η μετέπειτα ζωή τους δεν ήταν άθλια, λόγω της οικονομικής τους ένδειας, και αν δεν υπήρχε τόσος ρατσισμός κατά των ξένων μέσα στις δυτικές κοινωνίες.

Η αυστηρή καταγραφή των τζαμιών και το φακέλωμα των υπευθύνων τους, όπως και ο έλεγος των οικονομικών τους, αποτελεί άλλη μία διάκριση συγκριτικά με τις χριστιανικές εκκλησίες.

Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι καταδικαστέος μόνο όταν προέρχεται από το Ισλάμ, αλλά απόλυτα αποδεκτός όταν εκπορεύεται από την Καθολική Εκκλησία! Αλλωστε, σύμφωνα με τον Μακρόν, το Ισλάμ είναι μία θρησκεία που περνά κρίση, σε αντίθεση φυσικά με τη χριστιανική που είναι για τους… πολιτισμένους. Δεν εκπλησσόμαστε. Την ισλαμοφοβία του (για την ακρίβεια το μίσος του κατά των μουσουλμάνων) ο Μακρόν την είχε δείξει από τον Οκτώβρη, όταν έδωσε εντολή να προβληθούν σε δημόσια κτίρια της Γαλλίας τα γνωστά προσβλητικά για τον Μωάμεθ σκίτσα, που έγιναν αφορμή για τη φονική επίθεση τζιχαντιστών στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo το 2015, επειδή ένας «τρελαμένος» ισλαμιστής δολοφόνησε καθηγητή.

Το νομοσχέδιο αυτό δένει με αυτό «περί ασφάλειας», που προστατεύει τους μπάτσους από τη φωτογράφισή τους, όταν δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο». Το ένα ολοκληρώνει το άλλο, σε μία κοινωνία που φασιστικοποιείται σταθερά, κρατώντας όμως το «δημοκρατικό» της προφίλ.

Μουσουλμάνοι διαδηλώνουν κατά του Μακρόν στο Πακιστάν.
Εκτύπωση 🖨
ΓΑΛΛΙΑ διαδηλώσεις ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 11 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Ο φανατισμός του γενίτσαρου γεννά παραλήρημα

Σχετικά Αρθρα

Γιατί επιβάλλουν λογοκρισία στις δορυφορικές φωτογραφίες;

Διεθνή 6 Απρ 2026, 10:28

Ξεβρακώθηκε ο ψεύτης Τραμπ: οι Ιρανοί δημοσίευσαν φωτογραφία νεκρού αεροπόρου μέσα στο καταρριφθέν C-130

Διεθνή 6 Απρ 2026, 09:00

Watch your mouth, you stupid orange-haired fascist *

* Πρόσεξε το στόμα σου, ξεμωραμένε πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 5 Απρ 2026, 21:18

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006 | Η Χεζμπολά έπληξε ισραηλινή φρεγάτα με πύραυλο Cruise!

Διεθνή 5 Απρ 2026, 13:21

Κάν’ το όπως ο Μπέρι

Διεθνή 5 Απρ 2026, 12:33

H Γάζα είναι η καρδιά της Μέσης Ανατολής

Διεθνή 5 Απρ 2026, 11:16
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γιατί επιβάλλουν λογοκρισία στις δορυφορικές φωτογραφίες;

6 Απρ 2026, 10:28
Διεθνή

Ξεβρακώθηκε ο ψεύτης Τραμπ: οι Ιρανοί δημοσίευσαν φωτογραφία νεκρού αεροπόρου μέσα στο καταρριφθέν C-130

6 Απρ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Απρίλη

6 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Watch your mouth, you stupid orange-haired fascist *

* Πρόσεξε το στόμα σου, ξεμωραμένε πορτοκαλομαλλιά φασίστα

5 Απρ 2026, 21:18
Παιδεία

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

5 Απρ 2026, 19:15
Εργατικά

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

5 Απρ 2026, 13:35
Διεθνή

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006 | Η Χεζμπολά έπληξε ισραηλινή φρεγάτα με πύραυλο Cruise!

5 Απρ 2026, 13:21
Διεθνή

Κάν’ το όπως ο Μπέρι

5 Απρ 2026, 12:33
Διεθνή

H Γάζα είναι η καρδιά της Μέσης Ανατολής

5 Απρ 2026, 11:16
Πολιτισμός

Ιζαμπέλα Χαμάντ: Αναγνωρίζοντας τον ξένο

5 Απρ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Απρίλη

5 Απρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

4 Απρ 2026, 20:28
Διεθνή

Κι ακόμα το χέρι τεντωμένο – και το σκοινί στο έλκηθρο…

Η Χεζμπολά συνεχίζει με την ίδια δύναμη να πλήττει τους σιωναζιστές εισβολείς

4 Απρ 2026, 19:05
Πολιτική

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

4 Απρ 2026, 09:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Απρίλη

4 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

3 Απρ 2026, 21:04
Διεθνή

Ψάχνουν απεγνωσμένα τους πιλότους του F-15 που κατέρριψαν οι Ιρανοί

3 Απρ 2026, 19:31
Εργατικά

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

3 Απρ 2026, 14:53
Πολιτική

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

3 Απρ 2026, 14:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Απρίλη

Ημέρα αθλητισμού.

1917: Καθιερώνεται το οχτάωρο και καταργείται η θανατική ποινή στη Ρωσία.

1944: Αντάρτες επιδράμουν στον αστυνομικό σταθμό Μαραθώνα και σκοτώνουν έξι χωροφύλακες.

1960: Σύρραξη κυβερνητικών και αριστερών βουλευτών στη Βουλή, επέμβαση χωροφυλακής.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εκτελούν τον πρόεδρο των βιομηχάνων της Γένοβα Φελίτσε Σκιαβάτι.

1995: Πεθαίνει ο Γιάννης Αλευράς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo