Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη
  • Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος
  • Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού
  • Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη
  • Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»
  • Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Παλαιστινιακή Αντίσταση: Νέα εντυπωσιακά video
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Νέα εντυπωσιακά video

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Αυγ 2024, 12:22

Η δολοφονία του Ισμαΐλ Χανίγια δε θα μπορούσε να ανακόψει και δεν ανέκοψε την ορμή της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Οι μαχητές και οι διοικητές της στο πεδίο εξακολουθούν να ενεργούν με βάση τα σχέδια που εκπονούν, επιδιδόμενοι σε μια ενεργητική άμυνα, με συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις στα σημεία συγκέντρωσης των σιωναζιστικών δυνάμεων, κυρίως στην περιοχή της Ράφα.

Σταχυολογούμε επιχειρήσεις της Αντίστασης το τελευταίο τριήμερο και δημοσιεύουμε τα βίντεο που αναρτήθηκαν αυτές τις μέρες. Βίντεο πραγματικά εντυπωσιακά που δείχνουν την επιχειρησιακή αρτιότητα της Αντίστασης και την ευρηματικότητά της στη σχεδίαση καταδρομικών επιχειρήσεων.

Πάνω απ’ όλα, δείχνουν την αποφασιστικότητα και το θάρρος των παλαιστίνιων μαχητών στον υπέρ βωμών και εστιών αγώνα που δίνουν. Μένεις «άγαλμα» όταν βλέπεις μαχητές να τρέχουν σε ελεύθερο πεδίο, με φως ημέρας, για να κολλήσουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό πάνω σ’ ένα σιωναζιστικό τανκ. Δυο τέτοιες σκηνές υπάρχουν στα βίντεο που ακολουθούν.

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ

  • Στόχευση με δύο ρουκέτες TBG ενός κτιρίου στο οποίο είχε οχυρωθεί μια σιωνιστική δύναμη, στη γειτονιά Ταλ Αλ-Σουλτάν, δυτική της πόλης Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα

0:52 Διακομιδή των νεκρών και τραυματιών εχθρικών στρατιωτών.

1:02 Με τη βοήθεια του θεού, καταγράψαμε σε βίντεο τη διακομιδή των εχθρικών στρατιωτών.

Οι μαχητές μας συνέχισαν να εμπλέκοντα σε σφοδρές μάχες επιτιθέμενοι από σημείο μηδέν στους εχθρικούς στρατιώτες και τεθωρακισμένα στη γειτονιά Ταλ Αλ-Σουλτάν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/08/alQasam_TalAlSultan_10-8.mp4
  • Μαχητές Αλ-Κασάμ στόχευσαν με μια ρουκέτα κατά οχύρωσης TBG και με μια ρουκέτα κατά προσωπικού, μια σιωνιστική δύναμη που είχε οχυρωθεί μέσα στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο (σ.σ. έχει εκκενωθεί από τους σιωναζιστές) στη γειτονιά Ταλ Αλ-Σουλτάν, δυτικά της πόλης Ράφα, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς μεταξύ των εχθρικών στρατιωτών. Οι μαχητές παρατήρησαν ελικόπτερο να προσγειώνεται για εκκένωση.
  • Μαχητές Αλ-Κασάμ χτύπησαν με βολή ελεύθερου σκοπευτή έναν σιωνιστή στρατιώτη στο Σουηδικό Χωριό, νοτιοδυτικά της γειτονιάς Ταλ Αλ-Σουλτάν, δυτικά της Ράφα.
  • Μαχητές Αλ-Κασάμ εξαπέλυσαν μπαράζ πυραύλων προς το Γκαν Γιαβν και το Ασντότ, ως απάντηση στις σφαγές ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και σε ηγέτες της Αντίστασης (σ.σ. είναι η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα που εξαπολύθηκαν πύραυλοι που το βεληνεκές τους ξεπέρασε τα 30 χιλιόμετρα).
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/08/alQasam_missiles_9-8.mp4
  • Oι μαχητές Αλ-Κασάμ εκτέλεσαν μια καλοσχεδιασμένη ενέδρα στοχεύοντας εχθρικά οχήματα που είχαν εισβάλει στη γειτονιά Ταλ Αλ-Σουλτάν, δυτικά της Ράφα.

Σημειώσεις:

0:15 Στόχευση ενός τανκ Merkava με ρουκέτα Al-Yassin 105.

0:32 Στόχευση ενός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού Μ113 με μια ρουκέτα Al-Yassin 105 και έναν εκρηκτικό μηχανισμό αντάρτικης δράσης (σ.σ. μέρα μεσημέρι, ο παλαιστίνιος μαχητής, με απαράμιλλο θάρρος, τρέχει ακάλυπτος και κολλάει τη «χελώνα» στο πίσω μέρος του σιωνιστικού τανκ, εκεί που βρίσκεται η αποθήκη πυρομαχικών!).

1:14 «Είθε ο θεός να δεχτεί τις προσπάθειές μας. Πάμε! Θεέ μου, το ένα που ανατινάχτηκε είναι το επικεφαλής. Πυροδοτήστε!»

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/08/AlQasam_TalAlSultan_10-8.mp4
  • Eνέδρα Φαραχίν 2

Σκηνές από την πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού Σιτζίλ σε στρατιώτες του εχθρού, στην περιοχή Φαραχίν, ανατολικά της Χαν Γιούνις.

Σημειώσεις:

0:15 12 Φλεβάρη 2024 – Ενέδρα Φαραχίν 1

0:17 «Στείλτε τους κατευθείαν στην κόλαση! Να καεί ο Νετανιάχου».

0:23 Σκοτωμένοι στρατιώτες μετά από μάχη από σημείο μηδέν.

0:35 Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ πυροδοτούν έναν τηλεχειριζόμενο εκρηκτικό μηχανισμό και συγκρούονται με εχθρικούς στρατιώτες από σημείο μηδέν. Στην επιχείρηση σκοτώθηκαν ο διοικητής του 630 Τάγματος (έφεδροι), ο υποδιοικητής και ένας στρατιώτης, ενώ υπήρξαν αρκετοί τραυματίες.

0:46 5 Αυγούστου 2024 – Ενέδρα Φαραχίν 2

0:49 «Αυτή η περιοχή, απ’ όπου εκτοπίσατε τους κατοίκους της για να την κάνετε ασφαλή για εσάς, είναι απαγορευμένη για εσάς και δε θα είστε ασφαλείς σ’ αυτήν!» (Πίσω από τον μαχητή υπάρχει ένα ισραηλινό όπλο Tavor και αρκετά συνθήματα, όπως «Ενέδρα Αλ-Ζάνα», «Ενέδρα Φαραχίν», «Θα καούν» και «Είναι καθαρή η φωνή μου;»)

1:06 «Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε τον εκρηκτικό μηχανισμό Σιτζίλ κατασκευασμένο από το Τάγμα της Χαν Γιούνις. Οι γιοι της Σιών θα γευτούν δεινά από τα χέρια μας, θεού θέλοντος».

1:38 «Πυροδότησε το κίτρινο! Πυροδότησε το κίτρινο!»

1:40 «Για τα μάτια του Αμπού Αλ Αμπντ [Ισμαΐλ Χανίγια]. Είναι για το θεό, όχι για την εξουσία και τη δόξα. Αλάχου άκμπαρ!»

1:58 Διακομιδή του πρώτου στρατιώτη.

2:02 Διακομιδή του δεύτερου στρατιώτη.

2:14 Διακομιδή του τρίτου στρατιώτη.

2:24 Διακομιδή του τέταρτου στρατιώτη.

2:30 «Ακολουθώντας το παράδειγμα των αδερφών μας στην Ταλ Αλ-Χάουα, θα γλυκάνουμε προτού το περάσουμε στην κάρτα μνήμης. Να το τρίγωνο». (σ.σ. Δείτε: Tα τυροπιτάκια να είναι τρίγωνα…)

Πηγή στην ηγεσία των Αλ-Κασάμ είπε στο Αλ-Τζαζίρα ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός Σιτζίλ που χρησιμοποιήθηκε στην Ενέδρα Φαραχίν 2, που πραγματοποιήθηκε σε μια νεκρή ζώνη την οποία άνοιξε ο σιωνιστικός στρατός, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της μάχης του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα. Η εκρηκτική ύλη αφαιρέθηκε από σιωνιστικούς πυραύλους που δεν εξερράγησαν και περιέχει 750 τμήματα μύδρων. Η πηγή πρόσθεσε ότι απομεινάρια στρατιωτών διεσπάρησαν στο σημείο, μετεφέρθηκαν προς τα μέσα από τανκ μεταφοράς προσωπικού και μετά από δύο ελικόπτερα. Ολοκληρώνοντας είπε: «Μετά την έκρηξη, οι μαχητές μας εξάλειψαν τους εναπομείναντες στρατιώτες με ελαφρά πολυβόλα από κοντινή απόσταση».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/08/alQasam_farahin_ambush.mp4
  • Σκηνές από την εκτέλεση από μαχητές Αλ-Κασάμ μιας καλοσχεδιασμένης ενέδρας με στόχο τα εχθρικά τανκ που εισβάλλουν στην Οδό Τζορτζ, ανατολικά της πόλης Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα

Σημειώσεις:

0:13 «Θα στήσουμε μια ενέδρα, θεού θέλοντος, στο όνομα του μάρτυρα ηγέτη Αμπού Αλ-Αμπντ Χανίγια, ο θεός να τον συγχωρέσει».

0:19 Η ενέδρα του μάρτυρα ηγέτη Ισμαΐλ Χανίγια «Αμπού Αλ-Αμπντ» 2 – 6.8.2024 – Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ.

0:22 «Αυτή η ενέδρα θα στηθεί στον άξονα προώθησης των εχθρικών οχημάτων. Θα εκτελεστεί από τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα, με επικεφαλής τον … θα πετύχει την πρώτη αποστολή. Η δεύτερη ομάδα με επικεφαλής τον … θα πετύχει τη δεύτερη αποστολή. Η τρίτη ομάδα, θα είναι αυτή που θα κόψει τη διάσωση, με επικεφαλής τον… Σε περίπτωση που ο εχθρός, θεού θέλοντος, προχωρήσει προς τον άξονα, θα πυροδοτηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός «βαρέλι» που έχει ήδη τοποθετηθεί. Οι αδελφοί με τον εκρηκτικό μηχανισμό αντάρτικης δράσης θα καλύψουν και θα ασχοληθούν με τα προωθούμενα οχήματα. Ο αδελφός μας …, θεού θέλοντος θα εξαλείψει τα υπόλοιπα από τα προωθούμενα οχήματα με αντι-τανκ ρουκέτες και ρουκέτες Al-Yassin 105. Σε περίπτωση που οχήματα προωθηθούν στον άλλο άξονα για να υποστηρίξουν τις εχθρικές δυνάμεις, θα ασχοληθεί μ’ αυτά η ομάδα διακοπής της διάσωσης του …, χρησιμοποιώντας ρουκέτες Al-Yassin 105.

1:15 «Είστε έτοιμοι, αγαπημένοι μου;»

1:24 Στόχευση ενός τανκ μεταφοράς προσωπικού Namer με έναν υψηλής ισχύος εκρηκτικό μηχανισμό.

1:59 Στόχευση ενός τανκ Merkava με ρουκέτα Al-Yassin 105.

2:15 Στόχευση ενός τανκ Merkava με ρουκέτα Al-Yassin 105.

2:29 «Αλάχου άκμπαρ».

2:33 «Πάμε!»

2:35 Στόχευση ενός τανκ μεταφοράς προσωπικού Namer με έναν εκρηκτικό μηχανισμό αντάρτικης δράσης «Σουάθ» (σ.σ. ο μαχητής τρέχει ακάλυπτος προς το τανκ και του κολλάει τη «χελώνα» από κάτω!).

2:39 «Πάνω τους!»

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/08/AlQasam_GeorgeStr_Rafah.mp4

Tαξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Βομβαρδίσαμε με μπαράζ βλημάτων όλμου μια συγκέντρωση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών στον άξονα προώθησής τους στη γειτονιά Ταλ Αλ-Σουλτάν, δυτικά της πόλης Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΙδού τα θύματα της σφαγής στο Σχολείο Αλ-Ταμπίν της Γάζας
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 17 Δεκ 2025, 20:18

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Διεθνή 17 Δεκ 2025, 12:56

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Διεθνή 17 Δεκ 2025, 09:40

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

Διεθνή 16 Δεκ 2025, 18:43

Οι Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις συγχαίρουν τη Χαμάς για την 38η επέτειο της ίδρυσής της

Διεθνή 16 Δεκ 2025, 08:41

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Aλί Μουσταφά θρηνούν τον μάρτυρα ηγέτη Ράεντ Σαάντ

Διεθνή 15 Δεκ 2025, 17:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

16 Δεκ 2025, 14:39
Αθλητισμός

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

16 Δεκ 2025, 10:40
Πολιτισμός

Συνθήκες εργασιακού κάτεργου στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Λυρικής Σκηνής

Ακραία ενταντικοποίηση, χορευτές που χορεύουν ως τα 67 τους χρόνια (!) ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργατικά ατυχήματα, απαξίωση, συνδικαλιστικές διώξεις, πειθαρχικά..

16 Δεκ 2025, 09:33
Διεθνή

Οι Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις συγχαίρουν τη Χαμάς για την 38η επέτειο της ίδρυσής της

16 Δεκ 2025, 08:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Δεκέμβρη

16 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Aλί Μουσταφά θρηνούν τον μάρτυρα ηγέτη Ράεντ Σαάντ

15 Δεκ 2025, 17:48
Καταστολή

Θυμίζουν τα τερτίπια της χούντας των συνταγματαρχών

Μητσοτάκης, Δένδιας, Ζαχαράκη εκδικούνται τη φοιτητική νεολαία

15 Δεκ 2025, 15:30
Κόντρες

Οταν βαφτίζεις «κοινωνία» τους καπιταλιστές, έχεις χάσει το παιχνίδι

15 Δεκ 2025, 13:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

Ημέρα μετανάστη.

Νίγηρας: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

1924: Καθιερώνεται το οκτάωρο (48ωρο εβδομαδιαίως) στην Ελλάδα.

1943: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια Μαγνησίας.

1954: Γενική απεργία και αιματηρές διαδηλώσεις στην Κύπρο, 35 τραυματίες, 37 συλλήψεις.

1969: Καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.

1994: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.

2000: Επίθεση των αρχών ασφαλείας στις φυλακές της Τουρκίας, 31 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo