Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»
  • Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη
  • Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ναυάγησε το σχέδιο διάσπασης του λαού της Γάζας, χρησιμοποιώντας σόγια και φυλές
Διεθνή

Ναυάγησε το σχέδιο διάσπασης του λαού της Γάζας, χρησιμοποιώντας σόγια και φυλές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μαρ 2024, 18:46

Το Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε ότι οι αρχηγοί των φυλών και των σογιών στη Γάζα πληροφόρησαν αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών ότι απορρίπτουν κάθε συνεργασία για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, πέρα από τις δυνάμεις ασφάλειας της Γάζας. Ο συντονιστής των δραστηριοτήτων της σιωνιστικής κυβέρνησης στη Λωρίδα της Γάζας επικοινώνησε προσωπικά με τους προύχοντες των σογιών και αρχηγούς των φυλών στη Γάζα, ζητώντας τους να αναλάβουν τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά η προσφορά του για συνεργασία απορρίφθηκε.

Απαντώντας επίσημα, οι προύχοντες των σογιών και οι αρχηγοί των φυλών στη Λωρίδα της Γάζας, απέρριψαν τα διεθνή σχέδια και ανακοίνωσαν ότι «η Χαμάς είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Γάζας. Δεν θα συμφωνήσουμε με κανέναν έξω από το πλαίσιο των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας και δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε από τα παιδιά μας να εργαστεί ως άτομο. Oποιος παραβιάσει αυτή την απόφαση φέρει την πλήρη ευθύνη».

Σημαντικά πρόσωπα των σογιών εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν για την εισαγωγή και τη διανομή βοήθειας, υπό τον όρο συντονισμού με τις υπηρεσίες ασφάλειας στη Γάζα. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων της UNRWA και αξιωματούχου της αστυνομίας στη Γάζα για να συμφωνηθεί ο μηχανισμός για την είσοδο και διανομή της βοήθειας.

Η Χαμάς ανακοίνωσε: Εξαίρουμε την εθνική θέση των σογιών και των φυλών της Γάζας και την άρνησή τους να συμμετάσχουν στα κακόβουλα σχέδια της Κατοχής για δημιουργία σώματος συντονισμού έξω από τις εθνικές γραμμές. Η στάση των σογιών και των φυλών της Γάζας επιβεβαιώνει την υποστήριξη της Αντίστασης και της κυβέρνησης και αποδεικνύει την ενότητα και τη συνοχή της παλαιστινιακής μας κοινωνίας πίσω από την επιλογή της αντίστασης και της εθνικής ενότητας.

Για να καταλάβουμε τι πήγαν να κάνουν οι σιωναζιστές, πρέπει να πούμε ότι στη Γάζα εξακολουθούν να υπάρχουν κατάλοιπα του παλιού συστήματος των φυλών και των σογιών. Φυλές υπάρχουν στους βεδουίνους που ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Το σύστημα των σογιών, δομημένο πατριαρχικά (φέρουν όλοι το ίδιο επώνυμο και ακολουθούν τη γραμμή από το σόι του πατέρα), επιβιώνει κυρίως στον αγροτικό πληθυσμό. Οσο ανέβαινε το επαναστατικό ρεύμα στην Παλαιστίνη τόσο μειωνόταν η επιρροή σογιών και φυλών και των προυχόντων και αρχηγών τους στην κοινωνική ζωή, καθώς εξέχοντα μέλη της παλαιστινιακής κοινωνίας ήταν οι αντιστασιακοί και οι συνδεόμενοι με την αντιστασιακή δράση διανοούμενοι και επιστήμονες.

Μετά τις προδοτικές συμφωνίες του Οσλο, όμως, η Παλαιστινιακή Αρχή άρχισε να εκχωρεί δικαιώματα στους προύχοντες των σογιών και στους αρχηγούς των φυλών, σε μια προσπάθεια να σπάσει την ενότητα των Παλαιστίνιων γύρω από την εθνική υπόθεση. Ο περιβόητος Νταχλάν στη Γάζα χρηματοδοτούσε προύχοντες και αρχηγούς φυλών για να φτιάχνουν δικές τους ένοπλες πολιτοφυλακές, εξασφαλίζοντας μεροκάματο σε φτωχές οικογένειες που τις έκαναν υποχείριά τους. Μετά την εκλογική νίκη της Χαμάς το 2006, ο μηχανισμός του Νταχλάν και των διεφθαρμένων προυχόντων που συνδέονταν με τη Φάταχ κινήθηκε και αποπειράθηκε να κάνει πραξικόπημα. Ηττήθηκαν και υπήρξαν και σκοτωμοί στις εμφύλιες μάχες που έγιναν τότε.

Αυτό προσπάθησαν να πυροδοτήσουν τώρα οι σιωνιστές, τάζοντας εξουσία και χρήμα σε προύχοντες και αρχηγούς φυλών, προκειμένου να υπονομεύσουν την παλαιστινιακή ενότητα. Νόμισαν πως η πείνα θα οδηγούσε παλαιστινιακές οικογένειες στην υποταγή στον «μουχτάρ» του σογιού ή στον επικεφαλής της φυλής. Ταυτόχρονα, πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους παλιούς Γαζάουϊ με τους πρόσφυγες του 1948 και του 1967, που δεν έχουν δική τους γη.

Ομως, από το 1948 έχουν περάσει 76 χρόνια και από το 1967 57 χρόνια. Εχουν μεγαλώσει πολλές γενιές προσφύγων που δεν είναι λιγότερο Γαζάουϊ από τους παλιούς κατοίκους της Λωρίδας. Κυρίως έχουν μεγαλώσει γενιές που έχουν μορφωθεί και που έχουν ξεπεράσει τις παλιές διαιρέσεις πατριαρχικού και φεουδαρχικού τύπου. Χώρια που οι πραγματικοί «προύχοντες» της Γάζας είναι οι αντιστασιακοί και όχι οι τελευταίοι που απέμειναν και προσπαθούν να κάνουν κουμάντο σε κάποια σόγια και κάποιες φυλές στις ανατολικές αγροτικές περιοχές.

Από την άλλη, το 2024 δεν είναι 2007. Οι βασικές δυνάμεις της Φάταχ στη Λωρίδα της Γάζας συμμετέχουν στην Αντίσταση. Η παλαιστινιακή εθνική συνείδηση κυριαρχεί πάνω στο όποιο αίσθημα ενότητας στη βάση του σογιού ή της φυλής. Ακόμα κι αν κάποιοι προύχοντες εξακολουθούν να κινούνται από αντι-χαμασίτικα αισθήματα και ονειρεύονται τα μεγαλεία τους επί Νταχλάν, με τις βιλάρες εκεί που σκάει το κύμα της Μεσογείου, περιτριγυρισμένες από χουρμαδιές μέσα από μαντρότοιχους με ένοπλους φρουρούς, δύσκολα θα αποτολμούσαν να κάνουν τέτοια κίνηση.

Βγήκε και μια σκληρή ανακοίνωσε από τη Χαμάς που έλεγε πως και το ότι μπήκαν σε κουβέντα είναι προδοσία και… «έσφιξαν οι κώλοι», κατά το κοινώς λεγόμενοι. Είμαστε σίγουροι ότι και από κόσμο των σογιών και των φυλών βγήκαν τέτοια μηνύματα: τα παιδιά μας σκοτώνονται για να υπερασπιστούν την πατρίδα, κάθε οικογένεια έχει δώσει τόσους μάρτυρες στους βομβαρδισμούς, όλες οι πολιτικές οργανώσεις στη Λωρίδα έχουν «βγει στο κλαρί», κι εσείς «προβληματίζεστε» αν είναι σωστό να αναλάβετε τη διανομή της βοήθειας, επικαλούμενοι το χάος που επικρατεί. Παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι το χάος το δημιουργούν οι ίδιοι οι σιωνιστές εισβολείς, εμποδίζοντας τη βοήθεια να φτάσει στο βορρά, πυροβολώντας και σκοτώνοντας κόσμο που περιμένει να φτάσουν στα φορτηγά και αποκλείοντας το διοικητικό και αστυνομικό μηχανισμό από τη διανομή αυτής της λιγοστής βοήθειας, και οι ιμπεριαλιστές προστάτες τους που πετούν κάποιες μερίδες έτοιμου φαγητού από τον αέρα, με στόχο να βάλουν τους ανθρώπους να κυνηγούν ένα ταπεράκι κι όποιος το πιάσει;

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ, που παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, ήταν έτοιμες να συνεργαστούν με προύχοντες σογιών και αρχηγούς φυλών για τη διανομή της λιγοστής βοήθειας, υλοποιώντας έτσι το βρόμικο σχέδιο των ιμπεριαλιστών για διαίρεση του λαού της Γάζας και δημιουργία αντιπαραθέσεων μέσα στο λαό (μουχτάρηδες και αρχηγοί φυλών θα προσπαθούσαν να βολέψουν τους δικούς τους, για να δημιουργήσουν σχέσεις εξάρτησης ή να ισχυροποιήσουν τις υπάρχουσες) και ανάμεσα σε τμήμα του λαού και την Αντίσταση, τη Χαμάς κυρίως, που έχει και την ευθύνη της διοίκησης, ως κυβέρνηση στη Γάζα.

Το σχέδιο ναυάγησε, όμως. Ναυάγησε χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση της Αντίστασης και στα ισχυρά εθνικά αισθήματα του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Και ο ΟΗΕ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σιωνιστικό σχέδιο και να δηλώσει πως θα συνεργαστεί με τις νόμιμες αρχές της Λωρίδας. Μάλλον γι’ αυτό οι σιωνιστές έστειλαν ένα ακόμα τρομοκρατικό μήνυμα, βομβαρδίζοντας ένα φορτηγό με βοήθεια που κατευθυνόταν προς τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Το γεγονός κατήγγειλε η ίδια η UNRWA, ανακοινώνοντας ότι το φορτηγό της χτυπήθηκε από πυρά του ισραηλινού ναυτικού.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟπου να ‘ναι θα απαιτήσουν και συγγνώμη από το 12χρονο κορίτσι που κατέστρεψαν οι… αδάμαντες της κατηγορίας «πνεύμα και ηθική»
Επόμενο άρθρο CoviD: Περαιτέρω βελτίωση, αλλά απαγορεύεται ο αφησυχασμός

Σχετικά Αρθρα

«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»

Διεθνή 1 Αυγ 2025, 13:02

Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»

Απισχνασμένος αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης εκλιπαρεί τον Νετανιάχου για φαγητό

Διεθνή 1 Αυγ 2025, 11:09

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 21:55

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 11:13

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 10:21

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 09:20
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»

1 Αυγ 2025, 13:02
Διεθνή

Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»

Απισχνασμένος αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης εκλιπαρεί τον Νετανιάχου για φαγητό

1 Αυγ 2025, 11:09
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

52 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo