Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Απρίλη
  • Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων
  • Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς
  • ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)
  • Σαν σήμερα 26 Απρίλη
  • Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Κάθε ελιά στη Γάζα είναι παγίδα θανάτου για τους σιωνιστές εισβολείς (συγκλονιστικό βίντεο)
Διεθνή

Κάθε ελιά στη Γάζα είναι παγίδα θανάτου για τους σιωνιστές εισβολείς (συγκλονιστικό βίντεο)

Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Νοέ 2023, 21:37

To βίντεο που ακολουθεί έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο σιωνιστικός στρατός, σε μια προσπάθεια ντοπαρίσματος του σιωνιστικού όχλου που αμφισβητεί ολοένα και περισσότερο την πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου στον πόλεμο της Γάζας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/sionistikos_stratos_horafia.mp4

Αυτά είναι «τα προάστια της Γάζας», που υποτίθεται ότι έχει καταλάβει ο σιωνιστικός στρατός, όπως τσαμπουνάνε τα παπαγαλάκια της σιωναζιστικής προπαγάνδας. Δεν χρειάζεται να είσαι στρατιωτικός ειδικός για να διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα «προάστιο της Γάζας». Είναι χωράφια, αγροκτήματα με θερμοκήπια, αγροτικές αποθήκες και αγροικίες περιοχών που προηγουμένως ισοπέδωσαν με τους βομβαρδισμούς και οι κάτοικοί τους αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν. Αν είχαν «μάχες στήθος με στήθος στα προάστια της Γάζας», όπως λένε τα παπαγαλάκια τους, θα μας τις είχαν δείξει.

Ο σιωνιστικός στρατός, από τότε που ξεκίνησε τη χερσαία ειβολή (που… ντράπηκε να την πει έτσι) είναι καθηλωμένος στις ίδιες περιοχές. Ανοιχτές περιοχές σε δυο άξονες στο βορρά και έναν άξονα ανατολικά και προς το κέντρο της Λωρίδας. Οπως γράψαμε και χθες, δεν τολμάει να μπει στον οικιστικό ιστό, γιατί εκεί οι απώλειές του θα είναι τεράστιες.

Εχουμε φτιάξει αναλυτικούς χάρτες με την κίνηση των σιωνιστικών στρατευμάτων όλες αυτές τις ημέρες, αλλά αποφεύγουμε να τους δημοσιεύσουμε για να μην μπούμε σε μια μακρόσυρτη στρατιωτικού τύπου ανάλυση. Yπάρχουν δυο ατράνταχτες αποδείξεις για το ότι ο σιωνιστικός στρατός δεν έχει υπερκεράσει τις αμυντικές θέσεις της Αντίστασης, ούτε έχει μειώσει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.

  1. Η Αντίσταση πραγματοποιεί συνεχώς επιχειρήσεις ενάντια στα στρατεύματα που διείσδυσαν στη Γάζα και ενάντια στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των σιωνιστών στην περίμετρο της Γάζας.
  2. Η Αντίσταση συνεχίζει να χτυπάει με ρουκέτες τις πόλεις του Ισραήλ (και το Τελ Αβίβ), με αμείωτη ένταση. Επομένως, διατηρεί όλη την επιχειρησιακή της ισχύ.

Προτού προχωρήσουμε σε μια ενδεικτική παρουσίαση επιχειρήσεων της Αντίστασης σε όλα τα μέτωπα, κατά τη διάρκεια της χτεσινής νύχτας και της σημερινής ημέρας, θα παραθέσουμε μια είδηση που δημοσίευσε σήμερα η σιωνιστική εφημερίδα Maariv:

«Ανώτεροι αξιωματικοί του εφεδρικού στρατού, που υπηρέτησαν παλαιότερα στη Γάζα και τη γνωρίζουν καλά, παραδέχτηκαν ότι το επίπεδο μάχης των μαχητών της Χαμάς είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που είχαν βιώσει προηγουμένως. Φαίνεται πως η Χαμάς έχει ετοιμάσει εκ των προτέρων ένα αμυντικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει αυτό το σενάριο, γεγονός που σημαίνει ότι το στάδιο της κατάρρευσης είναι πολύ μακριά».

Ο σιωνιστικός στρατός ανακοίνωσε πως ένας ακόμα στρατιώτης του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στη Γάζα, ανεβάζοντας σε 20 τον αριθμό αυτών που σκοτώθηκαν χθες (1 Νοέμβρη). Προτού όμως στεγνώσει το μελάνι αυτής της ανακοίνωσης, ήρθε η είδηση από τη μεριά της Αντίστασης (με φωτογραφία μάλιστα): «Ο αντισυνταγματάρχης Σαλμάν Χάμπα, διοικητής του 53ου τάγματος της 188ης Ταξιαρχίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών με την Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Βόρεια Γάζα». Οι σιωνιστές αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν την είδηση, όπως βλέπετε στη φωτογραφία από ισραηλινό κανάλι:

O σιωνιστικός στρατός ανακοίνωσε (μετά φωτογραφίας) το θάνατο και ενός ελεύθερου σκοπευτή του στη Βόρεια Γάζα. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της Αντίστασης στη διάρκεια της νύχτας και σήμερα την ημέρα, σταχυολογούμε από τις πολλές ανακοινώσεις:

  • Στις 3:00 οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ χτύπησαν δύο σιωνιστικά τανκ στον βοριοδυτικό άξονα με ρουκέτες Al-Yassin 105.
  • Στις 4:40 χτύπησαν σιωνιστική θωρακισμένη μπουλντόζα με ρουκέτα Al-Yassin 105.
  • Στις 6:30 χτύπησαν δυο σιωνιστικά οχήματα στο βορειοδυτικό άξονα της Γάζας με δύο ρουκέτες Al-Yassin 105.
  • Την ίδια ώρα χτύπησαν τανκ που περιβαλλόταν από δύναμη πεζών στην περιοχή Juhr al-Dik με ρουκέτα Al-Yassin 105.
  • Στις 9:52 χτύπησαν ομάδα πεζικού στο Juhr al-Dik με ένα RPG κατά προσωπικού.
  • Τα χαράματα, οι ειδικές δυνάμεις των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς ενεπλάκησαν σε μάχη με περίπολο προφυλακής των σιωνιστών, που ακολουθούσε δύναμη 6 Merkava και 4 4 Βulldozers, ανατολικά της Χαν Γιούνις.
  • Στις 11:00 χτύπησαν με εντατικό μπαράζ ρουκετών τα στρατόπεδα κοντά στους εποικισμούς Χόλιτ, Μιβταχίμ και Αμιάζ.
  • Στις 11:30 οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ χτύπησαν τα σιωνιστικά οχήματα που διείσδυαν από αρκετά μέτωπα προς τη Λωρίδα με όλμους.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/olmoi.mp4
  • Στις 17:07 οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά (Λαϊκό Μέτωπο) ανακοίνωσαν: «Εχουμε εμπλακεί σε βίαιες συγκρούσεις σε πολλά μέτωπα μαζί με τους αδελφούς και τους συντρόφους μας στις στρατιωτικές πτέρυγες των αντιστασιακών παρατάξεων, που αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις κατοχής. Επιβεβαιώνουμε ότι υπήρξαν άμεσες απώλειες μεταξύ των εχθρικών δυνάμεων».
  • Οι Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του Μάρτυρος Ομάρ Αλ-Κασίμ ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν με όλμους σιωνιστικά στρατόπεδα στο Ναχάλ Οζ και μετά στο Καράμ Αμπού Σάλεμ.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Ακσα (Φάταχ) ανακοίνωσαν ότι στις 18:30 μαχητές τους κατέστρεψαν ένα σιωνιστικά όχημα μεταφοράς στρατιωτών με ρουκέτα RPG-7, στον άξονα Αλ-Καράμα.

Σημαντικό: Οι σιωνιστές ανέβασαν στους 242 τον αριθμό των ατόμων που είναι αιχμάλωτοι της Αντίστασης. Την Κυριακή τον είχαν ανεβάσει στους 239. Πώς αβγαταίνει ο αριθμός; Μήπως η Αντίσταση εξακολουθεί να πιάνει αιχμαλώτους; Θα μας το πει κάποια στιγμή ο Αμπού Ομπάιντα, ο μόνος αξιόπιστος.

Στο μέτωπο των πυραύλων προς τις ισραηλινές πόλεις, ως απάντηση στους βομβαρδισμούς αμάχων από τους σιωνιστές είχαμε και πάλι βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ και των προαστίων του, της Μπερσεβά, του Ασντότ και άλλων πόλεων. Παραθέτουμε ένα βίντεο από τα σημερινά χτυπήματα στο Τελ Αβίβ:

Tel_aviv_rockets

Αμπού Ομπάιντα: Θα κάνουμε τη Γάζα κατάρα της Ιστορίας για τη σιωνιστική οντότητα

Τη σημαντικότερη παρέμβασή του από την έναρξη του πολέμου έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, Αμπού Ομπάιντα. Με μια πύρινη ομιλία έκανε σκόνη όλη την ψεύτικη προπαγάνδα των σιωνιστών, απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στους πολίτες της σιωνιστικής οντότητας, που ξέρει ότι τον ακούνε. Συνοψίζουμε την ομιλία του:

  • Τις τελευταίες 48 ώρες καταστρέψαμε ένα ολόκληρο εχθρικό τάγμα αρμάτων μάχης (37 τανκ). Οι μαχητές μας επιτέθηκαν με αντιαρματικά όπλα, άμεση εμπλοκή και drones.
  • 27 ημέρες μετά την έναρξη της μάχης, οι μουτζαχεντίν μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις περιοχές χερσαίας εισβολής βορειοδυτικά και νότια της πόλης της Γάζας και στη Μπέιτ Χανούν.
  • Οι επίλεκτες δυνάμεις των Αλ-Κασάμ κάνουν ελιγμούς παρακάμπτοντας τους εχθρικούς στρατιώτες και τους επιτίθενται εξ επαφής. Είναι δύσκολο να μετρήσουμε τις επιθέσεις των μαχητών μας.
  • Μία από τις πιο εξέχουσες επιχειρήσεις μας έγινε σήμερα το βράδυ στον άξονα βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας. Οι μαχητές μας κατέστρεψαν 6 τανκς, δύο οχήματα μεταφοράς στρατιωτών και μια μπουλντόζα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στις τάξεις του εχθρού. Βγήκαμε πίσω από τις εχθρικές γραμμές και τους επιτεθήκαμε εξ επαφής.
  • Το πυροβολικό συνεχίζει να στοχεύει εχθρικά πλήθη με όλμους.
  • Η κυβέρνησή σας σας είπε ψέματα για το φάκελο των κρατουμένων. Σκότωσε τους γιους σας με τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τη Γάζα.
  • Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώνει η ηγεσία σας, γι’ αυτό προσέξτε: θα επιστρέψουν περισσότεροι στρατιώτες σας σε μαύρες σακούλες.
  • Το τεθωρακισμένο όχημα Tiger έπεσε στην πρώτη δοκιμή των ρουκετών μας.
  • Θα κάνουμε τη Γάζα κατάρα της Ιστορίας για τη σιωνιστική οντότητα. Ο πόνος μας για την απώλεια και το μαρτύριο χιλιάδων ανθρώπων μας θα αυξήσει το θάρρος και τη βία μας. Θα κάνουμε τον εχθρό να πληρώσει βαρύ τίμημα.
  • Ανακοινώνουμε ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί και οι αμυντικές μας γραμμές θα συνεχίσουν να αιφνιδιάζουν τον εχθρό σε κάθε βήμα που κάνει. Νιώθουμε περήφανοι όταν οι εχθρικές δυνάμεις καυχιούνται για διεισδυτικούς άξονες στη Λωρίδα της Γάζας, σαν να διεισδύουν στους άξονες μιας υπερδύναμης.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτά που είπε ο εκπρόσωπός τους, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις σημερινές μάχες. Παλαιστίνιοι μαχητές βγαίνουν από κρυψώνα, ανατινάζουν εξ επαφής ένα σιωνιστικό τανκ με μαγνητική βόμβα (ούτε που τους πήραν χαμπάρι οι σιωνιστές) και ένα άλλο με ρουκέτα Yassin 105. Αποσύρονται στην κρυψώνα τους και αργότερα βγαίνουν και βρίσκουν τα συντρίμμια των ισραηλινών τεθωρακισμένων.

Σε αντίθεση με τους σιωνιστές, που δείχνουν περίπατους στα χωράφια και στα βομβαρδισμένα αγροτόσπιτα, η Αντίσταση δείχνει πραγματικές σκηνές μάχης, γεμάτες από ηρωισμό, αυτοθυσία, ευρηματικότητα, στρατηγικό σχεδιασμό.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Al_Qassam_2-11-23.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜόνο στην Παλαιστίνη γίνονται αυτά

Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 3 Νοέμβρη

Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

Σχετικά Αρθρα

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

Διεθνή 25 Απρ 2026, 13:26

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

Διεθνή 24 Απρ 2026, 19:53

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

Διεθνή 24 Απρ 2026, 12:58

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

Διεθνή 23 Απρ 2026, 22:03

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

Διεθνή 23 Απρ 2026, 21:07

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

Διεθνή 23 Απρ 2026, 15:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

Ημέρα κατασκευαστικού σχεδίου.

Νότια Αφρική: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Σλοβενία, Σιέρα Λεόνε: Εθνική εορτή.

1903: Γεννιέται ο Νίκος Ζαχαριάδης.

1941: Αρχή γερμανικής κατοχής στην Αθήνα.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1972: Σιωπηρή πορεία πεντακοσίων φοιτητών της ΦΜΣ για πανεπιστημιακά αιτήματα, πολλές συλλήψεις.

1978: Απόπειρα των Ερυθρών Ταξιαρχών κατά του διευθυντή της FIAT Σέρτζιο Παλμιέρι.

1979: Ολική καταστροφή από βόμβα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας (ΕΛΑ).

1982: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πράκτορα της CIA Στανισλάβ Βαλέγκρα (ΕΛΑ).

1988: Βόμβες (ΕΛΑ) στις Ζ’ και Η’ ΔΟΥ και στο Α’ αστυνομικό τμήμα (Θεσσαλονίκη).

1999: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Intercontinental», μία νεκρή και ένας τραυματίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

2000: Ενας ανήλικος αλβανός κρατούμενος δολοφονείται από αστυνομικό με μια σφαίρα στον τράχηλο στη διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές Αυλώνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικης μας δεν είναι τα μερίσματα. Είναι αυτό που ονομάσαμε πατριωτική εισφορά. Μιλάμε για 20-30-100, που τους ξέρουμε με το ονομά τους και το τεπώνυμο τους, κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός, σε συνθήκες κανονικότητας, γιατί τότε δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, θα τους έλεγα για ελάτε εδώ. Για καθίστε εδώ. Θεωρείτε λογικό σε αυτή τη χώρα να παίρνει αυτός ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας οχτακόσια ευρώ και να διορίζεται στα νησιά και να φεύγει το τετρακοσάρι στα ενοίκια;  Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει ο γιατρός χίλια οκτακόσια ευρώ για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του; Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα να μην έχουν σπίτι να μείνουν; Θεωρείτε φυσιολογικό να μην έχουμε σχολεία, να μην έχουμε νοσοκομεία; Είναι πατριωτισμός αυτό; Εγώ θεωρώ ότι θα τους έπειθα, τους περισσότερους από αυτούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μια αντίληψη ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι καμία κοινωνία με τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Θα τους έπειθα, όχι για να δεχτούνε, γιατί θα ήταν νομοθετική παρέμβαση, αλλά να διαφημίσουν κιόλας αυτή την παρέμβαση. Γιατί για πρώτη φορά θα έβλεπαν μια κυβέρνηση που δεν τους ζητάει δώρα για να εκλεγεί, αλλά ζητάει κάτι για την πατρίδα. Εγώ δεν έχω ταξικό μένος, έχω πατριωτική ευθύνη. Αυτά τα χρήματα λοιπόν από την πατριωτική εισφορά των κερδών των πολύ υψηλών κερδοφόρων επιχειρήσεων θα πάνε σ’ έναν ειδικό λογαριασμό, δε θα πάνε στον κουβά. Και θα τους έλεγα ελάτε να συμφωνήσουμε και πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πιάσει τόπο.

Αλέξης Τσίπρας

(Περσινά ξινά σταφύλια; Μας τα έχουν πει κι άλλοι; Αδίστακτος δημαγωγός; Επαγγελματίας ψεύτης; Ο,τι και να του προσάψετε ισχύει. Μ’ αυτό το παραμύθι θα πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την «κανονικότητα» πείθοντας τους ισχυρότερους καπιταλιστές να δώσουν «πατριωτική εισφορά» που θα χρησιμοποιηθεί στην Παιδεία, στην Υγεία, στο «κοινωνικό κράτος». Εμείς θα γελάμε (δικαίως), θα βρίζουμε (δικαίως), κάποιοι καπιταλιστές θα θυμίσουν ότι έχουν «Ιδρύματα» και ήδη κάνουν «πατριωτικό έργο», κάποιοι δημοσιολόγοι θα θυμηθούν πόσο καλά τα πήγε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με το «Ιδρυμα Νιάρχου», όμως ένα ποσοστό – που κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτή τη στιγμή – θα πάει στην κάλπη και θα τον ψηφίσει. Εχει σιχαθεί τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης γενικά δεν κάνει «κλικ», ούτε έχει τα δημοκοπικά φόντα του Τσίπρα, κι αν στις πρώτες εκλογές η ψήφος απλωθεί σε διάφορα σχήματα, ως ψήφος διαμαρτυρίας, στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν θα πάει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», διότι ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» πάντα κάνει… δουλίτσα. Κι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τελευταία φορά το 2012, με τη δεύτερη κάλπη να δίνει κυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουβέληδων. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα πιστέψουν το παραμύθι του… γητευτή των αγρίων Τσίπρα, που θα φωνάξει τους μεγαλοκαπιταλιστές και – ποντάροντας στα πατριωτικά αισθήματά τους – θα τους πείσει να δώσουν χρήμα για κοινωνική πολιτική, αρνούμενοι τον εαυτό τους, αρνούμενοι την ουσία του καπιταλισμού. Ελάχιστοι πιστεύουν αυτές τις παπάτζες. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι αδύναμοι και αν είναι να περιμένουν κάτι αυτό θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική. Γιατί έχουν χάσει την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γεμίσει αυτό το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό κενό; Πώς θα οικοδομηθεί και πάλι ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Εφετείο 17Ν

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • ΕΛΑ

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • Επικοινωνία

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • Όροι χρήσης

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • Ποιοι είμαστε

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • Επικοινωνία

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

  • Όροι χρήσης

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

    Ετσι ανατινάζουν τα σιωνιστικά τανκ οι παλαιστίνιοι μαχητές

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo