Η πολυκομματική κυβέρνηση της σιωνιστικής οντότητας, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται το ακροδεξιό-δεξιό δίδυμο Μπένετ – Λαπίντ, έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς η βουλευτίνα Ιντίτ Σίλμαν, επικεφαλής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με γραπτή δήλωση που κατέθεσε στην Κνεσέτ, παραιτήθηκε από τη θέση της και αποχώρησε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, χωρίς να παραδώσει και την έδρα της. Αντίθετα, κάλεσε τα κόμματα της δεξιάς αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομενου του Λικούντ του Νετανιάχου, να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
Ετσι, η κυβέρνηση στηρίζεται πλέον από 60 βουλευτές σε σύνολο 120 και το μέλλον της είναι άδηλο. Οι διαδικασίες έχουν μπει στο ψυγείο, λόγω των διακοπών του εβραϊκού πάσχα. Θα ξαναρχίσουν στις 24 Απρίλη, οπότε θα φανεί τι θα έχει αποδώσει το παρασκήνιο: νέα κυβέρνηση, διατήρηση της υπάρχουσας ως κυβέρνησης μειοψηφίας ή νέα προσφυγή στις κάλπες.
Ο Νετανιάχου (που δεν λέει να αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο) άρπαξε την ευκαιρία και οργάνωσε αμέσως μια δυναμική αντικυβερνητική διαδήλωση στο κέντρο της Ιερουσαλήμ (όχι στο Τελ Αβίβ, αλλά εκεί που δρα ο φανατισμένος εβραϊκός όχλος), ενώ φήμες κάνουν λόγο και για άλλους βουλευτές που είναι έτοιμοι να αποσκιρτήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτά όλα, που άρχισαν ήδη να γεμίζουν στήλες του διεθνούς Τύπου, ελάχιστη σημασία έχουν. Σημασία έχει ο λόγος που επικαλέστηκε για την παραίτησή της η Σίλμαν, ο οποίος δεν σχολιάζεται (για ευνόητους λόγους).
Τη θέση του υπουργού Υγείας στη συμμαχική κυβέρνηση κατέχει ο Νιτσάν Χόροβιτς, πρόεδρος του κόμματος «Μέρετς», που παρουσιάζεται ως… αριστερό. Πρόκειται για ένα παρακλάδι της σιωνιστικής αριστεράς. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στη «Δημοκρατική Παράταξη», μέσω της οποίας συμμετείχε στις εκλογές το «Μέρετς», συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην υπουργός Αμυνας και στρατηγός ε.α. Εχούντ Μπάρακ, που εγκατέλειψε το «Εργατικό Κόμμα».
Αυτός ο Χόροβιτς, λοιπόν, είπε να κάνει κάτι που θα ικανοποιούσε την εκλογική του πελατεία, στην οποία ανήκει και το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του «κοσμικού κράτους». Ετσι, ατέθεσε ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε ότι κατά τον δεκαήμερο εορτασμό του εβραϊκού πάσχα (14-24 Απρίλη) οι νοσηλευόμενοι στα κρατικά νοσοκομεία θα είχαν την επιλογή να καταναλώνουν τρόφιμα που περιέχουν μαγιά (ψωμί και ζυμαρικά).
Αυτό απαγορεύεται από την εβραϊκή θρησκεία για τις ημέρες του πάσχα. Η Σίλμαν παραιτήθηκε καταγγέλλοντας… πλήγμα κατά της εβραϊκής φυσιογνωμίας του κράτους! Ο Μπένετ δήλωσε ότι η μέχρι πρότινος ευνοουμένη του δεν άντεξε τον εκφοβισμό που της ασκούσαν παράγοντες της αντιπολίτευσης, αλλά δεν έπεισε κανέναν. Η έμπιστη βουλευτίνα του παραιτήθηκε επειδή δεν άντεχε στην ιδέα ότι οι ασθενείς στα νοσοκομεία δεν θα υποβάλλονταν σε υποχρεωτική νηστεία με βάση το εβραϊκό δόγμα.
Περιττεύει να σημειώσουμε ότι στα νοσοκομεία δεν νοσηλεύονται μόνον εβραίοι. Νοσηλεύονται και μουσουλμάνοι και χριστιανοί και άθεοι και κοσμικοί εβραίοι που δεν ακολουθούν τις θρησκευτικές παραδόσεις. Είναι σαν τα ελληνικά νοσοκομεία να αποφάσιζαν να υποβάλουν τους ασθενείς στην αυστηρή νηστεία που προβλέπει το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα. Φυσικά, κάποιος που κάνει θρησκευτικού τύπου νηστεία μπορεί να κάνει τη δική του επιλογή. Το πρόβλημα δεν είναι γι’ αυτόν, αλλά για εκείνους που δεν τους επιτρέπεται η επιλογή.
Περιττεύει, επίσης, να σημειώσουμε τι θα γινόταν στο διεθνή αστικό Τύπο έτσι και ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε ας πούμε στο Ιράν. Τώρα, το γεγονός πέρασε ασχολίαστο, για να μη χαλάσει η εικόνα της… μοναδικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, που χρόνια τώρα καλλιεργεί η ιμπεριαλιστική Δύση.
Ο εβραϊκός όχλος, αυτός που διαδηλώνει με συνθήματα του τύπου «Θάνατος στους Αραβες» και επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να βεβηλώσει μουσουλμανικούς τόπους λατρείας (ενίοτε και χριστιανικούς), δίνει τον τόνο στην πολιτική ζωή της σιωνιστικής οντότητας. Το επεισόδιο με τη βουλευτίνα του ακροδεξιού Μπένετ, που αφορά μια ασήμαντη λεπτομέρεια για κάθε αστικό κοσμικό κράτος, σημαντική όμως για ένα φονταμενταλιστικό θρησκευτικό κράτος, είναι χαρακτηριστικό της φασιστικής υπόστασης του κράτους του Ισραήλ.
ΥΓ. Οι ορθόδοξοι εβραίοι σε όλο τον κόσμο, που στέκονται ενάντια στο σιωνιστικό κράτος και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους, είναι δυστυχώς ισχνή μειοψηφία.