Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη
  • Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές
  • «Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»
  • Γλείψε τώρα εκεί που έφτυσες, επηρμένε ηλίθιε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Το «κυρίως πιάτο» δεν το έχουμε γευτεί ακόμα
Διεθνή

Το «κυρίως πιάτο» δεν το έχουμε γευτεί ακόμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2018, 00:00

Η πρόσφατη κατρακύλα των τιμών των μετοχών, που εξαπλώθηκε ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν ήταν παρά το «ορεκτικό» πριν από τη νέα κατρακύλα. Αυτό ισχυρίστηκε πρόσφατα η Μόργκαν Στάνλεϊ, σημειώνοντας ότι οι «αγορές» βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ενός κύκλου που ολοκληρώνεται σε ένα περιβάλλον ασθενούς ανάπτυξης και αυξανόμενου πληθωρισμού (https://www.telegraph.co.uk/business/2018/02/20/stock-market-sell-off-taste-things-come-morgan-stanley-warns/).

Εχουμε γράψει πολλές φορές από αυτές εδώ τις στήλες για το πόσο ασθενής ήταν η «ανάκαμψη» μετά από την οικονομική κρίση που ξέσπασε στο τέλος της περασμένης δεκαετίας. Για παράδειγμα, στο σχόλιό μας με τίτλο «Βαθύτερες οι κρίσεις, πιο αναιμικές οι ανακάμψεις», τον Δεκέμβρη του 2012 (βλ. https://www.eksegersi.gr/issue/710/Διεθνή/18147.Βαθύτερες-οι-κρίσεις-πιο-αναιμικές-οι-«ανακάμψεις»), είχαμε επισημάνει (βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ για την ασθμαίνουσα πορεία της εγχώριας ζήτησης), ότι κάθε φορά που ξεσπάει μια νέα κρίση έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμα πιο αναιμική ανάκαμψη. Ενα χρόνο μετά, επανήλθαμε ειδικά για τις ΗΠΑ, στο σχόλιό μας με τίτλο «ΗΠΑ – Ολο και πιο αναιμικές οι ανακάμψεις, όλο και βαθύτερες οι κρίσεις» (βλ. https://www.eksegersi.gr/issue/720/Διεθνή/18658.Ολο-και-πιο-αναιμικές-οι-ανακάμψεις-όλο-και). Βασιζόμενοι στα στοιχεία μιας έκθεσης του μη κυβερνητικού Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Institute), επισημάναμε το πετσόκομμα των εργατικών εισοδημάτων, όχι μόνο κατά την κρίση αλλά και πριν από αυτή, καθώς η περίοδος της «ανάπτυξης», 2001-2007, ήταν η πρώτη στην ιστορία των ΗΠΑ κατά την οποία δεν αυξήθηκαν τα εισοδήματα των μεσαίων νοικοκυριών. Επισημάναμε επίσης την αργή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, με τα ποσοστά ανεργίας να διατηρούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, υψηλότερα από αυτά των προηγούμενων «ανακάμψεων» μετά τις κρίσεις των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Σήμερα, η μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία του πλανήτη, η αμερικάνικη, εμφανίζεται να είναι σε… φόρμα. Οπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του τομέα Επίβλεψης της αμερικάνικης ομοσπονδιακής τράπεζας (FED) σε πρόσφατη ομιλία του στο Τόκιο, για τα δεκάχρονα από το ξέσπασμα της τελευταίας παγκόσμιας κρίσης (βλ. https://www.federalreserve.gov/newsevents/speech/quarles20180222a.htm), η αμερικάνικη οικονομία βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση μετά από το τέλος της κρίσης και η ανεργία έχει μειωθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, η αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια ήταν απογοητευτική, όπως και η αύξηση της παραγωγικότητας. Ομως ο κ. Ράνταλ Κάρλες έχει εμπιστοσύνη στα ισχυρά θεμέλια της αμερικάνικης οικονομίας και δεν ανησυχεί! Δουλειά του είναι φυσικά να λέει αυτά τα πράγματα, όμως «ξεχνά» ορισμένα δεδομένα που προκύπτουν από τα στοιχεία που το ίδιο το αμερικάνικο κράτος δημοσιεύει.

Ενα από αυτά είναι η διόγκωση του ελλείμματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο αστρονομικό ποσό των 20,5 τρισ. δολαρίων (δηλαδή πάνω από το ετήσιο παραγόμενο προϊόν, το ΑΕΠ, έτσι όπως η επίσημη στατιστική το μετρά, που το 2017 έφτασε τα 19 τρισ. δολάρια), το οποίο θα ξεπεράσει το ανώτατο θεσμοθετημένο όριο (που τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνεται) με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος (σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου) το αμερικάνικο κράτος να μείνει από ρευστό τον ερχόμενο Μάρτη, αν δεν αυξηθεί κι άλλο το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο δανεισμού (βλ. https://www.cbo.gov/publication/53514).

Η διόγκωση του αμερικάνικου χρέους ξεπέρασε τις προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, το οποίο σε έκθεσή του τον περσινό Ιούνη, επεσήμανε ότι το εκτιμώμενο χρέος  για το 2017 ξεπερνά κατά 134 δισ. δολάρια την εκτίμηση που είχε γίνει στις αρχές του έτους, ενώ το συσσωρευμένο χρέος για τη δεκαετία 2018-2027 ξεπερνά τις προηγούμενες προβλέψεις κατά 686 δισ. δολάρια ή 7% (βλ. https://www.cbo.gov/system/files/115th-congress-2017-2018/reports/52801-june2017outlook.pdf).

Μπορεί όμως το χρέος να διογκώνεται ανεξέλεγκτα χωρίς επιπτώσεις στην αμερικάνικη οικονομία; Φυσικά και όχι. Οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις του αμερικάνικου κράτους δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού (το κράτος θα κόψει χρήμα για να καλύψει τα ελλείμματά του) και αύξηση των επιτοκίων δανεισμού.

Τα παραπάνω, όμως, αναγκαστικά θα οδηγήσουν σε νέα κατρακύλα των μετοχών αφού το χρήμα θα είναι πιο ακριβό για τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, για να το δανειστούν, με αρνητικές συνέπειες στα μελλοντικά τους κέρδη, πάνω στα οποία βασίζεται η τιμή των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια. Ταυτόχρονα, όσοι έχουν καταναλωτικά δάνεια θα δουν τα χρέη τους να διογκώνονται.

Αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει παρά σε αύξηση των τιμών των προϊόντων, προκειμένου οι καπιταλιστές να αντισταθμίσουν την πτωτική πορεία των κερδών τους από την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, πράγμα όμως που διογκώνει το πρόβλημα καθώς περιορίζει τις καταναλωτικές δυνατότητες πλατιών λαϊκών μαζών, ανατροφοδοτώντας την κρίση.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ (εξαγωγές μείον εισαγωγές) αυξήθηκε κατά 12.1% το 2017 σε σχέση με το 2016 (βλ. https://www.bea.gov/newsreleases/international/trade/2018/pdf/trad1217.pdf), μπορούμε να καταλάβουμε ότι μία νέα κρίση είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι το πότε κι όχι το αν. Οι σιδερένιες νομοτέλειες του καπιταλισμού θα δράσουν ξανά με τον ίδιο ή ακόμα πιο καταστροφικό τρόπο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιωνιστική κτηνωδία
Επόμενο άρθρο «Πούλησαν» τους Κούρδους, αλλά η Τουρκία κόλλησε στο βάλτο

Σχετικά Αρθρα

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

Διεθνή 30 Οκτ 2026, 19:43

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

Διεθνή 30 Οκτ 2026, 18:54

Μόχσεν Ρεζαεΐ: «Οι ευγενικές επιστολές δεν αλλάζουν τη στάση του Ιράν»

Η Τεχεράνη σχολιάζει την επικοινωνία του Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή 29 Οκτ 2026, 22:23

Ο Βανς επικοινωνεί με τον Ρεζαεΐ σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

Διεθνή 29 Οκτ 2026, 19:37

«Εξόντωση, βασανιστήρια, βιασμοί»: Η Επιτροπή του ΟΗΕ καταγράφει ισραηλινά εγκλήματα στη Δυτική Oχθη

Διεθνή 29 Οκτ 2026, 08:29

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, στηριζόμενη στη νομιμότητα του δικαιώματος στην αντίσταση και σε όσα κατοχυρώνει το Σύνταγμα

Διεθνή 28 Οκτ 2026, 20:52
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

«Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση

31 Οκτ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Οκτ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

31 Οκτ 2026, 00:02
Διεθνή

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

30 Οκτ 2026, 19:43
Διεθνή

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

30 Οκτ 2026, 18:54
Αθλητισμός

Γλείψε τώρα εκεί που έφτυσες, επηρμένε ηλίθιε

30 Οκτ 2026, 13:17
Εργατικά

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

30 Οκτ 2026, 11:57
Πολιτισμός

Eξαφανίστηκαν από τα ράφια τα βιβλία της Σάλι Ρούνι στη Βρετανία

Οι αναγνώστες έσπευσαν να τα αγοράσουν μετά την ανακοίνωση ότι σταματά η κυκλοφορία τους

30 Οκτ 2026, 11:51
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

30 Οκτ 2026, 10:47
Καταστολή

Eγγραφο της ίδιας της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει: Βασάνισαν και μέσα στην Αστυνομία τον Βασίλη Μάγγο οι έξι μπάτσοι

Αύριο αναμένεται η απόφαση στο ΜΟΔ Καρδίτσας

30 Οκτ 2026, 10:22
Πολιτική

Ο Φραπές εισήχθη… αιφνιδίως στον «Ευαγγελισμό», για να αναβάλει τη δίκη του

30 Οκτ 2026, 09:48
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα | Παλαιστίνη 36

Μια ταινία για την εξέγερση των Παλαιστίνιων το 1936-39

30 Οκτ 2026, 00:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

30 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Μόχσεν Ρεζαεΐ: «Οι ευγενικές επιστολές δεν αλλάζουν τη στάση του Ιράν»

Η Τεχεράνη σχολιάζει την επικοινωνία του Τζέι Ντι Βανς

29 Οκτ 2026, 22:23
Κόντρες

Δικός τους παιδί δεν ήταν (και) ο Λιόλιος;

29 Οκτ 2026, 21:30
Διεθνή

Ο Βανς επικοινωνεί με τον Ρεζαεΐ σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

29 Οκτ 2026, 19:37
Πολιτισμός

Ακόμα και το Χόλιγουντ «ξερνάει» τους λυσσασμένους σιωνιστές

29 Οκτ 2026, 15:05
Πολιτική

Από τη Λάουρα στον Αντρες, ο Μητσοτάκης και οι ηγεμόνες της Ευρωλάνδης

29 Οκτ 2026, 13:52
Εργατικά

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται σε διαδικτυακή συνάντηση για την αξιολόγηση, εκτός διδακτικού ωραρίου

29 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

«Εξόντωση, βασανιστήρια, βιασμοί»: Η Επιτροπή του ΟΗΕ καταγράφει ισραηλινά εγκλήματα στη Δυτική Oχθη

29 Οκτ 2026, 08:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

Ημέρα αποταμίευσης.

Αλγερία: Ημέρα επανάστασης (1954).

1904: Μέλη του Πολωνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος πραγματοποιούν επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων (Βαρσοβία).

1926: Ανεπιτυχής απόπειρα εκτέλεσης του Μουσολίνι, ο επίδοξος εκτελεστής σκοτώνεται από το πλήθος.

1954: Εναρξη της επανάστασης των Αλγερινών κατά των γάλλων αποικιοκρατών από το Μέτωπο για την Εθνική Απελευθέρωση.

1961: Σε ταραχές για την έβδομη επέτειο από την εξέγερση της Αλγερίας κατά των Γάλλων σκοτώνονται 86 και τραυματίζονται 150 άτομα.

1969: Επτά καταδίκες μελών του ΕΔΚ.

1984: Δολοφονείται η πρωθυπουργός της Ινδίας Ιντιρα Γκάντι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo