Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η «δικαιοσύνη» της Γαλλίας εξακολουθεί να καταδιώκει τον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
  • Οι αλήθειες του ραβίνου και τα πουλημένα μίντια
  • 111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών
  • Σαν σήμερα 2 Απρίλη
  • Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια
  • Μέσα στον νότιο Λίβανο: Ο πόλεμος φθοράς της Χεζμπολά αναδιαμορφώνει το πεδίο της μάχης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τα εθνικά τείχη παραμένουν οχυρά του κεφαλαίου
Διεθνή

Κατάρρευση TPP

Τα εθνικά τείχη παραμένουν οχυρά του κεφαλαίου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2016, 00:00

Η απόφαση της νέας κυβέρνησης Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία Διατλαντικής Συνεργασίας (Trans Pacific Partnership – TPP) έβαλε την ταφόπλακα στη συμφωνία αυτή, πριν ακόμα γεννηθεί. Η συμφωνία TPP υπογράφηκε τον περασμένο Φλεβάρη στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, μετά από εφτά χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ των υπουργών Εμπορίου δώδεκα κρατών από τις δύο πλευρές του Ειρηνικού (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χιλή, Μεξικό, Περού, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Μαλαισία και Μπρουνέι) και θεωρήθηκε ως μία από τις πιο φιλόδοξες συμφωνίες «ελεύθερου εμπορίου» παγκόσμια, αφού καλύπτει τις χώρες που παράγουν τα δύο πέμπτα του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από κανένα κοινοβούλιο των χωρών που συμμετέχουν. Η απόσυρση των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της, αφού για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει να την επικυρώσουν έξι χώρες, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικά.

Οπως επισήμανε την Παρασκευή 19 Νοέμβρη o Economist, με τίτλο: «Κατάρρευση TPP – Υποχωρεί το εμπόριο» (https://www.economist.com/news/asia/21710287-big-free-trade-deals-demise-leaves-worrying-void-asia-trading-down), η κατάρρευση της συμφωνίας αυτής αφήνει ένα τεράστιο κενό στο ασιατικό εμπόριο και προσθέτει νέες αντιξοότητες στο στροβιλισμό του παγκόσμιου εμπορίου. Η μη συμμετοχή στη συμφωνία του μεγαλύτερου εξαγωγέα στον κόσμο, δηλαδή της Κίνας, είχε ήδη περιορίσει τη σημασία της, όπως επισημαίνει ο Economist. Το περιοδικό ρίχνει τις ευθύνες γι’ αυτό στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ήθελαν να καθορίσουν αυτές την οικονομική ατζέντα του εμπορίου με την Ασία και μόνο αν το πετύχαιναν, ίσως να καλούσαν και την Κίνα, αφού πρώτα θα είχαν ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Τελικά, το παιχνίδι έληξε πριν καν αρχίσει. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στον Τραμπ. Tο Κογκρέσο θα μπορούσε να έχει επικυρώσει εδώ και πολλούς μήνες τη συμφωνία, όμως δεν το έκανε (όπως άλλωστε και κανένα άλλο από τα δώδεκα κοινοβούλια).

Η κατάρρευση της συμφωνίας TPP δείχνει πόσο δύσκολο είναι να αρθούν τα εθνικά τείχη στο παγκόσμιο εμπόριο. Αυτό συμβαίνει γιατί η κεφαλαιοκρατία κάθε χώρας οχυρώνεται πίσω από αυτά, προκειμένου να εξασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά της.

Το πρακτορείο Bloomberg, σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο «Το παγκόσμιο εμπόριο επιβραδύνεται» και υπότιτλο «Η Κίνα είχε μία εκπληκτική κίνηση αλλά τελείωσε» (https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-17/global-trade-is-slowing), επισημαίνει ότι και χωρίς τον Τραμπ το παγκόσμιο εμπόριο επιβραδύνεται και ο προστατευτισμός ενισχύεται. Και αναφέρει παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτόν το χρόνο επέβαλε ποινές στους κινέζους ανταγωνιστές της γιατί πουλούσαν το χάλυβα κάτω του κόστους. Είναι οι λεγόμενοι δασμοί αντιντάμπινγκ, που ισοδυναμούσαν με το 81.1% της τιμής του κινέζικου χάλυβα! «Το ελεύθερο εμπόριο θα πρέπει να είναι δίκαιο και μόνο το δίκαιο εμπόριο μπορεί να είναι ελεύθερο», δήλωνε ο επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, στις 9 Νοέμβρη. Φυσικά, το πώς ορίζεται το «δίκαιο εμπόριο» εναπόκειται στην ερμηνεία που του δίνει η κάθε πλευρά.

Ακόμα και η κυβέρνηση Ομπάμα, που υποτίθεται ότι ήταν υπέρμαχος του «ελεύθερου εμπορίου», αύξησε τον περασμένο Ιούνη τους δασμούς στο χάλυβα από πέντε χώρες (Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν). Τον ίδιο μήνα, η Κίνα κατηγόρησε με τη σειρά της, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την ΕΕ για ντάμπινγκ (πώληση κάτω του κόστους, για να επικρατήσουν στην αγορά) στο χάλυβα που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, όπως οι γεννήτριες, και ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέτρα. Στις 2 Νοέμβρη, η Ινδία επέβαλε κι αυτή δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές κινέζικου χάλυβα. Μικρότερα κράτη εφαρμόζουν ανάλογα μέτρα όπου μπορούν. Ετσι, η Μαλαισία τον περασμένο Μάη ανακοίνωσε πρόσθετους δασμούς στον κινέζικο, κορεατικό και βιετναμέζικο χάλυβα, ενώ το Περού επέβαλε τον Οκτώβρη δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές βιοντίζελ από την Αργεντινή.

Η οικονομική δύναμη του κεφαλαίου κάθε χώρας σε σχέση με των άλλων χωρών είναι αυτή που καθορίζει τις διεθνείς σχέσεις και όχι τα άτομα, ούτε οι «αξίες της παγκοσμιοποίησης», που αποδεικνύονται σκέτη απάτη. Ορισμένες φορές, το κεφάλαιο μέσω του κράτους του κάνει κάποιες παραχωρήσεις στους αντιπάλους του, προκειμένου να κερδίσει αλλού πόντους και να διεισδύσει βαθύτερα στις ανταγωνιστικές αγορές, όπως έγινε με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Καναδά, που μέλλεται να αποδειχτεί πόσο θα αντέξει στην πράξη. Αυτό όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί το παγκόσμιο εμπόριο περνάει κρίση (για πρώτη φορά φέτος, μετά από μία δεκαπενταετία, το παγκόσμιο εμπόριο θα αυξηθεί σε μικρότερο βαθμό από την αύξηση του ΑΕΠ, όπως επισημαίνουν τόσο ο Economist όσο και το Bloomberg), ενώ ο κόσμος έχει ήδη μοιραστεί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ριζικές αλλαγές μόνο με ένα μεγάλο πόλεμο μπορούν να γίνουν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κατάρρευση TPP

Λεπενοθάτσερ!
Επόμενο άρθρο

Κατάρρευση TPP

Χωρίς τέλος το ιμπεριαλιστικό ματοκύλισμα

Σχετικά Αρθρα

Η «δικαιοσύνη» της Γαλλίας εξακολουθεί να καταδιώκει τον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

Διεθνή 2 Απρ 2026, 11:00

Οι αλήθειες του ραβίνου και τα πουλημένα μίντια

Διεθνή 2 Απρ 2026, 10:01

Μέσα στον νότιο Λίβανο: Ο πόλεμος φθοράς της Χεζμπολά αναδιαμορφώνει το πεδίο της μάχης

Διεθνή 1 Απρ 2026, 21:17

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Οι αγχόνες δεν μας τρομάζουν

Διεθνή 1 Απρ 2026, 19:56

Zoρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά: Nα ενωθούμε όλοι γύρω από την Αντίσταση

«Aν το Ιράν χάσει σήμερα, η ιστορία θα μας παρασύρει όλους»

Διεθνή 1 Απρ 2026, 13:26

Συμφωνία Ιταλίας–Αλβανίας: νομικά σαθρό το καθεστώς κράτησης

Διεθνή 1 Απρ 2026, 12:40
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η «δικαιοσύνη» της Γαλλίας εξακολουθεί να καταδιώκει τον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

2 Απρ 2026, 11:00
Διεθνή

Οι αλήθειες του ραβίνου και τα πουλημένα μίντια

2 Απρ 2026, 10:01
Παιδεία

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

2 Απρ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Απρίλη

2 Απρ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

1 Απρ 2026, 22:39
Διεθνή

Μέσα στον νότιο Λίβανο: Ο πόλεμος φθοράς της Χεζμπολά αναδιαμορφώνει το πεδίο της μάχης

1 Απρ 2026, 21:17
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στα Ωνάσεια Σχολεία (1η Απρίλη)

1 Απρ 2026, 20:02
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Οι αγχόνες δεν μας τρομάζουν

1 Απρ 2026, 19:56
Πολιτική

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

1 Απρ 2026, 15:09
Παιδεία

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών Ιονίου Πανεπιστημίου ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους

1 Απρ 2026, 13:31
Διεθνή

Zoρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά: Nα ενωθούμε όλοι γύρω από την Αντίσταση

«Aν το Ιράν χάσει σήμερα, η ιστορία θα μας παρασύρει όλους»

1 Απρ 2026, 13:26
Διεθνή

Συμφωνία Ιταλίας–Αλβανίας: νομικά σαθρό το καθεστώς κράτησης

1 Απρ 2026, 12:40
Διεθνή

Τα drones τακτικής δράσης της Χεζμπολά αιφνιδίασαν τους σιωναζιστές και παγίδεψαν το στρατό τους

1 Απρ 2026, 12:15
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ | Επιστολή ειρήνης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ προς τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Πεζεσκιάν

1 Απρ 2026, 10:06
Παιδεία

Δημόσια Σχολεία: «Βρέχει» σοβάδες

1 Απρ 2026, 05:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Απρίλη

1 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Οχι νέα θύματα από την κακοκαιρία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΣΑΕΚ και Κέντρα Μελέτης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

31 Μαρ 2026, 21:24
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Απεργία 1 Απριλίου και συγκέντρωση στα Προπύλαια 10.30 πμ

31 Μαρ 2026, 21:00
Διεθνή

Ψεύτικη αγωνία για το «άγιο φως» και αντι-μουσουλμανική προβοκάτσια

31 Μαρ 2026, 20:54
Διεθνή

Παραλίγο να σκοτώσει τον σιωναζιστή Ισραήλ Κατζ η Λιβανέζικη Αντίσταση!

31 Μαρ 2026, 14:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Απρίλη

Ημέρα παιδικού βιβλίου.

1902: Η “Οργάνωση Μάχης” εκτελεί τον υπουργό Εξωτερικών Σιπιάγκιν (Ρωσία).

1968: Ανατινάζεται το super market «Κάουφχαουζ Σνάιντερ» από τους A. Baader και G. Ennslin (RAF).

1976: Βόμβα στο κεντρικό κατάστημα της «American Express» στην πλατεία Συντάγματος.

1982: 5.000 αργεντινοί στρατιώτες καταλαμβάνουν τα νησιά Φόκλαντ.

1986: Βόμβα εκρήγνυται σε αεροσκάφος της TWA ενώ πετά πάνω από τον Ιόνιο, θάνατος τεσσάρων ατόμων (Αραβικοί Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κατάρρευση TPP

    17Ν
    • Κατάρρευση TPP

      Εφετείο 17Ν
  • Κατάρρευση TPP

    ΕΛΑ
    • Κατάρρευση TPP

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κατάρρευση TPP

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κατάρρευση TPP

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κατάρρευση TPP

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κατάρρευση TPP

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κατάρρευση TPP

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κατάρρευση TPP

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κατάρρευση TPP

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κατάρρευση TPP

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κατάρρευση TPP

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κατάρρευση TPP

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κατάρρευση TPP

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κατάρρευση TPP

      Κατάρρευση TPP

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κατάρρευση TPP

      Κατάρρευση TPP

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κατάρρευση TPP

      Κατάρρευση TPP

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κατάρρευση TPP

      Κατάρρευση TPP

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κατάρρευση TPP

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κατάρρευση TPP

    Κατάρρευση TPP

    Ποιοι είμαστε
  • Κατάρρευση TPP

    Κατάρρευση TPP

    Επικοινωνία
  • Κατάρρευση TPP

    Κατάρρευση TPP

    Όροι χρήσης
  • Κατάρρευση TPP

    Κατάρρευση TPP

    Ποιοι είμαστε
  • Κατάρρευση TPP

    Κατάρρευση TPP

    Επικοινωνία
  • Κατάρρευση TPP

    Κατάρρευση TPP

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo