Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό
  • «Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»
  • 5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί
  • Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού
  • Σαν σήμερα 5 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σφοδρή η αντίσταση της Χεζμπολά
Διεθνή

Σφοδρή η αντίσταση της Χεζμπολά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Ιούλ 2006, 00:00

Η επέλαση του σιωνιστικού στρατού στο Νότιο Λίβανο δεν ήρθε τελικά. Ο ισχυρότερος στρατός στη Μέση Ανατολή, μια βδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων, δεν κατόρθωσε να εισχωρήσει περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα, ενώ στο ένα χωριό και τη μία κωμόπολη που υποτίθεται ότι κατέλαβε εξακολουθούν να σημειώνονται μάχες τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Τετάρτη βράδυ). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Την Πέμπτη 20/7, ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες με τανκς και αεροπορική υποστήριξη εισβάλλουν στο Νότιο Λίβανο. Κατά την εισβολή σκοτώνονται τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες (σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα), ενώ ένας ισραηλινός πιλότος σκοτώνεται από πτώση ενός Απάτσι που τα ισραηλινά ΜΜΕ αποδίδουν σε σύγκρουση με ένα άλλο Απάτσι στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Οι μαχητές της Χεζμπολά εκτοξεύουν πάνω από 120 ρουκέτες Κατιούσα στο βόρειο Ισραήλ. Μια απ’ αυτές θα πέσει στη Ναζαρέτ (που κατοικούν κυρίως Αραβες Ισραηλινοί), αντί όμως για το αεροδρόμιο (που ήταν ο στόχος) θα σκάσει πάνω σε δύο αραβόπουλα σκοτώνοντάς τα ακαριαία. Ο πατέρας τους (σε μια συγκλονιστική καταγγελία που αναμεταδόθηκε κι απ’ τα ελληνικά ΜΜΕ) δεν θα κατηγορήσει τη Χεζμπολά αλλά τον Ολμέρτ και τον υπουργό Πολέμου του Ισραήλ για το μακελειό. Δείγμα του μίσους που έχει φωλιάσει σ’ όλο τον αραβικό κόσμο απ’ τις δολοφονικές επιθέσεις των Σιωνιστών.

Την επομένη (Παρασκευή 21/7), οι Σιωνιστές επιστρατεύουν 3.000 με 6.000 εφέδρους και πετάνε προκηρύξεις πάνω απ’ τα χωριά του Νοτίου Λιβάνου τρομοκρατώντας τον πληθυσμό ότι επίκειται μεγάλη χερσαία εισβολή και καλώντας τον να εγκαταλείψει τα σπίτια του. Η Χεζμπολά εξαπολύει τουλάχιστον 40 Κατιούσα κατά του Βορείου Ισραήλ. Οι μάχες μαίνονται στο χωριό Μαρούν Ελ Ρας, που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα απ’ τα σύνορα με το Ισραήλ. Δυο μέρες μετά (την Κυριακή 23/7), οι Σιωνιστές δηλώνουν ότι το χωριό βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους. Οχι όμως χωρίς απώλειες. Οι Σιωνιστές παραδέχονται ότι συνάντησαν σφοδρή αντίσταση και ο επικεφαλής των ισραηλινών δυνάμεων που κάνουν την επίθεση, υποστράτηγος Μπένι Γκαντζ, δηλώνει ότι στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν έξι ισραηλινοί κομάντος και δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά (περιέργως, όμως, οι Σιωνιστές δε δείχνουν ούτε ένα πλάνο, ούτε μία φωτογραφία απ’ τα τρόπαια της «νίκης τους», σε αντίθεση με τη Χεζμπολά που δείχνει βίντεο με λάφυρα από ισραηλινούς στρατιώτες).

Οι ξένοι ανταποκριτές αμφισβητούν ότι το Μαρούν Ελ Ρας βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των Σιωνιστών, γιατί βλέπουν (έστω και πίσω απ’ τις γραμμές του ισραηλινού στρατού), ότι οι μάχες συνεχίζονται, πράγμα που επιβεβαιώνει και Λιβανέζος στρατιωτικός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι καταστράφηκαν τρία τανκς του ισραηλινού στρατού (Αλ-Τζαζίρα 23/7). Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, 2.000 ισραηλινοί στρατιώτες εκτιμάται ότι εισέβαλαν στο Νότιο Λίβανο το Σάββατο, αλλά ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει πίσω στο Ισραήλ.

Είναι φανερό ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις δεν είναι μεγάλης κλίμακας, πράγμα που μια μέρα πριν είχε επιβεβαιώσει ισραηλινή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το αμερικάνικο πρακτορείο ABC (22/7), σύμφωνα με την οποία: «Δε θα πρέπει να περιμένετε μια ευρείας κλίμακας εισβολή στο Λίβανο, αλλά σύντομες, στοχευμένες εισβολές που θα ενταθούν κατά μήκος των συνόρων». Οι Σιωνιστές δηλώνουν ότι στόχος τους είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας μέχρι τον ποταμό Λιτάνι, που βρίσκεται γύρω στα 30 χιλιόμετρα απ’ τα νότια σύνορα του Λιβάνου. Η Χααρέτζ (23/7) αναφέρει ότι το ισραηλινό γενικό επιτελείο στρατού πιστεύει ότι θα το κατορθώσει αυτό μέσα σε μία βδομάδα (το πολύ δέκα μέρες). Τόσο χρόνο τους δίνει και η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, που επισκέπτεται την περιοχή.

Ωστόσο, η αντίσταση της Χεζμπολά γίνεται σφοδρότερη και η οργάνωση σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (24/7) αναφέρει ότι κατέστρεψε πέντε ισραηλινά τανκς και κατέρριψε ένα ελικόπτερο Απάτσι. Γεγονός που, σύμφωνα με τη Χααρέτζ (24/7), δεν αποκλείουν ούτε οι Σιωνιστές. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι δύο ισραηλινοί πιλότοι σκοτώθηκαν κατά το «ατύχημα», το οποίο όμως δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα (κι ούτε πρόκειται μάλλον να «διαλευκανθεί» απ’ τους Σιωνιστές που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι μαχητές της Χεζμπολά έριξαν το Απάτσι).

Κι ενώ οι ρουκέτες της Χεζμπολά εξακολουθούν να πέφτουν σα βροχή στο βόρειο Ισραήλ (80 έπεσαν μόνο την περασμένη Κυριακή στη Χάιφα), οι Σιωνιστές ετοιμάζονται να εφορμήσουν ενάντια στο Μπιντ Τζμπέιλ, μια κωμόπολη 20.000 κατοίκων, που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολά στο Νότιο Λίβανο και απέχει λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα με το Ισραήλ. Μετά από σκληρές μάχες, ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει την Τρίτη (25/7) ότι το Μπιντ Τζμπέιλ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού. Κι αυτό όμως θα διαψευστεί, καθώς την επομένη (26/7) όλα τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι 14 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν εκεί. Ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται το θάνατο μόνο οχτώ στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 22. Το εκπληκτικό είναι ότι ένας ισραηλινός αξιωματικός αναφέρεται ως νεκρός από πυρά μαχητών της Χεζμπολά στο Μαρούν Ελ-Ρας, που υποτίθεται ότι οι Σιωνιστές έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους εδώ και μέρες! Και μάλιστα, σύμφωνα με τη Χααρέτζ (26/7), ο αξιωματικός σκοτώθηκε κι άλλοι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν (δύο εκ των οποίων σοβαρά), όταν μαχητής της Χεζμπολά εκτόξευσε αντιαρματικό πύραυλο ρωσικής κατασκευής ενάντια σε ένα τανκ στο Μαρούν Ελ Ρας. Πώς βρέθηκε εκεί ο μαχητής της Χεζμπολά κανείς δε μπόρεσε να εξηγήσει!

Είναι φανερό πλέον ότι οι Σιωνιστές τα βρίσκουν μπαστούνια στο Νότιο Λίβανο. Κι αυτό δε φαίνεται μόνο απ’ τις απώλειες που καταγράφουν (πάνω από 30 οι στρατιώτες που έχουν χάσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέσα σε μια βδομάδα) κι απ’ τις ρουκέτες που εξακολουθούν να εκτοξεύονται στο Ισραήλ (150 έπεσαν την Τετάρτη), αλλά κι απ’ τη στροφή του ισραηλινού πρωθυπουργού όσον αφορά την έκταση της «ζώνης ασφαλείας» στο Νότιο Λίβανο, αλλά και την παράταση που ζήτησαν απ’ τη Ράις οι Σιωνιστές. Για πρώτη φορά ο Εχούντ Ολμέρτ, σε σύσκεψη στην επιτροπή Αμύνης και Διεθνών Υποθέσεων του ισραηλινού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η ζώνη ασφαλείας θα εκτείνεται μόλις δύο χιλιόμετρα μέσα στο Νότιο Λίβανο, κάνοντας γαργάρα τα μεγαλεπίβολα σχέδια για 30 χιλιόμετρα μέχρι τον ποταμό Λιτάνι (Ασσοσιέιτεντ Πρές 26/7). Οι Σιωνιστές πήραν παράταση άλλες δυο βδομάδες απ’ τους Αμερικάνους για να «ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις τους», που απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι τόσο εύκολες όσο νόμιζαν. Γιατί δεν έχουν απέναντί τους «μια δράκα τρομοκρατών», αλλά ένα μαζικό κίνημα, που παρά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα δεν κάμπτεται και η δημοτικότητά του κερδίζει έδαφος, πράγμα που παραδέχεται πλέον το σύνολο των ξένων δημοσιογράφων και ανταποκριτών στην περιοχή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαίνεται το μέτωπο στη Γάζα
Επόμενο άρθρο Αλληλεγγύη

Σχετικά Αρθρα

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Διεθνή 5 Μαρ 2026, 11:44

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

Διεθνή 5 Μαρ 2026, 08:44

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

Διεθνή 4 Μαρ 2026, 13:05

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

Διεθνή 3 Μαρ 2026, 20:43

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

Διεθνή 3 Μαρ 2026, 19:25

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

Διεθνή 3 Μαρ 2026, 12:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo