Ποιοι άλλοι θα ήταν στην πρώτη γραμμή της φασιστικής προπαγάνδας των σιωνιστών, εκτός από τα μίντια, οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι των οποίων διαγωνίζονται για το ποιος θα εμφανιστεί περισσότερο αφιονισμένος κατά των «αντιφρονούντων»; «Είσαι Εβραίος και θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Θα έπρεπε να σου βάλουν στολή και να πας στην Λωρίδα της Γάζας, αντί να κάθεσαι στα τηλεοπτικά στούντιο και να οργανώνεις διαμαρτυρίες». Αυτά τα… ωραία λογάκια ξέβρασε ο οχετός από το στόμα του παρουσιαστή Σαρόν Γκαλ (όνομα και πράμα) κατά του Γέουδα Σαούλ, εκπροσώπου της ισραηλινής οργάνωσης «Σπάμε τη Σιωπή», που αποτελείται από πρώην στρατιώτες που αντιτάχθηκαν στην ισραηλινή κατοχή, τη στιγμή που ο Σαούλ τολμούσε να ανακοινώσει διαδήλωση κατά της στρατιωτικής επίθεσης.
Φυσικά και τον έκοψαν. Και ο μαινόμενος δημοσιορουφιάνος ανέβασε το κασέ του στο χρηματιστήριο της φασιστικής προπαγάνδας. Από τα… γαλλικά του ρουφιάνου δεν γλίτωσε ούτε ο άραβας εκπρόσωπος της ισραηλινής Βουλής (Κνεσέτ) που παρενέβη στη «συζήτηση» από μακριά. Η παλαιστινιακή του καταγωγή απετέλεσε κόκκινο πανί για το δημοσιοτσάτσο που του απάντησε: «Είσαι ένας ψεύτης. Είσαι ένας εγκληματίας. Δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπεται να μιλάς εδώ πέρα. Θα έπρεπε να πας στην τηλεόραση της Χαμάς. Εσύ στηρίζεις τη Χαμάς»!
Από το μένος (αυτή τη φορά όχι δημοσιογράφων αλλά πολιτών) δε θα μπορούσε να γλυτώσει ο Γιδεόν Λεβί, ο δημοσιογράφος της «Χααρέτζ» που τολμά να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Σε πρόσφατο άρθρο του έγραφε για τους… ηρωϊκούς πιλότους της ισραηλινής αεροπορίας: «Δεν έχουν δει ποτέ εχθρικό αεροσκάφος. Η τελευταία μάχη του Ισραήλ έγινε πριν γεννηθούν. Δεν έχουν δει ποτέ το λευκό χρώμα στα μάτια των εχθρών τους και δεν έχουν ρίξει ποτέ μία κοντινή ματιά στο κόκκινο αίμα των θυμάτων τους. Είναι ήρωες που πολεμούν τους πιο αδύναμους και αβοήθητους ανθρώπους – ανθρώπους χωρίς αεροπορία, χωρίς αντιαεροπορικά συστήματα, που μόλις μπορούν να πετάξουν έναν αετό». Τα καυστικά του λόγια, που φυσικά ισχύουν για τον παλαιστινιακό πληθυσμό που δέχεται τα κύρια πυρά των σιωνιστών, αφού την Αντίσταση δεν μπορούν να τη συντρίψουν, γιατί κρύβεται καλά στα υπόγεια τούνελ, έχουν προκαλέσει το μίσος εναντίον του. Μίσος σε τέτοιο βαθμό που κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τηλεοπτικό σταθμό μόλις που γλίτωσε το λιντσάρισμα.
Ο Λεβί εξηγούσε τις απόψεις του στον δημοσιογράφο ισραηλινού καναλιού έξω από εμπορικό κέντρο στην πόλη Ασκελον, που αποτελεί σταθερό στόχο των παλαιστινιακών ρουκετών χρόνια τώρα. Καθώς μιλούσε στο δημοσιογράφο, άρχισαν να μαζεύονται περαστικοί γύρω του φωνάζοντας: «Είσαι προδότης. Αποκάλεσες δολοφόνους τους πιλότους μας. Δε ντρέπεσαι; Δε σου επιτρέπεται να μιλάς από εδώ». Οπως ήταν φυσικό, ο δημοσιογράφος από το στούντιο σταμάτησε τη συνέντευξη, γιατί μαζευόταν ολοένα και περισσότερος κόσμος γύρω από τον Λεβί. Ο τελευταίος είπε ότι οι καλύτεροί του φίλοι του έχουν προτείνει να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα ή τουλάχιστον να είναι προσεκτικός και να μη φεύγει από το σπίτι του και συνεχίζει να ρωτά τους δημοσιογράφους που τον κατακρίνουν: «Αφού υπάρχει τόσο ισχυρή και ενωμένη χορωδία στα μίντια, γιατί ενοχλείστε από μία και μόνο φωνή που διαφέρει; Γιατί προκαλεί τέτοια κατακραυγή; Γιατί;» Το ερώτημα μόνο ρητορικά μπορεί να σταθεί, φυσικά.