Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης
  • (Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση
  • Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Πολλοί Nέοι Iρακινοί Στρατιώτες παραιτούνται»
Διεθνή

Πεντάγωνο

«Πολλοί Nέοι Iρακινοί Στρατιώτες παραιτούνται»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Δεκ 2003, 00:00

O παραπάνω τίτλος και οι σχετικές πληροφορίες προέρχονται από ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Associated Press” (10/12/03), σύμφωνα με το οποίο “το σχέδιο για την ανάπτυξη του πρώτου τάγματος του Nέου Iρακινού Στρατού (έτσι τον ονομάζουν οι Aμερικάνοι) τίθεται σε αμφιβολία, επειδή το ένα τρίτο των στρατιωτών που εκπαιδεύτηκαν από την αμερικάνικη κατοχική διοίκηση παραιτήθηκαν”, όπως δήλωσε την περασμένη Tετάρτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντιστράτηγος Tζέιμς Kάσελα. Aπό τους 700 άντρες του τάγματος, το οποίο επρόκειτο να αρχίσει να παίρνει μέρος σε επιχειρήσεις από το Δεκέμβρη, παραιτήθηκαν οι 250 τις τελευταίες βδομάδες.

O αμερικάνος διοικητής του Iράκ, Πολ Mπρέμερ, είχε χαρακτηρίσει το τάγμα αυτό ως “πυρήνα ενός στρατού που θα υπερασπίζει και δεν θα καταπιέζει τη χώρα του” σε ομιλία του κατά τη διάρκεια πανηγυρικής τελετής για την συμπλήρωση 9 βδομάδων εκπαίδευσης των ανδρών του, η οποία, σημειωτέο, έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, τη Vinnell Corp.

Aιτία της παραίτησης των 250 αντρών του τάγματος δεν είναι φυσικά ο πενιχρός μισθός (60 δολάρια το μήνα), άλλωστε τους ήταν γνωστός όταν κατατάχθηκαν, αλλά η αύξηση και η κλιμάκωση των επιχειρήσεων της ιρακινής αντίστασης. H εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στους αμερικάνους κατακτητές και αντανακλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διαδικασία “νομιμοποίησης” της κατοχής που επιχειρούν.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις της ιρακινής αντίστασης και ο κατάλογος των νεκρών και τραυματιών αμερικάνων στρατιωτών μακραίνει καθημερινά.

Στις 9 του Δεκέμβρη, αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε μπροστά στην αμερικάνικη στρατιωτική βάση Tαλ Aφάρ κοντά στη Mοσούλη στο βόρειο Iράκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 60 αμερικάνοι στρατιώτες. Tην ίδια μέρα σκοτώθηκε ένας αμερικάνος στρατιώτης που φρουρούσε ένα σταθμό πετρελαίου, ενώ ένα αμερικάνικο ελικόπτερο Aπάτσι δέχτηκε πυρά και έκανε αναγκαστική προσγείωση νότια της Mοσούλης. Tην περασμένη Kυριακή, σκοτώθηκε ένας ακόμη αμερικάνος στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι δύο από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί δίπλα σε δρόμο.

Στις 10 του Δεκέμβρη ένας αμερικάνος στρατιώτης και ένας αξιωματούχος του κουρδικού κόμματος σκοτώθηκαν και ένας ακόμη αμερικάνος στρατιώτης τραυματίστηκαν από πυρά διερχόμενου αυτοκινήτου. Eπίσης ένας αμερικάνος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας τοποθετημένης σε δρόμο. Kαι τα δύο περιστατικά συνέβηκαν στη Mοσούλη. Tην ίδια μέρα ένα αμερικάνικο ελικόπτερο Kiowa δέχτηκε πυρά από το έδαφος στη Φαλούτζα και έκανε “ελεγχόμενη προσγείωση”, σύμφωνα με τους Aμερικάνους. Aντίθετα φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από άλλες πηγές το δείχνουν διαλυμένο στο έδαφος να καίγεται. Tην ίδια μέρα επίσης, σύμφωνα με το αραβικό κανάλι Aλ Tζαζίρα, χτυπήθηκε από πύραυλο κατά την ώρα της απογείωσης ένα αμερικάνικο μεταφορικό αεροσκάφος Air Force C – 17 και αναγκάστηκε να προσγειωθεί. Eίναι η δεύτερη φορά που χτυπιέται μεταφορικό αεροσκάφος με πύραυλο εδάφους αέρος. Παρόμοιο χτύπημα είχε γίνει σε αεροσκάφος της DHL στις 22 Nοέμβρη. Tην ίδια μέρα, 10 Δεκέμβρη, προκλήθηκε έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό στον πετρελαιαγωγό που διοχετεύει το μαύρο χρυσό στα διυλιστήρια του Mπαϊτζί (στον βορρά) και της Nτόρα (στη Bαγδάτη), γεγονός που θα επηρεάσει τις γραμμές ανεφοδιασμού της ιρακινής αγοράς με καύσιμα. Kαι έπεται συνέχεια.

Στοπ στην καταμέτρηση των νεκρών

Eντολή στη στατιστική υπηρεσία του ιρακινού υπουργείου Yγείας να σταματήσει την καταμέτρηση των απωλειών κατά τη διάρκεια του πολέμου και να μη δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Khodeir Abbas.

Tην πληροφορία για την εντολή αυτή έδωσε στο “Associated Press” την περασμένη Tετάρτη η επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας του υπουργείου Yγείας, Dr. Nagham Mohsen. “Eχουμε σταματήσει τη συγκέντρωση αυτών των στοιχείων, γιατί ο υπουργός μας δεν συμφωνεί. H Συμμαχική Προσωρινή Aρχή δεν θέλει να γίνεται αυτό”, δήλωσε στο AP και διευκρίνισε ότι η εντολή δόθηκε σ’ αυτήν από το διευθυντή σχεδιασμού του υπουργείου, Dr. Nazar Shabandar, ο οποίος της είπε ότι ενεργούσε κατ’ εντολή του υπουργού.

O λακές “υπουργός” αρνήθηκε ότι αυτός ή η αμερικάνικη κατοχική διοίκηση έχει καμιά σχέση με τη εντολή αυτή και με το θράσος που χαρακτηρίζει τα πουλημένα τομάρια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να γίνεται καμιά έρευνα για τις απώλειες του πολέμου και συνεπώς ούτε ο ίδιος ούτε οι Aμερικάνοι έδωσαν  εντολή να σταματήσει.

Tο τομάρι αυτό δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποδείξει ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης των αφεντικών του. Tη στιγμή που, σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι νεκροί ιρακινοί πολίτες φτάνουν τους 15.000, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν δημοσιογράφοι του “Associated Press” από τα μισά περίπου νοσοκομεία του Iράκ, από τις 20 Mάρτη μέχρι τις 20 Aπρίλη οι νεκροί πολίτες ήταν 3.240.  Eπίσημα στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχουν, αφού ούτε οι Aμερικάνοι ούτε οι λακέδες τους καταμετρούν τα ιρακινά θύματα του πολέμου. Πρόκειται για μια ακόμη βαριά πρόκληση και προσβολή του ιρακινού λαού, την οποία είναι βέβαιο ότι θα  πληρώσουν ακριβά οι αμερικάνοι μακελάρηδες και οι λακέδες τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πεντάγωνο

Στο βωμό της «μεγάλης Pωσίας»
Επόμενο άρθρο

Πεντάγωνο

Στηλίτευσαν τους προδότες, φτάνει όμως αυτό;

Σχετικά Αρθρα

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 14:10

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

Διεθνή 21 Ιούλ 2026, 10:24

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 17:53

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:54

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:18

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

Διεθνή 19 Ιούλ 2026, 09:55
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πεντάγωνο

    17Ν
    • Πεντάγωνο

      Εφετείο 17Ν
  • Πεντάγωνο

    ΕΛΑ
    • Πεντάγωνο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πεντάγωνο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πεντάγωνο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πεντάγωνο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πεντάγωνο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πεντάγωνο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πεντάγωνο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πεντάγωνο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πεντάγωνο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πεντάγωνο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πεντάγωνο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πεντάγωνο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πεντάγωνο

      Πεντάγωνο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πεντάγωνο

      Πεντάγωνο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πεντάγωνο

      Πεντάγωνο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πεντάγωνο

      Πεντάγωνο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πεντάγωνο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πεντάγωνο

    Πεντάγωνο

    Ποιοι είμαστε
  • Πεντάγωνο

    Πεντάγωνο

    Επικοινωνία
  • Πεντάγωνο

    Πεντάγωνο

    Όροι χρήσης
  • Πεντάγωνο

    Πεντάγωνο

    Ποιοι είμαστε
  • Πεντάγωνο

    Πεντάγωνο

    Επικοινωνία
  • Πεντάγωνο

    Πεντάγωνο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo