Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο
  • Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση
  • Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες
  • Πύραυλος με υπογραφή
  • Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.
  • Σαν σήμερα 9 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πλήρης ασυλία στους μπάτσους
Διεθνή

Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

Πλήρης ασυλία στους μπάτσους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιούλ 2017, 00:00

Πριν από έναν χρόνο, ο Ομπάμα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δύο περιστατικά αστυνομικής βίας που κατέληξαν στον θάνατο δύο Αφροαμερικανών, τον Ιούλη του 2016, το πρώτο στη Μινεσότα και το δεύτερο (μία μέρα μετά) στη Λουϊζιάνα, δεν ήταν μεμονωμένα, αλλά «σύμπτωμα των ευρύτερων φυλετικών ανισοτήτων που υπάρχουν στο ποινικό μας σύστημα». Ηταν η πρώτη φορά που αμερικάνος πρόεδρος αναγκαζόταν να παραδεχτεί κάτι τέτοιο. Αυτό δεν οφειλόταν στις «ευαισθησίες» του έγχρωμου Ομπάμα, αλλά στη σκληρή πραγματικότητα της έξαρσης της αστυνομικής βίας επί των ημερών του. Ενας τρόπος για να κατασιγαστεί η λαϊκή αγανάκτηση από τις αλλεπάλληλες δολοφονίες και ταπεινώσεις έγχρωμων Αμερικανών είναι η παραδοχή αυτών των φαινομένων και η υπόσχεση ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.

Το μπαλάκι πήρε τότε η Χίλαρι (που ήταν φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Ομπάμα). Αυτή παραδέχτηκε ότι κάτι πάει στραβά και έχουν σκοτωθεί τόσοι Αφροαμερικανοί σε περιστατικά που εμπλέκεται η αστυνομία, κάνοντας τόσους πολλούς Αφροαμερικανούς να πιστεύουν ότι η χώρα τους δεν τους θεωρεί το ίδιο σημαντικούς με τους άλλους, εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους. Ηταν τόσο πρόδηλα ρατσιστικά και εξοργιστικά τα δύο αυτά περιστατικά εν ψυχρώ δολοφονίας Αφροαμερικανών από αστυνομικούς, που οι διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας υποχρεώθηκαν να πουν κάτι.

Στο πρώτο περιστατικό, της εν ψυχρώ δολοφονίας του 37χρονου πλανόδιου πωλητή CD, Αλτον Στέρλινγκ, στο Μπατόν Ρουζ της Λιουιζιάνα, οι μπάτσοι τον εκτέλεσαν χωρίς να τους απειλεί και ενώ ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος. Η ιστορία, όπως βγήκε από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν τότε, είναι πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία. Ο Στέρλινγκ κατηγορήθηκε από ιδιοκτήτη καταστήματος ότι τον απείλησε με όπλο. Προφανώς, ενοχλούσε τον… καθωσπρέπει καταστηματάρχη η ύπαρξη ενός μικροπωλητή, γι’ αυτό και πήρε την αστυνομία να τον διώξει.        Ο ένας εκ των δύο μπάτσων που κατέφθασαν, χωρίς καν ο Στέρλινγκ να τους έχει απειλήσει, όρμηξε επάνω του και τον έριξε στο έδαφος. Την ίδια στιγμή, έπεσε πάνω του και ο δεύτερος ακινητοποιώντας τον. Κι ενώ τον είχαν ρίξει κάτω και τον σημάδευαν και οι δύο με τα πιστόλια τους, ο ένας ανακάλυψε ότι ο Στέρλινγκ έχει όπλο στην τσέπη του! Χωρίς δεύτερη κουβέντα άνοιξαν πυρ πυροβολώντας τον θανάσιμα στο στήθος! Το Διαδίκτυο πήρε φωτιά από τα βίντεο που ακόμα και το CNN έβγαλε στη φόρα (https://www.youtube.com/watch?v=3EbY0kXkqdY). Οι μπάτσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ξεκίνησε ανάκριση.

Εναν χρόνο μετά (τον περασμένο Μάη), οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μην ασκήσουν καν δίωξη στους δύο μπάτσους, προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, που δεν δήλωσαν έκπληκτοι γιατί αυτό συμβαίνει συχνά. Οπως δήλωσε ένας από αυτούς στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, «τα ίδια πράγματα συμβαίνουν ξανά. Σκοτώνουν έναν άνθρωπο και τη γλιτώνουν, μόνο και μόνο επειδή φοράνε μπλε στολή».

Το δεύτερο περιστατικό είναι ακόμα πιο εξοργιστικό. Οπως αποκαλύπτουν τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο  (https://edition.cnn.com/2017/06/20/us/philando-castile-shooting-dashcam/index.html και https://www.youtube.com/watch?v=PMKcWz5nNoM), ένα περιπολικό σταματά το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλ στη Μινεσότα. Φαινόταν ότι πρόκειται για έναν τυπικό έλεγχο της Τροχαίας. Ο Καστίλ τους ενημέρωσε ότι έχει άδεια οπλοφορίας και ο μπάτσος τον προειδοποίησε να μην ακουμπήσει το όπλο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ακούγονται απανωτοί πυροβολισμοί από τον μπάτσο που στεκόταν έξω από το αυτοκίνητο προς το μέρος του καθήμενου στη θέση του οδηγού Καστίλ. Ο μπάτσος ούρλιαζε προς τον Καστίλ να μην πλησιάσει το όπλο. Προφανώς θεώρησε «ύποπτες» τις κινήσεις του Καστίλ και χωρίς δεύτερη κουβέντα τον έκανε κόσκινο με πέντε πυροβολισμούς, σκοτώνοντάς τον μπροστά στη φίλη του και το τετράχρονο παιδί του!

Η υπόθεση αυτή τη φορά πήρε τη δικαστική οδό, αλλά τον περασμένο Ιούνη ο μπάτσος που δολοφόνησε τον Καστίλ απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες στο δικαστήριο του δεύτερου βαθμού! Μετά από 27 ώρες συνεδρίασης, οι ένορκοι έκριναν ότι ο μπάτσος έδρασε νόμιμα και τον απάλλαξαν πλήρως από κάθε κατηγορία. Το ποιες ακριβώς πιέσεις ασκήθηκαν στους 12 ενόρκους (μεταξύ των οποίων και δύο μαύροι) δεν μπορούμε φυσικά να το γνωρίζουμε, θεωρούμε δεδομένο όμως ότι ασκήθηκαν, από τη στιγμή που σύμφωνα με τη νομοθεσία το δικαστήριο θα πρέπει να καταλήξει οπωσδήποτε σε ομόφωνη απόφαση, διαφορετικά η δίκη θα θεωρούνταν εσφαλμένη. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του δικαστηρίου άσκησε το δικαίωμά του και τους εξανάγκασε να συνεχίσουν τη συνεδρίαση για τρεις μέρες, μέχρι να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση! Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας, έχει το δικαίωμα αυτό, απεριόριστες φορές. Αυτό θα πει… δικαιοσύνη!

Αλλος ένας μπάτσος δολοφόνος γυρίζει ελεύθερος. Σε μια προσπάθεια να κατασιγαστεί η λαϊκή αγανάκτηση, η αστυνομία δήλωσε ότι ο δολοφόνος θα απαλλαγεί των καθηκόντων του και θα του δώσουν ευκαιρία να κάνει άλλη καριέρα! Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα τη σημασία της δικαστικής απόφασης που αθωώνει τους δολοφόνους μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στο αστυνομικό σώμα.
Μπορεί ορισμένοι να θεωρήσουν ότι οι πρόσφατες αθωώσεις των δολοφόνων με στολή είναι αποτέλεσμα της νέας φιλοσοφίας της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία βουλιάζει σε ακροδεξιό βούρκο. Χωρίς να αμφισβητούμε αυτό το γεγονός, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και επί κυβέρνησης Ομπάμα οι μπάτσοι πυροβολούσαν χωρίς τον φόβο των συνεπειών, γιατί και τότε η «δικαιοσύνη» τους έκανε πλάτες. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ (https://www.washingtonpost.com/investigations/cleveland-police-officer-found-not-guilty-in-fatal-shooting-of-two-people/2015/05/23/280844f0-f028-11e4-a55f-38924fca94f9_story.html), από το 2005 μέχρι τον Απρίλη του 2015, 54 μπάτσοι είχαν υποστεί διώξεις για δολοφονίες πολιτών. Από τις 35 περιπτώσεις που έκλεισαν, οι 21 αθωώθηκαν και μόνο σε 11 περιπτώσεις είχαμε καταδίκες.

Εκτοτε, οι μπάτσοι αθωώνονταν ο ένας μετά τον άλλον. Αθωώθηκε ο Ντάρεν Γουίλσον που τον Αυγουστο του 2014 είχε δολοφονήσει τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, γεγονός που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις που κράτησαν μέρες. Αθωώθηκε ο Ντάνιελ Πανταλέο που δολοφόνησε με κεφαλοκλείδωμα τον αφροαμερικανό Ερικ Γκάρνερ τον Ιούλη του 2015, παρά το γεγονός ότι ο μπάτσος είχε πλούσιο παρελθόν βίαιης συμπεριφοράς.  Αθωώθηκε ο Μάιλα Μπρέλο που το 2012 είχε ανέβει στο καπό του αυτοκινήτου που επέβαινε ένα ζευγάρι Αφροαμερικανών, πυροβολώντας 49 φορές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο. Ο Μπρέλο ήταν ο μπάτσος με τον «υπερβάλλοντα ζήλο» μεταξύ των συναδέλφων του που συμμετείχαν στη δολοφονία με συνολικά 137 πυροβολισμούς!

Τελευταίο κρούσμα αστυνομικής βαρβαρότητας ήταν η δολοφονία μίας 40χρονης Αυστραλίδας στην Μινεάπολη. Τραγική ειρωνεία: η γυναίκα ήταν αυτή που είχε καλέσει την αστυνομία, γιατί διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει έξω από το σπίτι της. Οι μπάτσοι, αντί να την σώσουν, την σκότωσαν! Για την ώρα δεν  γνωρίζουμε περισσότερα, πέρα από το γεγονός ότι έκλεισαν τις κάμερες που φέρουν πριν φτάσουν στην περιοχή του εγκλήματος.

Οταν η αστυνομική βαρβαρότητα έχει δικαστικές πλάτες γιατί να μη συνεχιστεί; Πρώτα πυροβολάμε και μετά ρωτάμε είναι η μόνη αρχή που έχουν οι δολοφόνοι με στολή!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

Πολιτικάντικα παιχνίδια σε ματωμένο φόντο
Επόμενο άρθρο

Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

Χέρι-χέρι Κούρδοι και Αμερικάνοι

Σχετικά Αρθρα

Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

Διεθνή 9 Μαρ 2026, 12:27

Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.

Διεθνή 9 Μαρ 2026, 08:45

Aναβαθμισμένες ποιοτικά και ποσοτικά οι ενέργειες των μαχητών της Χεζμπολά ενάντια στους σιωναζιστές

Συγκεντρωτικά Παρασκευής 6 και Σαββάτου 7 Μάρτη

Διεθνή 8 Μαρ 2026, 19:22

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

Διεθνή 7 Μαρ 2026, 09:37

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

Διεθνή 6 Μαρ 2026, 19:40

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

Διεθνή 6 Μαρ 2026, 14:45
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο

9 Μαρ 2026, 13:26
Διεθνή

Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

9 Μαρ 2026, 12:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Η εισαγγελέας Στεφανάτου πρότεινε να απορριφτούν όλα τα αιτήματα

9 Μαρ 2026, 11:00
Κόντρες

Πύραυλος με υπογραφή

9 Μαρ 2026, 10:35
Διεθνή

Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.

9 Μαρ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάρτη

9 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aναβαθμισμένες ποιοτικά και ποσοτικά οι ενέργειες των μαχητών της Χεζμπολά ενάντια στους σιωναζιστές

Συγκεντρωτικά Παρασκευής 6 και Σαββάτου 7 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 19:22
Παιδεία

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

8 Μαρ 2026, 12:51
Πολιτική

Κανένα περιθώριο για αναγνώριση ελαφρυντικών στους 29 καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Σε άλλους 13 έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά στον πρώτο βαθμό

8 Μαρ 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάρτη

Ημέρα μνήμης πεσόντων αστυνομικών.

1918: Το κόμμα των μπολσεβίκων ΣΔΕΚΡ μετονομάζεται σε Κομουνιστικό Κόμμα Ρωσίας.

1930: Συγκρούσεις με τριάντα τραυματίες σε εργατική συγκέντρωση στον Πειραιά.

1945: Αρχίζει η μεταφορά Εβραίων της Θεσσαλονίκης στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

1948: Διακήρυξη ανθρώπινων δικαιωμάτων (ΟΗΕ).

1969: Βόμβα σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από την Ασφάλεια Αθηνών.

1977: Συλλαμβάνονται το στέλεχος της “4ης Αυγούστου” Δ. Ηλιόπουλος και η φίλη του Χρ. Ζέκιου για κατοχή όπλων.

1993: Ρουκέτα στην εφορία Καμινίων Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    17Ν
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Εφετείο 17Ν
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    ΕΛΑ
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Ποιοι είμαστε
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Επικοινωνία
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Όροι χρήσης
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Ποιοι είμαστε
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Επικοινωνία
  • Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo