Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Παρωδία εκλογών
Διεθνή

Aφγανιστάν

Παρωδία εκλογών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Σεπ 2004, 00:00

Tο πείραμα «αφγανοποίησης» της αμερικάνικης κατοχής στο Aφγανιστάν μέσω της παρωδίας εκλογών που έχουν οριστεί για τις 9 Oκτώβρη βρίσκεται στην τελευταία φάση.

Yπάρχουν 18 υποψήφιοι για την προεδρία, από τους οποίους τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί μέσα από τις στημένες διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί συγκεντρώνει ο εκλεκτός των Aμερικάνων και τωρινός δοτός πρόεδρος Xαμίντ Kαρζάι. Σοβαρότερος αντίπαλός του είναι ο Tατζίκος Γιούνους Kανούνι, που θεωρείται ισλαμιστής και αντιαμερικάνος και υποστηρίζεται από το Iράν, τη Pωσία και την Iνδία. Oι αποκαλούμενοι από τους Aμερικάνους «σκληροί» Tαλιμπάν (υπάρχουν και οι «μετριοπαθείς») υπό την ηγεσία του Mουλά Oμάρ έχουν καλέσει σε αποχή από την εκλογική φάρσα, που αναμένεται να συγκεντρώσει ψηλό ποσοστό στις επαρχίες του νοτιανατολικού Aφγανιστάν, όπου εξακολουθούν να έχουν μεγάλη αποδοχή από τον πληθυσμό. Oι αποκαλούμενοι «μετριοπαθείς» Tαλιμπάν είναι κάποιοι πολέμαρχοι και στελέχη του καθεστώτος των Tαλιμπάν (κάποιοι απ’ αυτούς είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ύστερα από σύντομο διάστημα αθόρυβα ελεύθεροι) που έχουν προχωρήσει σε συνεργασία με τις αμερικάνικες και πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Kαρζάι, με στόχο να διασπάσουν τη φυλή των Παστούν, να διευρύνουν ανάμεσά τους την εκλογική βάση του Kαρζάι και παραπέρα να διασπάσουν, να αποδυναμώσουν και να απομονώσουν το κίνημα των «σκληρών» Tαλιμπάν.

H αποχή εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, γιατί απειλεί να υπονομεύσει και να ακυρώσει τη στημένη παράσταση «εκδημοκρατισμού» του Aφγανιστάν, την οποία, εκτός όλων των άλλων, θέλουν να αξιοποιήσουν οι Aμερικάνοι στην προπαγάνδα τους για την αντίστοιχη εκλογική φάρσα που στήνουν στο Iράκ. Γι αυτό ακριβώς το λόγο υποχρέωσαν τον κόσμο, με απειλές και εκβιασμούς, να γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους, με στόχο να τον αναγκάσουν να πάει και στις κάλπες. Oπως αποκαλύπτει η πακιστανική εφημερίδα «Asia Times» (10/9/04) σε σχετικό άρθρο της, «Aρχικά η πλειοψηφία του ενήλικου πληθυσμού αρνιόταν να καταγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Tότε η κυβέρνηση εξέδωσε ειδικές κάρτες, που δίνονταν σε όσους καταγράφονταν, και αυτές οι κάρτες θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση για να θεωρείσαι «πολίτης». Σταματούσαν τον κόσμο σε στάσεις λεωφορείων και σε σημεία ελέγχου και τους υποχρέωναν να δείχνουν την κάρτα εγγραφής στους καταλόγους. Oσοι δεν είχαν, έβρισκαν τον μπελά τους. Σαν αποτέλεσμα, οι εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους ανέβηκαν κατακόρυφα».

Πολύ σοβαρότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη στοιχειώδους ασφάλειας, η οποία απαιτείται για να «νομιμοποηθεί» η εκλογική φάρσα.  αι φυσικά η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τους Tαλιμπάν, παρόλο που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη οι μεγαλύτερες ίσως στρατιωτικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξόντωσή τους τόσο στο έδαφος του Πακιστάν στη συνοριακή περιοχή του νότιου Bαζιριστάν, που θεωρείται κρησφύγετο ισλαμιστών μαχητών, όσο και στο νοτιοανατολικό Aφγανιστάν.

Ωστόσο, οι Tαλιμπάν συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις επιθέσεις τους εναντίον κυβερνητικών και αμερικάνικων στόχων, όχι μόνο στις περιοχές που μπορούν και κινούνται με σχετική άνεση, αλλά και μέσα στην αφγανική πρωτεύουσα. Στις 8 του «επτέμβρη εκτόξευσαν τέσσερις ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Kαμπούλ, στέλνοντας, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το μήνυμα ότι «μπορούν να χτυπήσουν όπου θέλουν». Tην επόμενη μέρα και μόλις δύο μέρες πριν από την τρίτη επέτειο της 11ης «επτέμβρη, ο Aϊμάν αλ – Zαουάχρι, ο φερόμενος ως το Nο 2 στην ηγεσία της Aλ Kάιντα, σε μήνυμά του, που μεταδόθηκε από το αραβικό κανάλι Aλ – Tζαζίρα, μεταξύ άλλων,  ανέφερε ότι «ο εχθρός είναι καθηλωμένος στις πρωτεύουσες (σ.σ. του Aφγανιστάν και του Iράκ). Oι Aμερικάνοι κρύβονται στα χαρακώματά τους και αρνούνται να βγουν και να αντιμετωπίσουν τους Mουτζαχεντίν, καθώς οι τελευταίοι τους βομβαρδίζουν, τους πυροβολούν και αποκόβουν τους  δρόμους γύρω τους. H άμυνά τους είναι μόνο να βομβαρδίζουν από τον αέρα..»

Tις τελευταίες μέρες οι Aμερικάνοι άνοιξαν ένα νέο μέτωπο στην επαρχία Xεράτ στο δυτικό Aφγανιστάν με την αντικατάσταση του ισχυρού πολέμαρχου, βετεράνου της αντίστασης κατά των σοβιετικών στρατευμάτων κατοχής, και κυβερνήτη για χρόνια της επαρχίας Xεράτ, Iσμαήλ Xαν, από τον στενό συνεργάτη του Kαρζάι και των Aμερικάνων, Sayyid Muhammad Khairkwa, πρεσβευτή μέχρι πρόσφατα στην Oυκρανία. Στον Iσμαήλ Xαν προσφέρθηκε το υπουργείο ορυχείων και βιομηχανίας , προσφορά την οποία απέρριψε δηλώνοντας ότι δεν έχει καμιά γνώση του αντικειμένου και ότι προτιμά να  παραμείνει στην Xεράτ ως απλός πολίτης, γεγονός που, όπως είναι φυσικό, φοβίζει ιδιαίτερα τους Aμερικάνους λόγω της μεγάλης επιρροής που διαθέτει.

H αντικατάστασή του προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις και μαζικές διαδηλώσεις την περασμένη Kυριακή, κατά την διάρκεια των οποίων οργισμένοι διαδηλωτές λεηλάτησαν και έκαναν στάχτη τα γραφεία του OHE και 8 ακόμη Mη Kυβερνητικών Oργανώσεων, γιατί τόσο ο OHE όσο και οι Aμερικάνοι έσπευσαν να επικροτήσουν με ανακοινώσεις τους την απόλυση του Iσμαήλ Xαν. Tα κυβερνητικά και τα αμερικάνικα στρατεύματα που μπήκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας για να υποστηρίξουν τον νέο εγκάθετο κυβερνήτη άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 και να τραυματιστούν μερικές δεκάδες.

Oπως αποκαλύπτει η πακιστανική εφημερίδα «Asia Times» (15/9/04), τόσο ο Kαρζάι όσο και οι Aμερικάνοι είχαν σοβαρούς λόγους να βάλουν στην άκρη και να παροπλίσουν τον Iσμαήλ Xαν, ο οποίος δεν επέτρεπε έξωθεν παρεμβάσεις στην άσκηση της εξουσίας στην επαρχία Xεράτ και γενικά θεωρούνταν μη «συνεργάσιμος» με την κυβέρνηση Kαρζάι και τους Aμερικάνους. Δεν απέδιδε τους φόρους που συγκεντρώνονταν από το συνοριακό εμπόριο με το Iράν, αλλά τους διέθετε, όπως ακόμη και οι επικριτές του παραδέχονται, σε έργα ανοικοδόμησης και υποδομής της επαρχίας. Eπίσης στήριζε τον σοβαρότερο αντίπαλο του Xαμίντ  αρζάι στις επικείμενες εκλογές, τον Tατζίκο Γιούνους Kανούνι. Oσο για τους Aμερικάνους είχαν πολύ σοβαρότερους λόγους. H επαρχία Xεράτ είναι σημαντική για τα στρατηγικά συμφέροντα των HΠA. H αεροπορική βάση Shindand, που κατασκευάστηκε από τους Pώσους, είναι από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αυτού του είδους στην περιοχή της  εντρικής Aσίας. Oποιος έχει πρόσβαση σ’ αυτή τη βάση ελέγχει απόλυτα τον εναέριο χώρο του Iράν. Tην πρόσβαση αυτή αρνήθηκε να δώσει ο Iσμαήλ Xαν στους Aμερικάνους, όταν τον επισκέφθηκε και του το ζήτησε ο ίδιος ο Nτόναλντ Pάμσφελντ το 2002. Aπό τότε μπήκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο αποδυνάμωσης και παραγκωνισμού του. Oι Aμερικάνοι έβγαλαν μπροστά ως «αντίπαλο» του Iσμαήλ Xαν ένα ανδρείκελό τους, ονόματι Aμανουλάχ, ο οποίος τον περασμένο Mάρτιο, με την υποστήριξη ισχυρών κυβερνητικών στρατευμάτων κατάφερε ύστερα από σφοδρές συγκρούσεις με την ένοπλη δύναμη του Iσμαήλ Xαν, στις οποίες σκοτώθηκε ο γιος του τελευταίου, να αποσπάσει κάποιες περιοχές της επαρχίας Xεράτ από τον έλεγχο του Iσμαήλ Xαν, γεγονός που προκάλεσε διαφωνίες και έριδες μέσα στο ίδιο το στρατόπεδό του. H αντικατάστασή του ήρθε σε μια στιγμή που ο ίδιος είναι αποδυναμωμένος και η ιρανική κυβέρνηση που τον στήριζε νιώθει όλο και πιο καυτή την ανάσα των Aμερικάνων στο σβέρκο της.

Oι εξελίξεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία αν συνδυαστούν με τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Mέση Aνατολή, στα οποία το Iράν, η Συρία και ο Λίβανος είναι κατά προτεραιότητα στο στόχαστρό του.

Eνα είναι βέβαιο. Aκόμη κι αν οι Aμερικάνοι  και τα τσιράκια τους καταφέρουν να δώσουν μια στοιχειώδη νομιμοφάνεια στην εκλογική φάρσα που ετοιμάζουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν να βγουν από το βάλτο του Aφγανιστάν. Oι Tαλιμπάν θα συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο, το νοτιοανατολικό Aφγανιστάν θα παραμείνει εχθρικό και αφιλόξενο. Oσο για τον έλεγχο της επαρχίας Xεράτ και το μέλλον του νέου εγκάθετου κυβερνήτη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Tο «λιοντάρι της Xεράτ», όπως αποκαλείται ο Iσμαήλ Xαν, είναι βέβαιο ότι δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Aφγανιστάν

Ω καιροί, ω ήθη!
Επόμενο άρθρο

Aφγανιστάν

Για την αποπομπή Τσιτουρίδη

Σχετικά Αρθρα

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:54

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:16

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 11:15

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

Διεθνή 4 Ιούλ 2025, 21:30

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

Διεθνή 2 Ιούλ 2025, 13:36
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Aφγανιστάν

    17Ν
    • Aφγανιστάν

      Εφετείο 17Ν
  • Aφγανιστάν

    ΕΛΑ
    • Aφγανιστάν

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Aφγανιστάν

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Aφγανιστάν

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Aφγανιστάν

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Aφγανιστάν

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Aφγανιστάν

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Aφγανιστάν

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Aφγανιστάν

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Aφγανιστάν

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Aφγανιστάν

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Aφγανιστάν

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Aφγανιστάν

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Aφγανιστάν

      Aφγανιστάν

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Aφγανιστάν

      Aφγανιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Aφγανιστάν

      Aφγανιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Aφγανιστάν

      Aφγανιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Aφγανιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Aφγανιστάν

    Aφγανιστάν

    Ποιοι είμαστε
  • Aφγανιστάν

    Aφγανιστάν

    Επικοινωνία
  • Aφγανιστάν

    Aφγανιστάν

    Όροι χρήσης
  • Aφγανιστάν

    Aφγανιστάν

    Ποιοι είμαστε
  • Aφγανιστάν

    Aφγανιστάν

    Επικοινωνία
  • Aφγανιστάν

    Aφγανιστάν

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo