Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα
  • Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό
  • Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!
  • Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους
  • Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού
  • Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πανεπιστήμια στην υπηρεσία του σιωνισμού
Διεθνή

Πανεπιστήμια στην υπηρεσία του σιωνισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Σεπ 2014, 00:00

Μπορείτε να φανταστείτε ένα λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο κατά το τελευταίο τριήμερο ανεβάζει διασκευή της Λυσιστράτης στο ίδρυμα Κακογιάννη για να… «ρίξει γέφυρες μεταξύ των λαών»; Διαβάστε τη συνοπτική παρουσίαση του καταστατικού χάρτη του πανεπιστημίου[1] και θα διαπιστώσετε ότι ο πρώτος λόγος ίδρυσής του δεν είναι παρά η «επιδίωξη της σιωνιστικής φιλοδοξίας του εβραϊκού λαού»!

Οι άνθρωποι είναι τόσο ξετσίπωτοι που δε ντρέπονται να χρησιμοποιούν τον όρο «σιωνισμός». Εναν όρο που είναι παγκοσμίως στιγματισμένος, αφού έχει ταυτιστεί με το ρατσισμό και τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστίνιων δεκαετίες τώρα. Ομως, ο πιο διάσημος επιστήμονας που συμμετείχε στην διοίκηση του πανεπιστημίου κατά την ίδρυσή του (1925), ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, το όνομα του οποίου επικαλούνται οι σημερινοί διοικούντες για να νομιμοποιηθούν στους λαούς, ήταν πολέμιος του σιωνιστικού ρατσισμού. Ο Αϊνστάιν όχι μόνο είχε καταγγείλει τις σφαγές των Παλαιστίνιων, που έγιναν κατά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ αλλά ήταν αντίθετος εξαρχής στη δημιουργία ξεχωριστού εβραϊκού κράτους[2].

Η πίστη του πανεπιστημίου στο σιωνισμό δεν μένει μόνο στα χαρτιά. Η δράση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει τη συνενοχή του στην ισραηλινή βαρβαρότητα. Συνενοχή που τεκμηριώνεται από πληθώρα στοιχείων. Ο περιορισμένος χώρος της εφημερίδας δεν επιτρέπει την αναλυτική τους παρουσίαση. Θα επισημάνουμε τα σημαντικότερα, παραπέμποντας για περισσότερες πληροφορίες στην ανοιχτή επιστολή της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ, προς το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης[3].

Ακόμα και η γη στην οποία έχουν κατασκευαστεί ορισμένα από τα κτίρια του πανεπιστημίου είναι καταπατημένη παλαιστινιακή γη. Αυτό όμως αποτελεί το μικρότερο από τα «αμαρτήματα» του πανεπιστημίου αυτού. Οπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μαθήματα στα αραβικά, ακόμα κι αν το 10% των φοιτητών είναι Παλαιστίνιοι με ισραηλινή υπηκοότητα (πολιτογραφημένοι σαν «ισραηλινοί άραβες»). Το σημαντικότερο είναι η αγαστή συνεργασία του με τον ισραηλινό στρατό. Αυτοί που σήμερα στην Ελλάδα ανεβάζουν ένα έργο πλασάροντάς το σα να στρέφεται «κατά του φανατισμού και των ακραίων συναισθημάτων», λίγες βδομάδες πριν μάζευαν αγαθά για τους στρατιώτες που εισέβαλαν στη Γάζα, καθ' υπόδειξη του ισραηλινού στρατού![4] Ο δε πρόεδρος του πανεπιστημίου Μεναχέμ Μπεν-Σασόν ανακοίνωσε μέσα στον Αύγουστο τη θέσπιση οικονομικού βοηθήματος για τους φοιτητές που κλήθηκαν να πολεμήσουν στη Γάζα ως έφεδροι και κάλεσε τους φίλους του πανεπιστημίου να γίνουν δωρητές για το σκοπό αυτό![5,6]

Το πανεπιστήμιο υποσχέθηκε και άλλα οφέλη στους φοιτητές που κλήθηκαν να πολεμήσουν, όπως έκπτωση στα πανεπιστημιακά δίδακτρα, ενισχυτική διδασκαλία πριν τις ακαδημαϊκές εξετάσεις, δωρεάν είσοδο στα γυμναστήρια των πανεπιστημίων, ειδική πρόσβαση στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες σε εκτός λειτουργίας ώρες, έκπτωση 50% στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, κλπ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο είναι ο εμπνευστής του προγράμματος Ταλπιότ, που αποτελεί φυτώριο επιστημονικών στελεχών του ισραηλινού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού κράτους. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, επιλεγμένοι απόφοιτοι του λυκείου, αντί να καταταγούν κατευθείαν στο στρατό, υποβάλλονται σε τουλάχιστον τρία χρόνια εντατικών σπουδών στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο[7]. Οπως αναφέρει παλαιότερο (από το 2007) άρθρο της Wall Street Journal[8], ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι «να δημιουργήσει ηγέτες καινοτόμους και γνώστες της τεχνολογίας, ικανούς να μεταμορφώσουν τον ισραηλινό στρατό».

Τα κατάλληλα προγράμματα θέλουν, όμως, και τους κατάλληλους ανθρώπους. Οπως ο Κάρμι Γκίλον, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος εξωτερικών σχέσεων του πανεπιστημίου. Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Γκίλον ήταν πρώην Διευθυντής των Υπηρεσιών Γενικής Ασφάλειας (της κακόφημης Σαμπάκ ή Σιν Μπετ), που είναι στιγματισμένες από τα βασανιστήρια και το διωγμό των Παλαιστίνιων;[9,10] Ο δε σημερινός πρόεδρος του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ Μεναχέμ Μπεν-Σασόν[11], ήταν βουλευτής του κόμματος «Καντίμα» την περίοδο που το κόμμα αυτό ηγούνταν του κυβερνητικού συνασπισμού που κυβέρνησε το Ισραήλ από το 2006 μέχρι το 2009, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε τον πρώτο μεγάλο πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας, με την κωδική ονομασία «Χυτό Μολύβι» (Δεκέμβρης 2008), στη διάρκεια του οποίου διέπραξε φρικτά εγκλήματα πολέμου, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου ενάντια στον άμαχο πληθυσμό.

Ο μύθος της «ανεξαρτησίας» του Εβραϊκού Πανεπιστημίου από τους «πολιτικούς» δε μπορεί να σταθεί ούτε ως… ανέκδοτο. Διαπλεκόμενοι με το σιωνιστικό κατεστημένο είναι οι άνθρωποι και το υπηρετούν πιστά εδώ και δεκαετίες! Αξιος ο μισθός τους!

Δεν είναι όμως μόνο το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ που στηρίζει τη σιωνιστική προπαγάνδα, προωθώντας τη σιωνιστική ατζέντα διεθνώς, για να ξεπλύνει το Ισραήλ από τα εγκλήματα κατά των Παλαιστίνιων που το βαραίνουν. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας electronic intifada[12], δεν είναι λίγα τα ανώτατα ιδρύματα του Ισραήλ που στήριξαν το σιωνιστικό στρατό στην τελευταία του τρομοκρατική επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας. Οπως αυτό της Χάιφα, το οποίο πραγματοποίησε έρανο ανάμεσα στους φοιτητές και το προσωπικό, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για τους φοιτητές του που συμμετείχαν στην εισβολή στη Γάζα, ενώ παράλληλα δημοσίευσε βίντεο στο YouTube με λεζάντες που καλούσαν ανοιχτά στη στήριξη της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα!

Το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στη Νεγκέβ ανακοίνωσε ότι οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εισβολή θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης από το πανεπιστήμιο. Από τη λίστα των πανεπιστημίων που στήριξαν την εισβολή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγαλύτερα ιδιωτικά, όπως το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χερζλίγια, ένα από τα πιο γνωστά στο Ισραήλ, το οποίο εκτός από τις οικονομικές ελαφρύνσεις που παρέχει στους φοιτητές που συμμετείχαν στον πόλεμο έστησε προπαγανδιστικό κέντρο, το οποίο είχε ως πεδίο παρέμβασης τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, και είχε σαν στόχο να υποστηρίξει την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα και να δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης προς το Ισραήλ.

Με τη δράση τους, τα πανεπιστήμια αυτά διεκδικούν τον τίτλο του στυλοβάτη του ναζιστικού κράτους των σιωνιστών, το οποίο προσπαθούν να εξωραΐσουν. Αλλοι πολεμούν με σφαίρες και άλλοι με προπαγάνδα και με στήριξη των μετόπισθεν. 

Παραπομπές:

[1] https://new.huji.ac.il/en/page/472

[2] https://dissidentvoice.org/2010/ 01/einstein-on-palestine-and-zionism/

[3] https://intifadagr.wordpress.com /2014/09/04/ανοιχτή-επιστολή-προς-το-ίδρυμα-μιχάλ/

[4] https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid= 679515738789869&id=115169235224525

[5] https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/warrior-students-how-israeli-universities-are-supporting-war-crimes-gaza

[6] https://alumni.huji.ac.il/news. php?cat=24&read=244 και https://support.huji.ac.il/donate/ (στο οποίο υπάρχει επιλογή για δωρεές υπέρ της τελευταίας επίθεσης στη Γάζα (Protective Edge).

[7] https://intifadagr.wordpress.com /2014/09/08/ταλπιότ-το-διαβαθμισμένο-πρόγραμμα-τ/

[8] https://online.wsj.com/news/articles/SB118368825920758806

[9] https://intifadagr.wordpress.com /2014/08/29/ε-όχι-και-τη-λυσιστράτη-η-λυσιστράτη-θα/

[10] https://en.wikipedia.org/wiki/Carmi_Gillon

[11] https://en.wikipedia.org/wiki/Menachem_Ben-Sasson

[12] https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/warrior-students-how-israeli-universities-are-supporting-war-crimes-gaza

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνταγωνισμοί και συμφωνίες
Επόμενο άρθρο Συντάξεις πείνας και για λίγους

Σχετικά Αρθρα

Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα

Διεθνή 26 Ιαν 2026, 19:51

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

Διεθνή 25 Ιαν 2026, 11:58

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

Διεθνή 23 Ιαν 2026, 20:25

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

Διεθνή 23 Ιαν 2026, 11:25

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 19:10

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 11:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα

26 Ιαν 2026, 19:51
Καταστολή

Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό

Από τα στρατόπεδα επιστροφής εκτός ΕΕ στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

26 Ιαν 2026, 18:31
Παιδεία

Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!

Η επιλογή των αρεστών στη διοίκηση «στελεχών εκπαίδευσης» από τη μια και η τρομοκρατική αξιολόγηση εκπαιδευτικών από την άλλη

26 Ιαν 2026, 15:35
Περιβάλλον

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

26 Ιαν 2026, 15:04
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

Ημέρα τελωνείων.

Αυστραλία: Εθνική γιορτή.

Ινδία: Ημέρα δημοκρατίας, εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα απελευθέρωσης (1986).

1936: Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή με το σχήμα του “Παλλαϊκού Μετώπου“.

1944: Εκτελείται ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Καλύβας (ΟΠΛΑ).

1965: Δολοφονείται ο ιρανός πρωθυπουργός Χασάν Αλί Μανσούρ.

1972: Βόμβα της ΑΑΑ στον περίβολο της γαλλικής πρεσβείας.

1975: Νεοναζί της οργάνωσης “Νέα Τάξη” επιδράμουν στο Πολυτεχνείο και μαχαιρώνουν τον φοιτητή Β. Γεωργιάδη.

1981: Βόμβες στα γραφεία της ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και Ζωγράφου (Οκτώβρης ’80).

1990: Αθωώνεται στο εφετείο ο Αθανάσιος Μελίστας για τη δολοφονία Καλτεζά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo