Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Μάρτη
  • Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους
  • Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο
  • Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού
  • ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πανεπιστήμια στην υπηρεσία του σιωνισμού
Διεθνή

Πανεπιστήμια στην υπηρεσία του σιωνισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Σεπ 2014, 00:00

Μπορείτε να φανταστείτε ένα λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο κατά το τελευταίο τριήμερο ανεβάζει διασκευή της Λυσιστράτης στο ίδρυμα Κακογιάννη για να… «ρίξει γέφυρες μεταξύ των λαών»; Διαβάστε τη συνοπτική παρουσίαση του καταστατικού χάρτη του πανεπιστημίου[1] και θα διαπιστώσετε ότι ο πρώτος λόγος ίδρυσής του δεν είναι παρά η «επιδίωξη της σιωνιστικής φιλοδοξίας του εβραϊκού λαού»!

Οι άνθρωποι είναι τόσο ξετσίπωτοι που δε ντρέπονται να χρησιμοποιούν τον όρο «σιωνισμός». Εναν όρο που είναι παγκοσμίως στιγματισμένος, αφού έχει ταυτιστεί με το ρατσισμό και τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστίνιων δεκαετίες τώρα. Ομως, ο πιο διάσημος επιστήμονας που συμμετείχε στην διοίκηση του πανεπιστημίου κατά την ίδρυσή του (1925), ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, το όνομα του οποίου επικαλούνται οι σημερινοί διοικούντες για να νομιμοποιηθούν στους λαούς, ήταν πολέμιος του σιωνιστικού ρατσισμού. Ο Αϊνστάιν όχι μόνο είχε καταγγείλει τις σφαγές των Παλαιστίνιων, που έγιναν κατά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ αλλά ήταν αντίθετος εξαρχής στη δημιουργία ξεχωριστού εβραϊκού κράτους[2].

Η πίστη του πανεπιστημίου στο σιωνισμό δεν μένει μόνο στα χαρτιά. Η δράση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει τη συνενοχή του στην ισραηλινή βαρβαρότητα. Συνενοχή που τεκμηριώνεται από πληθώρα στοιχείων. Ο περιορισμένος χώρος της εφημερίδας δεν επιτρέπει την αναλυτική τους παρουσίαση. Θα επισημάνουμε τα σημαντικότερα, παραπέμποντας για περισσότερες πληροφορίες στην ανοιχτή επιστολή της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ, προς το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης[3].

Ακόμα και η γη στην οποία έχουν κατασκευαστεί ορισμένα από τα κτίρια του πανεπιστημίου είναι καταπατημένη παλαιστινιακή γη. Αυτό όμως αποτελεί το μικρότερο από τα «αμαρτήματα» του πανεπιστημίου αυτού. Οπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μαθήματα στα αραβικά, ακόμα κι αν το 10% των φοιτητών είναι Παλαιστίνιοι με ισραηλινή υπηκοότητα (πολιτογραφημένοι σαν «ισραηλινοί άραβες»). Το σημαντικότερο είναι η αγαστή συνεργασία του με τον ισραηλινό στρατό. Αυτοί που σήμερα στην Ελλάδα ανεβάζουν ένα έργο πλασάροντάς το σα να στρέφεται «κατά του φανατισμού και των ακραίων συναισθημάτων», λίγες βδομάδες πριν μάζευαν αγαθά για τους στρατιώτες που εισέβαλαν στη Γάζα, καθ' υπόδειξη του ισραηλινού στρατού![4] Ο δε πρόεδρος του πανεπιστημίου Μεναχέμ Μπεν-Σασόν ανακοίνωσε μέσα στον Αύγουστο τη θέσπιση οικονομικού βοηθήματος για τους φοιτητές που κλήθηκαν να πολεμήσουν στη Γάζα ως έφεδροι και κάλεσε τους φίλους του πανεπιστημίου να γίνουν δωρητές για το σκοπό αυτό![5,6]

Το πανεπιστήμιο υποσχέθηκε και άλλα οφέλη στους φοιτητές που κλήθηκαν να πολεμήσουν, όπως έκπτωση στα πανεπιστημιακά δίδακτρα, ενισχυτική διδασκαλία πριν τις ακαδημαϊκές εξετάσεις, δωρεάν είσοδο στα γυμναστήρια των πανεπιστημίων, ειδική πρόσβαση στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες σε εκτός λειτουργίας ώρες, έκπτωση 50% στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, κλπ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο είναι ο εμπνευστής του προγράμματος Ταλπιότ, που αποτελεί φυτώριο επιστημονικών στελεχών του ισραηλινού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού κράτους. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, επιλεγμένοι απόφοιτοι του λυκείου, αντί να καταταγούν κατευθείαν στο στρατό, υποβάλλονται σε τουλάχιστον τρία χρόνια εντατικών σπουδών στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο[7]. Οπως αναφέρει παλαιότερο (από το 2007) άρθρο της Wall Street Journal[8], ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι «να δημιουργήσει ηγέτες καινοτόμους και γνώστες της τεχνολογίας, ικανούς να μεταμορφώσουν τον ισραηλινό στρατό».

Τα κατάλληλα προγράμματα θέλουν, όμως, και τους κατάλληλους ανθρώπους. Οπως ο Κάρμι Γκίλον, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος εξωτερικών σχέσεων του πανεπιστημίου. Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Γκίλον ήταν πρώην Διευθυντής των Υπηρεσιών Γενικής Ασφάλειας (της κακόφημης Σαμπάκ ή Σιν Μπετ), που είναι στιγματισμένες από τα βασανιστήρια και το διωγμό των Παλαιστίνιων;[9,10] Ο δε σημερινός πρόεδρος του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ Μεναχέμ Μπεν-Σασόν[11], ήταν βουλευτής του κόμματος «Καντίμα» την περίοδο που το κόμμα αυτό ηγούνταν του κυβερνητικού συνασπισμού που κυβέρνησε το Ισραήλ από το 2006 μέχρι το 2009, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε τον πρώτο μεγάλο πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας, με την κωδική ονομασία «Χυτό Μολύβι» (Δεκέμβρης 2008), στη διάρκεια του οποίου διέπραξε φρικτά εγκλήματα πολέμου, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου ενάντια στον άμαχο πληθυσμό.

Ο μύθος της «ανεξαρτησίας» του Εβραϊκού Πανεπιστημίου από τους «πολιτικούς» δε μπορεί να σταθεί ούτε ως… ανέκδοτο. Διαπλεκόμενοι με το σιωνιστικό κατεστημένο είναι οι άνθρωποι και το υπηρετούν πιστά εδώ και δεκαετίες! Αξιος ο μισθός τους!

Δεν είναι όμως μόνο το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ που στηρίζει τη σιωνιστική προπαγάνδα, προωθώντας τη σιωνιστική ατζέντα διεθνώς, για να ξεπλύνει το Ισραήλ από τα εγκλήματα κατά των Παλαιστίνιων που το βαραίνουν. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας electronic intifada[12], δεν είναι λίγα τα ανώτατα ιδρύματα του Ισραήλ που στήριξαν το σιωνιστικό στρατό στην τελευταία του τρομοκρατική επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας. Οπως αυτό της Χάιφα, το οποίο πραγματοποίησε έρανο ανάμεσα στους φοιτητές και το προσωπικό, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για τους φοιτητές του που συμμετείχαν στην εισβολή στη Γάζα, ενώ παράλληλα δημοσίευσε βίντεο στο YouTube με λεζάντες που καλούσαν ανοιχτά στη στήριξη της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα!

Το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στη Νεγκέβ ανακοίνωσε ότι οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εισβολή θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης από το πανεπιστήμιο. Από τη λίστα των πανεπιστημίων που στήριξαν την εισβολή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγαλύτερα ιδιωτικά, όπως το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χερζλίγια, ένα από τα πιο γνωστά στο Ισραήλ, το οποίο εκτός από τις οικονομικές ελαφρύνσεις που παρέχει στους φοιτητές που συμμετείχαν στον πόλεμο έστησε προπαγανδιστικό κέντρο, το οποίο είχε ως πεδίο παρέμβασης τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, και είχε σαν στόχο να υποστηρίξει την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα και να δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης προς το Ισραήλ.

Με τη δράση τους, τα πανεπιστήμια αυτά διεκδικούν τον τίτλο του στυλοβάτη του ναζιστικού κράτους των σιωνιστών, το οποίο προσπαθούν να εξωραΐσουν. Αλλοι πολεμούν με σφαίρες και άλλοι με προπαγάνδα και με στήριξη των μετόπισθεν. 

Παραπομπές:

[1] https://new.huji.ac.il/en/page/472

[2] https://dissidentvoice.org/2010/ 01/einstein-on-palestine-and-zionism/

[3] https://intifadagr.wordpress.com /2014/09/04/ανοιχτή-επιστολή-προς-το-ίδρυμα-μιχάλ/

[4] https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid= 679515738789869&id=115169235224525

[5] https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/warrior-students-how-israeli-universities-are-supporting-war-crimes-gaza

[6] https://alumni.huji.ac.il/news. php?cat=24&read=244 και https://support.huji.ac.il/donate/ (στο οποίο υπάρχει επιλογή για δωρεές υπέρ της τελευταίας επίθεσης στη Γάζα (Protective Edge).

[7] https://intifadagr.wordpress.com /2014/09/08/ταλπιότ-το-διαβαθμισμένο-πρόγραμμα-τ/

[8] https://online.wsj.com/news/articles/SB118368825920758806

[9] https://intifadagr.wordpress.com /2014/08/29/ε-όχι-και-τη-λυσιστράτη-η-λυσιστράτη-θα/

[10] https://en.wikipedia.org/wiki/Carmi_Gillon

[11] https://en.wikipedia.org/wiki/Menachem_Ben-Sasson

[12] https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/warrior-students-how-israeli-universities-are-supporting-war-crimes-gaza

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνταγωνισμοί και συμφωνίες
Επόμενο άρθρο Συντάξεις πείνας και για λίγους

Σχετικά Αρθρα

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 14:19

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

Διεθνή 11 Μαρ 2026, 22:41

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

Διεθνή 11 Μαρ 2026, 14:18

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 15:13
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτισμός

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

12 Μαρ 2026, 00:59
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

11 Μαρ 2026, 15:47
Διεθνή

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

11 Μαρ 2026, 14:18
Πολιτική

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

11 Μαρ 2026, 13:34
Παιδεία

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

11 Μαρ 2026, 11:07
Πολιτισμός

«Αγκάθια και γαρύφαλλα»: Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ στα ελληνικά

Από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

11 Μαρ 2026, 09:18
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
Διεθνή

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

10 Μαρ 2026, 15:13
Πολιτική

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

10 Μαρ 2026, 14:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Ημέρα νεφρού.

Ημέρα δράσης των σιδηροδρομικών.

1881: Εκτελείται ο τσάρος Αλέξανδρος Β’ από βόμβα της οργάνωσης “Ναρόντνανγια Βόλια“.

1888: Η Βραζιλία καταργεί με νόμο τη δουλεία.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1958: Απολύονται 133 κομμουνιστές από τον Αγιο Ευστράτιο.

1971: Βόμβες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Εστία” και στα γραφεία της “Esso“.

1980: Αρχή ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ.

1991: Η 17Ν εκτελεί τον αμερικανό λοχία Ronald Stewart.

1996: Αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo