Μπορεί οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο να πήραν μεγάλες διαστάσεις, οι συλλήψεις διαδηλωτών να ήταν χιλιάδες και το καθεστώς να επέβαλε επί της ουσίας στρατιωτικό νόμο στο Κάιρο και στο Σουέζ, όμως το αυτί των σιωνιστών δεν ίδρωσε καθόλου. Ανεπίσημες πηγές των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι το Ισραήλ στηρίζει την αιγυπτιακή χούντα και τον Σίσι, αλλά δεν το δηλώνουν επίσημα, για να αποφύγουν να τον υπονομεύσουν περαιτέρω, μετά από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στους δρόμους των μεγαλύτερων αιγυπτιακών πόλεων και τη βάρβαρη καταστολή που δέχτηκαν από το καθεστώς.
Η πορεία και η σταθερότητα της κυβέρνησης Σίσι, της πιο φιλοϊσραηλινής κυβέρνησης που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των ίδιων των σιωνιστών, απασχολεί ιδιαίτερα το Ισραήλ που θεωρεί την αιγυπτιακή χούντα ως την πιο πολύτιμη σύμμαχό του στην ευρύτερη περιοχή. Παρολαυτά, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφεύγει να κάνει δηλώσεις που αποτυπώνουν αυτή την κατάσταση, αναγνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα υπονομεύσει τον Σίσι σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στους αραβικούς λαούς που τρέφουν ιδιαίτερο μίσος για τους σιωνιστές. Στα χρόνια που ακολούθησαν το πραξικόπημα του στρατού το 2013, σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι, η χούντα του Σίσι πέρασε από μια καλυμμένη συνεργασία με τους σιωνιστές σε μια ανοιχτή συμμαχία που εκτός των άλλων αποτυπώθηκε πολλαπλώς και στα ισραηλινά και αιγυπτιακά μίντια με κοινές φωτογραφίες του Σίσι με τον Νετανιάχου.
Δεκάδες είναι οι δηλώσεις πρώην και νυν στελεχών του ισραηλινού πολεμικού συμπλέγματος που καταδεικνύουν τη στενή συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ. Ο Ζβι Μαγκέν, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ισραηλινής στρατιωτικής αντικατασκοπείας και στέλεχος του Ινστιτούτου Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια της σιωνιστικής οντότητας, δήλωσε στο αραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Middle East Eye ότι ελπίζει πως ο Σίσι θα επιβιώσει από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, ενώ, παρά το γεγονός ότι είναι ένας δικτάτορας που άρπαξε την εξουσία με τη βία, αποτελεί έναν πολύ πιο θετικό συνεργάτη του Ισραήλ σε σχέση με τους προκατόχους του. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Εφρέμ Χαλεβί, που είπε ότι «η ασφάλεια της Αιγύπτου και του πολιτικού της συστήματος –η ασφάλεια του Προέδρου Σίσι– αποτελεί κομβικής σημασίας συμφέρον του Ισραήλ. Αυτό, μαζί με την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ιορδανία, παρέχουν αναντικατάστατες συνθήκες ασφάλειας στο Ισραήλ».
Υπό τον Σίσι, η στρατιωτική συνεργασία της Αιγύπτου με το Ισραήλ έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα, με τα δυο καθεστώτα να θέτουν από κοινού στο στόχαστρο τους ισλαμιστές αντάρτες στη χερσόνησο του Σινά. Την ώρα που τα αιγυπτιακά στρατεύματα μακελεύουν τους ντόπιους πληθυσμούς στο έδαφος, επιβάλλοντας αποκλεισμό, κατεδαφίζοντας εκατοντάδες σπίτια και εκτοπίζοντας χιλιάδες κάτοικους από τις περιοχές αυτές, τα ισραηλινά μαχητικά βομβαρδίζουν από αέρος, ενώ οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες παρέχουν πληροφορίες υψίστης σημασίας στο καθεστώς. Ομως, παρά τις κτηνωδίες του αιγυπτιακού στρατού στην ευρύτερη περιοχή, το ισλαμικό αντάρτικο συνεχίζει να αποτελεί πονοκέφαλο για τη χούντα προκαλώντας συχνά απώλειες στον αιγυπτιακό στρατό με αιφνιδιαστικά χτυπήματα.
Οι εκλογές του 2012 και η άνοδος στην εξουσία του Μόρσι θεωρήθηκαν από τους σιωνιστές ως μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τους ίδιους. Βέβαια, ο Μόρσι αποδείχτηκε από την αρχή αρκετά πραγματιστής στις σχέσεις της Αιγύπτου με τους σιωνιστές, μη διαταράσσοντάς τες. Αντίθετα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Ισραήλ και πιθανόν λόγω της αμερικάνικης οικονομικής βοήθειας προς την Αίγυπτο, που συνεχίστηκε και επί των ημερών του, ο Μόρσι ποτέ δεν έκανε την απόπειρα να τερματίσει τη συμφωνία ειρήνης της Αιγύπτου με το Ισραήλ, ενώ η συνεργασία ασφάλειας μεταξύ τους συνεχίστηκε κανονικά. Παρά την ενίσχυση των δεσμών της Αιγύπτου με τη Χαμάς, η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στη σύγκρουση μεταξύ των σιωνιστών και της Χαμάς στη Γάζα.
Η σύσφιξη των σχέσεων με την αιγυπτιακή χούντα δεν αποτελεί επιλογή μόνο των Αμερικάνων και του Ισραήλ αλλά και της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα, εν μέσω διαδηλώσεων και κρατικής καταστολής, μαζί με τις συνομιλίες για τη σύναψη ενεργειακών αλλά κυρίως στρατιωτικών συμφωνιών, ο Αναστασιάδης και ο Μητσοτάκης δεν παρέλειψαν να φωτογραφιστούν με τον Σίσι (η μόνη αλλαγή στη φωτογραφία ήταν ο Μητσοτάκης στη θέση του Τσίπρα, o oποίος με τη σειρά του είχε «αλλάξει» τον Σαμαρά). Μετά τον Τραμπ έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους για να εξωραϊστεί η εικόνα της χούντας.