Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»
  • Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω
  • Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή
  • Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν
  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ
  • Σαν σήμερα 21 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο κινέζικος ιμπεριαλισμός ακονίζει το μαχαίρι του
Διεθνή

Ο κινέζικος ιμπεριαλισμός ακονίζει το μαχαίρι του

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιαν 2017, 00:00

Η Κίνα δε δείχνει να κάνει πίσω από τις διεκδικήσεις της στην περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και έστειλε ήδη από τις πρώτες μέρες του 2017 για στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή το ρωσικής κατασκευής αεροπλανοφόρο που διαθέτει μαζί με σκάφη υποστήριξης και προστασίας. Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας υπάρχουν πολλά συμπλέγματα μικρών νησιών με τα πιο σημαντικά από αυτά να είναι τα νησιά Πάρασελ και Σπράτλι. Σύμφωνα με γεωλογικές έρευνες, η ευρύτερη περιοχή διαθέτει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη διατρέχουν θαλάσσιες οδοί ζωτικής σημασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός από την Κίνα, τμήματα της περιοχής διεκδικούν κάποιοι από τους στενούς συμμάχους των Αμερικάνων στην περιοχή, όπως οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν, η Μαλαισία και το Βιετνάμ.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει κάνει σημαντικές κινήσεις προκειμένου να θέσει υπό τον έλεγχό της το σύνολο της περιοχής, όπως η μετατροπή δεκάδων υφάλων σε στρατιωτικά φυλάκια όπου έχει τοποθετήσει αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα. Παράλληλα, το Πεκίνο δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η παρουσία του πολεμικού ναυτικού του στην περιοχή θα γίνει μόνιμη και τα στρατιωτικά γυμνάσια θα συνεχιστούν και θα πυκνώσουν. Προκειμένου η Κίνα να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κατασκευάζει το επονομαζόμενο «Υποβρύχιο Σινικό Τείχος». Το τείχος αυτό θα αποτελείται από συστήματα που θα ανιχνεύουν όλους τους τύπους των δραστηριοτήτων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή, κάνοντας αδύνατη την κίνηση υποβρυχίων χωρίς να γίνεται αντιληπτή από το κινέζικο ναυτικό.

Τη Δευτέρα 23 Γενάρη, τρία σκάφη του κινέζικου πολεμικού ναυτικού έδεσαν στο λιμάνι της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ. Το Κατάρ είναι ένας από τους ενδιάμεσους σταθμούς του κινέζικου στολίσκου. Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η Σαουδική Αραβία, ενώ οι επόμενοι σταθμοί του θα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ. Η επίσκεψη των τριών πλοίων στις χώρες του Περσικού Κόλπου έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα από τα κινεζόφωνα ΜΜΕ, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί τμήμα της προπαγάνδας της κινέζικης κυβέρνησης με στόχο να ενισχύσει το διεθνή ρόλο, που έτσι κι αλλιώς σταδιακά αποκτά η Κίνα ως μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Το κινέζικο πολεμικό ναυτικό έχει μεγάλη συμμετοχή στη διεθνή ναυτική δύναμη που περιπολεί στην περιοχή για την καταπολέμηση της πειρατείας, που έχει σαν βάση κυρίως τη γειτονική Σομαλία. Η τελευταία επίσκεψη εκπροσώπων της Κίνας στην περιοχή ήταν το 2010, ενώ το 2014 είχε συμμετάσχει σε κοινά ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ιράν. Η κινέζικη πολεμική βιομηχανία ψάχνει για νέους αγοραστές και τα καθεστώτα του Κόλπου, παραδοσιακοί σύμμαχοι των Αμερικάνων, έχουν κάποιους από τους πιο μεγάλους προϋπολογισμούς στον κόσμο για αγορά πολεμικών εξοπλισμών, ενώ το κινέζικο βιομηχανικό κεφάλαιο καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των ενεργειακών του αναγκών εισάγοντας πετρέλαιο από την περιοχή.

Παράλληλα, η κινέζικη κυβέρνηση προχωράει σε αναδιάταξη της διοίκησης του στρατού, αποστρατεύοντας 18 στρατηγούς. Εδώ και χρόνια, ο στρατός ακολουθεί μια διαδικασία ριζικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων, μειώνοντας το μέγεθός του και βελτιώνοντας τη στρατιωτική τεχνολογία που έχει στη διάθεσή του. Το στρατιωτικό επιτελείο στοχεύει σε μια ποιοτική αναβάθμιση του στρατού, ακολουθώντας ένα πλάνο για την περίοδο 2016-2020. Μέχρι το τέλος του 2017, το Πεκίνο έχει ως στόχο να περιορίσει το στράτευμα, κόβοντας 300.000 θέσεις προσωπικού. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο κινέζικος στρατός θα παραμείνει ο πολυπληθέστερος στον κόσμο, με δύο εκατομμύρια ενεργό στρατιωτικό προσωπικό (οι ΗΠΑ έχουν 1,4 εκατομμύρια, η Ινδία 1,3 και η Ρωσία 766.000).

Η κύρια δύναμη κρούσης του κινέζικου στρατού είναι τα άρματα μάχης και οι μηχανοκίνητες μεραρχίες πεζικού. Οι συγκεκριμένες μονάδες έχουν σχηματιστεί σχετικά πρόσφατα και διαθέτουν μοντέρνα όπλα και πολεμικό υλικό. Παράλληλα, εκσυγχρονίζονται με γρήγορους ρυθμούς το πυροβολικό, η πολεμική αεροπορία καθώς και τα συστήματα αεράμυνας. Το κύριο βάρος της αναβάθμισης το έχει αναλάβει η εγχώρια πολεμική βιομηχανία που είναι πλέον ικανή να παράγει μοντέρνο και υψηλής ποιότητας πολεμικό εξοπλισμό όλων των κατηγοριών. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κινέζικη κυβέρνηση, η αχίλλειος πτέρνα του κινέζικου στρατού είναι προς το παρόν τα αντιπυραυλικά συστήματα και τα πολεμικά ελικόπτερα, με τις εισαγωγές όπλων, κυρίως από τη Ρωσία, να επιχειρούν να καλύψουν αυτό το κενό. Αυτή τη στιγμή η Κίνα έχει το μεγαλύτερο αριθμό αρμάτων μάχης και πυροβολικού με 8.000 έως 12.000 οχήματα και 30.000 κανόνια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti ο κινέζικος στρατός έχει αναπτύξει σε τρεις τοποθεσίες στη χώρα τους καινούργιους διηπειρωτικούς πυράλους DF-41, εγχώριας κατασκευής, που μπορούν να φέρουν έως και δέκα οχήματα επανεισόδου με ανεξάρτητη πυροδότηση, που το καθένα μπορεί να φέρει από μία πυρηνική κεφαλή. Ο χρόνος προετοιμασίας και πυροδότησης δεν ξεπερνά τα τρία με πέντε λεπτά. Το βεληνεκές του νέου πυραύλου φτάνει τα 15.000 χιλιόμετρα και η ταχύτητά του τα 25 Μαχ. Η εγκατάσταση των πυραύλων απαντά στην εγκατάσταση αμερικάνικων αντιπυραυλικών συστήματων στην περιοχή της Απω Ανατολής. Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή των πυραύλων έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και η ανάπτυξη και κατασκευή τους πήρε πολλά χρόνια, πληροφορίες γι’ αυτούς δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση λίγο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ. Με αυτό τον τρόπο ο κινέζικος ιμπεριαλισμός στέλνει στις ΗΠΑ ένα ακόμα μήνυμα ενίσχυσης της παρουσίας του στη διεθνή ιμπεριαλιστική σκακιέρα.

Πριν από λίγα χρόνια, το κινέζικο πολεμικό ναυτικό ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '90 και που το μετέτρεψε από ένα μικρό στόλο σε μια ισχυρή ναυτική δύναμη με στόχο να κυριαρχήσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το πρόγραμμα αναβάθμισης περιλάμβανε την κατασκευή σύγχρονων υποβρυχίων, καταδρομικών και φρεγατών. Το 2012, το πολεμικό ναυτικό απέκτησε το ρωσικής κατασκευής αεροπλανοφόρο Λιαονίνγκ που είναι της ίδιας κλάσης με το ρωσικό Πλοίαρχος Κουζνέτσοφ. Το Λιαονίνγκ αγοράστηκε από την Ουκρανία για 25 εκατομμύρια δολάρια και ανακατασκευάστηκε πλήρως. Ο κινέζικος στόλος πρόκειται να παραλάβει νέα αεροπλανοφόρα το 2020, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Ταυτόχρονα, η κινέζικη πολεμική βιομηχανία έχει στα σκαριά ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς με την ονομασία J-20. Με το J-20 η Κίνα επιχειρεί να μπει σφήνα στο μονοπώλιο των ΗΠΑ σε τέτοιου τύπου αεροσκάφη. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα διατεθεί μόνο στον κινέζικο στρατό. Ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, αν και σύμφωνα με δηλώσεις του Πεκίνου μέσα στα επόμενα χρόνια ένας μικρός αριθμός από αυτά τα αεροσκάφη θα ενταχθεί στον κινέζικο στρατό δίπλα στα 4ης γενιάς J-11D που αποτελούν την κινέζικη έκδοση του ρωσικού μαχητικού SU-35. Οι Ρώσοι εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον κινέζικο ιμπεριαλισμό, πουλάνε στους Κινέζους όχι μόνο πολεμικές μηχανές αλλά και τεχνογνωσία, δίνοντας τη δυνατότητα στην κινέζικη πολεμική μηχανή να κατασκευάζει μόνη της πλέον, σχεδόν εξ ολοκλήρου, το πολεμικό υλικό που χρειάζονται τα στρατεύματά της.

Παράλληλα με το J-20, ο κινέζικος στρατός έχει ανακοινώσει ότι αναπτύσσει ένα νέο βομβαρδιστικό μεγάλης εμβέλειας με την ονομασία H-20. Το νέο αεροσκάφος θα διαθέτει τεχνολογία που θα το καθιστά αόρατο στα εχθρικά ραντάρ, με στόχο να αντικαταστήσει τα απαρχαιωμένα πλέον βομβαρδιστικά H-6. Σύμφωνα με δηλώσεις κινέζων αξιωματούχων η ανάπτυξη αυτού του βομβαρδιστικού βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και θα πάρει μερικά χρόνια μέχρι να κατασκευαστούν τα πρώτα αεροσκάφη που θα ενταχθούν στον κινέζικο στρατό.

Η ταχύρυθμη αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του κινέζικου στρατού προκαλεί πονοκέφαλο στο αμερικάνικο Πεντάγωνο. Ο κινέζικος ιμπεριαλισμός μπαίνει όλο και πιο επιθετικά στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, ενώ αυτό παίρνει όλο και πιο άγρια και επικίνδυνη μορφή. Η Ρωσία προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει κάποια εμπλοκή στην περιοχή του Ειρηνικού, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία της με την Κίνα. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Απω Ανατολής εγείρουν το ερώτημα αν η ενίσχυση του κινέζικου ιμπεριαλισμού σημαίνει τη σταδιακή αποδυνάμωση των Αμερικάνων, η κυριαρχία των οποίων στην περιοχή ήταν καταθλιπτική μέχρι πρόσφατα. Ο καιρός θα δείξει αν οι ΗΠΑ θα πληρώσουν τις συνεχείς αποτυχίες της εξωτερικής τους πολιτικής.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓια τα συμφέροντα των καπιταλιστών και όχι του αμερικάνου εργάτη
Επόμενο άρθρο Τα ειρηνευτικά παζάρια δε θα φέρουν μόνιμη και σταθερή ειρήνη

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 11:32

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 20:44

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 13:51

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 08:25

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

Διεθνή 19 Ιαν 2026, 18:25

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

Διεθνή 18 Ιαν 2026, 10:25
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα γιαγιάς.

1924: Πεθαίνει ο Λένιν.

1957: Συμπλοκές Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο. Ελληνικά καταστήματα πυρπολούνται από Τούρκους, βανδαλισμοί.

1971: Επτά καταδίκες μελών του ΠΑΚ στο έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1979: Συλλαμβάνονται εννιά βομβιστές που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» και ευθύνονταν για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο εκ των συλληφθέντων (Χρ. Τζαβέλλας και Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, άλλοι τέσσερις καταζητούνται.

1980: Βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου, Βασιλειάδη (ΕΛΑ).

1988: Απόπειρα κατά του αξιωματικού της DIA Τζορτζ Κάρος (17Ν).

1997: Η Μαντλίν Ολμπράιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo