Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πατούλης και στα εβραϊκά
  • Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης
  • Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη
  • Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του
  • Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ
  • Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι Ισλαμιστές επεκτείνουν σταθερά τον έλεγχό τους
Διεθνή

Σομαλία

Οι Ισλαμιστές επεκτείνουν σταθερά τον έλεγχό τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Σεπ 2006, 00:00
Η Ενωση Ισλαμικών Δικαστηρίων, το ισλαμικό κίνημα που κατέλαβε την εξουσία στις αρχές Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, αφού κατάφερε να νικήσει τη συμμαχία των πολέμαρχων, που υποστηρίζονταν οικονομικά και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, έχει επεκτείνει σημαντικά τον έλεγχό του και έχει ενισχύσει τις θέσεις του στη νότια και κεντρική Σομαλία, με άμεσο στόχο να επεκτείνει σταδιακά τον έλεγχό του σ’ όλη τη χώρα.
 
Στις 8 Αυγούστου, οι ισλαμιστές μαχητές κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Beletuein στην κεντρική Σομαλία, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα περίπου βόρεια της πρωτεύουσας, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να μετακινούν δυνάμεις και εφόδια από το νότο στο βορρά χωρίς εμπόδια.
 
Στις 20 Αυγούστου κατέλαβαν μια ακόμη στρατηγικής σημασίας πόλη, τη Belet Weyne με 100.000 πληθυσμό, που απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από τα αιθιοπικά σύνορα. Η πόλη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία από στρατιωτική άποψη λόγω της εγγύτητάς της με την Αιθιοπία, η κυβέρνηση της οποίας, συμπορευόμενη με το Λευκό Οίκο, έχει χαρακτηρίσει την Ένωση Ισλαμικών Δικαστηρίων «τρομοκρατική οργάνωση» και έχει προειδοποιήσει με πόλεμο αν απειληθούν τα συμφέροντά της. Η πόλη αυτή είναι σημαντική και από οικονομική άποψη, γιατί συνδέει το νότιο με το πλούσιο σε γεωργική παραγωγή κεντρικό τμήμα της χώρας.
 
Στις πόλεις και στα χωριά που περνούν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Ένωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων σχηματίζονται τοπικά ισλαμικά δικαστήρια, τα οποία αναλαμβάνουν την επιβολή της τάξης και την εκδίκαση διάφορων υποθέσεων των πολιτών. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων από τις περιοχές αυτές, οι κάτοικοι, ακόμη κι αυτοί που ανησυχούν μήπως τελικά επιβληθεί ένα σκληρό ισλαμικό καθεστώς τύπου Ταλιμπάν, τα υποδέχονται με ικανοποίηση και ανακούφιση, γιατί τα θεωρούν μονόδρομο για να γλιτώσουν από την αναρχία και την αρπακτικότητα των συμμοριών των πολέμαρχων. Οπως επισημαίνεται σε κάποια από τα ρεπορτάζ αυτά, το ισλαμικό κίνημα σε λιγότερο από τρεις μήνες κατάφερε να κάνει πράγματα που κανείς άλλος δεν κατάφερε να κάνει στα 15 χρόνια από την ανατροπή του δικτάτορα Σιάντ Μπαρέ. Το διεθνές αεροδρόμιο και το λιμάνι του Μογκαντίσου άνοιξαν, δημιουργήθηκε ένστολη αστυνομική δύναμη, αποκαταστάθηκε η λειτουργία της αγοράς και έπεσαν σημαντικά οι τιμές αφού χτυπήθηκαν η μαύρη αγορά και οι συμμορίες των πολέμαρχων που λυμαίνονταν τους παραγωγούς και τους εμπόρους επιβάλλοντας χαράτσια.

Οι δυνάμεις της Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων κατέλαβαν σημαντικά λιμάνια και διέλυσαν συμμορίες πειρατών που αποτελούσαν σοβαρή απειλή για τα πλοία. Υστερα από 11 χρόνια, αγκυροβόλησε το πρώτο φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Μογκαντίσου στις 25 Αυγούστου, μεταφέροντας τσάι, οικοδομικά υλικά και φάρμακα, και εκατοντάδες κάτοικοι κατέβηκαν στην προκυμαία για να χαιρετήσουν την άφιξή του.
 

Οι εξελίξεις αυτές έχουν αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε πριν από δύο χρόνια με παρέμβαση του ΟΗΕ, η οποία όμως δεν κατάφερε να επεκτείνει την εξουσία της έξω από την έδρα της, την πόλη Baidoa, στην κεντρική Σομαλία. Η κυβέρνηση αυτή διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση της Αιθιοπίας, η οποία μάλιστα απείλησε με στρατιωτική επέμβαση αν η πρώτη δεχτεί επίθεση από τους Ισλαμιστές, ενώ έγιναν επανειλημμένα καταγγελίες για την παρουσία αιθιοπικών στρατευμάτων μέσα και γύρω από την έδρα της μεταβατικής κυβέρνησης. Γι αυτό και η τελευταία χαρακτηρίζεται «πιόνι» της Αιθιοπίας από τους Ισλαμιστές, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην παρουσία όλων των ξένων στρατευμάτων στη χώρα και ιδιαίτερα της Αιθιοπίας. «Η Αιθιοπία –υποστηρίζουν- είναι το Ισραήλ στο Κέρας της Αφρικής και δεν θα επιτρέψουμε καμιά ανάμειξή της στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας».
 
Οι επιτυχίες των Ισλαμιστών προκάλεσαν ρήγμα στις γραμμές της μεταβατικής κυβέρνησης ανάμεσα σ’ αυτούς που ήταν υπέρ και σ’ αυτούς , με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλί Μοχάμεντ Γκεντί, που ήταν εναντίον των διαπραγματεύσεων με την Ενωση Ισλαμικών Δικαστηρίων, γεγονός που οδήγησε στη διάλυση της κυβέρνησης από τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γιουσούφ και τον διορισμό άλλης, εκπρόσωποι της οποίας θα πάρουν μέρος στις διαπραγματεύσεις με την Ενωση Ισλαμικών Δικαστηρίων, που θα ξεκινήσουν στις 31 Αυγούστου στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ.
 
Οσα συμβαίνουν στη Σομαλία έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί σηματοδοτούν μια ακόμη σοβαρή αποτυχία στον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» που έχει κηρύξει ο Λευκός Οίκος και γενικότερα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής σε μια χώρα στρατηγικής σημασίας στο Κέρας της Αφρικής. Και αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία να ειδωθούν σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρύτερες επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στο συσχετισμό δυνάμεων και τις αλλαγές που αναμφίβολα προκαλούν στη συνείδηση όχι μόνο των λαών των αραβικών χωρών αλλά εκατοντάδων εκατομμυρίων μουσουλμανικών πληθυσμών.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σομαλία

Τρομοσκευωρία
Επόμενο άρθρο

Σομαλία

Νεκροί σε διαδηλώσεις

Σχετικά Αρθρα

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

Διεθνή 25 Σεπ 2026, 09:30

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

Διεθνή 24 Σεπ 2026, 21:23

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

Διεθνή 24 Σεπ 2026, 09:08

Ιράν: Τρεις προκαταρκτικοί όροι για να ξαναξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις

Διεθνή 23 Σεπ 2026, 10:24

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 22 Σεπ 2026, 19:18

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Σεπ 2026, 08:37
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Πατούλης και στα εβραϊκά

Υπερασπίζεται τον ιατρικό τουρισμό και τον σιωναζισμό

25 Σεπ 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

25 Σεπ 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
Διεθνή

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

24 Σεπ 2026, 09:08
Εργατικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

24 Σεπ 2026, 07:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Σεπτέμβρη

24 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Αποκάλυψη πρώην Γυμνασιάρχη: Η Σχολή Μωραΐτη είχε καλέσει τον γιατρό του Κολωνακίου να μιλήσει στα παιδιά για το άγχος στους εφήβους

23 Σεπ 2026, 22:32
Οικονομία

Ετοιμάζονται να δώσουν το λιμάνι του Λαυρίου σε σιωνιστική πολεμική βιομηχανία!

23 Σεπ 2026, 22:21
Υγεία

Μια μεγάλη παρέα εμπόρων της Υγείας και περιφερειακών παράσιτων

Ο Σπυράδωνης Γεωργιάδης ως διαφημιστής εμιρατιανών καπιταλιστών που πρόσφεραν πλασμαφαίρεση

23 Σεπ 2026, 21:30
Διεθνή

Ιράν: Τρεις προκαταρκτικοί όροι για να ξαναξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις

23 Σεπ 2026, 10:24
Κόντρες

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

23 Σεπ 2026, 09:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

23 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

22 Σεπ 2026, 21:42
Παιδεία

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

22 Σεπ 2026, 20:12
Διεθνή

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Σεπ 2026, 19:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

Ρουάντα: Ημέρα συνέλευσης, κυβέρνησης.

1936: Η CNT δέχεται τρεις υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση της Καταλονίας.

1943: Η ιταλική μεραρχία «Πινερόλο» παραδίδεται στον ΕΛΑΣ.

1967: Βόμβες στο προαύλιο του Αρείου Πάγου, πίσω από τη στρατιωτική λέσχη και στον Εθνικό Κήπο.

1972: Βόμβες των ΔΑ και ΔΑΣ στα διυλιστήρια της «Εσσο Πάππας» και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

1973: Διαδήλωση χιλίων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας μετά από απαγόρευση συγκέντρωσης κατά των στρατεύσεων από τη σύγκλητο, βίαιη διάλυσή της στο ύψος της Κλαυθμώνος και συλλήψεις.

1974: Επανακυκλοφορεί μετά από 27 χρόνια νόμιμα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σομαλία

    17Ν
    • Σομαλία

      Εφετείο 17Ν
  • Σομαλία

    ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σομαλία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σομαλία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σομαλία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σομαλία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σομαλία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Επικοινωνία
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Όροι χρήσης
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Επικοινωνία
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo