Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ναι, οι Αφγανοί μας μισούν
Διεθνή

Ναι, οι Αφγανοί μας μισούν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μάι 2011, 00:00
Με τον προαναφερόμενο τίτλο το 15ήμερο αμερικάνικο συντηρητικό περιοδικό για τα διεθνή ζητήματα, «The National Interest» (5/5/11), που εκδίδεται από το 1985 από το «Κέντρο Νίξον», δημοσίευσε ένα άρθρο που σκιαγραφεί τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν, από το οποίο παραθέτουμε ένα εκτεταμένο απόσπασμα.
 
«Η απόρριψη των ξένων και των διεθνών δυνάμεων δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είναι διάχυτη σ’ όλη τη χώρα. Οι Αφγανοί προφανώς βλέπουν τη συμμαχία σαν δύναμη κατοχής. Με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν από κάποια αμερικάνικα στρατεύματα και τις αποτρόπαιες φωτογραφίες αμερικάνων στρατιωτών να γελούν δίπλα στα πτώματα νεκρών πολιτών να κυκλοφορούν πλατιά μέσω κινητών τηλεφώνων, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα αφγανικά χωριά, η αξιοπιστία της συμμαχίας έχει καταστραφεί.
 
Τα κηρύγματα στα τζαμιά, ακόμη και στο κέντρο της Καμπούλ, αντανακλούν συχνά μια αυξανόμενη οργή για την αμερικάνικη επέμβαση στη χώρα. Αν και κάποια από την πρόσφατη βία σε διαδηλώσεις μετά το κάψιμο του κορανιού στις ΗΠΑ μπορεί να προκλήθηκε από εξτρεμιστές, αυτές οι διαδηλώσεις δείχνουν καθαρά ότι οι περισσότεροι Αφγανοί είναι απογοητευμένοι.
 
Ο πρόεδρος Καρζάι προσπαθεί να καναλιζάρει το λαϊκό αίσθημα περνώντας νόμους που εμπνέονται από τους φονταμεταλιστές. Ο τελευταίος νόμος ορίζει ότι τα γαμήλια φορέματα πρέπει να αρμόζουν σε μια αυστηρή ερμηνεία του νόμου της Σαρία. Ομως απ’ αυτό δεν κερδίζει ο Καρζάι. Οι αντάρτες είναι αυτοί που κερδίζουν από τα αυξανόμενα αντιδυτικά αισθήματα.
 
Η δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν αναμφίβολα ένα καλό νέο, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα της Αλ – Κάιντα ούτε κερδίζει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
 
Η απόρριψη της ανάμιξης της Δύσης συνεχίζει να αυξάνεται. Οταν ο στρατηγός Πετρέους, ο αρχιτέκτονας της εφόδου το 2007 στο Ιράκ και ο επόμενος διοικητής της CIA, έφτασε ως ο νέος διοικητής των αμερικάνικων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν τον Ιούνιο του 2010, έφερε μια αλλαγή στη στρατηγική, αλλά απέτυχε να κερδίσει περισσότερη υποστήριξη από τους Αφγανούς. Η προστασία του πληθυσμού έρχεται τώρα δεύτερη, προτεραιότητα έχει η συντριβή της εξέγερσης των Ταλιμπάν. Η βελτίωση της κυβέρνησης έχει βγει από την ατζέντα και η συμμαχία υποστηρίζει διεφθαρμένους αξιωματού-χους, ιδιαίτερα στο νότο, και βοηθά ως επί το πλείστον κακόφημες πολιτοφυλακές, που είναι κατά μεγάλο μέρος αναποτελεσματικές και πάντοτε μη δημοφιλείς. Και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κανταχάρ έχουν καταστρέψει πολλές ιδιωτικές περιουσίες και κήπους.
 
Και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, καθώς οι μη δημοφιλείς δυτικές δυνάμεις και οι τακτικές τους δεν πρόκειται να κερδίσουν τον πόλεμο με την εξέγερση. Οι Ταλιμπάν είναι περισσότεροι τώρα απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο και οι στοχευμένες δολοφονίες των ηγετών τους ριζοστικοποιούν περισσότερο το κίνημα.
 
Η αποχώρηση των δυτικών δυνάμεων τα επόμενα χρόνια, θα αφήσει αναμφίβολα ελεύθερο έδαφος στους αντάρτες. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση ο αφγανικός στρατός να είναι αρκετά μεγάλος και ισχυρός για να αντισταθεί στους Ταλιμπάν. Το έχουμε ήδη δει αυτό στην ανατολή μετά την εκκένωση μερικών αμερικάνικων βάσεων. Οι αντάρτες έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους πολλές κοιλάδες και ριζοσπαστικές ομάδες, όπως η Λασκάρ – ι – Τάιμπα και η Αλ – Κάιντα έχουν βρει τώρα καταφύγιο στο Αφγανιστάν.
 
Θλιβερό ρεκόρ: Περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την εισβολή, η συμμαχία δεν μπορεί ακόμη να εγγυηθεί ότι ριζοσπαστικές ομάδες δεν θα χρησιμοποιούν το Αφγανιστάν ως καταφύγιο. Είναι ανάγκη οι ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους σήμερα και να αρχίσουν να διαπραγματεύονται την καλύτερη δυνατή λύση με την εξέγερση, αν θέλουν να φύγουν σύντομα. Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν δίνει στην Ουάσιγκτον μια ευκαιρία να κάνει ακριβώς αυτό. Ο πρόεδρος Ομπάμα απολαμβάνει ένα βαθμό πολιτικής κάλυψης να αλλάξει πορεία στο Αφγανιστάν και να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν. Αυτό δεν εξασφαλίζει την επιτυχία, αλλά είναι η μόνη ελπίδα που έχει απομείνει».
 
Σε παρόμοιες εκτιμήσεις καταλήγει σχετικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» (12/4/11), με τίτλο: «Λίγοι πολιτικοί το λένε, αλλά οι περισσότεροι το σκέφτονται: ο πόλεμός μας στο Αφγανιστάν είναι καταστροφή», το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
 
«Ο στρατός μας ακολουθεί το δρόμο των σοβιετικών κατακτητών, αλλά με λιγότερη επιτυχία. Αυτό που θα ακολουθήσει μπορεί να είναι χειρότερο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, ίσως, είναι να φύγουμε».
 
«Οταν ο στρατηγός Πετρέους φύγει από το Αφγανιστάν αργότερα αυτή τη χρονιά, θα ισχυριστεί φυσικά ότι έχει σπάσει τη σπονδυλική στήλη της εξέγερσης, αλλά αυτό που έχει κάνει στην πραγματικότητα είναι να τη διασπείρει σ’ όλη τη χώρα. Ο προκάτοχός του στρατηγός ΜακΚρίσταλ είχε υποσχεθεί ότι θα αποκαταστήσει την ειρήνη σε 40 περιοχές μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο και 40 ακόμη μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς. Δεν έγινε. Η προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της Κανταχάρ, εκείνες οι μεγάλες επιχειρήσεις που υποτίθεται ότι θα έδιωχναν τους Ταλιμπάν από τη πρωτεύουσά τους, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Στο βορρά, η Μαζάρ –ι Σαρίφ έχει εξεγερθεί εναντίον του ΟΗΕ. Στο νότο, ικανοποιούμαστε με την ιδέα ότι η Λασκάρ Γκαχ μπορεί να περάσει υπό αφγανικό έλεγχο. Σ’ όλη τη χώρα, η συμμαχία είναι περισσότερο φοβισμένη, η βία περισσότερη και ο πρόεδρος Καρζάι λιγότερο δημοφιλής από ποτέ».
 
Το άρθρο καταλήγει προτείνοντας διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν με τους Ταλιμπάν.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Ελλάς, μην ξεχνάς την κατάρα της γριάς»
Επόμενο άρθρο ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ

Σχετικά Αρθρα

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

Διεθνή 17 Οκτ 2025, 21:04

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

Διεθνή 17 Οκτ 2025, 14:27

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 21:49

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 13:01

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:50

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo