Νέο lockdown αποφάσισε το Ισραήλ

0

Το Ισραήλ γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε νέο lockdown. Η σιωνιστική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει lockdown τριών εβδομάδων (θα αρχίσει την Παρασκευή) σε όλη την επικράτεια, μετά από την έκρηξη των κρουσμάτων που παρατηρείται και μπροστά στο φόβο να υπερφορτωθεί το υγειονομικό σύστημα και να καταρρεύσει. Η περίοδος του lockdown ταυτίζεται με τις εβραϊκές γιορτές για το νέο έτος (η εβραϊκή Πρωτοχρονιά είναι στις 18 Σεπτέμβρη).

Η απόφαση, την οποία ο Νετανιάχου παρουσίασε ως αποτέλεσμα της «κόκκινης σημαίας που σήκωσαν» οι διοικητές των νοσοκομείων, δεν ήταν «αναίμακτη». Ο υπουργός Κατοικίας Γιάκοβ Λίτζμαν, ηγέτης ενός ακροδεξιού υπερορθόδοξου εβραϊκού κόμματος, παραιτήθηκε για λόγους θρησκευτικής συνείδησης! Ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ δηλώνουν ότι δε θα υπακούσουν και δε θα κλείσουν τα μαγαζιά τους. Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του Νετανιάχου, κατηγορώντας τον όχι μόνο για τη γνωστή υπόθεση διαφθοράς (αντιμετωπίζει δίκη, αλλά παραμένει πρωθυπουργός!), αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας και κυρίως για το βιαστικό «άνοιγμα» τον περασμένο Μάη, χάριν του τουρισμού. Μ’ αυτούς τους διαδηλωτές ενώθηκαν το Σάββατο το βράδυ και καταστηματάρχες της εστίασης και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει τα 150.000 ανακοινωμένα θετικά κρούσματα, ενώ οι θάνατοι από CoviD-19 έχουν ξεπεράσει τους 1.100 (1.119 στις 13 Σεπτέμβρη), σε μια χώρα με πληθυσμό 9,2 εκατομμυρίων.

Θυμηθείτε ότι το Ισραήλ περιλαμβανόταν στην ομάδα των κρατών που καμάρωναν για την επιτυχία τους στην πρώτη φάση της πανδημίας και οι ηγέτες τους (μεταξύ αυτών και ο Μητσοτάκης) έστηναν τηλεδιασκέψεις-φιέστες για να προβάλουν τα επιτεύγματά τους και να προσελκύσουν τουρίστες. Θυμηθείτε, ακόμα, ότι στις αρχές Ιούνη ο Μητσοτάκης είχε πάει στο Ισραήλ και προσπαθούσε να προσελκύσει τουρίστες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: