Tα ίδια και χειρότερα στο Ισραήλ

0

Θέλετε ν' αφήσουμε την Κίνα και να πάμε στο Ισραήλ, όπου ο Μητσοτάκης προσπαθούσε (εκτός των άλλων) να προσελκύσει τουρίστες στις αρχές της εβδομάδας; Η κατάσταση κοντεύει να βγει εκτός ελέγχου, καθώς τα εργαστήρια που εξετάζουν μοριακά τα δείγματα κοντεύουν να καταρρεύσουν.
 
Η Ηaaretz είχε την Τρίτη 9 Ιούνη ρεπορτάζ για τον πανικό που επικρατεί στα κρατικά εργαστήρια, καθώς τα τεστ που γίνονται έχουν διπλασιαστεί, φτάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 16.000 την Παρασκευή 5 Ιούνη. Οι πολίτες περιμένουν πλέον μέχρι και τέσσερις μέρες για να μάθουν το αποτέλεσμα του τεστ, ενώ οι βιολόγοι «χτυπάνε» 16ωρα και επικαλούνται κινδύνους δικής τους μόλυνσης ή άλλων βλαβών στην υγεία τους. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή 7 Ιούνη ότι περιορίζει τον αριθμό των αναγκαίων επαναληπτικών τεστ στα θετικά κρούσματα μόνο σε όσους έχουν αναπτύξει συμπτώματα. Παράλληλα, απαγορεύτηκαν τα τεστ από ιδιωτικούς φορείς και μπήκε φραγμός στην πραγματοποίηση τεστ με όρους που ξεπερνούν τις οδηγίες του υπουργείου, σε μια προσπάθεια να μην καταρρεύσουν τα εργαστήρια από το φόρτο των προς έλεγχο δειγμάτων.
 
Δεν τους έπιασε κάποια τρέλα με τα τεστ ξαφνικά τους σιωνιστές. Απλά υπάρχει έξαρση της πανδημίας, η οποία μάλιστα έχει ως επίκεντρό της τις μικρότερες ηλικίες και… τα σχολεία.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Jerusalem Post στις 10 Ιούνη,  μόνο την προηγούμενη μέρα (9 Ιούνη) διαγνώστηκαν 175 άτομα θετικά στον κοροναϊό (για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αναφέρουμε ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι 9.176.000 άτομα). Από τα νέα περιστατικά CoviD-19 τα 31 είναι σοβαρά, ενώ έχουν διασωληνωθεί 22 ασθενείς.
 
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Ιούνη ότι υπάρχουν 433 ασθενείς σπουδαστές και δάσκαλοι, ενώ 23.969 έχουν τεθεί σε απομόνωση (καραντίνα). Εχουν κλείσει 144 σχολεία.
 
Οι ειδικοί δηλώνουν ότι εκείνο που τους ανησυχεί δεν είναι τόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων όσο η διασπορά τους στη χώρα, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ασθενείς υπάρχουν σε περισσότερες από 100 πόλεις και κωμοπόλεις.
 
Το σημαντικότερο: η έξαρση ακόμα φαίνεται ότι άρχισε ως αποτέλεσμα της πλήρους επαναλειτουργίας των σχολείων και των νηπιαγωγείων τον προηγούμενο μήνα, γράφει η Jerusalem Post.  Ετσι, ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που προσεβλήθησαν από τον SARS-CoV-2 είναι χαμηλότερος από αυτόν της πρώτης κορύφωσης.
 
Το τελευταίο δεκαήμερο (δηλαδή τέλη Μάη με αρχές Ιούνη), το 11,2% των κρουσμάτων ήταν παιδιά μέχρι 9 ετών, το 23% παιδιά μεταξύ 10 και 19 ετών και το 57% ήταν ενήλικες κάτω των 59 – πιθανώς γονείς και δάσκαλοι. Αντίθετα, μόνο το 14,4% των κρουσμάτων ήταν άνω των 60 ετών (το 7,3% μεταξύ 60 και 80).
 
Οπως βλέπουμε, οι σιωνιστικές αρχές είναι πολύ πιο αναλυτικές στην πληροφόρηση σχετικά με την αναζωπύρωση της CoviD-19, σε σχέση με τις ελληνικές. Κι όμως, ενώ υπάρχει αυτή η δημόσια πληροφόρηση (ανεπίσημα μια κυβέρνηση μπορεί να πληροφορηθεί περισσότερα και αναλυτικότερα), ο Μητσοτάκης πήγε στο Ισραήλ για να κάνει… προσκλητήριο ισραηλινών τουριστών. Πιο πονηρός ο Νετανιάχου, που ξέρει τι γίνεται στη σιωνιστική οντότητα και έχει ενημέρωση από τους ειδικούς για τις προοπτικές της κατάστασης, μετέφερε την έναρξη του τουρισμού από το Ισραήλ στην 1η Αυγούστου (μετά από ενάμιση μήνα).
 
Την περασμένη Τρίτη, η επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, καθηγήτρια Ζίγκαλ Σαντέτσκι, μιλώντας στη σιωνιστική Βουλή (Κνεσέτ), είπε ότι η γεωγραφική εξάπλωση του ιού στο Ισραήλ θα μπορούσε να ονομαστεί «δεύτερο κύμα». «Βρισκόμασταν σε ένα σημείο  που υπήρχαν 20 νέα κρούσματα κάθε μέρα επί τρεις εβδομάδες και φαινόταν ότι η κατάσταση άλλαζε προς το καλύτερο, ενώ βρισκόμαστε σταδιακά προς τα πάνω». «Βλέπουμε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ του ανοίγματος της οικονομίας και της αύξησης της νοσηρότητας», είπε η Σαντέτσκι. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, με έμφαση στα παιδιά».
 
Σύμφωνα με τη Σαντέτσκι, «υπάρχει αύξηση της νοσηρότητας σε 57 περιοχές και αυτό δεν είναι δεδομένο που μπορεί να αγνοηθεί. Η αύξηση των ασυμπτωματικών τεστ δεν έχει σημασία για την αύξηση (της νοσηρότητας), επειδή το ποσοστό των ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά αυξάνεται, ενώ η αύξηση των τεστ έπρεπε να το έχει μειώσει».
 
Ομως, το βασικότερο είναι αυτό που γίνεται με τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, με τους ειδικούς να αποδίδουν την αναζωπύρωση της πανδημίας και τη μεγάλη διασπορά της στο γεγονός του ανοίγματός τους. Οι εξελίξεις στο Ισραήλ έρχονται να δώσουν ένα ακόμα χαστούκι στις προδήλως αντιεπιστημονικές θεωρίες που επιστράτευσαν οι Τσιόδρες προκειμένου να καλύψουν την κυβερνητική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.
 
Κάθε χώρα έχει τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της. Κάτι που συνέβη στη Δανία ή στο Ισραήλ, δε θα συμβεί υποχρεωτικά και στην Ελλάδα ή τη Βουλγαρία, που μάλλον είχαν μικρότερη αρχική διασπορά του ιού όταν λήφθηκαν τα μέτρα καραντίνας στην πρώτη φάση της πανδημίας. Οταν, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κρυπτόμενη πίσω από τους Τσιόδρες, αποφάσισε να ξανανοίξει τα σχολεία και να επιταχύνει την άρση του  lockdown, δεν είχε καμιά σαφή επιδημιολογική εικόνα (ούτε τώρα έχει) και καμιά επιστημονική τεκμηρίωση. Είχε μόνο τον πόθο να στηρίξει τους καπιταλιστές -πρωτίστως τους καπιταλιστές του τουρισμού- και γι' αυτό έπαιξε τη δημόσια υγεία στα ζάρια.
 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: