Μπάτσοι = Δικαστές + Δήμιοι

0

Οι δολοφονίες Αφροαμερικανών στο δρόμο δεν έχουν τελειωμό. Στις 7 Αυγούστου, μπάτσοι πλησίασαν μια ομάδα τεσσάρων νεαρών Αφροαμερικανών έξω από το Florida Mall του Ορλάντο, επειδή, όπως ισχυρίζονται, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν από αυτούς. Οι συνεχείς δολοφονίες Αφροαμερικανών, η τρομοκρατία της κρατικής καταστολής που οπλίζει χωρίς ενδοιασμό το χέρι των μπάτσων, λογικό είναι να προκαλεί σε πολλούς νέους πανικό.

Αυτό πρέπει να συνέβη στην περίπτωση του 22χρονου Σαλάθις Μέλβιν (δεν είναι αυτός, για τον οποίο οι μπάτσοι αναφέρουν ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης). Ο Σαλάθις Μέλβιν πανικοβλήθηκε και άρχισε να τρέχει στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου. Χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι αυτός που τρέχει και φυσικά χωρίς να απειλείται, ο μπάτσος Τζέιμς Μόντιελ πυροβόλησε πισώπλατα, τραυματίζοντας τον νεαρό, που έπεσε στο έδαφος. Παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του, οι μπάτσοι του έβαλαν χειροπέδες και ξεκίνησαν τεχνητή αναπνοή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο 2 μέρες μετά.

Ο μπάτσος επιστράτευσε αμέσως το γνωστό παραμύθι. Ισχυρίζεται ότι ο νεαρός είχε όπλο στη ζώνη του και ενώ έτρεχε, σταμάτησε, γύρισε προς το μέρος του και δοκίμασε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του. Τα βίντεο, όμως, που δόθηκαν στη δημοσιότητα και προέρχονται από άλλους μπάτσους που έσπευσαν στο πάρκινγκ, δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. Δείτε εδώ: [https://www.youtube.com/watch?v=EcH5yeCUqbo]

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Σαλάθις Μέλβιν ζήτησε τα βίντεο από το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου, όπως επίσης να αποδοθούν κατηγορίες στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε.

Σε ρόλο δήθεν «αμέτοχου» κυβερνητικού εκπροσώπου, ο επικεφαλής σερίφης της περιοχής δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει «ανεξάρτητη έρευνα» από το τμήμα επιβολής του νόμου της Φλόριντα, που θα διαρκέσει περίπου 60 μέρες!

Αρκετές διαδηλώσεις έχουν γίνει ως τώρα για την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία των υπευθύνων, ωστόσο μερικά χιλιόμετρα μακριά, στην Disney World του Ορλάντο, η αγωνιστική δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ συνεχίζεται κανονικά σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Το βράδυ 12/9, μάλιστα, αμέσως μετά τον αγώνα μεταξύ των Λέικερς και των Ρόκετς, οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα και σταμάτησαν τα λεωφορεία των δημοσιογράφων που κάλυπταν την αναμέτρηση. Δείτε εδώ: [https://www.youtube.com/watch?v=-xic5mZxSgg]

Τα πανό τους έγραφαν:

«Deputy Montiel = Murderer» (Ο αστυνομικός Μοντίελ = Δολοφόνος)

«Officers are not judges + executioners» (Οι αστυνομικοί δεν είναι δικαστές + εκτελεστές)

«Lebron stand with us» (Λεμπρόν στάσου δίπλα μας)

«Orlando needs you: #23, #3, #13, #0» (Το Ορλάντο σας χρειάζεται: Λεμπρόν Τζέιμς, Αντονι Ντέιβις, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Γουέστμπρουκ)

Φυσικά ο «πολύς» και «κοινωνικά δραστήριος» Λεμπρόν Τζέιμς ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα προσθέσει το 4ο πρωτάθλημα στη συλλογή του, για να φουντώσει και πάλι τη συζήτηση στα τηλεοπτικά δίκτυα γύρω από το ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών.

Οι υπεραθλητές, κρυμμένοι πίσω από τους ψηλούς τοίχους των πολυτελών σπιτιών τους, εύκολα ξεχνούν την καταγωγή τους και καλούν σε ειρηνικές διαμαρτυρίες τους πεινασμένους και αγρίως κυνηγημένους. Και φυσικά, τους καλούν να μην ξεχάσουν να ψηφίσουν για να έρθει η πολυπόθητη «αλλαγή». Η ευαισθησία τους έχει όριο την τσέπη τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: