Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων
  • Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νέο μέτωπο στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»
Διεθνή

Πακιστάν

Νέο μέτωπο στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιούλ 2007, 00:00

Μετά την κατάληψη από τις Ειδικές Δυνάμεις του πακιστανικού στρατού του Κόκκινου Τεμένους στην Ισλαμαμπάντ και τη σφαγή εκατοντάδων σπουδαστών, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της εκστρατείας για την «εξάλειψη του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας από κάθε γωνιά του Πακιστάν», που κήρυξε ο στρατηγός Μουσάραφ με τηλεοπτικό διαγγελμά του, υποκύπτοντας στις ισχυρές πιέσεις και τις απαιτήσεις του Λευκού Οίκου.
Το νέο μέτωπο στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» αποτελούν οι ημιαυτόνομες φυλετικές επαρχίες στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου από τις 3 Ιουλίου που ξεκίνησε η πολιορκία του Κόκκινου Τεμένους έχουν αναπτυχθεί ξανά χιλιάδες στρατιώτες του πακιστανικού στρατού για να αντιμετωπίσουν, εκτός των άλλων, τις αναμενόμενες αντιδράσεις και τις επιθέσεις εκδίκησης για τη σφαγή στο κόκκινο Τέμενος. Από τότε έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 90 στρατιώτες από επιθέσεις στη Βόρειο – Δυτική Συνοριακή Επαρχία και κυρίως στην Κοιλάδα Σουάτ, μια τεράστια περιοχή, όπου οι Ισλαμιστές μαχητές μπορούν να παγιδεύσουν τον πακιστανικό στρατό σε θέσεις της επιλογής τους.

Στην επαρχία αυτή, από όπου λέγεται ότι προέρχονταν πολλοί από τους σπουδαστές στο Κόκκινο Τέμενος, έχει τεράστια επιρροή και χιλιάδες μέλη το απαγορευμένο Tehrik – Nifaz – I – Shariat – I – Mohammadi (TNSM – Κίνημα για την Εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου), που έχει στενούς δεσμούς με τους Αφγανούς Ταλιμπάν και έχει κηρύξει «ιερό πόλεμο» κατά της κυβέρνησης Μουσάραφ μετά τη σφαγή στο Κόκκινο Τέμενος. Το TNSM ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από το Σούφι Μοχάμεντ, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των «Asia Times online» (14/7/07), ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 10.000 νέους για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν όταν ξεκίνησε η αμερικάνικη εισβολή το 2001. Με την υποχώρηση των Ταλιμπάν, η δύναμη αυτή υπέστη σοβαρές απώλειες και όταν ο Σούφι Μοχάμεντ επέστρεψε στο Πακιστάν συνελήφθη και κλείστηκε στη φυλακή, όπου παραμένει ακόμη. Τη θέση του πήρε ο θετός γιος του Μαουλάνα Φαζαλουλάχ, ο οποίος κατάφερε να ανασυγκροτήσει το TNSM και να αναπτύξει παραπέρα την επιρροή του μέσω 107 ραδιοφωνικών σταθμών που διαθέτει στην Κοιλάδα Σουάτ και στη γειτονική περιοχή Μπαγιαούρ.

Το ίδιο εκρηκτική είναι η κατάσταση και νότια της Κοιλάδας Σουάτ, στην περιφέρεια Μπαγιαούρ των Ομοσπονδιακά Διοικούμενων Φυλετικών Περιοχών (FATA) του Πακιστάν, με τη διαφορά ότι εδώ οι επιχειρήσεις των Ισλαμιστών μαχητών, οι γραμμές των οποίων πυκνώνουν με ραγδαίο ρυθμό εδώ και αρκετούς μήνες, στρέφονται κυρίως εναντίον των ξένων στρατευμάτων στο έδαφος του Αφγανιστάν. Στόχος τους είναι να καθυστερήσουν και να ματαιώσουν την κατασκευή μιας μεγάλης αμερικάνικης στρατιωτικής βάσης σε μια βουνοκορφή, στο πέρασμα Ghakhi των αφγανοπακιστανικών συνόρων, σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από την Μπαγιαούρ, την οποία πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν οι Αμερικάνοι για να χτυπήσουν τις εστίες αντίστασης στις συνοριακές φυλετικές επαρχίες του Πακιστάν.

«Αυτή (η βάση) θα είναι το μάτι των Αμερικάνων πάνω σε μας. Την χτίζουν σε τέτοιο ύψος, ώστε όταν τελειώσει θα είμαστε όλοι εκτεθειμένοι. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους Μουτζαχεντίν. Θα χύσουμε το αίμα μας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ολοκληρωθεί αυτή η βάση», δήλωσε στους «Asia Times» (17/7/07) ο πολέμαρχος Ισμαήλ δίπλα στον τάφο του γιου του, που είχε σκοτωθεί πριν από λίγες βδομάδες από τον αμερικάνικο στρατό σε μια επίθεση εναντίον της βάσης.

Η Μπαγιαούρ είναι μια σχετικά ανεπτυγμένη περιοχή στις Ομοσπονδιακά Διοικούμενες Φυλετικές Περιοχές (FATA) του Πακιστάν, σε σύγκριση με το Βόρειο και Νότιο Βαζιριστάν, με υψηλό ποσοστό εγγράμματων, ευρύ δίκτυο σχολείων και κολεγίων, σύγχρονο οδικό δίκτυο και αθλητικά συγκροτήματα. Τα δυο τελευταία χρόνια, η περιοχή έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των αμερικάνικων στρατευμάτων, γιατί ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι αποτελεί τόπο συγκέντρωσης και εκπαίδευσης των Ταλιμπάν και ότι η ηγεσία των Ταλιμπάν και της Αλ – Κάιντα κινείται εκεί και οργανώνει τις επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Προφανώς, το επόμενο διάστημα οι αμερικάνικες επιθέσεις θα αυξηθούν και η περιοχή αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο θερμά σημεία του νέου μετώπου που ανοίγουν οι Αμερικάνοι στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Η τρίτη θερμή εστία στο μέτωπο αυτό είναι το Βόρειο και το Νότιο Βαζιριστάν. Μετά τη σφαγή στο Κόκκινο Τέμενος και την ανάπτυξη ξανά ισχυρών δυνάμεων του πακιστανικού στρατού στην περιοχή, η Σούρα (συμβούλιο) των πολέμαρχων στο Βόρειο Βαζιριστάν αποφάσισε την περασμένη Κυριακή, 15 Ιουλίου, να αποσυρθεί από τη συμφωνία ειρήνης που είχε υπογράψει τον περασμένο Σεπτέμβριο με την κυβέρνηση, και να αρνηθεί κάθε διάλογο και συνεργασία με τις πακιστανικές αρχές ύστερα από την εκπνοή της προθεσμίας χωρίς η κυβέρνηση να ικανοποιήσει την απαίτησή τους και να αποσύρει το στρατό από 25 νέα σημεία ελέγχου. Με βάση τη συμφωνία αυτή, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το Λευκό Οίκο, ο στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή, με εξαίρεση κάποια συνοριακά φυλάκια, και οι πολέμαρχοι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον του και να ελέγξουν τη διακίνηση Ισλαμιστών μαχητών στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Μια μέρα νωρίτερα, είχε σημειωθεί στο Βόρειο Βαζιριστάν η πιο φονική επίθεση των τελευταίων μηνών. Από επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτικό κονβόι σκοτώθηκαν 25 και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι τόσοι στρατιώτες. Μετά την ακύρωση της συμφωνίας ειρήνης από τη Σούρα, οι επιθέσεις εναντίον του πακιστανικού στρατού στην περιοχή είναι σχεδόν καθημερινές. Στις 17 Ιουλίου σκοτώθηκαν 17 και τραυματίστηκαν 13 στρατιώτες από επίθεση σε στρατιωτικό κονβόι στην περιοχή Λουάρα Μούντι κοντά στα αφγανικά σύνορα και στις 18 Ιουλίου σκοτώθηκαν 7 αστυνομικοί από επιθεση αυτοκτονίας στην είσοδο Αστυνομικής Ακαδημίας στην πόλη Χανγκού. Και έπεται συνέχεια.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι πιέσεις του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση Μουσάραφ για να προχωρήσει σε εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ημιαυτόνομες φυλετικές επαρχίες στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ενώ η αμερικάνικη προπαγάνδα προετοιμάζει το έδαφος για ανοιχτή αμερικάνικη στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή. Χαρακτηριστικές είναι οι απανωτές δηλώσεις Αμερικάνων κυβερνητικών αξιωματούχων και  γερουσιαστών τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ των άλλων, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπους, σε δηλώσεις του στις 16 Ιουλίου σε αμερικάνικα κανάλια, αφού εξέφρασε την υποστήριξή του στην κίνηση του Πακιστανού προέδρου να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή, επισήμανε: «Εχουμε δει τους Ταλιμπάν να συγκεντρώνονται, να σχεδιάζουν, να εκπαιδεύονται στις βορειο-δυτικές περιοχές του Πακιστάν. Ο πρόεδρος Μουσάραφ έκανε μια συμφωνία με τους φύλαρχους εκεί. Ομως αυτή δε λειτουργεί με τον τρόπο που ήθελε, δε λειτουργεί με τον τρόπο που εμείς θέλουμε… Η κίνηση αυτή δεν αρκεί, δεν είναι αποτελεσματική. Τώρα κάνει περισσότερα. Τον παροτρύνουμε να κάνει περισσότερα και του προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας σε ό,τι σχεδιάζει να κάνει».

Το πράσινο φως για την εφαρμογή μιας πιο επιθετικής αμερικάνικης στρατηγικής στο Πακιστάν δίνει και μια έκθεση που παραδόθηκε στο Λευκό Οίκο στις 17 Ιουλίου. Είναι γνωστή ως «National Intelligence Esti-mate» και είναι η πιο επίσημη έκθεση των Υπηρεσιών Πληροφοριών από τις 11/9/2001 για την «τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ».

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ χάνουν έδαφος σε μια σειρά μέτωπα στον πόλεμο ενάντια στην Αλ – Κάιντα και ότι η τελευταία έχει ενισχυθεί σημαντικά τα δύο τελευταία χρόνια. Για την εξέλιξη αυτή θεωρεί βασικό παράγοντα την τακτική του Πακιστανού προέδρου στις ημιαυτόνομες φυλετικές περιοχές στα σύνορα με το Αφγανιστάν και τη συμφωνία ειρήνης που συνήψε με τους τοπικούς πολέμαρχους.

Η γνωστοποίηση της έκθεσης αυτής συμπίπτει με την αντιπαράθεση που εξελίσσεται στο Κογκρέσο για την πολιτική της κυβέρνησης Μπους στο Ιράκ και τα συμπεράσματά της (έκθεσης) προκαλούν σε κάποια μέλη του σκεπτικισμό και  προβληματισμό ως προς την αποτελεσματικότητα μιας πιο επιθετικής στρατηγικής στο Πακιστάν (ο Μουσάραφ αναγκάστηκε να συνάψει τη συμφωνία μετά τις σοβαρότατες απώλειες που είχε ο πακιστανικός στρατός στις μάχες με τις δυνάμεις των τοπικών πολέμαρχων), ενώ κάποια άλλα υποστηρίζουν ότι η ανησυχία για τη σταθερότητα της κυβέρνησης Μουσάραφ κυριάρχησε στην πολιτική του Λευκού Οίκου απέναντι στο Πακιστάν, υπονομεύοντας τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.

Η στοχοποίηση των ημιαυτόνομων φυλετικών περιοχών του Πακιστάν από το Λευκό Οίκο και η ασφυκτική πίεση που ασκεί στο στρατηγό Μουσάραφ για να τον σπρώξει σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον τους είναι βέβαιο ότι δεν αποτελούν τη λύση στο αδιέξοδο της αμερικάνικης στρατηγικής  στο Αφγανιστάν. Νέα ποτάμια αίματος θα χυθούν, αλλά ο ανταρτοπόλεμος φθοράς των στρατευμάτων κατοχής θα συνεχιστεί. Ο Μουσάραφ βαδίζει αυτή τη στιγμή σε τεντωμένο σχοινί και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γκρεμοτσακιστεί, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με τις επιθέσεις των Ισλαμιστών μαχητών, αλλά και με μια ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή, η οποία αποτυπώθηκε πρόσφατα στις μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις με αφορμή την απόλυση του ανώτατου δικαστή Ιφτικάρ Μουχάμαντ Καουντρί. Αιτία της απόλυσής του θεωρείται η αντίθεσή του στην επανεκλογή του Μουσάραφ. Ενόψει της οριστικής απόφασης για την τύχη του από το Ανώτατο Δικαστήριο τις επόμενες μέρες, οργανώθηκε στο Ισλαμαμπάντ, στις 17 Ιουλίου, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία πνίγηκε στο αίμα από βομβιστική επίθεση, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 16 και τον τραυματισμό 86 διαδηλωτών. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης κατήγγειλαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ ο Μουσάραφ τη χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια», παρόλο που είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Ισλαμιστές δεν είχαν κανένα λόγο να χτυπήσουν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του Μουσάραφ. Οπως φαίνεται, προετοιμάζει το έδαφος για να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που θα του επιτρέψει προσωρινά να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους Αμερικάνους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πακιστάν

Ο Σαρκοζί δεν είναι φασίστας, φασιστικός είναι ο γαλλικός καπιταλισμός
Επόμενο άρθρο

Πακιστάν

Μαχητική απεργία διάρκειας

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 11:57

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 09:18

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 11:05

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 09:41

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 14:18

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 11:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
Υγεία

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

14 Οκτ 2026, 18:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920: Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Aνω και Κάτω Κερδύλια Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝΕΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πακιστάν

    17Ν
    • Πακιστάν

      Εφετείο 17Ν
  • Πακιστάν

    ΕΛΑ
    • Πακιστάν

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πακιστάν

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πακιστάν

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πακιστάν

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πακιστάν

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πακιστάν

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πακιστάν

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πακιστάν

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πακιστάν

      Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πακιστάν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Όροι χρήσης
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν

    Πακιστάν

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo