Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Με τη φωτιά και το σίδερο επιχειρούν να καταστείλουν την εξέγερση
Διεθνή

Τυνησία

Με τη φωτιά και το σίδερο επιχειρούν να καταστείλουν την εξέγερση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2011, 00:00

Η θύελλα που έχει ξεσπάσει από τις 17 Δεκεμβρίου στην Τυνησία δε λέει να κοπάσει, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του δικτατορικού καθεστώτος να την καταστείλει με τη φωτιά και το σίδερο, πνίγοντας στο αίμα τους διαδηλωτές.

Οπως είναι γνωστό, η σπίθα που πυροδότησε την κοινωνική έκρηξη ήταν η αυτοκτονία του πτυχιούχου Μοχάμεντ Μπουαζίζι, που, αφού αναζητούσε με το πτυχίο του μάταια για τέσσερα χρόνια μια δουλειά, κατέληξε πλανόδιος μανάβης με το κάρο του, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με το εμπόρευμά του από την αστυνομία, επειδή δεν είχε την απαιτούμενη άδεια.

Οι πρώτες οργισμένες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία, κατά τις οποίες οι δύο πρώτοι διαδηλωτές έπεσαν νεκροί, ξεκίνησαν στην πόλη Σίντι Μπουζίντ της κεντρικής Τυνησίας, μπροστά στο δημαρχείο της οποίας αυτοπυρπολήθηκε ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι. Παρόλο που η αστυνομία έκοψε όλους τους τρόπους επικοινωνίας με την πόλη και τους δρόμους που τη συνδέουν με την υπόλοιπη χώρα, για να την απομονώσει και να αποτρέψει την εξάπλωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια, το κύμα διαμαρτυρίας απλώθηκε τις επόμενες μέρες σε πολλές γειτονικές πόλεις.

Και από την κεντρική Τυνησία πέρασε σε πόλεις της δυτικής Τυνησίας, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο οι πόλεις Τάλα, Κασερίν και Ρεγκέμπ έγιναν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, επιτέθηκαν και έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικά κτίρια και τράπεζες. Ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 50 νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, σύμφωνα με ανεξάρτητες και νοσοκομειακές πηγές, και 23, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Παρόλο που οι πόλεις αυτές αποκλείστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, οι κηδείες των θυμάτων μετατράπηκαν σε νέες οργισμένες διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων και σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Και ενώ μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο το κύμα διαμαρτυρίας είχε περιοριστεί σε επαρχιακές πρωτεύουσες και πόλεις, με μεγάλη ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, και φτώχεια, αφήνοντας απέξω την πρωτεύουσα Τύνιδα και τις πιο  πλούσιες παραλιακές τουριστικές πόλεις στη Μεσόγειο, από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ξέσπασαν οι πρώτες διαδηλώσεις στην παραλιακή πόλη Μπιζέρτε. Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση απαγόρεψε την πραγματοποίηση ποδοσφαιρικών αγώνων και διέταξε το κλείσιμο επ’ αόριστο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πανεπιστημιούπολη για να σταματήσουν τους φοιτητές που ετοιμάζονταν να κατέβουν στους δρόμους.

Τη νύχτα της 11ης Ιανουαρίου, το σκηνικό των συγκρούσεων μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα. Κάτοικοι της εργατικής συνοικίας Ετανταμέν, κυρίως άνεργοι και νέοι, βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, λεηλάτησαν καταστήματα, επιτέθηκαν και έβαλαν φωτιά σε τράπεζες, κυβερνητικά κτίρια και αυτοκίνητα, φωνάζοντας «δεν φοβόμαστε παρά μόνο το θεό», σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία.

Το πρωί της 12ης Ιανουαρίου δυνάμεις του στρατού και θωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στο κέντρο της πόλης, στις σημαντικότερες διασταυρώσεις, μπροστά στο κτίριο της τηλεόρασης και σε κυβερνητικά κτίρια, ενώ το βράδυ διατάχθηκε γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της χώρας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί ανακοίνωσε την απόλυση του υπουργού Εσωτερικών και την απελευθέρωση όλων όσων είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης και εκτόνωσης της λαϊκής οργής, αφού οι κυβερνητικές ανακοινώσεις τις προηγούμενες μέρες περί δημιουργίας 300.000 νέων θέσεων εργασίας και διάθεσης 5 δις για την ανάπτυξη των φτωχότερων περιοχών έπεσαν στο κενό.

Ολες αυτές οι κινήσεις, ακόμη και το μακελειό των διαδηλωτών, αποκαλύπτουν την αδυναμία του καθεστώτος Μπεν Αλί, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1987, να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή για τη χώρα έκρηξη της λαϊκής οργής, την ανησυχία του για την αποτυχία των μηχανισμών καταστολής να επιβάλλουν τη σιωπή του τρόμου στους εξεγερμένους. Και αυτή η ανησυχία δεν είναι μόνο δικιά του. Είναι και άλλων δικτατορικών και αντιδραστικών καθεστώτων στην ευρύτερη περιοχή, που φοβούνται ότι η εξέγερση του λαού της Τυνησίας θα λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τους «δικούς τους» λαούς, που επίσης μαστίζονται από μεγάλη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Τυνησία

Σινεμά
Επόμενο άρθρο

Τυνησία

Νεολαιίστικη εξέγερση στην Αλγερία

Σχετικά Αρθρα

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

Διεθνή 4 Αυγ 2026, 12:40

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

Διεθνή 4 Αυγ 2026, 09:00

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 3 Αυγ 2026, 20:29

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

Διεθνή 3 Αυγ 2026, 19:17

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 20:36

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 19:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Τυνησία

    17Ν
    • Τυνησία

      Εφετείο 17Ν
  • Τυνησία

    ΕΛΑ
    • Τυνησία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Τυνησία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Τυνησία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Τυνησία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Τυνησία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Τυνησία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Τυνησία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Τυνησία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Τυνησία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τυνησία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τυνησία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Τυνησία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Τυνησία

      Τυνησία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Τυνησία

      Τυνησία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Τυνησία

      Τυνησία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Τυνησία

      Τυνησία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Τυνησία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Τυνησία

    Τυνησία

    Ποιοι είμαστε
  • Τυνησία

    Τυνησία

    Επικοινωνία
  • Τυνησία

    Τυνησία

    Όροι χρήσης
  • Τυνησία

    Τυνησία

    Ποιοι είμαστε
  • Τυνησία

    Τυνησία

    Επικοινωνία
  • Τυνησία

    Τυνησία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo