♦ «Το ιερό Κοράνι διδάσκει ότι όποιος σκοτώνει έναν αθώο, είναι σα να έχει σκοτώσει όλη την ανθρωπότητα και όποιος σώζει έναν άνθρωπο είναι σα να έχει σώσει όλη την ανθρωπότητα» (Ομπάμα).
«Ο Βέλγος φιλόσοφος, Lieven De Cauter, ο μυητής του δικαστηρίου Ρουσέλ, γράφει: “Κατά τη διάρκεια έξι ετών κατοχής, 1.2 εκατομμύρια πολίτες σκοτώθηκαν, 2.000 γιατροί σκοτώθηκαν και 5.500 ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι σκοτώθηκαν ή φυλακίστηκαν. Υπάρχουν 4.7 εκατομμύρια πρόσφυγες: 2.7 εκατομμύρια μέσα στη χώρα και 2 που έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες, μεταξύ αυτών είναι 20.000 γιατροί. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, το Ιράκ είναι μια χώρα χήρων και ορφανών: 2 εκατομμύρια χήρες ως συνέπεια του πολέμου, του εμπάργκο και του νέου πολέμου και της κατοχής και 5 εκατομμύρια ορφανά, πολλά από τα οποία είναι άστεγα (εκτιμάται γύρω στα 500.000)”» (Global Research 8/4/09).
Με την ευγενική χορηγία της αμερικάνικης κατοχής στο Ιράκ…
♦ «Η Χαμάς έχει την υποστήριξη κάποιων Παλαιστίνιων, αλλά έχει και ευθύνες. Για να παίξει ένα ρόλο στην εκπλήρωση των πόθων των Παλαιστίνιων και για να ενώσει τον παλαιστινιακό λαό, η Χαμάς θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στη βία, να αναγνωρίσει τις προηγούμενες συμφωνίες και να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει» (Ομπάμα).
«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ιρλανδία, στο όγδοο ετήσιο φόρουμ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο 83χρονος πρώην πρόεδρος είπε ότι οι παρατηρητές του κέντρου Κάρτερ επιθεώρησαν τις εκλογές του 2006 στις οποίες η Χαμάς κέρδισε το 42% της λαϊκής ψήφου και μια πλειοψηφία στις βουλευτικές έδρες. Ο Κάρτερ δήλωσε ότι οι εκλογές ήταν “δίκαιες και με πλήρη τάξη” και η Χαμάς θριάμβευσε, εν μέρει γιατί ήταν “εύστοχη στην επιλογή των υποψηφίων”, ενώ η διασπασμένη και διεφθαρμένη Φατάχ έβαζε πολλούς υποψήφιους για μονοεδρικές θέσεις» (Ασοσιέιτεντ Πρες, 19/6/07).
«Πιστεύω ότι ο συνδυασμός ενεργειών ενάντια στη Χαμάς στη Γάζα θα φέρει ένα τέλος στο καθεστώς της Χαμάς. Θα χρειαστεί μερικούς μήνες, ίσως κι ένα χρόνο» (δηλώσεις του τότε ισραηλινού αναπληρωτή πρωθυπουργού, Χάιμ Ραμόν, ένα χρόνο πριν τη σιωνιστική εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, πρακτορείο Ρόιτερς, 11/2/08).
♦ «Σήμερα η Αμερική έχει διπλή ευθύνη: να βοηθήσει το Ιράκ να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον και να το αφήσει στους Ιρακινούς. Το έχω κάνει ξεκάθαρο στον ιρακινό λαό ότι δεν θα επιδιώξουμε (σ.σ. στρατιωτικές) βάσεις και δεν θα διεκδικήσουμε τίποτα στην επικράτειά ή τις πηγές του. Η κυριαρχία του Ιράκ είναι δική του. Γι’ αυτό διέταξα την απομάκρυνση των μάχιμων μονάδων μας μέχρι τα τέλη του επόμενου Αυγούστου. Γι’ αυτό και θα τιμήσουμε την συμφωνία μας με την δημοκρατικά εκλεγμένη ιρακινή κυβέρνηση να απομακρύνουμε τα μάχιμα στρατεύματα από τις ιρακινές πόλεις μέχρι τον Ιούλιο και να απομακρύνουμε όλα τα στρατεύματα από το Ιράκ μέχρι το 2012» (Ομπάμα).
«Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν 142.000 μάχιμους στο Ιράκ. Αλλά αυτό που συχνά παραφράζεται είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένας σχεδόν παράλληλος στρατός αμερικάνων μισθοφόρων και ιδιωτών στρατιωτικών εργολάβων, που ο αριθμός τους κυμαίνεται από 100.000 έως 150.000. Οι τακτικές μάχιμες δυνάμεις και αυτοί οι μισθοφόροι είναι και οι δύο ξένοι κατακτητές. Ωστόσο, η σχεδιαζόμενη αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων δεν θα επιφέρει τον τερματισμό της αμερικάνικης κατοχής στο Ιράκ. Ο Ομπάμα θέλει να κρατήσει πάνω από 50.000 στρατό κατοχής στο Ιράκ. Η εφεύρεσή του, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, βασίζεται στη δημιουργία του όρου “μη μάχιμα” στρατεύματα ή “μεταβατική δύναμη”… Ο πρόεδρος Ομπάμα σχεδιάζει να απομακρύνει από το Ιράκ τα εναπομείναντα αμερικάνικα στρατεύματα μέχρι το τέλος του 2011. Αλλά τα πράγματα είναι αβέβαια… Αυτός ο προβληματισμός βγήκε στον αέρα από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Jim Miklaszeswki στο δίκτυο NBC, στις 27 Φλεβάρη 2009, όπου είπε ότι “οι στρατιωτικοί διοικητές, παρά τη συμφωνία με την ιρακινή κυβέρνηση ότι θα απομακρυνθούν όλες οι δυνάμεις μέχρι το τέλος του 2001, κάνουν ήδη σχέδια για την παραμονή σημαντικού αριθμού στρατιωτών στο Ιράκ και μετά το τέλος του 2011, πιστεύοντας ότι η συμφωνία θα επαναδιαπραγματευτεί. Ενας ανώτατος στρατιωτικός διοικητής μας είπε ότι περιμένει μεγάλο αριθμό αμερικάνικων στρατευμάτων να παραμείνει στο Ιράκ τα επόμενα 15 με 20 χρόνια”» (Global Research 8/4/09).
♦ «Στην εκπαίδευση θα επεκτείνουμε προγράμματα ανταλλαγής και θα αυξήσουμε τις υποτροφίες, όπως αυτή που έφερε τον πατέρα μου στην Αμερική, ενώ θα παροτρύνουμε πολλούς Αμερικάνους να σπουδάσουν σε μουσουλμανικές κοινότητες. Στην οικονομική ανάπτυξη θα δημιουργήσουμε νέα σώματα εθελοντών επιχειρηματιών να συνεταιριστούν με αντίστοιχους στις χώρες με πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού» (Ομπάμα).
«Αμερικάνικο δικαστήριο καταδίκασε τους πρώην επικεφαλής ενός μουσουλμανικού ιδρύματος σε 65 χρόνια φυλακή για υποτιθέμενη παροχή οικονομικής βοήθειας στην παλαιστινιακή ομάδα της Χαμάς… Το ίδρυμα “Ιερή Γη”, κάποτε το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό μουσουλμανικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, έχει καταδικαστεί 32 φορές. Μια παρόμοια δίκη τελείωσε τον Οκτώβριο του 2007 με έναν άντρα να απαλλάσσεται από 31 κατηγορίες αλλά οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ετυμηγορία για τους υπόλοιπους.. Οι εισαγγελείς είπαν ότι το ίδρυμα διαδίδει την ιδεολογία της Χαμάς χρηματοδοτώντας σχολεία, νοσοκομεία και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας που ελέγχονται από την ομάδα αυτή στις παλαιστινιακές περιοχές και επιτρέποντας να γίνεται αυτό, σημαίνει ότι εκτρέπονται χρήματα σε δραστηριότητες μαχητών» (Αλ Τζαζίρα 27/5/09).
Τα σχόλια δικά σας.