Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Μήλον της έριδος»
Διεθνή

Ουκρανία

«Μήλον της έριδος»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Δεκ 2004, 00:00

 Θέατρο του παράλογου θυμίζουν όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία με αφορμή τις προεδρικές εκλογές. Τα μαχαίρια έχουν βγει ανοιχτά ανάμεσα στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και η πολιτική σκηνή της χώρας έχει μετατραπεί σε πεδίο άγριου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Τα αντίπαλα στρατόπεδα είναι σαφώς διαχωρισμένα. Οι δυο μονομάχοι για το προεδρικό αξίωμα, ο δυτικόφιλος Βίκτορ Γιουστσένκο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, και ο ρωσόφιλος Βίκτορ Γιανούκοβιτς, δίνουν το ρυθμό στον οποίο χορεύουν οι κομπάρσοι, οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν βγει στους δρόμους και από τα δυο στρατόπεδα για να στηρίξουν τον εκλεκτό είτε των ΗΠΑ και της Ε.Ε είτε της Ρωσίας. Λαϊκίστικα, εθνικιστικά, διχαστικά, αποσχιστικά συνθήματα. Αστοί, μεσαία και μικροαστικά στρώματα, εργάτες,άνεργοι, νεολαία, όλοι μαζί, ένας αχταρμάς, και στα δύο στρατόπεδα. Κανένα ταξικό στίγμα σε μια χώρα στην οποία τα τελευταία χρόνια η φτώχεια έχει οδηγήσει σε μαζική εκπόρνευση της γυναίκας. Οι εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία είναι πραγματικά θλιβερές. Ενας λαός απηυδισμένος από τη φτώχεια αναζητά σωτήρες σε διεφθαρμένους αστούς πολιτικούς, σέρνεται πίσω τους και γίνεται παιχνίδι στα χέρια ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Ο επικεφαλής της «πορτοκαλί επανάστασης» υπήρξε πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου προέδρου Λεονίντ Κούτσμα κα ανάμεσα στους συνεργάτες του βρίσκονται άνθρωποι που λεηλάτησαν την κρατική περιουσία την περίοδο της διαβόητης ιδιωτικοποίησης. Ο άνθρωπος αυτός, με τη βοήθεια μια επιστημονικά στημένης προεκλογικής εκστρατείας, παριστάνει σήμερα το σταυροφόρο κατά της διαφθοράς  και του αυταρχισμού του καθεστώτος του απερχόμενου προέδρου Κούτσμα και των συνεργατών του.

Η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» χαρακτηρίζει τα γεγονότα στην Ουκρανία «μεταμοντέρνο πραξικόπημα στη μετασοβιετική εποχή» και αποκάλυψε ότι πίσω από την αντιπολίτευση βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, ο οποίος με διπλωμάτες και ειδικούς συμβούλους οργάνωσε και χρηματοδοτεί την εκλογική καμπάνια της αντιπολίτευσης και κατευθύνει βήμα προς βήμα τις κινήσεις της σήμερα, ότι  χρηματοδότησε την εκπαίδευση άνω των 1000 ουκρανών παρατηρητών και από κοινού με άλλες δυτικές πρεσβείες τη διεξαγωγή των έξιτ πόλς, που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος αρκετά πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζει ότι το μοντέλο του «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» για την ανατροπή μη αρεστών κυβερνήσεων και την απόσπαση χωρών από τη ρωσική σφαίρα επιρροής εφαρμόστηκε ήδη με επιτυχία στη Σερβία και στη Γεωργία, ότι απέτυχε στη Λευκορωσία και εκτιμά ότι το επόμενο πεδίο εφαρμογής του θα είναι η Μολδαβία και άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας.

Φυσικά, η καμπάνια της αντιπολίτευσης πατάει από τη μια στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και από την άλλη στις διαφορές και τις αντιθέσεις ανάμεσα στο δυτικό και το ανατολικό τμήμα της χώρας. Το δυτικό τμήμα, που συνορεύει με την Πολωνία και τη Ρουμανία, πέρασε από τη σφαίρα επιρροής των πολωνών ευγενών και αργότερα των μοναρχών της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Η οικονομία του στηρίζεται κυρίως στη γεωργία και οι κάτοικοί του είναι στην πλειοψηφία καθολικοί και μιλούν την ουκρανική γλώσσα.

Το νοτιοανατολικό τμήμα, που είχε ενσωματωθεί στην τσαρική Ρωσία, είναι η πλουσιότερη και πιο ανεπτυγμένη περιοχή της Ουκρανίας. Εκεί βρίσκεται συγκεντρωμένη η βιομηχανία της χώρας, τα ανθρακωρυχεία και τα υπάρχοντα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκεί βρίσκεται η Χερσόνησος της Κριμαίας με τα στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία λιμάνια, εκεί ζει η ρωσική μειονότητα. Η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ορθόδοξοι και μιλούν τη ρωσική γλώσσα. Αυτά ακριβώς τα πλεονεκτήματα εκμεταλλεύονται οι προσκείμενοι στον  Γιανούκοβιτς και τη Ρωσία κυβερνήτες των ανατολικών επαρχιών και παίζουν το χαρτί της αυτονόμησης και της απόσχισης για να στριμώξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αντιπολίτευση και τις ανταγωνίστριες της Ρωσίας ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο η Ουκρανία έχει γίνει «το μήλον της έριδος» ανάμεσα στη Ρωσία από τη μια και τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση από την άλλη είναι η μοναδική, στρατηγικής σημασίας γεωγραφική της θέση.

Είναι η προωθημένη άκρη της Ρωσίας προς τη Δύση και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ελέγχει την πρόσβαση της Ρωσίας στη Μεσόγειο και ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας φιλοξενείται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Παράλληλα αποτελεί τον ιδανικό διάδρομο για τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την Κασπία στην Ευρώπη.

Παρόλο που η Ουκρανία διαθέτει 395 εκατομμύρια βαρέλια εξακριβωμένα αποθέματα πετρελαίου στο λεκανοπέδιο του Ντόνετσκ, άνω του 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από τη Ρωσία. Η ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και το τεράστιο χρέος που έχει συσσωρευτεί εξαιτίας της καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή και όχι μόνο πολιτική των ουκρανικών κυβερνήσεων και τις συμφωνίες που καθορίζουν τους όρους μεταφοράς προς την κεντρική και δυτική Ευρώπη του ρώσικου πετρελαίου και φυσικού αερίου με τους αγωγούς που διέρχονται από το ουκρανικό έδαφος. Ο περιορισμός της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία έγινε μια από τις προτεραιότητες της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων της Ουκρανίας μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες τους φούντωσαν ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη των τεράστιων κοιτασμάτων της Κασπίας, όμως τα σχέδιά τους για τη δημιουργία αγωγού που θα παρέκαμπτε το ρωσικό πετρέλαιο και έδαφος και θα τροφοδοτούσε με πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Γεωργίας και της Ουκρανίας την Ευρώπη έχουν προσκρούσει μέχρι στιγμής στη σθεναρή αντίδραση της Ρωσίας.

Είναι φανερό, συνεπώς, ότι από μια κυβερνητική αλλαγή, που θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, διακυβεύονται σοβαρά οικονομικά και στρατηγικά ρωσικά συμφέροντα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο ο Λευκός Οίκος θα παίξει μέχρι εκεί που τον παίρνει το χαρτί της αντιπολίτευσης, στα πλαίσια της στρατηγικής της περικύκλωσης της Ρωσίας και της αποψίλωσής της από τις σφαίρες επιρροής που διαθέτει ακόμη. Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ενωση συμπαρατάχθηκε με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό όχι μόνο γιατί θέλει περισσότερες και διαφορετικές πηγές ενέργειας, αλλά και γιατί θέλει την Ουκρανία στη δικιά της σφαίρα επιρροής. Ηδη από το 1998 έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές συμφωνία συνεργασίας, που μπορεί να οδηγήσει στην μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. Γι’ αυτό και κάποιοι κοινοτικοί αξιωματούχοι δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους όταν το Σεπτέμβριο του 2003 η Ουκρανία μαζί με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν υπέγραψαν συμφωνία σχηματισμού μιας «ενιαίας οικονομικής περιφέρειας», με στόχο την εναρμόνιση των κανόνων εμπορίου και της μείωσης των δασμών.

Το παζάρι ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης συνεχίζεται τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και είναι πολύ σκληρό. Ωστόσο, όπου κι αν καταλήξει, η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις προεδρικές εκλογές μπορεί να εκτονωθεί προσωρινά αλλά δεν θα ξεπεραστεί, γιατί η βάση της βρίσκεται από τη μια στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα και από την άλλη στον αδυσώπητο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχό της.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ουκρανία

Ο πραγματικός φασισμός
Επόμενο άρθρο

Ουκρανία

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

Διεθνή 30 Ιούν 2025, 18:37

Εθνική κατάθλιψη στη σιωνιστική οντότητα – Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν συμφωνία με τη Χαμάς

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 20:14

Γάζα: Οταν η βοήθεια διανέμεται πολιτισμένα και με σύστημα

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 14:20
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ουκρανία

    17Ν
    • Ουκρανία

      Εφετείο 17Ν
  • Ουκρανία

    ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ουκρανία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ουκρανία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ουκρανία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ουκρανία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ουκρανία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ουκρανία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ουκρανία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ουκρανία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ουκρανία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Επικοινωνία
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Όροι χρήσης
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Επικοινωνία
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo