Η εφημερίδα «Aftonbladet», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Σουηδίας, δημοσίευσε στις 17 Αυγούστου ένα δισέλιδο άρθρο με τον προαναφερόμενο τίτλο στο πολιτιστικό της ένθετο, το οποίο αποκαλύπτει ότι ο ισραηλινός στρατός απάγει Παλαιστίνιους για να αφαιρεί τα όργανά τους.
Το άρθρο παραθέτει καταγγελίες Παλαιστινίων, ότι νέοι άντρες από τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας είχαν συλληφθεί από ισραηλινούς στρατιώτες και τα σώματά τους επιστράφηκαν στις οικογένειές τους με τα όργανά τους να λείπουν.
«Οι γιοι μας χρησιμοποιούνται ως ακούσιοι δωρητές οργάνων», αποκάλυψαν στο συντάκτη του άρθρου, Ντόναλντ Μπόστρομ, οι συγγενείς του Χάλεντ από τη Ναμπλούς, η μητέρα του Ράεντ από τη Τζενίν και οι θείοι του Μαχμούντ και του Ναφέζ από τη Γάζα, που όλοι τους είχαν εξαφανιστεί για λίγες μέρες και επέστρεψαν νύχτα, νεκροί και έχοντας υποβληθεί σε νεκροτομή. Ο συντάκτης του άθρου συνδέει τις καταγγελίες αυτές με το εγκληματικό συνδικάτο στο Νιου Τζέρσεϊ, στο οποίο φέρονται ότι συμμετείχαν και εβραίοι ραβίνοι, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων για μεταμόσχευση και έχουν προφυλακιστεί.
Το άρθρο του Ντόναλντ Μπόστρομ προκάλεσε την επόμενη μέρα την οργισμένη αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, που κατηγόρησε τη σουηδική εφημερίδα για αντισημιτισμό και χαρακτήρισε το άρθρο «όνειδος για τη σουηδική δημοκρατία και το σουηδικό Τύπο».
Την οργή της σιωνιστικής κυβέρνησης επιχείρησε να κατευνάσει στις 19 Αυγούστου η πρέσβειρα της Σουηδίας στο Τελ Αβίβ, χαρακτηρίζοντας το άρθρο «σοκαριστικό και φρικτό» και ανάρμοστο προς τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου. Χωρίς όμως να καταφέρει να εξασφαλίσει την κάλυψη της σουηδικής κυβέρνησης, η οποία, στις 20 Αυγούστου, φρόντισε να αποστασιοποιηθεί με ανακοίνωσή της, στην οποία χαρακτήρισε την καταγγελία της σουηδής πρέσβειρας ως «αποκλειστικά δική της άποψη» και υπεραμύνθηκε της κατοχυρωμένης από το σύνταγμα ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης.
Την ίδια μέρα, επανήλθε στο ζήτημα ο εκδότης της εφημερίδας «Aftonbladet», ο οποίος, απαντώντας στις καταγγελίες της σουηδικής πρεσβείας και των Σιωνιστών, τους κατηγόρησε ότι κρύβονται πίσω από τους ισχυρισμούς για αντισημιτισμό για να ξεφύγουν από το ζήτημα που εγείρεται από το άρθρο, ενώ η υπεύθυνη του πολιτιστικού τομέα της εφημερίδας δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», ότι έγιναν πολλές συζητήσεις για το αν έπρεπε ή όχι να δημοσιευτεί το άρθρο, ότι δεν υπάρχουν σ’ αυτό ανακριβή γεγονότα και ότι η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει διεθνής έρευνα.
Η εμμονή της σουηδικής εφημερίδας στην αξιοπιστία του άρθρου της, αλλά κυρίως ο βίος και η πολιτεία των σιωνιστικών κυβερνήσεων και η πολιτική εθνοκάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι κάποιοι μηχανισμοί τους εμπλέκονται και στο έγκλημα του εμπορίου ανθρώπινων οργάνων.