Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Γενάρη
  • Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»
  • Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα
  • Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»
  • Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω
  • Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Θερμός χειμώνας για το Πακιστάν
Διεθνή

Θερμός χειμώνας για το Πακιστάν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Οκτ 2008, 00:00

Με κλιμάκωση των επιθέσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα από τη μια και από την άλλη εναντίον των φυλάρχων που προθυμοποιούνται να συνεργαστούν με τον πακιστανικό στρατό στις παραμεθόριες φυλετικές περιοχές του βορειοδυτικού Πακιστάν εναντίον των Ταλιμπάν απαντούν οι τελευταίοι στην πακιστανική κυβέρνηση, η οποία προχωρεί με εντατικό ρυθμό στις προετοιμασίες, σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, για ένα ολομέτωπο πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν, σε στενή συνεργασία με το Λευκό Οίκο και τον αμερικάνικο στρατό.

Προς το παρόν, ο πακιστανικός στρατός συνεχίζει από τις αρχές Αυγούστου τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην κοιλάδα Swat και ιδιαίτερα στην ημιαυτόνομη παραμεθόρια περιοχή Bajaur. Παρόλο που ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει εκκαθαρίσει τη Bajaur από τους ισλαμιστές μαχητές και ότι η περιοχή θα τεθεί υπό τον έλεγχό του τις ερχόμενες βδομάδες, οι πάντα καλά ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα «Asia Times» (11/10/08) αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναπτυχθεί πακιστανικά στρατεύματα στην περιοχή, γιατί φοβούνται ότι θα υποστούν σοβαρές απώλειες, και ότι γίνονται μόνο αεροπορικοί βομβαρδισμοί, με αποτέλεσμα να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους περίπου 500.000 άνθρωποι.
Και επειδή δεν αρκούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί για να ελέγξουν τις παραμεθόριες φυλετικές περιοχές, οι οποίες, συν τοις άλλοις, και λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και διαμόρφωσης είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτες και  αφιλόξενες, η πακιστανική κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το «ιρακινό μοντέλο». Δηλαδή να χρηματοδοτήσει τοπικούς φύλαρχους για να οργανώσουν πολιτοφυλακές, οι οποίες θα συνεργάζονται και θα πολεμούν μαζί με τον πακιστανικό στρατό εναντίον των Ταλιμπάν. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν αποδώσει, γιατί οι ισλαμιστές μαχητές τους θεωρούν προδότες και συνεργάτες των Αμερικάνων και ασκούν εναντίον τους «προληπτική» βία, εκτελώντας κάποιους και τρομοκρατώντας άλλους. Περισσότεροι από 250 απ’ αυτούς έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα. Η τελευταία και μάλιστα πολύνεκρη επίθεση εναντίον τους έγινε στις 10 Οκτωβρίου στην ορεινή περιοχή Orakzai του βορειοδυτικού Πακιστάν, μια από τις εφτά ημιαυτόνομες περιοχές και τη μόνη που δε συνορεύει με το Αφγανιστάν. Την ώρα που γινόταν μια συνάντηση 600 περίπου ατόμων και συζητούσαν για τη συγκρότηση πολιτοφυλακής για να πολεμήσει τους Ταλιμπάν, πλησίασε μ ένα αυτοκίνητο και ανατινάχτηκε ένας βομβιστής αυτοκτονίας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 84 και τον τραυματισμό 200 συμμετεχόντων. Μια μέρα νωρίτερα, κάποιοι φύλαρχοι είχαν ανατινάξει δύο κρησφύγετα που ανήκαν σε φιλοταλιμπάν ομάδες που δρουν στην περιοχή. Την ίδια μέρα, οι Ταλιμπάν συνέλαβαν τέσσερις φύλαρχους στην Bajaur, καθώς επέστρεφαν από μια συνάντηση (jirka), που είχε συγκληθεί για να συζητήσουν ένα σχέδιο δράσης κατά των Ταλιμπάν. Τα πτώματά τους βρέθηκαν αργότερα αποκεφαλισμένα.

Η επέκταση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» από το Αφγανιστάν στο Πακιστάν είναι βέβαιο ότι δεν θα περιοριστεί στις βορειοδυτικές ημιαυτόνομες φυλετικές περιοχές του Πακιστάν. Όχι μόνο γιατί η επιρροή και το δίκτυο υποστήριξης των ισλαμιστών μαχητών απλώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά και γιατί είναι βέβαιο ότι θα διευρύνουν το μέτωπο των συγκρούσεων πολλαπλασιάζοντας τις επιθέσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση στο ξενοδοχείο της αμερικάνικης αλυσίδας Marriott, έγινε στις 9 Οκτωρίου επίθεση σε ένα ακόμη αυστηρότατα φρουρούμενο στόχο, στο κεντρικό κτίριο της Αντιτρομοκρατικής Δύναμης στην πακιστανική πρωτεύουσα. Ενα αυτοκίνητο με δύο επιβάτες μπήκε στο προαύλιο του κτιρίου, έδωσαν στους φρουρούς μια βόμβα σε μια κούτα με γλυκά και τους ζήτησαν να την παραδώσουν στον αξιωματικό υπηρεσίας. Ύστερα από λίγα λεπτά το κτίριο, στο οποίο είχαν ανακριθεί και βασανιστεί εκατοντάδες μαχητές, ανατινάχτηκε και μετατράπηκε σε ερείπια, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός και τον τραυματισμό 9 αντιτρομοκρατικάριων. Το μήνυμα της επίθεσης είναι σαφές: «Μπορούμε να χτυπάμε ακόμη και τους αυστηρότερα φρουρούμενους στόχους».
 
Η επίθεση έγινε την ώρα που ο νέος αρχηγός της ISI (των Μυστικών Υπηρεσιών) ενημέρωνε σε μια ειδική σύνοδο της βουλής τους βουλευτές για τη στρατηγική του Πακιστάν στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Μια βδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τους «Asia Times» (11/10/08), σε μια ειδική συνεδρίαση μιας επιτροπής της Γερουσίας, ο υπουργός Άμυνας, Kamran Rasool, ενημέρωσε τα μέλη της για τη νέα δυναμική της πακιστανικής υποστήριξης στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσει τις υπαγορεύσεις των ΗΠΑ, όποιες κι αν είναι, γιατί η χώρα θα καταρρεύσει μέσα σε τρεις μέρες, αν σταματήσει η αμερικάνικη οικονομική βοήθεια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παρά τις αντιδράσεις των αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, κάθε φορά που αμερικάνικα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους στις παραμεθόριες φυλετικές περιοχές με πολλά θύματα από τον άμαχο κυρίως πληθυσμό, η απόφαση του νέου προέδρου Ασίφ Ζαρντάρι και της πακιστανικής κυβέρνησης να διευρύνουν τη συνεργασία με το Λευκό Οίκο και να επιτρέψουν την άμεση εμπλοκή των αμερικάνικων στρατευμάτων στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στο έδαφος του Πακιστάν είναι δεδομένη. Γι αυτό και προετοιμάζεται με εντατικό ρυθμό το έδαφος με συσκέψεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.

Παράλληλα, γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες από την αμερικάνικη πλευρά ενόψει της διεύρυνσης του πολεμικού μετώπου στο Πακιστάν. Ο αμερικάνος ναύαρχος Μάικ Μούλεν δήλωσε στους «Los Angeles Times» ότι οι αμερικάνικες δυνάμεις έχουν εξασφαλίσει βάσεις βόρεια της Ισλαμαμπάντ για να εφαρμόσουν ένα μεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης του πακιστανικού στρατού. Ομως οι προετοιμασίες και τα έργα που γίνονται αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικότερο από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τους «Αsia Times», που αναφέρουν συγκεκριμένα ότι στην πόλη Hasanpur, τις τελευταίες βδομάδες, έχει αναβαθμιστεί ο αεροδιάδρομος, έχουν κτιστεί νέα υπόστεγα για τα πολεμικά αεροπλάνα και έχουν κατασκευαστεί υπόγεια καταφύγια, οχυρά και υπόγειες σήραγγες, ενώ 300 ακόμη αμερικάνοι αξιωματικοί βρίσκονται στη στρατιωτική βάση της Tarbella για εκπαιδευτική υποτίθεται αποστολή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠίσω από τη γυαλιστερή βιτρίνα των ενυπόθηκων δανείων
Επόμενο άρθρο Ωδυνεν όρος και έτεκεν μυν

Σχετικά Αρθρα

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 19:10

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 11:32

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 20:44

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 13:51

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 08:25

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

Διεθνή 19 Ιαν 2026, 18:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

1925: Οι κατάδικοι θα χρησιμοποιούνται για έργα του δημοσίου. Ιδρύεται Αγροτική Φυλακή στην Τίρυνθα.

1933: Με εντολή του Ελευθέριου Βενιζέλου η χωροφυλακή χτυπά 3.000 απολυμένους εργάτες στη Νάουσα (τέσσερις νεκροί, είκοσι τραυματίες).

1955: Βίαια επεισόδια σε συζήτηση για τους φακέλους και τις διώξεις αριστερών. Ο βουλευτής του “Συναγερμού” Κ. Παπαδόπουλος άρπαξε από τα μαλλιά τον βουλευτή Διαμαντή, χτυπώντας και βρίζοντάς τον.

1973: Τρίτη δίκη της “Ελληνικής Αντίστασης” για σχεδιαζόμενη απόδραση του Αλέκου Παναγούλη, έντεκα καταδίκες.

1987 : Απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Κορασόν Ακίνο (Φιλιππίνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo