Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
  • Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»
  • Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;
  • Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή
  • Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
  • Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η αυλαία έπεσε, ο πόλεμος συνεχίζεται
Διεθνή

Φαλούτζα

Η αυλαία έπεσε, ο πόλεμος συνεχίζεται

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Νοέ 2004, 00:00

«Παρά τον αριθμό των απωλειών των ανταρτών, ο εχθρός δεν έχασε πλήρως τις δυνάμεις του, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα οι αντάρτες μπορεί να επιστρέψουν στη Φαλούτζα πολύ πιο ενισχυμένοι. Είναι ακόμη σε θέση να εμποδίσουν αποτελεσματικά την ανάπτυξη ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και κατά συνέπεια η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων μέσα στην πόλη μπορεί να κριθεί αναγκαία σχεδόν επ’ αόριστον, κάτι που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση των ανταρτών σε άλλες πόλεις».

(Απόρρητη έκθεση του αμερικάνικου σώματος πεζοναυτών, New York Times, 18/11/04)

«Οι ομάδες των ανταρτών στη εμπόλεμη Φαλούτζα έχουν ελέγξει το 60% της ιρακινής πόλης περικυκλώνοντας δεκάδες Αμερικάνους πεζοναύτες στην συνοικία Γκολάν, δήλωσαν την Κυριακή στο Ξινχουά αυτόπτες μάρτυρες που κατάφεραν να διαφύγουν από την πόλη. Οι κάτοικοι της Φαλούτζα είπαν ότι το νότιο τμήμα που εξακολουθεί να ελέγχεται από τις αντάρτικες ομάδες αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και ότι τα αμερικάνικα στρατεύματα ελέγχουν μόνο το βορρά και ορισμένα μικρά τμήματα στα ανατολικά της πόλης».

(Ξινχουά, 21/11/04)

Κατά τα άλλα, οι αμερικάνικες δυνάμεις έχουν νικήσει στη μάχη της Φαλούτζα, την οποία για «άγνωστο» λόγο συνεχίζουν να βομβαρδίζουν και να εμποδίζουν οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει σ’ αυτή. Είναι πραγματικά προκλητική η ένοχη σιωπή των περισσότερων ειδησεογραφικών πρακτορείων γύρω απ’ τη μάχη της Φαλούτζα, δυο βδομάδες μετά το ξεκίνημά της. Τη στιγμή μάλιστα που οι συγκρούσεις συνεχίζονται κανονικά, οι αντάρτες βγάζουν ανακοινώσεις καλώντας τα ΜΜΕ να μπουν στην πόλη, ενώ οι απώλειες των κατακτητών αυξάνονται καθημερινά με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 51 και τους τραυματίες τους 450, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε ο Independent την περασμένη Τετάρτη 24/11. Τραυματίες όχι ελαφρά χτυπημένους από σφαίρες, αλλά με σοβαρά χτυπήματα και ακρωτηριασμούς, όπως αποκάλυψαν Αμερικάνοι γιατροί στην Ουάσινγκτον Πόστ της περασμένης Τετάρτης 24/11. Απώλειες που σίγουρα είναι υποεκτιμημένες αν σκεφτεί κανείς ότι ένα Σινούκ μεταφέρει 50 με 60 στρατιώτες και οι αντάρτες έχουν ρίξει δύο από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις.

Οι ανταποκρίσεις των αραβικών πρακτορείων, που έχουν πληροφόρηση από τους αντάρτες, είναι πολύ πιο αναλυτικές. Μιλούν για συνεχείς επιχειρήσεις των ανταρτών μέσα στην πόλη, καταρρίψεις ελικοπτέρων, αρπαγές όπλων απ΄ τους Αμερικάνους και ανεφοδιασμό των μέσα από τους έξω. Οι αντάρτες φαίνεται να ελέγχουν το νότιο τμήμα της πόλης, ενώ σε τέσσερις συνοικίες καθώς και στην βιομηχανική ζώνη η αμερικάνικη παρουσία είναι ανύπαρκτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Al-Basrah (21/11), το περασμένο Σάββατο το απόγευμα μεγάλος αριθμός ανταρτών από γειτονικό χωριό ανατολικά της Φαλούτζα κατάφερε να διεισδύσει στην πόλη, περνώντας από την παλιά πόλη στη συνοικία Γκολάν και στη συνέχεια στο σιδηροδρομικό σταθμό, για να περάσει μέσα από τις γραμμές του εχθρού και να διαφύγει από το βορρά, αφού πρώτα κατάφερε να ανεφοδιάσει τους αντάρτες που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Ηταν μια επιχείρηση αστραπή που κράτησε δύο ώρες αιφνιδιάζοντας τους Αμερικάνους που λίγο πριν είχαν υποχωρήσει στις θέσεις τους. Την προηγούμενη, μια αντάρτικη ομάδα ονόματι «Ταξιαρχίες της Επανάστασης του 1920», που αποτελεί το στρατιωτικό σκέλος της «Εθνικής Ισλαμικής Αντίστασης», είχε ανακοινώσει την αρπαγή όπλων από τον κατακτητή μετά από επιχείρηση που οργανώθηκε στα ανατολικά της Φαλούτζα, στέλνοντας μάλιστα βίντεο στο Αλ-Τζαζίρα με ορισμένα από τα όπλα που κατασχέθηκαν. Ενώ την περασμένη Τρίτη, 500 με 600 αντάρτες μπήκαν ξανά στην πόλη, από τα βόρεια αυτή τη φορά, διασχίζοντας τον Ευφράτη ποταμό (κολυμπώντας σε μικρές ομάδες) και ανεφοδίασαν τους αντάρτες που βρίσκονται μέσα στην πόλη, την ίδια στιγμή που άλλες ομάδες ανταρτών εκτόξευαν ρουκέτες ενάντια στα αμερικάνικα στρατεύματα στα βορειοδυτικά για αντιπερισπασμό.

Η αντίσταση της Φαλούτζα εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους κατακτητές. Ενα πρόβλημα που σε συνδυασμό με τις συγκρούσεις που εξακολουθούν να μαίνονται στις υπόλοιπες πόλεις του Ιράκ κάνει τα σχέδια των Αμερικάνων να μένουν στα χαρτιά και τις εκλογές που διακήρυξαν ότι θα κάνουν στις 30 Γενάρη ευσεβή πόθο.

Καλπάζουν οι απώλειες και το κόστος του πολέμου

Σύμφωνα με τον τελευταίο εβδομαδιαίο απολογισμό του Πενταγώνου, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 του Νοέμβρη, ο αριθμός των αμερικάνων στρατιωτών που έχουν τραυματιστεί στο Ιράκ από την έναρξη της επίθεσης στη Φαλούτζα στις 7 Νοέμβρη έφτασε στους 868 και στους 1039 από την 1η Νοέμβρη, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι απ’ αυτούς προέρχονται από τη Φαλούτζα. Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου το Μάρτιο του 2003, έχουν τραυματιστεί 9.326 αμερικάνοι στρατιώτες, σύμφωνα με τον ίδιο απολογισμό. Σημειωτέον ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι δεν έχουν τραυματιστεί από εχθρικά πυρά και όσοι υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές και έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ανεβαίνει κατακόρυφα και το κόστος του πολέμου. Οι μηνιαίες δαπάνες του Πενταγώνου για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 5.8 δις δολάρια, τα οποία κατανέμονται σε 4,7 δις για το Στρατό, 800 εκατομμύρια για την Αεροπορία και 300 εκατομμύρια για τους Πεζοναύτες. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι μισθοί των στρατιωτών και άλλες δαπάνες ρουτίνας. Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα το κόστος του πολέμου ανέβηκε σχεδόν κατά 50%, αν ληφθεί υπόψη ότι το ύψος των μηνιαίων δαπανών που έδινε μέχρι τώρα το Πεντάγωνο ήταν 4 δισ. δολάρια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Φαλούτζα

Με τη ματιά του «Ρόιτερς»
Επόμενο άρθρο

Φαλούτζα

Δολοφόνοι αμάχων

Σχετικά Αρθρα

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή 9 Φεβ 2026, 19:42

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

Διεθνή 8 Φεβ 2026, 11:36
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Ημέρα ραδιοφώνου.
1906: Λετονοί σοσιαλδημοκράτες μαζί με τον μενσεβίκο και μέλος της ΚΕ Μπούσεβιτς εκτελούν φύλακα σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας (Ελσίνκι), κλειδώνουν υπαλλήλους και πελάτες σ’ ένα δωμάτιο και διαφεύγουν με 162.000 ρούβλια.
1913: Δολοφονείται από αμερικανοκίνητους πραξικοπηματίες στρατηγούς ο μεξικανός πρόεδρος Φρανσίσκο Μαδέρο, αφού προηγουμένως είχε στραφεί ενάντια στους επαναστάτες του Εμιλιάνο Σαπάτα (Ζαπάτα).
1941: Η Βουλγαρία αποδέχεται τη ναζιστική κατοχή.
1957: Πανελλήνια διαμαρτυρία για την Κύπρο, νεκρώνουν τα πάντα για μία ώρα (12.00-13.00).
1973: Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πέντε συλλήψεις.
1976: Πεδίο μάχης τα Σπάτα, τραυματισμοί, καταστροφές και συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο.
2006: 15χρονος αφγανός πρόσφυγας σοβαρά κακοποιημένος από λιμενικό και 21χρονος που συμμετέχει στο επεισόδιο πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (Πάτρα).
2012: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητήριου ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο, στις φλόγες οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Αστυ» και τα κεντρικά της «Alpha Bank».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Φαλούτζα

    17Ν
    • Φαλούτζα

      Εφετείο 17Ν
  • Φαλούτζα

    ΕΛΑ
    • Φαλούτζα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Φαλούτζα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Φαλούτζα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Φαλούτζα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Φαλούτζα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Φαλούτζα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Φαλούτζα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Φαλούτζα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Φαλούτζα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φαλούτζα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φαλούτζα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Φαλούτζα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Φαλούτζα

      Φαλούτζα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Φαλούτζα

      Φαλούτζα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Φαλούτζα

      Φαλούτζα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Φαλούτζα

      Φαλούτζα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Φαλούτζα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Φαλούτζα

    Φαλούτζα

    Ποιοι είμαστε
  • Φαλούτζα

    Φαλούτζα

    Επικοινωνία
  • Φαλούτζα

    Φαλούτζα

    Όροι χρήσης
  • Φαλούτζα

    Φαλούτζα

    Ποιοι είμαστε
  • Φαλούτζα

    Φαλούτζα

    Επικοινωνία
  • Φαλούτζα

    Φαλούτζα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo