Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου
  • Σαν σήμερα 30 Ιούνη
  • Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία
  • Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ
  • Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ενας χρόνος αμερικάνικης αποτυχίας
Διεθνή

Ιράκ

Ενας χρόνος αμερικάνικης αποτυχίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούλ 2005, 00:00

 «Αιματοβαμμένο χάος» ήταν ο τίτλος του άρθρου του βρετανικού Ιντιπέντεντ στην επέτειο της παράδοσης της εξουσίας απ’ τους Αμερικάνους στην κυβέρνηση Κουίσλινγκ του Αλάουι. Η κατάσταση στο Ιράκ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με το αντάρτικο να πραγματοποιεί καθημερινά συντριπτικές επιθέσεις σε όλη την επικράτεια (εκτέλεση μέλους του ιρακινού «κοινοβουλίου» και επίθεση αυτοκτονίας από μαχητή ντυμένο με στολή αστυνομικού σε νοσοκομείο της Βαγδάτης την Τρίτη, κατάρριψη αμερικάνικου ελικοπτέρου Απάτσι με ρουκέτα βόρεια της Βαγδάτης τη Δευτέρα, βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο κατάμεστο από μπάτσους στο κέντρο της Βαγδάτης και επιθέσεις στο αρχηγείο της αστυνομίας, σε στρατιωτική βάση και σε νοσοκομείο της Μοσούλης την Κυριακή, για να μην αναφέρουμε τον κατάλογο των επιθέσεων απ’ τα ισλαμικά και αντιστασιακά πρακτορεία που θα γέμιζε μια σελίδα εφημερίδας) και τον Ράμσφελντ να δηλώνει ότι η καταστολή της εξέγερσης θα χρειαστεί πέντε, έξι, οχτώ, δέκα ή δώδεκα χρόνια για να γίνει, όχι απ’ τον αμερικάνικο στρατό αλλά «απ’ τους ίδιους τους Ιρακινούς»!

Ενας χρόνος πέρασε απ’ την παράδοση της εξουσίας απ’ τους Αμερικάνους στην κακόφημη «μεταβατική κυβέρνηση» του Αλάουι. Μια παράδοση που έγινε με μια «σεμνή» τελετή πίσω απ’ τα σιδερόφρακτα τείχη της πράσινης ζώνης. Με τον κατοχικό διοικητή, Μπρέμερ, να εγκαταλείπει μυστικά το Ιράκ σαν κλέφτης. Οι πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις των δυτικών αναλυτών έγιναν πραγματικότητα. ‘Η μάλλον η πραγματικότητα τις ξεπέρασε.

Τον Ιούνη του 2004 ο μέσος όρος των επιθέσεων ήταν 45. Σήμερα είναι πάνω από 70. Νούμερα που, όπως αναφέρει ο Ιντιπέντεντ (28/6/05), «θα πρέπει να ιδωθούν με επιφύλαξη δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν αναφέρουν τις επιθέσεις εάν δεν υπάρχουν αμερικάνικες απώλειες». Τον Ιούνη του 2004 οι αντάρτες σκότωσαν 42 Αμερικάνους στρατιώτες. Αυτό τον Ιούνη οι Αμερικάνοι νεκροί ξεπέρασαν τους 75. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην ιρακινή οικονομία. Ενα χρόνο πριν η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχονταν στα 4293 MW. Σήμερα κυμαίνεται στα 4035 MW. Ενα χρόνο πριν το πετρέλαιο που παραγόταν ήταν 2.29 εκατ.βαρέλια ημερησίως. Σήμερα μετά βίας φτάνει στα 2.2 εκατ. βαρέλια, όταν το προπολεμικό επίπεδο ήταν 2.5 εκατομμύρια. Ενώ η ανεργία παραμένει στο αστρονομικό ποσοστό του 40%. Μόνο ο αριθμός των… τηλεφώνων (συμπεριλαμβανομένων των κινητών) έχει αυξηθεί κατακόρυφα (έχει σχεδόν τριπλασιαστεί). Δείγμα κι αυτό της τραγικής κατάστασης των μεταφορών στη χώρα.

Την ίδια στιγμή ο Ράμσφελντ και ο Μπλερ επιχειρούν να διασπάσουν το αντάρτικο, δηλώνοντας ότι πραγματοποιούν συνομιλίες με Ιρακινούς αντιστασιακούς (που όμως δεν ανήκουν ούτε στην Αλ-Κάιντα, ούτε στον Ζαρκάουι). Συνομιλίες που σύμφωνα με το αραβικό πρακτορείο “Islam Online” (26/6) έγιναν με την ενεργό συμμετοχή του Αϊχάμ Αλ-Σαμαράι, ενός Σουνίτη εξόριστου επί 20 χρόνια στην Αμερική, που ανέλαβε υπουργός ηλεκτρισμού στη μεταβατική κυβέρνηση του Αλάουι. Λίγες μέρες αργότερα, ο Σαμαράι, έδωσε συνέντευξη τύπου από ένα σπίτι στο κέντρο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με το Αλ-Τζαζίρα (29/6), ο Σαμαράι εμφανίστηκε να εκπροσωπεί τμήμα της ιρακινής αντίστασης (!) απαιτώντας απ’ την ιρακινή κυβέρνηση «να αναγνωρίσει στους Ιρακινούς το δικαίωμα της αντίστασης» και να διεξάγει συνομιλίες μαζί τους για το σταμάτημα της βίας. Απαίτησε όμως να τεθεί ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων «όχι σε λιγότερο από ένα χρόνο κι όχι σε περισσότερο από τρία» (!!) και να σταματήσει η «από-μπααθοποίηση» της κοινωνικής ζωής της χώρας.

Απ’ τα παραπάνω αιτήματα είναι σχεδόν προφανές τι αντιπροσωπεύει αυτός ο κύριος και με ποιους συνομιλούσαν τόσο καιρό οι Αμερικάνοι κι οι Βρετανοί. Κάποια απομεινάρια των μπααθιστών που δεν αντιπροσωπεύουν παρά μια μικρή μειοψηφία στο σύνολο της ιρακινής αντίστασης. Είναι όμως δυνατό μ’ αυτά τα τερτίπια να κουκουλώσουν αυτό που συμβαίνει στην πραγματική ζωή; Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και επιβεβαιώνουν το αντίθετο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιράκ

Κόλαφος
Επόμενο άρθρο

Ιράκ

Νέο πλήγμα για τους Αμερικάνους

Σχετικά Αρθρα

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

Διεθνή 29 Ιούν 2026, 19:00

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 29 Ιούν 2026, 14:04

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

Διεθνή 28 Ιούν 2026, 19:57

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

Διεθνή 28 Ιούν 2026, 11:47

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

Διεθνή 27 Ιούν 2026, 20:18

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

Διεθνή 27 Ιούν 2026, 11:02
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

30 Ιούν 2026, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1871).

1922: Μέλος του IRA εκτελεί στο Λονδίνο τον πρώην αρχηγό του βρετανικού επιτελείου και μέλος του κοινοβουλίου Σερ Χένρι Ουίλσον.

1934: “Νύχτα των μακριών μαχαιριών” στη Γερμανία, 77 αξιωματούχοι των  SA και τετρακόσιοι πολίτες νεκροί.

1992: Κάθειρξη δεκαεπτά ετών στον Κυριάκο Μαζοκόπο, αθώοι οι Μπουκετσίδης, Κογιάννης και Μπέρκνερ.

1993: Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει την “Πολιτική Ανοιξη“.

1998: Βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ΑΣΕΠ, τρεις αστυνομικοί τραυματίες (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιράκ

    17Ν
    • Ιράκ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιράκ

    ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιράκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιράκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιράκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιράκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo