Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σφραγίστηκε η καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ και στο Εφετείο
  • Γαντζωμένοι στη γη τους σαν αιωνόβια δέντρα
  • Νοσοκομεία επικίνδυνα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς
  • Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα
  • Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη
  • Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Δημιουργική λογιστική» σε… πυρηνικό επίπεδο!
Διεθνή

«Δημιουργική λογιστική» σε… πυρηνικό επίπεδο!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Απρ 2010, 00:00

«Η επίσημη φωτογραφία ενός βομβαρδιστικού Β52 στην αεροπορική βάση Barksdale στη Λουϊζιάνα το δείχνει με ένα αξιοσέβαστο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, που μπορεί να μεταφέρει με τη μία: 14 αεροπορικούς πυραύλους Κρουζ, τέσσερις βόμβες Β61-7 και δύο βόμβες Β83… Κατά τη νέα συμφωνία ελέγχου των πυρηνικών όπλων, που θα υπογραφεί τον επόμενο μήνα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, αυτές οι 20 πυρηνικές κεφαλές θα μετρούνται μόλις σαν μία. Η ιστορία του ελέγχου των πυρηνικών όπλων είναι γεμάτη με ιδιόμορφους κανόνες μέτρησης, που δεν αντιστοιχούνται εύκολα με την πραγματικότητα επί του εδάφους, και η νέα συνθήκη “New Start”, που ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα, δεν είναι διαφορετική. Σ’ αυτή την περίπτωση, ανεξάρτητοι ειδικοί λένε ότι η κάθε πλευρά θα είναι ικανή να συμμορφωθεί με τη συνθήκη, ενώ θα περικόπτει λιγότερα πυρηνικά όπλα από αυτά που ίσως εμφανίζονται στα χαρτιά.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι ΗΠΑ και η Ρωσία μαζί θα εξακολουθούν να είναι ικανές να αναπτύξουν 1.300 πυρηνικές κεφαλές επιπροσθέτως του ορίου των 3.100 που επιβλήθηκε στις δύο χώρες από τη νέα συνθήκη. Σύμφωνα με ορισμένες διατάξεις, ισχυρίζονται οι ειδικοί, οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να αναπτύξουν περίπου τόσες πυρηνικές κεφαλές όσες επέτρεπε η συνθήκη που υπογράφηκε το 2002 από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, η οποία θα αντικατασταθεί με τη νέα συμφωνία. “Πρόκειται για δημιουργική λογιστική”, είπε ο Pavel Podvig, ένας επί σειρά ετών ερευνητής οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία, ο οποίος τώρα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. “Βρήκαν έναν τρόπο για να κάνουν μειώσεις χωρίς πραγματικά να τις κάνουν και ήταν χαρούμενοι που το δέχτηκαν αυτό γιατί κανένας δεν ήθελε να πάει σε πιο σοβαρά μέτρα”».

Τα παραπάνω έγραφαν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στις 30 του περασμένου Μάρτη, σε άρθρο με τίτλο «Ο έλεγχος των όπλων μπορεί να είναι διαφορετικός στα χαρτιά απ’ ό,τι στο έδαφος».

Συμφωνία μαϊμού

Δέκα μέρες μετά, η νέα συμφωνία που αντικαθιστά τη συμφωνία Start (Strategic Arms Reduction Treaty) του 1991, υπογράφεται στην Πράγα από τους Ομπάμα και Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία (η οποία θα έχει ισχύ δεκαετίας), η κάθε χώρα θα περιορίσει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών της κεφαλών από 2.200 που είναι σήμερα (όπως προέβλεπε η συμφωνία SORT που υπογράφηκε στη Μόσχα το 2002) σε 1.550, εντός της ερχόμενης επταετίας. Μιλάμε δηλαδή για τις «στρατηγικές» πυρηνικές κεφαλές και όχι για τις «μη στρατηγικές», δηλαδή αυτές που είναι χαμηλότερης εμβέλειας και υποστηρικτικού χαρακτήρα στις επιχειρήσεις του στρατού στα πεδία των μαχών. Οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει στο γενικό πλαίσιο των περικοπών από το περσινό καλοκαίρι και είχαν υπογράψει σχετικό «μνημόνιο κοινής συνεννόησης» στις αρχές Ιούλη στο Κρεμλίνο.

Χρειάστηκε να περάσουν εννιά ολόκληροι μήνες παζαριών για να καταλήξουν στη νέα συμφωνία που παρουσιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων σαν αποφασιστικό βήμα για τη δραστική μείωση του μπαμπούλα των πυρηνικών! Κι αυτά τα λένε τη στιγμή που η συμφωνία δεν προβλέπει την καταστροφή ούτε μίας πυρηνικής κεφαλής, όπως υποστηρίζει ο αμερικάνος επιστήμονας Hans M. Kristensen σε άρθρο του στο blog της Ομοσπονδίας Αμερικάνων Επιστημόνων (https://www.fas.org/blog/ssp/2010/03/newstart.php), ο οποίος επιβεβαιώνει το δημοσίευμα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» που παραθέσαμε παραπάνω, καταγγέλλοντας τη λαθροχειρία που για πρώτη φορά εισάγεται στο μέτρημα των πυρηνικών κεφαλών, με τη μέτρηση ενός βομβαρδιστικού Β52 ως μία πυρηνική κεφαλή, ενώ μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 20!

Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις (ΗΠΑ και Ρωσία) μπορούν να κρύψουν μέχρι και 1.310 πυρηνικές κεφαλές, δηλαδή όσες κατέχουν η Βρετανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Ινδία, το Ισραήλ και το Πακιστάν μαζί! Το παράδοξο –λέει ο Kristensen– είναι ότι με αυτή την πλαστή μέτρηση, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα μπο-  ρούν να αναπτύσσουν περισσότερες στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές μέχρι το 2017, από τα όρια που έθετε η προηγούμενη συμφωνία (2002-2012)!

Ασφαλέστερος κόσμος;

Θα παραβιάζαμε ανοιχτές πόρτες αν προσπαθούσαμε να επιχειρηματολογήσουμε ότι ο κόσμος δεν έγινε ασφαλέστερος. Οχι μόνο λόγω της λαθροχειρίας στο μέτρημα, ούτε  γιατί αρκεί μία πυρηνική κεφαλή για να αποτεφρώσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους και να καταστρέψει υποδομές εξυπηρέτησης εκατοντάδων εκατομμυρίων (όπως έγραφε η Wall Street Journal στις 24/11/08), ούτε και γιατί η μείωση αφορά μόνο στις «στρατηγικές» πυρηνικές κεφαλές (σημειώστε ότι το σύνολο των πυρηνικών κεφαλών, «στρατηγικών» και μη, που είναι έτοιμες για χρήση, είναι 8.000, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικάνων Επιστημόνων). Ο κόσμος δεν έγινε ασφαλέστερος κυρίως γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν εγκαταλείπεται ούτε η κατασκευή ούτε οι έρευνες για την αναβάθμιση των πυρηνικών όπλων από καμία πλευρά. Γι’ αυτό και ο Ομπάμα ζήτησε επιπλέον 7 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο στον τελευταίο προϋπολογισμό, για να αναπτύξει τα πυρηνικά οπλικά συστήματα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε, λοιπόν, δεν αποτελεί παρά… κουτόχορτο για τους αφελείς που πιστεύουν ότι με τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών σε παγκόσμιο επίπεδο θα εξαφανιστεί σταδιακά ο κίνδυνος από μία παγκόσμια πυρηνική καταστροφή, επομένως η ανθρωπότητα θα ζει… ασφαλέστερη. Η Ιστορία δείχνει ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο ψεύτικος μπαμπούλας της «παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής» (που λειτουργούσε μόνο για να τρομοκρατεί τους λαούς, μια και οι ιμπεριαλιστές δεν επρόκειτο ποτέ να προκαλέσουν τέτοια καταστροφή που θα τους αφάνιζε και τους ίδιους), αλλά η χρήση των πυρηνικών όπλων σε πιο… χαμηλά επίπεδα (βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κτλ.), που προκάλεσε πραγματική εγκληματική καταστροφή σε μια σειρά χώρες.

Η πιο πρόσφατη από αυτές τις καταστροφές ήταν στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, στον τελευταίο πόλεμο πριν από ένα χρόνο, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος για τα πυρηνικά όπλα που κατέχει (αν και οι αμερικάνοι επιστήμονες εκτιμούν ότι έχει τουλάχιστον 80 στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές, ενώ το Ινστιτούτο Διεθνών Στρατηγικών Ερευνών, που εδρεύει στο Λονδίνο, εκτιμά ότι διαθέτει 100 έως 300 πυρηνικές κεφαλές). Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της συνόδου για την «πυρηνική ασφάλεια», μόλις πληροφορήθηκε ότι η Αίγυπτος και η Τουρκία σχεδίαζαν να θέσουν το ζήτημα των πυρηνικών του Ισραήλ, το οποίο φυσικά δεν έχει επικυρώσει τη συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αν και εξαπολύει μύδρους ενάντια στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα!

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαζικές απελάσεις Παλαιστίνιων ετοιμάζουν στη Δυτική Οχθη!
Επόμενο άρθρο Απλώνει τη σκιά της η Ρωσία στην Κεντρική Ασία

Σχετικά Αρθρα

Γαντζωμένοι στη γη τους σαν αιωνόβια δέντρα

Διεθνή 3 Φεβ 2026, 13:52

Xιντ Ραζάμπ: Δεν ξεχνάμε

Δυο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία της από τα σιωναζιστικά τέρατα

Διεθνή 1 Φεβ 2026, 10:03

Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς βάζει τέλος στην προβοκατόρικη παραφιλολογία περί συμφωνίας αφοπλισμού

Διεθνή 30 Ιαν 2026, 20:44

Οι σιωναζιστές επιδιώκουν να καταδικάσουν τη Γάζα στην πείνα

Διεθνή 29 Ιαν 2026, 22:24

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επιδεινούμενη κρίση ψυχικής υγείας μετά τη γενοκτονία στη Γάζα — Eκθεση

Διεθνή 28 Ιαν 2026, 08:19

Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

Μια φορά ακόμα: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας, έχουμε δικαίωμα να αντιστεκόμαστε στην κατοχή

Διεθνή 27 Ιαν 2026, 22:28
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Σφραγίστηκε η καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ και στο Εφετείο

3 Φεβ 2026, 18:19
Διεθνή

Γαντζωμένοι στη γη τους σαν αιωνόβια δέντρα

3 Φεβ 2026, 13:52
Υγεία

Νοσοκομεία επικίνδυνα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς

«Αριστερή μίρλα» χαρακτηρίζει τις αποκαλυπτικές καταγγελίες ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας

3 Φεβ 2026, 12:24
Αθλητισμός

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

3 Φεβ 2026, 10:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη

3 Φεβ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

2 Φεβ 2026, 19:58
Κόντρες

Πατριάρχης σπόνσορας (τους λένε και αβανταδόρους)

2 Φεβ 2026, 19:16
Αγροτικά

«Ισραηλινή φέτα» πουλάνε οι στρατηγικοί σύμμαχοι του Μητσοτάκη…

2 Φεβ 2026, 14:15
Παιδεία

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης: Κάτω τα χέρια από τους πέντε φοιτητές που απειλούνται με έξωση

2 Φεβ 2026, 13:55
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Το κράτος με εκδικείται για πολιτικούς λόγους μέσω της οικονομικής εξόντωσης

2 Φεβ 2026, 11:32
Ιστορία

Στάλινγκραντ: Η μεγαλύτερη νίκη του αντιφασιστικού πολέμου

2 Φεβ 2026, 10:27
Πολιτική

Δολοπλόκος ο Μακάριος Λαζαρίδης; Α, πα, πα…

Ανακοίνωση-κόλαφος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας

2 Φεβ 2026, 09:52
Εργατικά

Οι εξελίξεις για το Πειθαρχικό στην Τρίπολη και τα προσκόμματα που μας διασπούν

2 Φεβ 2026, 07:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Φλεβάρη

2 Φεβ 2026, 00:01
Παιδεία

Πλήρης κάλυψη των ασύδοτων σχολαρχών από το υπουργείο Παιδείας

1 Φεβ 2026, 13:39
Αγροτικά

Ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα ψωμιά και ο Μητσοτάκης πολλαπλασίασε τα γιδοπρόβατα της Κρήτης, για να τη βάψει «μπλε»!

Αποκαλυπτική σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των αιγοπροβάτων και σ' αυτά που ακόμα και σήμερα μοστράρει το ΥΠΑΑΤ

1 Φεβ 2026, 13:28
Διεθνή

Xιντ Ραζάμπ: Δεν ξεχνάμε

Δυο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία της από τα σιωναζιστικά τέρατα

1 Φεβ 2026, 10:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

1 Φεβ 2026, 00:01
Παιδεία

110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών

31 Ιαν 2026, 12:10
Αθλητισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

31 Ιαν 2026, 09:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη

Μοζαμβίκη: Ημέρα ηρώων.

1830: Πρωτόκολλο του Λονδίνου, δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

1930: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ.

1969: Αντιδικτατορικές εκδηλώσεις φοιτητών στη Νομική στο τελευταίο μάθημα του Γ.Α. Μαγκάκη, επεισόδια, μία σύλληψη.

1973: Εξι νεκροί και δεκαεπτά τραυματίες σε συμπλοκή μελών του IRA με αστυνομικούς.

1990: Απαλλοτρίωση δύο μπαζούκας από το πολεμικό μουσείο Αθηνών (17Ν).

1994: Βόμβα στο ινστιτούτο «Goethe» (ΕΛΑ-1η Μάη).

1998: Βόμβες σε δύο «McDonald’s» σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό επιδιώκεται μέσω της διαρκούς βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή η οποία ελέγχει ζητήματα λειτουργίας, των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας, τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ εκδίδει και τα στατιστικά για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα. […] σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην κατάταξη της λίστας με τα λιγότερα δυστυχήματα αναλογικά με τον πληθυσμό.  Όπως επεσήμανε η κα Κεραμέως, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής έχουνε αυξηθεί από το ’19 μέχρι σήμερα κατά 35%, στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία […] Ειδικά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», η Ανεξάρτητη Αρχή το 2025 έκανε 4 ελέγχους σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η Αρχή ελέγχει καταγγελίες και διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους, ενώ τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης είναι να βελτιώνει συνεχώς το πλαίσιο, κάτι που έγινε πριν  από δύο μήνες με  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διατάξεων για την ενίσχυση του πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας

(Ta παραπάνω ειπώθηκαν δυο μέρες μετά από ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι έγκλημα. Ακόμα και το σκόπιμα ελλιπέστατο πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται -μιλώντας με νομικούς όρους- για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Και τι λέει η αρμόδια υπουργός; Οτι όλα είναι καλώς καμωμένα. Οτι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπέροχο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών και εργατριών, το οποίο μάλιστα συνέχεια το δυναμώνει. Και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλήρεις και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Τέσσερις φορές έλεγξαν το εργοστάσιο-ναρκοπέδιο. Και πώς έσκασε το ναρκοπέδιο πάνω στα κεφάλια των εργατριών, στέλνοντας πέντε στον τάφο, που θα ήταν περισσότερες αν η έκρηξη γινόταν στην πρωινή ή την απογευματινή βάρδια κι αν δεν είχε προηγηθεί φιέστα της εργοδοσίας, λόγω της οποίας μειώθηκε αριθμητικά και η νυχτερινή βάρδια; Σιγά που θα ασχοληθεί η… αγρίως νεοφιλελεύθερη υπουργός Κεραμέως. Καθήκον δικό της είναι να εξασφαλίζει συνθήκες υποδούλωσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι… η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ο μοναδικός… παράγοντας προόδου και ευημερίας. Αν σκοτωθούν μερικοί εργάτες και εργάτριες, αν σακατευτούν άλλοι και άλλες, αν αρρωστήσουν χρόνια άλλες και άλλοι, αυτά είναι απλώς… παράπλευρες απώλειες σε ένα… θυελλώδες success story της ελληνικής οικονομίας, που το πέτυχε ο Μητσοτάκης με υπουργούς σαν την Κεραμέως, τον Γεωργιάση, τον Χατζηδάκη, τον Πιερρακάκη κτλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo