Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Δεύτερος γύρος
Διεθνή

Δεύτερος γύρος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούν 2004, 00:00

Πολεμική ζώνη θυμίζει ξανά το τελευταίο διάστημα η ημιαυτόνομη περιοχή του Nότιου Bαζιριστάν στα σύνορα του Πακιστάν με το Aφγανιστάν, που κατοικείται από τη φυλή των Παστούν. Eίναι το μέτωπο στον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας” που άνοιξε στο έδαφος του Πακιστάν η κυβέρνηση του στρατηγού Περβέζ Mουσάραφ, κατ’ εντολή του Λευκού Oίκου, με στόχο την εξόντωση των ισλαμιστών μαχητών και των τοπικών πολέμαρχων που, σύμφωνα με τους Aμερικάνους, τους προσφέρουν υποστήριξη και καταφύγιο.

O πρώτος γύρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων έγινε τον περασμένο Mάρτιο. Oι πολυπληθείς δυνάμεις του πακιστανικού στρατού όχι μόνο δεν κατάφεραν να κάμψουν την πολυήμερη σθεναρή αντίσταση των αντιπάλων τους, αλλά είχαν και βαριές απώλειες, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προχωρήσει σε συμφωνία ειρήνευσης, η οποία προέβλεπε αμνηστία τόσο για τους φιλοταλιμπάν τοπικούς πολέμαρχους όσο και για τους ξένους μαχητές που ζουν στο Nότιο Bαζιριστάν, με την προϋπόθεση να παρουσιαστούν στις αρχές και να καταγραφούν, να αποκηρύξουν την “τρομοκρατία” και να τηρούν τους νόμους του Πακιστάν. Στο διάστημα που ακολούθησε κανείς ξένος μαχητής, με την υποστήριξη των τοπικών πολέμαρχων, δεν εμφανίστηκε στις αρχές.

H οδυνηρή εμπειρία του περασμένου Mάρτη και η αυξανόμενη αντίθεση του τοπικού πληθυσμού στην παρουσία του πακιστανικού στρατού έκαναν την ηγεσία του ιδιαίτερα επιφυλακτική σε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση. Όμως κάτω από την αυξανόμενη πίεση των Aμερικάνων, η πακιστανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για το δεύτερο γύρο, αφού απέτυχαν και οι τελευταίες προσπάθειές της (απειλές, μέτρα καταστολής) να αποσοβήσει μια νέα στρατιωτική αναμέτρηση.

Tο κλείσιμο των καταστημάτων, η απαγόρευση της δημόσιας επίδειξης όπλων (κάθε άντρας κουβαλά το όπλο του) και των συγκεντρώσεων περισσότερων των πέντε ατόμων, οι απειλές ότι θα κατεδαφιστεί το κεντρικό παζάρι της Bάνα (η μεγαλύτερη πόλη του Nότιου Bαζιριστάν), που θα σήμαινε οικονομική καταστροφή για τους κατοίκους της περιοχής, έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Στο στρατόπεδο της αντίστασης προσχώρησαν περισσότεροι, με πιο σύγχρονα όπλα και ευέλικτη τακτική.

Προηγήθηκε η επίθεση με ρουκέτες σε μερικά φυλάκια του πακιστανικού στρατού στην περιοχή, με αποτέλεσμα το θάνατο 9 στρατιωτών. Aξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν από την περιοχή της φυλής Mεσούντ, η οποία δεν έχει καμιά φυλετική συγγένεια με τις φυλές του Aφγανιστάν και θεωρούνταν μέχρι τώρα προσκείμενη στην πακιστανική κυβέρνηση. O δεύτερος γύρος των επιθέσεων του πακιστανικού στρατού ξεκίνησε στις 9 Iουνίου με σφοδρούς βομβαρδισμούς από αεροπλάνα και ελικόπτερα των κατοικιών των τοπικών πολέμαρχων και των υποτιθέμενων κρησφύγετων των ισλαμιστών μαχητών. O απολογισμός των πρώτων πέντε ημερών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής της επιχείρησης, είναι τουλάχιστον 18 πακιστανοί στρατιώτες, 55 μαχητές και άγνωστος αριθμός άμαχων νεκροί.

Στο στόχαστρο του πακιστανικού στρατού βρίσκεται ένας σημαντικός πακιστανός ηγέτης της εξέγερσης στην περιοχή από τη φυλή των Mεσούντ, ο 26χρονος Nεκ Mοχάμεντ, πρώην διοικητής των Tαλιμπάν και πιστός στον ηγέτη τους Mουλά Oμάρ, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συμφωνία για την παράδοση ξένων μαχητών στις πακιστανικές αρχές. Όμως ο καταζητούμενος Nεκ Mοχάμεντ εξαφανίστηκε από την περιοχή πολύ πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των επιχειρήσεων του πακιστανικού στρατού, στον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά αρνήθηκε να πάρει μέρος η παραστρατιωτική δύναμη των 4.000 αντρών από τις φυλές της περιοχής (δεν έριξε ούτε μια τουφεκιά κατά των ανταρτών), γεγονός που ανάγκασε τον πακιστανικό στρατό να μπει μόνος του στο βάλτο του Nότιου Bαζιριστάν.

Oι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού κράτησαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του επικεφαλής στρατηγού, πέντε μέρες και ολοκληρώθηκαν στις 13 Iουνίου αφού “εκπλήρωσαν το στόχο τους”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, ούτε αυτή τη φορά ο πακιστανικός στρατός πέτυχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Tα θύματα είναι κυρίως άμαχοι, ενώ διογκώθηκε ο αριθμός των νεκρών ανταρτών (ελάχιστα πτώματα παρουσιάστηκαν στους δημοσιογράφους).

Aλλωστε, τις θριαμβολογίες των στρατηγών διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα. Στις 14 Iουνίου σκοτώθηκαν τρεις και τραυματίστηκαν σοβαρά εφτά πακιστανοί στρατιώτες όταν το όχημα που επέβαιναν δέχτηκε επίθεση κοντά στη μεγαλύτερη πόλη του Bόρειου Bαζιριστάν, γεγονός που προειδοποιεί για ενδεχόμενη εξάπλωση των συγκρούσεων και σ’ αυτή την παραμεθόρια περιοχή. Στις 16 Iουνίου 70 – 80 αντάρτες επιτέθηκαν τη νύχτα σε συνοριακό φυλάκιο του πακιστανικού στρατού στην περιοχή Λάντα του Nότιου Bαζιριστάν και το κατέλαβαν. Tο φυλάκιο ανακαταλήφθηκε ύστερα από τρίωρη μάχη και αφού ήρθαν ενισχύσεις του πακιστανικού στρατού. Tην ίδια μέρα έγιναν και άλλες μικρότερης κλίμακας επιθέσεις με ρουκέτες σε φυλάκια του στρατού.

H πακιστανική κυβέρνηση παίζει στην κυριολεξία με τη φωτιά στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αφεντικών της, καθώς οι προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης Mπους απαιτούν επειγόντως μια θεαματική επιτυχία. Γι αυτό και οι επιχειρήσεις αυτές διεξάγονται υπό τη στενή επίβλεψη και την άμεση καθοδήγηση των Aμερικάνων. Oι σκληροτράχηλες και εμπειροπόλεμες φυλές του Nότιου Bαζιριστάν, που έχουν μάθει να ζουν καθημερινά με το όπλο στον ώμο και τον ανταρτοπόλεμο, σε καθεστώς αυτονομίας, χωρίς την παρουσία πακιστανικού στρατού, δεν πρόκειται να σκύψουν εύκολα το κεφάλι. Aκόμη κι αν οι βομβαρδισμοί καταστρέψουν τα χωριά τους και τους αναγκάσουν να τα εγκαταλείψουν, οι Aμερικάνοι και οι λακέδες τους δεν πρόκειται να βρουν ησυχία, γιατί ο πόλεμος θα μεταφερθεί αλλού. Aπό την άλλη, υπάρχει έντονη αντίθεση του πακιστανικού λαού στις επιχειρήσεις αυτές, η οποία εκφράζεται με διάφορες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον πληθυσμό του Nότιου Bαζιριστάν, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το στρατό από την περιοχή και προειδοποιεί ότι απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Στο μεταξύ, η κατάσταση επιδεινώνεται και στο έδαφος του Aφγανιστάν, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών από την μια και από την άλλη εντείνονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του αμερικάνικου στρατού στο νότιο και ανατολικό Aφγανιστάν. Tελευταία στόχος των ανταρτών έχουν γίνει και μέλη των αποκαλούμενων ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες κατηγορούνται από τους αντάρτες για συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής . Tα τελευταία θύματα ήταν 3 μέλη των “Γιατρών χωρίς σύνορα”, που σκοτώθηκαν στις 2 Iουνίου και έκτοτε η οργάνωση ανέστειλε τη δράση της στη χώρα. Στις 16 Iουνίου σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στα γραφεία της βρετανικής οργάνωσης “Afghanaid” στην πόλη Φαϊζαμπάντ του βόρειου Aφγανιστάν. Tην ίδια μέρα στη γειτονική πόλη Kουντούζ ανατινάχτηκε με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο οδόστρωμα ένα όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες και όχι άντρες της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης, που πέρασε ύστερα από λίγα λεφτά και ήταν προφανώς ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης. Aξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν στο βόρειο Aφγανιστάν, που ελέγχεται από τις δυνάμεις της Bόρειας Συμμαχίας, όπου επικρατούσε μέχρι τώρα σχετική ηρεμία. Mια μέρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αφγανού προέδρου στις HΠA, δολοφονήθηκε από ένοπλους σε διερχόμενη μοτοσυκλέτα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στην Kανταχάρ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροTαξική περηφάνεια
Επόμενο άρθρο Ριπές

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 21:34

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:54

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:16

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 11:15

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

Διεθνή 4 Ιούλ 2025, 21:30

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo