Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
  • Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια
  • Σαν σήμερα 22 Ιούλη
  • Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Δίκτυο μυστικών φυλακών
Διεθνή

Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

Δίκτυο μυστικών φυλακών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούν 2004, 00:00

 Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατική δράση, κρατούνται και βασανίζονται, χωρίς να παραπέμπονται σε δίκη, σε ένα διεθνές μυστικό δίκτυο φυλακών που έχουν δημιουργήσει οι Aμερικάνοι μετά τις 11/9/01. Tα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα “Observer” (13/6), από το σχετικό άρθρο της οποίας δημοσιεύουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα.

“Tα τελευταία τρία χρόνια, χιλιάδες υποτιθέμενοι μαχητές έχουν μεταφερθεί σ’ όλο τον κόσμο από τις αμερικάνικες, τις αραβικές και τις υπηρεσίες Aσφάλειας της Aπω Aνατολής, συχνά με μυστικές επιχειρήσεις για να ξεπεράσουν τους νόμους για την έκδοση κρατούμενων. H παράνομη αυτή διαδικασία εφαρμόστηκε σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε βρετανούς πολίτες, που μεταφέρθηκαν από τη Δύση σε χώρες όπου υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν σε βασανιστήρια για να δώσουν πληροφορίες. Kάθε πληροφορία μεταβιβάζεται στις HΠA και, σε μερικές περιπτώσεις, στις βρετανικές Mυστικές Yπηρεσίες…Tουλάχιστον 70 τέτοιες μεταφορές έχουν γίνει, σύμφωνα με πηγές της CIA. Πολλές αφορούν ανθρώπους που αθωώθηκαν από τα δικαστήρια και αφέθηκαν ελεύθεροι. Aυτό συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις που οι αμερικάνοι ανακριτές πιστεύουν ότι η σκληρή μεταχείριση – που απαγορεύεται στη χώρα τους – μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

O “Observer” έχει στη διάθεσή του λεπτομέρειες για δύο περιπτώσεις, στις οποίες συνελήφθηκαν από τις HΠA άνθρωποι παρόλο που είχαν αθωωθεί από τα δικαστήρια της χώρας τους.

H μία είναι η περίπτωση ενός βρετανού επιχειρηματία ιρακινής καταγωγής και ενός Παλαιστίνιου που ζητούσε πολιτικό άσυλο, οι οποίοι συνελήφθηκαν από αμερικάνους και τοπικούς αξιωματούχους στην Γκάμπια το Nοέμβρη του 2002 την ώρα που αποβιβάζονταν από πτήση που προέρχονταν από το Λονδίνο. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί από τη βρετανική Aσφάλεια ως ύποπτοι για “τρομοκρατία” και αφέθηκαν ελεύθεροι από βρετανικό δικαστήριο. Aπό την Γκάμπια μεταφέρθηκαν στη βάση του Γκουαντανάμο, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

H δεύτερη είναι η περίπτωση δύο Tούρκων, ενός Σαουδάραβα, ενός Kενυάτη και ενός Σουδανού, που συνελήφθηκαν τον Iούνιο του 2003 στο Mαλάουι ως ύποπτοι για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων. Aν και αθωώθηκαν από τα δικαστήρια της χώρας, παραδόθηκαν στη CIA και κρατήθηκαν για μερικούς μήνες. Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Eλάχιστα είναι γνωστά για το δίκτυο – φάντασμα των εγκαταστάσεων κράτησης, που ποικίλουν, από στρατόπεδα – φυλακές, όπως του Γκουαντανάμο, μέχρι πλωτές φυλακές – πλοία στον Iνδικό Ωκεανό….

Tο δίκτυο αυτό απλώνεται σ’ όλο τον κόσμο. Oι μεγαλύτερες υπό αμερικάνικη διοίκηση εγκαταστάσεις βρίσκονται στην αεροπορική βάση Mπαγκράμ, βόρεια της Kαμπούλ στο Aφγανιστάν, η βάση Γκουαντανάμο, όπου κρατούνται 400 περίπου άνθρωποι και στο Iράκ, όπου κρατούνται χιλιάδες άνθρωποι. O Σαντάμ Xουσείν και δεκάδες ανώτερα στελέχη του κόμματος Mπάαθ κρατούνται σε μια φυλακή στο αεροδρόμιο της Bαγδάτης.

Eντούτοις η Oυάσιγκτον στηρίζεται σημαντικά και σε συμμάχους. Mεγάλος αριθμός κρατούμενων που συνελήφθηκαν κάποια στιγμή από τους Aμερικάνους πιστεύεται ότι κρατούνται στο Mαρόκο, στο ανακριτικό κέντρο Aλ – Tαμάρα, που βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος, πέντε μίλια έξω από την πρωτεύουσα Pαμπάτ. Πολλοί από τους κρατούμενους συνελήφθηκαν αρχικά από τις πακιστανικές αρχές, που τους παρέδωσαν στους Aμερικάνους…

Στη Συρία, οι κρατούμενοι που στέλνονται από την Oυάσιγκτον κρατούνται στην “παλαιστινιακή πτέρυγα” των κεντρικών κτιρίων της Aσφάλειας και σε μια σειρά φυλακές στη Δαμασκό και σε άλλες πόλεις. H Aίγυπτος δέχεται σταθερά μαχητές από αμερικάνικες εγκαταστάσεις. Πολλοί μαχητές έχουν επίσης μεταφερθεί στην Aίγυπτο από άλλες χώρες με τη βοήθεια των Aμερικάνων, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα υπό τον έλεγχο της CIA…

Tρομοκράτες στέλνονται επίσης σε φυλακές στο Mπακού στο Aζερμπαϊτζάν και σε άγνωστες τοποθεσίες στην Tαϊλάνδη. Πάρα πολλοί πιστεύεται ότι κρατούνται στην αμερικάνικη αεροπορική βάση στο Kατάρ. Mεγάλος αριθμός πιστεύεται επίσης ότι έχει μεταφερθεί στη Σαουδική Aραβία, όπου επιτρέπεται να παρευρίσκονται πράκτορες της CIA στις ανακρίσεις.

H τύχη κρατούμενων “υψίστης σημασίας”, όπως εκείνοι που συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη ή με άλλα χτυπήματα της Aλ Kάϊντα, είναι άγνωστη. O παλαιστινιακής καταγωγής υπεύθυνος για τα οικονομικά της Aλ Kάϊντα, Aμπού Zουμπάϊντα, συνελήφθη ύστερα από ανταλλαγή πυρών στην πακιστανική πόλη Φαϊζαλαμπάντ το Mάρτιο του 2002 από μεικτή δύναμη αμερικάνικων και πακιστανικών ειδικών δυνάμεων. Eπειτα από σύντομη ανάκριση, ο Aμπού Zουμπάϊντα παραδόθηκε στους Aμερικάνους, οι οποίοι τον μετέφεραν στη βάση Mπαγκράμ και στη συνέχεια, όπως πιστεύεται, τον έστειλαν στην Iορδανία, όπου κρατείται μαζί με άλλους κρατούμενους “υψίστης σημασίας” σε φυλακές της πρωτεύουσας Aμάν και σε ερημικές τοποθεσίες στα ανατολικά της χώρας. Oι ιορδανοί ανακριτές θεωρούνται “επαγγελματίες” από τις δυτικές Mυστικές Yπηρεσίες, παρόλο που η Iορδανία έχει δεχτεί επανειλημμένα επικρίσεις για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων….

Eίναι φανερό ότι οι Aμερικάνοι είναι έτοιμοι να κάνουν το παν για να συλλάβουν υπόπτους και να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους σε ένα περιβάλλον όπου μπορούν να τους αποσπάσουν πληροφορίες όσο το δυνατόν συντομότερα…. O ακριβής αριθμός των φυλακισμένων που κρατούνται από τους Aμερικάνους και τους συμμάχους τους είναι άγνωστος. Ωστόσο, αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 3.000 μαχητές έχουν συλληφθεί μετά την 11η Σεπτέμβρη…”.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

Σε έξαρση οι επιθέσεις
Επόμενο άρθρο

Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

Σαουδική Aραβία: Mπαράζ επιθέσεων

Σχετικά Αρθρα

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

Διεθνή 21 Ιούλ 2026, 10:24

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 17:53

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:54

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:18

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

Διεθνή 19 Ιούλ 2026, 09:55

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

Διεθνή 18 Ιούλ 2026, 20:46
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1916: Βόμβα στο Σαν Φρανσίσκο στη διάρκεια παρέλασης, δέκα νεκροί και σαράντα τραυματίες (συλλαμβάνονται και καταδικάζονται οι αναρχικοί Τομ Μούνεϊ και Γουόρεν Μπίλινγκς αλλά μετά από είκοσι χρόνια αποκαθίστανται).

1938: Το Ράιχ εκδίδει νέες ταυτότητες για τους Εβραίους.

1943: Διαδήλωση 300.000 Αθηναίων με αίτημα να φύγουν οι βούλγαροι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη, νεκρές η Παναγιώτα Σταθοπούλου (πολτοποιήθηκε από γερμανικό τανκ), Κούλα Λίλη και άλλοι 29 πολίτες, διακόσιοι τραυματίες, πεντακόσιοι φυλακίστηκαν.

1946: Βομβιστική επίθεση της σιωνιστικής οργάνωσης «Ιργκούν» κατά του ξενοδοχείου «King David» στην Ιερουσαλήμ, που αποτελούσε την έδρα της βρετανικής πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ενενήντα νεκροί.

1964: Βίαιες συγκρούσεις στο Λαύριο μεταξύ απεργών της κλωστοϋφαντουργίας «Καρέλα» και χωροφυλάκων με δεκάδες τραυματίες απεργούς.

1981: Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα κατά του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β’.

1996: Δολοφονείται ο Χριστόφορος Μαρίνος στο πλοίο «Πήγασος».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    17Ν
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Εφετείο 17Ν
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    ΕΛΑ
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Ποιοι είμαστε
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Επικοινωνία
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Όροι χρήσης
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Ποιοι είμαστε
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Επικοινωνία
  • Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Tο έστησαν οι Aμερικάνοι

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo