«Προτιμώ τον πολιτικό εξτρεμισμό του Ασαντ από έναν θρησκευτικό εξτρεμισμό. Δεν θέλουμε θρησκευτικό φανατισμό στα σύνορά μας». Η παραπάνω δήλωση του σιωνιστή βουλευτή Αγιούμπ Κάρα, από το κυβερνητικό κόμμα (Λικούντ) του Ισραήλ, στο πρακτορείο “The Christian Science Monitor” (6/5), δίνει μια απάντηση στην «ακατανόητη» στάση των Σιωνιστών και των Αμερικάνων απέναντι στο καθεστώς Ασαντ όλο αυτό το διάστημα που καταστέλλει με ωμή βία την εξέγερση στο εσωτερικό του. Αντί να ζητήσουν την πτώση του Ασαντ, τόσο οι Αμερικάνοι όσο και οι Σιωνιστές, αλλά και οι Ευρωπαίοι, μένουν στις «καταγγελίες» και το πολύ-πολύ στις κυρώσεις κατά επιφανών στελεχών του καθεστώτος.
Ομως, τίποτ’ από αυτά δεν κατορθώνει να σταματήσει την καταστολή κι απ’ ό,τι φαίνεται κανείς από τους τόσο «ευαίσθητους υπερασπιστές της δημοκρατίας», που έχουν αναλάβει εργολαβικά την «απελευθέρωση του λαού της Λιβύης», δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει αυτή την καταστολή. Εμφανίζεται επομένως να συμβαίνει κάτι ιστορικά παράδοξο. Ο Καντάφι που είχε… κατεβάσει τα βρακιά στους Δυτικούς δεν γλίτωσε τις νατοϊκές βόμβες, ενώ ο Ασαντ που «υπέθαλπε την τρομοκρατία» (αφήνοντας στο έδαφός του να λειτουργούν τα γραφεία των παλαιστινιακών «τρομοκρατικών» οργανώσεων και υποστηρίζοντας τη Χεζμπολά στο Λίβανο) φαίνεται να γλιτώνει ακόμα και από τους Σιωνιστές που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν ως οι χειρότεροι εχθροί του!
Αυτό το «ακατανόητο» πράγμα εξηγείται από τις δηλώσεις επιφανών πολιτικών στελεχών του σιωνιστικού καθεστώτος. Οχι μόνο του βουλευτή που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και άλλων όπως ο Γκιόρα Εϊλάντ, πρώην σύμβουλος ασφαλείας στην κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν. Ο Εϊλάντ είπε ότι ο Σαρόν είχε κριτικάρει Ισραηλινό που ζητούσε την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία: «Ο Σαρόν είπε: Είσαι τρελός; Το καλύτερο για την ώρα είναι να έχουμε έναν Μπασάρ Ασαντ που θα παλεύει για τη νομιμοποίησή του». Ο Αλόν Λιέλ, πρώην αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, που είχε συνηγορήσει υπέρ του διαλόγου Συρίας-Ισραήλ υποστήριξε: «Δεν υπάρχει καμία αντιπολιτευόμενη ομάδα που να μπορεί να ελέγξει τη Συρία. Είναι το χάος».
Η κατάσταση στην Συρία είναι ακόμα κρίσιμη. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, το εμπόριο όπλων είναι στο φόρτε του και υπάρχουν ένοπλες ομάδες που αντιμάχονται το καθεστώς (έστω και μειοψηφικές). Αυτές φοβούνται οι Σιωνιστές, γιατί αν ανδρωθούν, το καθεστώς Ασαντ θα φαίνεται «αρνάκι» μπροστά τους. Αλλωστε, η Συρία, παρά τον «εξτρεμισμό» της, δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους Σιωνιστές, ούτε με τα υψώματα του Γκολάν (που οι τελευταίοι ακόμα κατέχουν, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου) ούτε με συνοριακές επιθέσεις.