Μπορεί να είναι 82 χρόνων, μπορεί να έχει μείνει για 20 χρόνια στην εξουσία, μπορεί να έπαθε καρδιακή προσβολή το 2013, μπορεί δεκάδες χιλιάδες Αλγερινοί να διαδηλώνουν καθημερινά για πάνω από μια βδομάδα για να μη θέσει για πέμπτη φορά υποψηφιότητα για πρόεδρος, μπορεί ακόμα και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης (στο υπουργείο Γεωργίας) να παραιτήθηκε από βουλευτής σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όμως ο αλγερινός πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα δε «μασάει». Την περασμένη Κυριακή, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Μπουτεφλίκα θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της 18ης Απρίλη, αλλά θα συγκροτήσει μία πανεθνική συνδιάσκεψη που θα προτείνει μεταρρυθμίσεις στη χώρα και στη συνέχεια θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις οποίες δε θα συμμετάσχει!
Τότε γιατί συμμετέχει τώρα; Απορίας άξιο! Τη… γλυκιά καρέκλα της εξουσίας δεν την αφήνεις εύκολα. Αυτό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά από ηγέτες που σφετερίστηκαν την εξουσία σπεκουλάροντας με το αντιαποικιακό παρελθόν τους. Ο Μπουτεφλίκα δε θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα. Ούτε οι 183 τραυματίες των διαδηλώσεων της προηγούμενης Παρασκευής (οι 56 μπάτσοι) ούτε ο θάνατος του γιου του πρώτου πρωθυπουργού της Αλγερίας μετά την ανεξαρτησία της (Μπενγιουσέφ Μπενχεντά) στις διαδηλώσεις, σταμάτησαν τον Μπουτεφλίκα. Μένει να δούμε αν το αντικυβερνητικό ξέσπασμα θα βαθύνει αγκαλιάζοντας ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού ή αν ο Μπουτεφλίκα θα κατορθώσει να τη γλιτώσει όπως ο Ασαντ στη Συρία. Πάντως, για την ώρα, οι διαδηλώσεις φαίνεται να επεκτείνονται αντί να κοπάζουν.
Τελευταία Νέα :
- Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024
- Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας
- Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών
- Σαν σήμερα 3 Μάη
- Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
- Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές








