Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση
  • «Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
  • Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια
  • «Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Από το κακό στο χειρότερο
Διεθνή

Ιράκ

Από το κακό στο χειρότερο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούν 2007, 00:00

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης καταστολής «Επιβάλλοντας το νόμο» στη Βαγδάτη, τα δύο τρίτα της ιρακινής πρωτεύουσας παραμένουν έξω από τον έλεγχο του αμερικάνικου στρατού. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η εφημερίδα «New York Times» της περασμένης Κυριακής (3/6/07), επικαλούμενη μια στρατιωτική έκθεση για την εξέλιξη της προαναφερόμενης επιχείρησης που έφτασε στα χέρια της.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι αμερικάνικες και οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν μέχρι τώρα να «προστατέψουν τον πληθυσμό» και να «διατηρήσουν τη φυσική τους παρουσία» μόνο σε 146 από τις 457 «γειτονιές» της Βαγδάτης. Στις υπόλοιπες 311 περιοχές είτε δεν έχουν αρχίσει ακόμη τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις είτε αντιμετωπίζουν «αντίσταση».

Αν αυτά συμβαίνουν στη Βαγδάτη, όπου έχει αναπτυχθεί τεράστιος αριθμός αμερικάνικων και ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα.

Τη ζοφερή αυτή εικόνα για τις δυνάμεις κατοχής επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες δηλώσεις δύο ανώτατων αξιωματικών. Ο Βρετανός απόστρατος στρατηγός Σερ Μάικλ Ρόουζ, διοικητής της δύναμης του ΟΗΕ στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη την περίοδο 1994 – 1995, κατά την ομιλία του, την 1η Ιουνίου, στο ετήσιο φεστιβάλ Λογοτεχνίας και Τεχνών του Hay-on-Wye, στα σύνορα της Ουαλίας με την Αγγλία, μεταξύ άλλων, είπε: «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να κερδίσουμε τον πόλεμο στο Ιράκ και πρέπει να αποσυρθούμε και να αποδεχτούμε την ήττα, γιατί θα χάσουμε σ’ ένα πιο σημαντικό επίπεδο αν δεν το κάνουμε». Με τίτλο «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κερδίσουν στο Ιράκ» η αγγλόφωνη ημερήσια εφημερίδα του Κατάρ «The Peninsula» (4/6/07) αναφέρεται στην πρώτη συνέντευξη του απόστρατου Αμερικάνου αντιστράτηγου Ρικάρντο Σάντσες, διοικητή του αμερικάνικου στρατού τον πρώτο χρόνο κατοχής του Ιράκ. Ο Σάντσες, σύμφωνα με την εφημερίδα, χαρακτήρισε την κατάσταση στο Ιράκ θλιβερή, απέδωσε την ευθύνη στα σοβαρά λάθη που έγιναν στα πρώτα στάδια και κατά τη «μεταβίβαση της κυριαρχίας» και συμπεριέλαβε τον εαυτό του σ’ αυτούς που έκαναν λάθη τον πρώτο κρίσιμο χρόνο. «Νομίζω –επισήμανε – ότι αν κάνουμε τις σωστές κινήσεις πολιτικά και οικονομικά με τη σωστή Ιρακινή ηγεσία, μπορούμε τουλάχιστον να αποφύγουμε το αδιέξοδο ή, αν θέλετε, να αποτρέψουμε την ήττα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την επόμενη γενιά ηγετών να πράξει καλύτερα από ό,τι πράξαμε εμείς τα περασμένα πέντε χρόνια, καλύτερα απ’ ό,τι αυτή η ομάδα πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών έχει πράξει», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε όλη την πολιτική ηγεσία και όχι μόνο στην κυβέρνηση Μπους. Δυο μέρες αργότερα, ο Βρετανός πρέσβης στην Ουάσιγκτον την περίοδο της επίθεσης στο Ιράκ, Σερ Κρίστοφερ Μέγιερ, προειδοποίησε ότι η βρετανική και η αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ επιδεινώνει την ασφάλεια σ’ όλη την περιοχή και ότι πρέπει να αποσυρθούν γρήγορα. Παραδέχτηκε ότι η αποχώρηση από το Ιράκ μπορεί να είναι «οδυνηρή», αλλά επέμεινε ότι δεν αξίξει να χαθεί ούτε ένας ακόμη Αμερικάνος ή Βρετανός στρατιώτης ( εφημερίδα «The Guardian», 6/6/07).

Είναι φανερό ότι τα πράγματα στο Ιράκ πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οχι μόνο γιατί η διαβόητη επιχείρηση καταστολής της σουνιτικής αντίστασης καρκινοβατεί, αλλά και γιατί αυξάνεται το τίμημα που πληρώνει ο αμερικάνικος στρατός. Ο Μάιος, με 127 Αμερικάνους στρατιώτες νεκρούς, ήταν ο τρίτος πιο πολύνεκρος μήνας για τον Αμερικάνικο στρατό από την έναρξη του πολέμου το 2003 (στην 1η θέση βρίσκεται ο Νοέμβριος του 2004 με 137 νεκρούς και στη 2η ο Απρίλιος της ίδιας χρονιάς με 135 νεκρούς). Ακόμη χειρότερα ξεκίνησε ο Ιούνιος, με 17 νεκρούς το πρώτο τριήμερο. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Washington Post» (3/6/07), οι Ιρακινοί αντάρτες χρησιμοποιούν όλο και πιο πολύπλοκα και θανατηφόρα μέσα επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων βομβών που τοποθετούνται στους δρόμους. Τοποθετούν τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών βαθιά στη γη για να προστατέψουν την περιοχή τους και στήνουν σύνθετες ενέδρες, που δείχνουν την ικανότητά τους να αντιδρούν γρήγορα στην αμερικάνικη τακτική.
«Είναι πολύ καθαρό ότι ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον των αμερικάνικων δυνάμεων αυξάνεται και ότι αυτές έχουν γίνει πιο αποτελεσματικές στη Βαγδάτη, ιδιαίτερα τις τελευταίες βδομάδες. Οι επιθέσεις στρέφονται εναντίον μας και όχι εναντίον άλλων ανθρώπων» επισήμανε ο στρατηγός Τζέιμς Σίμονς, αναπληρωτής διοικητής των επιχειρήσεων στο Ιράκ, διευκρινίζοντας ότι παράλληλα έχουν μειωθεί ελαφρά οι επιθέσεις εναντίον των Ιρακινών δυνάμεων Ασφάλειας.

Η σφοδρότητα και η αυξανόμενη φονικότητα των επιθέσεων εναντίον των αμερικάνικων δυνάμεων υπογραμμίζεται και από τη μείωση της αναλογίας τραυματιών – νεκρών το Μάιο, η οποία έπεσε από τους 8 προς 1 κατά μέσο όρο στη διάρκεια του πολέμου στους 4.8 προς 1 το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου.

Οι αντάρτες, επισημαίνει η «Washington Post», στήνουν προσεχτικά σχεδιασμένες, σύνθετες ενέδρες και πραγματοποιούν ανταποδοτικές επιθέσεις εναντίον των αμερικάνικων στρατευμάτων. Αυτές περιλαμβάνουν εφόδους σε αμερικάνικα στρατιωτικά φυλάκια, ενέδρες, στις οποίες συλλαμβάνονται Αμερικάνοι στρατιώτες, και πολύπλοκες επιθέσεις , στις οποίες χρησιμοποιούν διάφορα όπλα για να χτυπήσουν περισσότερους από ένα αμερικάνικους στόχους. Για παράδειγμα, βομβαρδίζουν μια περίπολο και έπειτα στοχεύουν τις χερσαίες δυνάμεις ή τα αεροσκάφη που σπεύδουν να προσφέρουν βοήθεια.

Ομως για το μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων Αμερικάνων στρατιωτών ευθύνονται οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, γνωστοί ως IEDs, που τοποθετούνται στους δρόμους. Τους τρεις τελευταίους μήνες, το ποσοστό αυτό ανέβηκε από το 60% κατά μέσο όρο την περασμένη χρονιά στο 80%, παρά το γεγονός ότι το Πεντάγωνο έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να εφοδιάσει το στρατό με θωρακισμένα οχήματα, για να εντοπίσει και να αφοπλίσει τις βόμβες αυτές καθώς και για να χτυπήσει αυτούς που τις κατασκευάζουν. Για το σκοπό αυτό μάλιστα έχει συσταθεί από το Πεντάγωνο ειδική υπηρεσία, η «Joint I.E.D Defeat Organization», ο διοικητής της οποίας δήλωσε πρόσφατα ότι η απειλή θα είναι πάντα παρούσα και ότι στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να μειωθούν οι επιπτώσεις των βομβών αυτών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιράκ

Ομοιος στον όμοιο…
Επόμενο άρθρο

Ιράκ

Θεόδωρος, όπως Θεμιστοκλής

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 10:19

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

Διεθνή 14 Οκτ 2025, 22:44

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

Διεθνή 14 Οκτ 2025, 19:24

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

Διεθνή 14 Οκτ 2025, 10:02

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

Διεθνή 13 Οκτ 2025, 13:26

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

Διεθνή 13 Οκτ 2025, 11:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

12 Οκτ 2025, 22:25
Διεθνή

Δωσίλογοι απήγαγαν και δολοφόνησαν παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Πόλη της Γάζας

12 Οκτ 2025, 21:03
Αθλητισμός

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

12 Οκτ 2025, 20:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιράκ

    17Ν
    • Ιράκ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιράκ

    ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιράκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιράκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιράκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιράκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo