Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη
  • Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών
  • Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος
  • Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς
  • Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Αποσμητικό στον απόπατο του καπιταλισμού
Διεθνή

Αποσμητικό στον απόπατο του καπιταλισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2018, 00:00

«Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε μετανάστες δεν θα πρέπει να θεωρείται έγκλημα». Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειάς του υπερψηφίζοντας σχετικό ψήφισμα που κατατέθηκε (απ’ αυτά που δεν έχουν δεσμευτική ισχύ, αλλά ισοδυναμούν με ευχολόγια). Ο εισηγητής του ψηφίσματος Claude Moraes δήλωσε: «Χρειαζόμαστε σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό είναι το κλειδί σε ένα πλαίσιο όπου πολίτες και ΜΚΟ εργάζονται πολύ σκληρά για να σώσουν ανθρώπους στη θάλασσα και να τους βοηθήσουν στην ξηρά. Κατά τη διάρκεια της αποστολής μου στη Λιβύη, ΜΚΟ εξήγησαν ξανά και ξανά ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους».

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι λίγα κράτη μέλη έχουν ενσωματώσει στο εθνικό τους δίκαιο την εξαίρεση για την ανθρωπιστική βοήθεια» και συμπληρώνει ότι «οι πολίτες και οι ΜΚΟ που παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια διενεργώντας επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα και στην ξηρά “υποστηρίζουν και συμπληρώνουν τις δράσεις διάσωσης που αναλαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές στα κράτη μέλη της ΕΕ”».

Αν ήμασταν ιδιοκτήτες ΜΚΟ θα ανατριχιάζαμε από ρίγη συγκίνησης. Διά του ψηφίσματος, το Ευρωκοινοβούλιο κάνει «λόμπινγκ» υπέρ των ΜΚΟ, που μετά την απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ φοβούνται ότι θα έχουν μπλεξίματα, αν ένα πλοίο τους, απ’ αυτά που μαζεύουν ναυαγούς πρόσφυγες στο μεσογειακό δίαυλο Λιβύης-Ιταλίας, δε βάλει πλώρη για τις «πλατφόρμες αποβίβασης» (εάν και όταν αυτές εγκατασταθούν σε χώρες της Βόρειας Αφρικής), αλλά προσπαθήσει να πιάσει σε κάποιο ιταλικό ή μαλτέζικο λιμάνι. Ο Σαλβίνι απειλεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πιάσει τους ανθρώπους των ΜΚΟ ως διακινητές. Και οι ΜΚΟ απευθύνθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να ξεκινήσει αυτό μια εκστρατεία επανανομιμοποίησής τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Τι κάνουν οι ΜΚΟ; Τις δικές τους μπίζνες με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, πασπαλισμένες με τη χρυσόσκονη του ανθρωπισμού. Μισθώνουν πλοία και πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο. Στήνουν συνεργεία και προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες σε οργανωμένα ή ανοργάνωτα στρατόπεδα «φιλοξενίας» μεταναστών (στη Μόρια τώρα, στην Ειδομένη και στο λιμάνι του Πειραιά παλιότερα). Με τι λεφτά; Κυρίως με λεφτά από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τους πρόσφυγες. Αλλά και με λεφτά που μαζεύουν με εράνους σε διάφορες χώρες. Στον ύστερο μεσαίωνα, το Βατικανό πουλούσε συγχωροχάρτια στους πιστούς. Οποιος κατάφερνε να μαζέψει τα απαραίτητα φράγκα είχε μια εξασφαλισμένη θέση στον παράδεισο. Οι ΜΚΟ εμπορεύονται τον ανθρωπισμό. Οποιος τις χρηματοδοτεί εξασφαλίζει τη σωτηρία της ψυχής (που είναι πολύ μεγάλο πράγμα, όπως λέει το τραγούδι), καμιά φωτογραφία σε business life style περιοδικό. Κι αν τα λεφτά είναι πολλά, μπορεί να κριθεί και άξιος κάποιου βραβείου ανθρωπισμού.

Ετσι δουλεύει, χρόνια τώρα, αυτή η μπίζνα. Ο καπιταλισμός εγκληματεί, ο καπιταλισμός ανοίγει πληγές, οι ΜΚΟ προσφέρουν παρηγορητική βοήθεια σε κάποια από τα θύματα και πολιτική βοήθεια στους θύτες. Είναι το αποσμητικό στον βρομερό απόπατο του καπιταλισμού. Ερχονται, όμως, κάποιοι ακροδεξιοί, κάποιοι νεοφασίστες τύπου Σαλβίνι και τα βάζουν με τις ΜΚΟ. Οι Σαλβίνι έχουν ένα δόγμα: «όσο περισσότεροι πνιγούν τόσο πιο καλά, γιατί θα αποθαρρυνθούν πολλοί απ’ όσους θέλουν να μας έρθουν». Οι ΜΚΟ θέλουν ναυάγια για να ‘χουν… πελατεία τα πλοία τους. Θέλουν στρατόπεδα για να ‘χουν δουλειά τα συνεργεία τους. Φαντάζεστε έναν κόσμο χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες να θαλασσοπνίγονται κι όσοι γλιτώνουν να εγκλείονται σε «καμπ», χωρίς ψυχικά ασθενείς πεταμένους στο δρόμο, χωρίς τοξικοεξαρτημένους να ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου; Οι ΜΚΟ θα έμεναν χωρίς αντικείμενο, οι χρυσοκάνθαροι που τις διευθύνουν χωρίς το παντεσπάνι τους.

Οι ΜΚΟ διαφωνούν με τους Σαλβίνι, Και οι «κύριοι» του Ευρωκοινοβουλίου παίρνουν το μέρος των ΜΚΟ, ζητώντας να υπάρξει ατιμώρητο για την «ανθρωπιστική δράση». Ποια είναι, όμως, τα όρια του νόμιμου και του παράνομου; Ποιος θα καθορίσει ποια ενέργεια είναι έγκλημα; Στη «δημοκρατική» Γαλλία, όποιος προσφέρει άσυλο σ’ έναν μετανάστη χωρίς χαρτιά διαπράττει αδίκημα και αντιμετωπίζει «τσουχτερή» ποινή. Γι’ αυτόν δε δείχνουν κανένα ενδιαφέρον οι «κύριοι» της Ευρωβουλής. Να πάει φυλακή, να πληρώσει, για να μάθει να μην παραβαίνει το νόμο. Ενδιαφέρον δείχνουν μόνο για τις ΜΚΟ που κάνουν επιχειρήσεις διάσωσης ή προσφέρουν υπηρεσίες σε «καμπ». Γιατί αυτές οι ενέργειες δεν παραβιάζουν το νόμο, αλλά «συμπληρώνουν τις δράσεις διάσωσης που αναλαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές στα κράτη μέλη της ΕΕ».

Οι «κύριοι» της Ευρώπης δε θέλουν πνιγμένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο ή σκοτωμένους στους κάθε λογής φράχτες από τους κάθε λογής εθνικούς στρατούς ή την Frontex. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, μα γιατί τους χαλάει τη μόστρα. Θίγει τα «δημοκρατικά» πιστεύω των υποτακτικών και αυλικών τους. Οι «κύριοι» της Ευρώπης θέλουν πρόσφυγες – επαίτες για ψίχουλα. Πρόσφυγες που να είναι ευγνώμονες απλώς επειδή τελικά ζουν και σώθηκαν από την καταστροφή που οι ίδιοι αυτοί «κύριοι» της Ευρώπης και οι όμοιοί τους των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών κρατών, τους ανάγκασαν να αφήσουν πίσω τους. Που αν καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους τα πολυπόθητα «χαρτιά» να πρέπει να «προσκυνήσουν» τη «δημοκρατική» Ευρώπη, που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή (των ευρωπαίων βασικά).

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα βρεθεί η νέα ισορροπία. Οι ΜΚΟ θα εξασφαλίσουν το ακαταδίωκτο (σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες που θα διώκονται έτσι και βοηθήσουν «παράτυπο» μετανάστη). Και θα συνεχίσουν το «ανθρωπιστικό» τους έργο, ακόμα κι αν χρειαστεί τα πλοία τους να επιστρέφουν τους ναυαγούς στην Αφρική, στις «πλατφόρμες αποβίβασης» που αποφασίστηκε να δημιουργηθούν. Ακόμα κι αν χρειαστεί να εγκαταστήσουν συνεργεία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα επικοινωνούν με τις «πλατφόρμες αποβίβασης», για να παρέχουν «ανθρωπιστική» βοήθεια στους έγκλειστους και να τους προστατεύουν λίγο από το κνούτο των ντόπιων πολιτοφυλακών. Είπαμε, πάνω απ’ όλα οι «ουμανιστικές αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Για μας, για τους κομμουνιστές και τους επαναστάτες του κόσμου, νόμιμο είναι το να σταθούμε δίπλα στα ξεριζωμένα αδέρφια μας, βάσει της ταξικής μας συνείδησης και όχι προσφέροντας ωραία λόγια και δακρύβρεχτες ανακοινώσεις. Δείχνοντάς τους το πραγματικό πρόσωπο των «μεγάλων» αυτής της γης, αυτών για τους οποίους οι ίδιοι κατέληξαν να είναι αριθμοί και ποσοστά, και όχι τροφοδοτώντας τους με φρούδες ελπίδες. Το δικό μας συμπέρασμα για ψηφίσματα σαν αυτό του Ευρωκοινοβούλιου εξάγεται εύκολα: εγκληματίες είστε και θα παραμένετε πάντα, «κύριοι» της Ευρώπης.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣφίγγει ο σιωνιστικός αποκλεισμός της Γάζας
Επόμενο άρθρο «Brexit» με συνεχείς βρετανικές υποχωρήσεις

Σχετικά Αρθρα

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

Διεθνή 10 Σεπ 2026, 17:49

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

Διεθνή 10 Σεπ 2026, 14:22

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

Διεθνή 10 Σεπ 2026, 13:35

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

Διεθνή 9 Σεπ 2026, 20:37

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

Διεθνή 9 Σεπ 2026, 08:45

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

Διεθνή 8 Σεπ 2026, 20:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
Παιδεία

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

10 Σεπ 2026, 12:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
Πολιτισμός

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

9 Σεπ 2026, 19:03
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της αυτοκτονίας.

Μπελίζ: Εθνική γιορτή.

1898: Εκτελείται η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ.

1911: Στρατιωτικός νόμος λόγω γενικής απεργίας στη Βαλένθια (Ισπανία).

1957: Βόμβα καταστρέφει σχολείο που δέχτηκε μαύρους στο Νάσβιλ (ΗΠΑ).

1976: Βόμβα στο κτίριο του ΣΕΒ (ΕΛΑ).

1984: Ενοποίηση Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

2003: Ψυχικά ασθενής νεαρός μαχαιρώνει θανάσιμα την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Ανα Λιντ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo