Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;
  • Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε
  • Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;
  • Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα
  • Σαν σήμερα 4 Ιούνη
  • Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Αποδεχθείτε την ήττα από τους Ταλιμπάν»
Διεθνή

Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

«Αποδεχθείτε την ήττα από τους Ταλιμπάν»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Δεκ 2006, 00:00

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ» άρθρο του παλαίμαχου Πακιστανού δημοσιογράφου Αχμέντ Ρασίντ, συνεργάτη αρκετών δυτικών εντύπων. Το άρθρο αυτό, η δημοσίευση του οποίου (29 Νοεμβρίου) συνέπεσε, όχι βέβαια τυχαία, με το κλείσιμο των εργασιών της νατοϊκής συνόδου στη Ρίγα, εξηγεί ως ένα βαθμό και την απογοητευτική για το Λευκό Οίκο έκβαση της συνόδου. Από το άρθρο αυτό παραθέτουμε τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα.

«Ανώτατοι Πακιστανοί αξιωματούχοι παροτρύνουν τις χώρες του ΝΑΤΟ να αποδεχθούν τους Ταλιμπάν και να εργαστούν για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού, από την οποία ίσως πρέπει να αποκλειστεί ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Κουρσίντ Κασούρι, είπε σε ιδιωτικές συζητήσεις με υπουργούς Εξωτερικών μερικών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ ότι οι Ταλιμπάν κερδίζουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και ότι το ΝΑΤΟ είναι καταδικασμένο να αποτύχει και τους συμβούλεψε να μη στείλουν περισσότερα στρατεύματα.

Οι δυτικοί υπουργοί έμειναν άναυδοι. “Ο Κασούρι βασικά ζήτησε από το ΝΑΤΟ να υποχωρήσει και να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν”, είπε ένας δυτικός αξιωματούχος που συνάντησε πρόσφατα τον Πακιστανό υπουργό. Τα σχόλια αυτά έγιναν την παραμονή της κρίσιμης συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λετονία…..

Ο αντιστράτηγος Αλί Μοχάμεντ Ορακζάι, κυβερνήτης της ασταθούς βορειοδυτικής παραμεθόριας επαρχίας, δήλωσε δημόσια ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ έχουν ήδη χάσει στο Αφγανιστάν. «Η μη παραδοχή των αποτυχιών τους οφείλεται είτε σε ελλειψη κατανόησης είτε σε έλλειψη θάρρους», δήλωσε πρόσφατα.

Ο στρατηγός Ορακζάι επιμένει ότι οι Ταλιμπάν εκπροσωπούν τον πληθυσμό των Παστούν, που είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα στο Αφγανιστάν και η δεύτερη σε μέγεθος στο Πακιστάν, και ηγούνται ενός κινήματος εθνικής αντίστασης εναντίον των δυτικών δυνάμεων κατοχής, όπως στο Ιράκ…»

Με παρόμοιο περιεχόμενο και με τίτλο «Οι Ταλιμπάν ξανακερδίζουν το Αφγανιστάν» δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα ένα άρθρο στην «Ουάσιγκτον Ποστ», από το οποίο επίσης μεταφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

«Η πλειοψηφία των Αφγανών πιστεύει ότι οι Ταλιμπάν κερδίζουν τον πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Χαμίντ Καρζάι. Οι Αφγανοί πιστεύουν επίσης ότι οι αμερικάνικες και οι νατοϊκές δυνάμεις που πολεμούν τους Ταλιμπάν σ’ όλη τη χώρα είναι ανίκανες να αναχαιτίσουν το ρεύμα των Ταλιμπάν. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι σε επιθέσεις των Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων 217 σε 97 επιθέσεις αυτοκτονίας….

Φύλαρχοι των Παστούν στην Πεσαβάρ λένε ότι οι Ταλιμπάν προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση μέσα στο Φλεβάρη, για την οποία συγκεντρώνονται χιλιάδες άντρες και πολεμοφόδια και στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τους πολέμαρχους, που συνεχίζουν να μαστίζουν εκείνες τις περιοχές του Αφγανιστάν όπου οι Ταλιμπάν δεν έχουν ενεργό δράση.

Μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισαν ότι το Πακιστάν παρέχει άσυλο στην ηγεσία των Ταλιμπάν και ότι είναι απρόθυμο να κλείσει τις βάσεις των Ταλιμπάν στο έδαφός του, Πακιστανοί αξιωματούχοι έχουν περάσει στην επίθεση λέγοντας σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ότι είναι βέβαιο ότι θα χάσουν και ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να υποχωρήσει και να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν. Οι αξιωματούχοι εκφράζουν τώρα ανοιχτή κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και σκληρή κριτική στον Καρζάι….».

Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο συχνά εμφανίζονται στον ασιατικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ρεπορτάζ από τις περιοχές δράσης των Ταλιμπάν, που τους παρουσιάζουν να προετοιμάζονται πυρετώδικα για τη μεγάλη επίθεση της ερχόμενης άνοιξης, στρατολογώντας και εκπαιδεύοντας χιλιάδες άντρες, συγκεντρώνοντας όπλα και χρήματα και συνάπτοντας συμμαχίες με όσο το δυνατόν περισσότερες φυλές. Στόχος τους είναι καταρχήν η κατάληψη της Κανταχάρ και στη συνέχεια της Καμπούλ. Την πορεία αυτή ακολούθησαν και το 1996 οι Ταλιμπάν. Οι πληροφορίες τους θέλουν να σχεδιάζουν το ίδιο και σ΄ αυτή τη φάση. Ομως επειδή η αεροπορική δύναμη και η υπερσύγχρονη υπεροπλία των νατοϊκών δυνάμεων δεν τους επιτρέπουν παρατεταμένες κατά μέτωπο μάχες, θα προσπαθήσουν να απομονώσουν την Κανταχάρ, κόβοντας το δρόμο που τη συνδέει με τη Χεράτ και την Καμπούλ, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα ρεπορτάζ.
Παράλληλα, παρόλο που ο χειμώνας έχει αρχίσει στο Αφγανιστάν, οι επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον των νατοϊκών δυνάμεων δε λένε να κοπάσουν. Μόνο μέσα στην πρώτη βδομάδα του Δεκέμβρη έγιναν πέντε επιθέσεις αυτοκτονίας, από τις οποίες οι τρεις στην  Κανταχάρ, παρόλο που η πόλη βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των νατοϊκών δυνάμεων. Μια απ’ αυτές έγινε στις 5 Δεκεμβρίου σε νατοϊκό κονβόι, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο Καναδών στρατιωτών και τριών πολιτών, και μια άλλη στις 6 Δεκεμβρίου στην είσοδο των γραφείων της αμερικάνικης εταιρίας ασφάλειας (USPI), που βρίσκονται απέναντι από τη στρατιωτική βάση των νατοϊκών δυνάμεων στην Κανταχάρ, προκαλώντας το θάνατο δύο Αμερικάνων και πέντε Αφγανών υπάλλήλων της. Την ίδια μέρα έγινε μια σφοδρή μάχη μεταξύ Ταλιμπάν και βρετανικών δυνάμεων, η έκβαση της οποίας έχει προβληματίσει  σοβαρά τη στρατιωτική ηγεσία τους. Οι Βρετανοί επιτέθηκαν για να διώξουν τους Ταλιμπάν από μια κοιλάδα στην επαρχία Χέλμαντ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τελευταίων και τη χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους. Οι Ταλιμπάν τους υποδέχτηκαν εξαπολύοντας σφοδρή αντεπίθεση και συνέχισαν να πολεμούν παρά τα πυκνά πυρά του πυροβολικού και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των θέσεών τους. Ύστερα από 10ωρη μάχη, οι βρετανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν με δύο απώλειες, το θάνατο ενός πεζοναύτη και το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent» (6/12/06), οι Ταλιμπάν επιστρέφουν στην περιοχή Panjwayi, από την οποία τους είχαν διώξει οι νατοϊκές δυνάμεις το περασμένο καλοκαίρι, και τη χρησιμοποιούν ξανά ως βάση για τις επιθέσεις τους. Η περιοχή αυτή, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα περίπου νότια της Κανταχάρ, περιλαμβάνεται σε ένα τόξο τεράστιας στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει δρόμους ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό και την υποστήριξη των Ταλιμπάν. Στην περιοχή αυτή τα ρωσικά στρατεύματα έδωσαν και έχασαν μια σημαντική μάχη, κρίσιμη για την εξέλιξη του πολέμου που έκαναν εναντίον των Μουτζαχεντίν.

Μετά το Ιράκ και το Αφγανιστάν φαίνεται να εξελίσσεται σε βατερλό της αμερικάνικης πολιτικής στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Γι αυτό, όπως έδειξε και η νατοϊκή σύνοδος κορυφής στη Ρίγα, οι ισχυρότεροι Ευρωπαίοι εταίροι τους παραμένουν απρόθυμοι να τους συνδράμουν και επιμένουν να περιορίζονται σε «ειρηνευτικό ρόλο» στις πιο ασφαλείς περιοχές του Αφγανιστάν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

Ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» πλήττει τους πιο φτωχούς και ενισχύει την αφγανική μαφία
Επόμενο άρθρο

Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

Πόλεμος και Αντίσταση (2)

Σχετικά Αρθρα

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

Διεθνή 4 Ιούν 2026, 09:01

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

Διεθνή 3 Ιούν 2026, 09:31

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

Διεθνή 3 Ιούν 2026, 08:51

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

Διεθνή 2 Ιούν 2026, 19:31

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

Διεθνή 2 Ιούν 2026, 12:53

Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)

Οι σιωναζιστές «κατέλαβαν» το κάστρο Μποφόρ μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες

Διεθνή 1 Ιούν 2026, 19:23
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
Κόντρες

Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

2 Ιούν 2026, 14:14
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

2 Ιούν 2026, 12:53
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

2 Ιούν 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

Ημέρα για τα παιδιά-θύματα επιθετικότητας.

Φινλανδία: Ημέρα σημαίας (1867).

1942: Η πρώτη εκτέλεση στο σκοπευτήριο Καισαριανής από τους ναζί: Εκτελούνται οι πλωτάρχες του Λιμενικού Σώματος Η. Καζάκος και Γ. Κωτούλας.

1951: Ιδρύεται η ΕΔΑ.

1969: Εκατό φοιτητές νεκροί από στρατιώτες σε διαδήλωση στην Κινσάσα (Κονγκό).

1980: Βόμβα μεγάλης ισχύος στα δικαστήρια της οδού Σανταρόζα.

1994: Δολοφονική απόπειρα κατά των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη, Γιάννη Θεωνά και Μιχάλη Σπυριδάκη στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο 15χρονος Αλβανός Afrim Salla πυροβολείται και μένει παράλυτος από τη μέση και κάτω όταν «το όπλο συνοριοφύλακα εκπυρσοκρότησε τυχαία όταν σκόνταψε».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    17Ν
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    ΕΛΑ
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Όροι χρήσης
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo