Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
  • Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα
  • Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Δεν ήταν πυροτεχνήματα…
Διεθνή

Δεν ήταν πυροτεχνήματα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιαν 2024, 11:21

Την ώρα 0, ακριβώς όταν άλλαζε ο χρόνος, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίζουν το Τελ Αβίβ και τα προάστιά του με μπαράζ πυραύλων M90 ως απάντηση στις σφαγές αμάχων από τους σιωναζιστές. Στο βίντεο ακούγονται οι κραυγές χαράς και οι πανηγυρισμοί των Παλαιστίνιων στη Γάζα που βλέπουν τους πυραύλους να σκίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Γιόρταζαν τον ερχομό του νέου έτους.

https://www.youtube.com/watch?v=4sDmQZpcbu8

Δημοσιεύτηκαν και σχετικά ιδιωτικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κατακλύστηκαν από θριαμβευτικά σχόλια Παλαιστίνιων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dahman Eyad (@dahman.eyad)

Ηταν η 87η μέρα της Καταιγίδας του Αλ-Ακσα. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση απέδειξε ότι δεν έχει χάσει ούτε ίχνος από την επιχειρησιακή της ικανότητα. Το σημειώνουμε γιατί τις προηγούμενες μέρες διάφοροι αναλυτές του… πώλου έγραφαν πως η Αντίσταση έχασε την ικανότητά της να εκτοξεύει πυραύλους, επειδή ο σιωναζιστικός στρατός ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να σταματήσει την εκτόξευση πυραύλων προς ισραηλινές πόλεις και έχει καταφέρει να περιορίσει κατά 80% την εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα!

Είχε υπάρξει και προειδοποίηση στις 29 Δεκέμβρη, όταν οι Αλ-Κασάμ δημοσίευσαν ένα βίντεο με εκτόξευση πυραύλων, στο οποίο για πρώτη φορά έδειξαν μέρος από τον μηχανισμό εκτόξευσης, που είναι ηλεκτρονικός. Εδειξαν και ένα χειρόγραφο σημείωμα, για να μην υπάρξει αμφιβολία ως προς την ημερομηνία. «Ματαιοπονείτε με την Αντίσταση – Καταιγίδα του Αλ-Ακσα – 29-12-2023» γράφει το σημείωμα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Qassam_missiles_29-12.mp4

Εδειξαν και ένα βίντεο με τη γκάμα του πυραυλικού τους συστήματος.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται τα σημεία που ήχησαν σειρήνες. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της σιωνιστικής οντότητας έτρεχε στα καταφύγια την ώρα που άλλαζε ο χρόνος!

Κάποιοι πικραμένοι σιωνιστές μετακίνησαν τα σημεία και έφτιαξαν αυτό το γράφημα που κυκλοφορούσε στα σόσιαλ μίντια της οντότητας.

Ηταν το μεγαλύτερο πυραυλικό μπαράζ που στόχευσε το Τελ Αβίβ και τα προάστιά του, μετά την 7η Οκτώβρη. Τα πλήγματα ήταν στοχευμένα: Λοντ, Ράμλα, Ρεχαβότ, Μοντίμ.

Στα βίντεο που ακολουθούν, τραβηγμένα από Ισραηλινούς, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τον πανικό που ακολούθησε.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/happy_new_year_2024_fire_TelAviv.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/happy_new_year_2024.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/happy_new_year_2024_1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/happy_new_year_2024_2.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/happy_new_year_2024_3.mp4

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Δηλαδή, από την περιοχή που ο σιωναζιστικός στρατός έχει διακηρύξει ότι ασκεί… πλήρη έλεγχο! Επίσης, η ανακοίνωση από τον Αμπού Ομπάιντα έγινε ακριβώς την ώρα της εκτόξευσης, ενώ το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε 28 λεπτά μετά την εκτόξευση, γεγονότα που απέδειξαν ότι η Αντίσταση διατηρεί στο μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή της ικανότητα και τις επικοινωνίες της σε όλα τα επίπεδα (και στο πεδίο του πολέμου και στο πεδίο της προπαγάνδας). Στις 12:00 ακριβώς η Αντίσταση ανακοίνωσε την πυραυλική επίθεση, που ξεκίνησε ακριβώς τότε. Μέσα σε 28 λεπτά εκτελέστηκε η εντολή επίθεσης, κινηματογραφήθηκε, πήγαν τα βίντεο στην αίθουσα μοντάζ, επιλέχτηκαν και κλιπ και δημοσιεύτηκε το τελικό βίντεο στο Διαδίκτυο.

Σχολιάζοντας την πυραυλική επίθεση, ένας ειδικός σε στρατιωτικές υποθέσεις, ο υποστράτηγος Ουασέφ Ερεκάτ, είπε πως πρόκειται για μήνυμα από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ προς την Κατοχή: όπως σας νικήσαμε το 2023, ανοίγουμε το 2024 με μια ακόμα ήττα σας. Η εκτόξευση πυραύλων από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας έκανε την Κατοχή περίγελω μπροστά στον λαό της και στους συμμάχους της.

Μέσα στη νύχτα της πρωτοχρονιάς τα σιωνιστικά Μέσα πήραν φωτιά. Το μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας αποδεικνύει ότι η Χαμάς εξακολουθεί να διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου και δυνατότητες εκτόξευσης πυραύλων μεγάλης εμβέλειας και ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστούν οι βάσεις εκτόξευσης, έγραψε στον ιστότοπο Walla ο στρατιωτικός ανταποκριτής του Αμίρ Μπουχμπούτ.

Οταν ο αριθμός των ρουκετών που εκτοξεύει η Χαμάς αυξάνεται σε κάθε γύρο μάχης σε σύγκριση με τον προηγούμενο γύρο, αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε καταφέρει την αποτροπή, παρόλο που κάθε φορά  σκοτώνουμε και τραυματίζουμε περισσότερου. Σκοτώνουμε χιλιάδες, αλλά αυτό δεν λειτουργεί, σχολίασε ο ερευνητής Ούρι Γκόλντμπεργκ.

Ο στρατός είπε ότι κατέστρεψε τις πυραυλικές δυνατότητες της Χαμάς κατά 80%. Σήμερα, η Χαμάς μας χαιρέτησε για την Πρωτοχρονιά χτυπώντας στο κέντρο της χώρας. Η Χαμάς μας νίκησε, έγραψε η Yedioth Ahronoth, σημειώνοντας ότι ο βομβαρδισμός έγινε με πυραύλους Μ-90 και υπενθυμίζουμε ότι την 62η ημέρα του πολέμου, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο αποκάλυψαν τους πυραύλους M-90 και τους εκτοξευτές πυραύλων και έγραψαν στο τέλος του βίντεο: «Το Τελ Αβίβ θα καεί». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το βήμα, να βομβαρδίσει το Τελ Αβίβ με νέους πυραύλους την 87η του πολέμου και στην αρχή του έτους, ήταν έκπληξη για το Ισραήλ και περιέχει μηνύματα που επιβεβαιώνουν τη συνέχεια και την ικανότητα της Χαμάς να εκπλήσσει, συνέχιζε το σχόλιο.

Η ίδια σιωνιστική εφημερίδα επικαλούνταν ανώτερους αξιωματούχους του στρατού, που δήλωσαν ότι οι Αλ-Κασάμ θα έχουν την ικανότητα να εκτοξεύουν πυραύλους και όλμους ακόμα και μετά από δύο έως τρία χρόνια πολέμου!

Ο Μποάζ Γκολάν ήταν έξω φρενών και είπε στο σιωνιστικό Κανάλι 14: Η εκτόξευση ρουκετών απόψε έγινε μετά από δηλώσεις του εκπροσώπου του στρατού χθες το βράδυ, στις οποίες υποστήριξε ότι η ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας είχε μειωθεί κατά μέσο όρο σε 14 πυραύλους ανά ημέρα. Αλλά η Χαμάς πυροδότησε δεκάδες από αυτούς τα μεσάνυχτα. Ηρθε η ώρα. Ας σταματήσουμε να δεχόμαστε προσβολές!

Ο Χιλέλ Ροσέν, στρατιωτικός ανταποκριτής του ίδιου καναλιού ήταν… ψυχραιμότερος: Οι πύραυλοι στην αρχή του 2024 έδειξαν την απουσία πληροφοριών και την έλλειψη πρόβλεψης, τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου και παρά την παρουσία των δυνάμεών μας παντού στη Λωρίδα.

Ο ιστορικός Μοσέ Ζίμερμαν θρηνούσε: «Η Χαμάς κατέστρεψε το αίσθημα ασφάλειας των Ισραηλινών στις 7 Οκτώβρη».

Αλλα σιωνιστικά Μέσα ζητούσαν από τον Νετανιάχου να παραιτηθεί αμέσως και να σταματήσει αυτή τη φάρσα. 

Αντίθετα, παλαιστινιακά Μέσα υπενθύμιζαν μια δήλωση που είχε κάνει ο Αμπού Ομπάιντα σε ανύποπτο χρόνο, στις 15 Μάη του 2021: Εχουμε ετοιμαστεί για να βομβαρδίσουμε το Τελ Αβίβ για έξι συνεχόμενους μήνες.

ΥΓ. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένας χρήστης του Χ έγραψε το εξής τουίτ: «Εύχομαι οι Ταξιαρχίες Qassam, αυτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις δώδεκα, να δημοσιεύσουν ένα από τα βίντεό τους , ας είναι το πιο δυνατό, ώστε όλος ο κόσμος να δει τη δύναμη των βλημάτων της αλήθειας έναντι της ταπείνωσης των πυροτεχνημάτων». Η επιθυμία του εκπληρώθηκε.

Με το που ανακοινώθηκε η εκτόξευση πυραύλων τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά. «Καλή χρονιά» εύχονταν οι χρήστες αναδημοσιεύοντας το βίντεο. Περίσσευαν η περηφάνια και οι ευχαριστίες προς την Αντίσταση. «Παρά τις πληγές του λαού της Γάζας, οι Αλ-Κασάμ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη χαρά του Τελ Αβίβ για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Ακριβώς την ώρα μηδέν, έβρεξαν πυροτεχνήματα πάνω του, φωτίζοντας τον ουρανό του με όμορφα φώτα από βόμβες και βλήματα, για να κάνουν τις διακοπές στα καταφύγια πιο όμορφες. Αυτό είναι πίστη στον σιωνιστή γείτονα», έγραψε ένας μπλόγκερ.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 2 Γενάρη
Επόμενο άρθρο Λένε: η Γάζα έχει καταστραφεί / Λέω: με τα χέρια μας θα ξαναχτιστεί

Σχετικά Αρθρα

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

Διεθνή 17 Οκτ 2025, 21:04

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

Διεθνή 17 Οκτ 2025, 14:27

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 21:49

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 13:01

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:50

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:10
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Έσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματισμένη η Ίρμγκαρντ Μέλερ, μέλη της RAF, στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo