Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση
  • Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…
  • Σαν σήμερα 20 Μάη
  • Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ
  • ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα
  • Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Χεστήριο μήνυμα της Σοφί προς τον Κούλη
Πολιτική

Χεστήριο μήνυμα της Σοφί προς τον Κούλη

Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Μαρ 2023, 22:04

Η… φίλη μας, η ολλανδή ευρωβουλευτίνα (φιλελεύθερη, της ομάδας των μακρονιστών) Σοφί ιν ‘τ Βελντ, πρέπει να τα έχει πάρει άγρια με τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Γι’ αυτό και δε χάνει ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα ή μια μάζωξη στις Βρυξέλλες, πότε για τις υποκλοπές και πότε για γενικότερα «ζητήματα δημοκρατίας» στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά κανόνισε να έρθει στην χώρα με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE), υποεπιτροπή της οποίας είναι η PEGA που ασχολείται με τις παρακολουθήσεις και το λεγόμενο κακόβουλο λογισμικό. Μόνο που η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί για χθες και προχθές και αναγκαστικά ήταν τζούφια με το κλίμα οργής και οδύνης που επικρατεί στον ελληνικό λαό και με την απασχόληση της επικαιρότητας αποκλειστικά με το έγκλημα στα Τέμπη.

Και να μην υπήρχε το έγκλημα, όμως, δε θα έκανε και πολύ ντόρο η επίσκεψη της Σοφί και της παρέας της. 

Καταρχάς, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης και την ενεργοποίηση του ΕΛΚ, κανένας δεξιός δεν μπήκε στην αντιπροσωπεία. Η Σοφί κατάφερε να έχει μαζί της τη γερμανίδα Καταρίνα Μπάρλεϊ του SPD, την γαλλίδα Γκουεντολίν Ντελμπό-Κορφίλντ των Πράσινων, τη γαλλίδα Πατρισιά Σανιό του κόμματος Λεπέν και τον Κωνσταντίνο Αρβανίτη του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος είναι τόσο μωροφιλόδοξος που δεν μπορεί να καταλάβει ότι με τη συμμετοχή του αδυνατίζει την προπαγάνδα που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρενέβη απροκάλυπτα, δείχνοντας το φόβο της. Από το «Politico» μάθαμε ότι υπήρξε επιστολή του Γεραπετρίτη στον πρόεδρο της LIBE, που χαρακτήριζε την αποστολή της ως «άμεση παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή ενός κράτους μέλους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου» (!!!) και ως «ασέβεια» στους νεκρούς των Τεμπών! Χρησιμοποιώντας γλώσσα πέρα από κάθε διπλωματική δεοντολογία, ο Γεραπετρίτης κατηγόρησε την αντιπροσωπεία για έλλειψη αντικειμενικότητας, «πολιτικής ευπρέπειας και κοινής λογικής». «Το μοναδικό κίνητρο που μπορώ να σκεφτώ είναι η επιθυμία να κάνετε πολιτικά παιχνίδια παρότι έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η χώρα μου θα έχει εκλογές την άνοιξη», έγραψε!

Τα κατάφεραν και πάλι να δείξουν πόσο φοβούνται. Εχει μήπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθεί εκλογές; Οχι βέβαια. Λειτουργεί ο λεγόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος της κυβέρνησης από τους έλληνες βουλευτές; Λειτουργεί κανονικά. Τότε γιατί θα έπρεπε να σταματήσει ο λεγόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος από το Ευρωκοινοβούλιο; Αυτό δεν προβλέπεται θεσμικά. Αν προβλεπόταν, τότε η Ρομπέρτα Μετσόλα θα είχε βάλει χαλινάρι στη LIBE. Το μόνο που έκαναν, όμως, αυτή και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ήταν να τραβήξουν τους δεξιούς βουλευτές από την αντιπροσωπεία. Εμειναν, όμως, ευρωβουλευτές απ’ όλες τις άλλες ομάδες.

Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι κανένας αξιωματούχος της δε θα συναντηθεί με τα μέλη της LIBE και οι συναντήσεις που ζητήθηκαν από το μέγαρο Μαξίμου και υπουργεία, καθώς και από την Αστυνομία και από την ΕΥΠ/ΚΥΠ ακυρώθηκαν. Την αντιπροσωπεία της LIBE αρνήθηκε να συναντήσει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ντογιάκος, αποδεικνύοντας ότι αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως κυβερνητικό αξιωματούχο (πήγε περίπατο ακόμη και ο τύπος του «ανεξάρτητου δικαστικού λειτουργού»)! Οπως αποκαλύφθηκε, η ακύρωση έγινε την τελευταία στιγμή. Κανονικός υπάλληλος του Μαξίμου!

Ετσι, η Σοφί και η παρέα της μπόρεσαν να συναντηθούν μόνο με τον Ράμμο της ΑΔΑΕ και με τον Μενουδάκο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι οποίοι πριν από δέκα μέρες είχαν κληθεί και κατέθεσαν στις Βρυξέλλες! Ακόμη, έκαναν συναντήσεις με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Υπηρεσία Ασύλου, καθώς και «με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφους, στελέχη του Frontex, την οικογένεια του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη».

Η συνέντευξη Τύπου κράτησε μόλις δεκατρία λεπτά, ίσα-ίσα για να διαβάσει η Σοφί ένα… καλλιτεχνικό χεστήριο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που περιλήφθηκε σε Δελτίο Τύπου του Ευρωκοινοβούλιου με τον «χτυπητό» τίτλο: «Ευρωβουλευτές ανησυχούν για τις ευρωπαϊκές αξίες που απειλούνται στην Ελλάδα», και να γίνουν τέσσερις-πέντε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Παραθέτουμε τη δήλωση που έκανε η Σοφί ιν ‘τ Βελντ εκ μέρους της αντιπροσωπείας της LIBE, η οποία θα αξιοποιηθεί δεόντως από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ κατά την προεκλογική περίοδο (η έμφαση δική μας):

«Τα μέλη της αντιπροσωπείας εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε το σεβασμό μας προς τον ελληνικό λαό. Η φράση ‘Πάρε με όταν φτάσεις’ συμβολίζει βαθύ πόνο και θλίψη, αλλά και την δυσπιστία για τις τόσες χαμένες ζωές νέων ανθρώπων. Αυτή η τραγωδία άγγιξε το έθνος στο σύνολό του. Ως Ευρωπαίοι στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων.

Η αντιπροσωπεία εκφράζει την εκτίμησή της για τις πλούσιες και ειλικρινείς συζητήσεις με όλους τους συνομιλητές της και αποδοκιμάζει το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και άλλοι αξιωματούχοι δεν ήταν διαθέσιμοι ή αρνήθηκαν να συναντήσουν τους ευρωβουλευτές.

Αν και η Ελλάδα διαθέτει ένα σταθερό θεσμικό και νομικό πλαίσιο, μια δυναμική κοινωνία των πολιτών και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, η αντιπροσωπεία επισημαίνει την ύπαρξη πολύ σοβαρών απειλών προς το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Οι πολιτειακές ασφαλιστικές δικλείδες, που είναι απαραίτητες για μια ισχυρή δημοκρατία, βρίσκονται υπό έντονη πίεση. Ο δημοκρατικός έλεγχος από εξειδικευμένους φορείς και ελεύθερα ΜΜΕ έχει καταστεί κενό γράμμα, ενώ και η δικαιοσύνη είναι εξαιρετικά αργή και αναποτελεσματική, δημιουργώντας κλίμα ατιμωρησίας. Η διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες και τα κοινά αγαθά. Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών βρίσκονται υπό τεράστια πίεση.

Εχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν σημειώσει ορατή πρόοδο. Ετσι όχι μόνο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη στην οικογένεια του θύματος, αλλά στέλνεται ένα μήνυμα ότι η ασφάλεια των δημοσιογράφων δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και η αντιπροσωπεία προτρέπει τις αρχές να ζητήσουν στήριξη από την Europol.

Επιπλέον, πολλοί δημοσιογράφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα, λεκτικές επιθέσεις (μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπουργούς), παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής με λογισμικό κατασκοπείας και στρατηγικής φύσεως προσφυγές στη δικαιοσύνη. Η ιδιοκτησία των ΜΜΕ από μικρό αριθμό ολιγαρχών επιδρά αρνητικά στην πολυφωνία, οδηγώντας σε δραματικά ελλιπή κάλυψη ορισμένων θεμάτων. Το πρόβλημα αυτό ανέδειξε και η κοινή δήλωση ενώσεων Ελλήνων δημοσιογράφων στον απόηχο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

 Δικαιοσύνη και δημοκρατικός έλεγχος 

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τον περιορισμό των εξουσιών, τις αδιαφανείς διαδικασίες διορισμού και την παρενόχληση και τον εκφοβισμό υπαλλήλων ανεξάρτητων δημόσιων φορέων, όπως ο Διαμεσολαβητής, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων και η Αρχή για την Ασφάλεια και την Ιδιωτικότητα των Επικοινωνιών. Σημειώνουμε επίσης ότι η Εθνική Υπηρεσία Διαφάνειας, η οποία θα πρέπει να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στον έλεγχο των δημόσιων αρχών, δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική και έχουν διατυπωθεί ανησυχίες σχετικά με την ανεξαρτησία της. Η συνεχιζόμενη παρενόχληση της εισαγγελέως με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προκαλεί επίσης σοβαρές ανησυχίες.

Η μακρά διάρκεια της εκδίκασης υποθέσεων, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες για την ακεραιότητα τμημάτων της αστυνομίας και τις συγκρούσεις συμφερόντων στο υψηλότερο επίπεδο, οδηγούν στη δημιουργία κλίματος ατιμωρησίας, στο οποίο ευδοκιμεί η διαφθορά. Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να εφαρμόζονται.

Ισότητα, κράτος δικαίου και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η μεταχείριση των μεταναστών και αιτούντων άσυλο στα εξωτερικά σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών περί συστηματικών επαναπροωθήσεων, χρήσης βίας, αυθαίρετης κράτηση και κλοπής αντικειμένων, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι περιορισμοί που επιβάλλονται στις ΜΚΟ και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα ζητήματα του μεταναστευτικού θα πρέπει να αρθούν αμέσως. Ολες οι πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της διαφάνειας, όπως ο μηχανισμός υποβολής καταγγελιών για επαναπροωθήσεις της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρέπει να αξιοποιηθούν και να ενισχυθούν.

Οσον αφορά την ίση μεταχείριση, η Ελλάδα έχει ένα στέρεο νομικό πλαίσιο και έχουν γίνει βήματα στη σωστή κατεύθυνση, όπως η δημιουργία της νέας Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ, τους Ρομά και άλλες εθνοτικές μειονότητες και γυναίκες. Η πλειοψηφία της αντιπροσωπείας καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ηγηθούν της προσπάθειας στον τομέα αυτό και να προωθήσουν την κοινωνική αλλαγή. Ιδιαίτερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η ενδοοικογενειακή βία, η αστυνομική βία και η ισότητα των γάμων.

Τέλος, η νομοθετική διαδικασία πρέπει να βελτιωθεί με την χρήση πραγματικών και ουσιαστικών διαβουλεύσεων και με την κατάργηση της αμφιλεγόμενης πρακτικής των πολυνομοσχεδίων».

ΥΓ. Η Σοφί ιν ‘τ Βελντ διάβασε το πρώτο τμήμα της δήλωσής της στα ελληνικά. Είναι προφανές ότι γνωρίζει τη γλώσσα. Δεν ξέρουμε τι δεσμούς έχει με την Ελλάδα, όμως αυτό ίσως να εξηγεί σ’ ένα βαθμό και γιατί τα έχει πάρει άγρια με τον Μητσοτάκη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠανδημία: Μείωση εισαγωγών, μετά από δύο εβδομάδες ανόδου

Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 10 Μάρτη

Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

Σχετικά Αρθρα

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

Πολιτική 19 Μάι 2026, 14:57

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

Πολιτική 18 Μάι 2026, 18:49

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

Πολιτική 18 Μάι 2026, 14:19

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Πολιτική 15 Μάι 2026, 13:03

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Πολιτική 14 Μάι 2026, 21:42

Προκαλούν οι Ουκρανοί

Πολιτική 14 Μάι 2026, 14:26
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
Πολιτισμός

Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…

Roger Waters - Mοna Miari, COMFORTABLY NUMB RE-IMAGINED

20 Μάι 2026, 10:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

20 Μάι 2026, 00:01
Η παπάρα

Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ

19 Μάι 2026, 21:45
Παιδεία

ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα

19 Μάι 2026, 21:06
Καταστολή

Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού

19 Μάι 2026, 20:04
Καταστολή

Διώκονται μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ επειδή τόλμησαν να στηρίξουν τον αγώνα και τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών

19 Μάι 2026, 19:45
Κόντρες

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

19 Μάι 2026, 19:23
Πολιτική

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

19 Μάι 2026, 14:57
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Τα πράγματα άλλαξαν. Υπόλογοι θα βρεθούν αυτοί που συντάσσουν μαύρες λίστες

19 Μάι 2026, 11:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάη

19 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

18 Μάι 2026, 20:03
Πολιτική

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

18 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

18 Μάι 2026, 15:21
Πολιτική

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

18 Μάι 2026, 14:19
Διεθνή

Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής

18 Μάι 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

Ημέρα μετρολογίας.

Ημέρα κατά άσθματος και αλλεργίας.

Ευρωπαϊκή ημέρα για τη θάλασσα.

Αραβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1927).

Κούβα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1902).

1941: Ο φυλακισμένος Νίκος Ζαχαριάδης παραδίδεται από την ασφάλεια στη Γκεστάπο που τον μεταφέρει αεροπορικώς στη Βιέννη.

1947: Πεθαίνει ο Γιώργης Σιάντος.

1972: Αποδρά ο Σήφης Βαλυράκης από τις φυλακές Κέρκυρας κολυμπώντας ως την Αλβανία όπου φυλακίζεται με την υποψία ότι είναι πράκτορας της ΚΥΠ.

1972: Διαλύονται εννιά φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης.

1985: Το Ισραήλ απελευθερώνει 1.500 Παλαιστίνιους με αντάλλαγμα τρεις ισραηλινούς στρατιώτες.

2004: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης κάτω από Ι.Χ. σε αντιπροσωπεία της «Rover» στο Ελληνικό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Εφετείο 17Ν

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • ΕΛΑ

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • Επικοινωνία

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • Όροι χρήσης

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • Ποιοι είμαστε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • Επικοινωνία

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

  • Όροι χρήσης

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

    Τζούφια η επίσκεψη της LIBE, αλλά η σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo