Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!
  • Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη
  • Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!
  • Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα
  • Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά
  • Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»No Politica: στα ελληνικά, η κυριαρχία των νεοναζί
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

No Politica: στα ελληνικά, η κυριαρχία των νεοναζί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Οκτ 2013, 00:00

Την περασμένη βδομάδα, μια ομάδα από νεοναζί βουλευτές, αποτελούμενη από τους Κασιδιάρη, Παππά, Ηλιόπουλο και Ζαρούλια (σύζυγο του φίρερ Μιχαλολιάκου), κατέθεσε στον Αρειο Πάγο αίτημα να γίνουν έλεγχοι στα ταμεία των κομμάτων για να διερευνηθούν οι πηγές χρηματοδότησής τους και να ελεγχθούν για τυχόν διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μαζί τους ανέβαινε τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μια ομάδα ατόμων, η οποία σταμάτησε έξω από το δικαστικό μέγαρο. Η στήλη δε θα είχε λόγο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, αν η ομάδα συνοδείας των νεοναζί βουλευτών δεν είχε συγκρουστεί με άλλη ομάδα που ήταν έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η σύγκρουση των δυο ομάδων έγινε στο δρόμο πίσω από το Εφετείο, είχε διάρκεια περίπου 20 λεπτά και περιλάμβανε συγκρούσεις σώμα με σώμα και πετροπόλεμο. Αρχικά, τα μέσα «ενημέρωσης» περιέγραφαν μια εικόνα σύγκρουσης ανάμεσα σε νεοναζί και αντιεξουσιαστές, όμως λίγο αργότερα από τη ΓΑΔΑ διέρρευσε η άποψη ότι η σύγκρουση δεν είχε πολιτικά κίνητρα, αλλά ήταν ένα ακόμη οπαδικό ραντεβού βίας ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ισως ακουστεί παράξενο όμως ισχύουν και οι δυο εκδοχές. Νεοναζί οπαδοί του Ολυμπιακού συνόδευσαν τους νεοναζί βουλευτές στον Αρειο Πάγο και συγκρούστηκαν με αντιφασίστες οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ενισχυτικό επιχείρημα είναι η στάση των μπάτσων, οι οποίοι ασχολήθηκαν μόνο με την ομάδα που βρισκόταν έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και άφησαν ανενόχλητη την ομάδα των ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου.

Το επεισόδιο αυτό δίνει στη στήλη τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη σχέση του προέδρου του Ολυμπιακού με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μέσω των οργανωμένων ερυθρόλευκων οπαδών. Αφορμή για να ανοίξει αυτή η συζήτηση ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε προηγούμενα φύλλα είχαμε αναφερθεί στα πανό και τις ανακοινώσεις των οργανωμένων οπαδών, που σηκώθηκαν σε όλα σχεδόν τα γήπεδα, γεγονός που έδειξε ξεκάθαρα ότι στις εξέδρες των γηπέδων έχουν σε σημαντικό βαθμό απομονωθεί οι φασίστες και πλέον ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί και πρέπει (με δεδομένο ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέοι αυτοί ανήκουν στην εργατική τάξη και τα φτωχολαϊκά στρώματα) να αποτελέσει χώρο δράσης και ζύμωσης όσων δηλώνουμε ότι είμαστε εκτός των τειχών. Τα παραπάνω δεν ισχύουν όμως για την εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού.

Και στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπως συνέβη και με άλλα σημαντικά γεγονότα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. δολοφονία Γρηγορόπουλου, Μνημόνιο, Παλαιστίνη, απολύσεις, ΕΡΤ κ.ά.), οι ερυθρόλευκοι οπαδοί δεν πήραν θέση ή –για να είμαστε περισσότερο ακριβείς– με την αδιαφορία και την ουδετερότητά τους πήραν σαφή θέση υπέρ των νεοναζί. Για άλλους άμεσα, για άλλους έμμεσα, με τη στάση τους οι ερυθρόλευκοι οπαδοί επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης τους ελέγχει απόλυτα και τους χρησιμοποιεί για να προωθεί τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Δεν είναι αρμοδιότητα της στήλης να ψάξει τα δεδομένα και να απαντήσει αν και με ποιο τρόπο οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνδέονται με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αν και τι είδους κομπρεμί μπορεί να έχουν. Αρκεί και μόνο το γεγονός ότι οι φασίστες αποτελούν το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος, είναι το δυναμικό κομμάτι του, που παρουσιάζεται ως αντισυστημικό, αλλά στην ουσία είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το σύστημα, για να καταλάβουμε γιατί ο κάθε καπιταλιστής-πρόεδρος μιας ομάδας προτιμά να έχουν αυτοί τον έλεγχο της εξέδρας και όχι οι αντιφασίστες οπαδοί. Στην περίπτωση των οπαδών του Ολυμπιακού, από την εποχή του Κόκκαλη, ο οποίος είχε φροντίσει τα ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 να εξασφαλίσουν αργομισθίες σε επιχειρήσεις του ή σε ναυτιλιακές εταιρίες με μεγάλους μισθούς, έχει υιοθετηθεί από τους ερυθρόλευκους οπαδούς το No Politica, το οποίο σημαίνει ότι δε θα μπαίνουν πανό με πολιτικά συνθήματα στο γήπεδο, δε θα υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και θα κυριαρχεί το σλόγκαν «είμαστε οπαδοί και η ομάδα μας είναι πάνω απ’ όλα».

Αν και ακούγεται λογικό, στην πράξη αυτή η τακτική ευνόησε αφάνταστα τους φασίστες, οι οποίοι κατάφεραν να κατοχυρώσουν την παρουσία της παλιάς ελληνικής σημασίας με το σταυρό, της σημαίας της Βεργίνας και πανό με το σύνθημα «Ιμια 1996 Δεν Ξεχνώ», με το πρόσχημα ότι αυτά αποτελούν εθνικά και όχι πολιτικά σύμβολα. Επίσης, πανό των σέρβων εθνικιστών («Orthodox Brothers» ή «Κοssovo is Serbia»), με το επιχείρημα ότι αφού έχουμε αδελφοποιηθεί με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα πρέπει να τους συμπαρασταθούμε.

Παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσια την ανακοίνωση του μεγαλύτερου ίσως συνδέσμου των ερυθρόλευκων οπαδών, του Porto Leone (Κερατσίνι), που αποτελεί στην ουσία απάντηση στην ανακοίνωση μέσω facebook της Θύρας 7 Εξαρχείων (ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν έχει λόγο στα εσωτερικά δρώμενα των οπαδών του Ολυμπιακού), για τη στάση που κράτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, στο θέμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Ολοι εσείς που διαβάζετε αυτά που θέλετε να διαβάσετε είδατε πουθενά να έβγαλε το Porto Leone καμία ανακοίνωση; Ξέρετε ρε πονηροί πώς βγαίνουν οι ανακοινώσεις; Εχετε βγάλει ποτέ καμία; Το γεγονός ότι μέχρι χθες τα μεσάνυχτα ήμασταν στο γήπεδο σας λέει τίποτα; Το γεγονός ότι σήμερα το πρωί δουλεύαμε σας λέει κάτι; Ο κανόνας που λέει ότι για να βγει μια ανακοίνωση θα πρέπει να γίνει μια συνάντηση του βασικού σου πυρήνα μήπως σας λέει κάτι; Μάγκες, δεξιοί και αριστεροί, το να δηλώσει ο σύνδεσμος την κομματική πλειοψηφία και το προς τα πού έχει κλίση είναι τελείως έξω από την κουλτούρα μας… ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; Γιατί η ΘΥΡΑ 7 που μάθαμε, αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε ήταν ένας τόπος όπου δεξιοί και αριστεροί, εργάτες και αφεντικά γινόταν ένα. Ολα τα άλλα δεν είχαν σημασία… και έτσι πρέπει να είναι στο γήπεδο. Πρέπει να υπάρχει ενότητα, γιατί αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της κερκίδας μας. Προσπα- θούμε να σας εξηγήσουμε τα αυτονόητα και εσείς μας ζητάτε να γράψουμε ότι καταδικάζουμε την Χρυσή Αυγή. Αντε λοιπόν το γράφουμε ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την πράξη μέλους της χρυσής αυγής ενάντια σε έναν ελεύθερο άνθρωπο με την δικιά του ιδεολογία. Ικανοποιηθήκατε; Εκσπερματώσατε μήπως; Μήπως ο ΠΑΥΛΟΣ θα είναι πάλι εδώ κοντά μας; Κοντά στους φίλους και την οικογένεια του; Μπορούμε να γράψουμε πολλά, αλλά κάπου εδώ σταματάμε να απαντάμε στα παλικαράκια που θα αρχίσουν να γράφουν ό,τι παπαριά τους κατέβει στο κεφάλι. Η καταδίκη μάγκες έγινε σήμερα στο Κερατσίνι με πάνω απο 20.000 κόσμο και αύριο μπορεί να γίνει σε μια άλλη γειτονιά. Στο δρόμο δίνεις την απάντησή σου και όχι μέσα στο fb. Ελπίζουμε τουλάχιστον όλοι εσείς που μας πρήξατε τα @@ να ήρθατε μια βόλτα σήμερα στο Κερατσίνι και να μην λιώνατε στο fb ζητώντας καταδίκες…».

Αρκεί μια απλή αντιπαραβολή με τις ανακοινώσεις της Θύρας 4 (οπαδοί του ΠΑΟΚ) και των NAVAJO ANTIFA 3 (οπαδοί της Παναχαϊκής), τις οποίες φιλοξένησε η στήλη σε προηγούμενα φύλλα, για να καταλάβουμε τι σημαίνει στην πράξη το No Politica και γιατί στη Θύρα 7 έχουν κυριαρχήσει οι φασίστες. Και για να μην αδικούμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, το πιο πιθανό είναι ότι αυτή την κατάληξη θα είχαν οι οπαδοί κάθε ομάδας που θα κυριαρχούσε απόλυτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού καταφέρνουμε με κάθε τρόπο και παίρνουμε το πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις διασυνδέσεις που έχει στο παρασκήνιο ο πρόεδρος, δεν πρέπει να μπερδεύουμε τον αθλητισμό με την πολιτική, γιατί τότε μπορεί η ομάδα να πληρώσει τις πολιτικές κόντρες και να βρεθεί χαμένη, είναι η ουσία των επιχειρημάτων, που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εξασφαλίσουν το Νο Politica και να πείσουν τους νέους της ομάδας τους να αγωνίζονται κάτω από ξένα λάβαρα και κόντρα στα συμφέροντα της τάξης στην οποία ανήκουν. 

                 Κος Πάπιας
          papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 73η συνεδρίαση, Τετάρτη 2.10.13
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 74 συνεδρίαση, Δευτέρα 7.10.13

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

30 Οκτ 2025, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

30 Οκτ 2025, 00:01
Εργατικά

Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!

24ωρη απεργία αύριο 30/10

29 Οκτ 2025, 21:24
Διεθνή

Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα

29 Οκτ 2025, 20:21
Εργατικά

Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά

29 Οκτ 2025, 18:59
Κόντρες

Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους

29 Οκτ 2025, 15:16
Διεθνή

Γάζα: Η ζωή συνεχίζεται με αισιοδοξία, παρά τον πόνο και τα βάσανα, από ένα λαό πάντα ακλόνητο (videos)

29 Οκτ 2025, 12:40
Αγροτικά

Ιταμές απειλές των καπιταλιστών του τουρισμού προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης

29 Οκτ 2025, 11:42
Εργατικά

Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

29 Οκτ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Οκτώβρη

29 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Η 28η Οκτώβρη του 1940 και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Νίκου Ζαχαριάδη

28 Οκτ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

28 Οκτ 2025, 00:01
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, που απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 18:45
Πολιτική

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

27 Οκτ 2025, 18:40
Κόντρες

Βορίδης: Μια ζωή φασίστας

27 Οκτ 2025, 12:04
Καταστολή

70 καθηγητές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Στο πλευρό των φοιτητών μας που δικάζονται με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ και απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 08:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Οκτώβρη

27 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαλίλ Αλ-Χάγια: Αυτά συμφωνήσαμε, αυτά διαπραγματευόμαστε

26 Οκτ 2025, 21:15
Διεθνή

Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος προς Τζέι Ντι Βανς: Είσαι συνένοχος στη γενοκτονία

26 Οκτ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Οκτώβρη

26 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

Ημέρα ορθοπεδικών νοσοκόμων.

1944: Η Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται από τη ναζιστική κατοχή.

1945: Ενας νεκρός και δέκα τραυματίες στη συγκέντρωση για την πρώτη επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (χτύπημα από οπαδούς της δεξιάς).

1957: Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Ινδονησίας Σουκάρνο με χειροβομβίδα, επτά νεκροί.

1967: Βόμβα στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.

1972: Νόθες φοιτητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη με αποχή της πλειοψηφίας, διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της πόλης και συμπλοκές με την αστυνομία.

1980: Βόμβα καταστρέφει υποσταθμό διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην «Ψυγεία Ελλάδος ΑΕ» (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo