Το διαβάζεις και τρίβεις τα μάτια σου: Την ώρα που όλη η Ελλάδα βράζει, διαιτητές διέκοψαν αγώνα μπάσκετ και απαίτησαν την εκκένωση του γηπέδου, επειδή οι θεατές φώναζαν σύνθημα που κατήγγειλε ότι στα Τέμπη έγινε κρατική δολοφονία! Δείτε τη σκηνή της διακοπής:
Διακοπή αγώνα στο Ηρακλής – Ερμής Σχηματαρίου, γιατί λέμε το αυτονόητο. Ντροπή σας! #τεμπη_εγκλημα #τέμπη_δικαίωση #28φλεβαρη_απεργια #28Φλεβάρη #iraklis pic.twitter.com/kR13VepJmr
— Iraklis (@Iraklis_FC) February 26, 2025
Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ερμή Σχηματαρίου για το πρωτάθλημα της Elite League. Ζήτημα κινδύνου δεν υπήρχε, καθώς το παιχνίδι ήταν σαν φιλικό, λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων (ο Ηρακλής κέρδισε στο τέλος με 72-55). Ακόμα, όμως, κι αν υπήρχε οπαδική αντιπαλότητα, δεν υπήρχε περίπτωση να «τις παίξουν» οι οπαδοί, πρώτο επειδή κανείς δεν έβριζε την άλλη ομάδα και δεύτερο επειδή το συγκεκριμένο σύνθημα τους ένωνε.
Ποιο ήταν το κίνητρο των Χατζημπαλίδη-Κατωτικίδη-Παπαγερίδη (αυτοί ήταν οι τρεις προκλητικοί διαιτητές); Δεν νομίζουμε να ήταν το «Νο politica». Για το έγκλημα στα Τέμπη μιλάμε! Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για «συνεπείς» δεξιούς που ενοχλήθηκαν για λογαριασμό του Μητσοτάκη και του ακροδεξιού Μπουμπούκου. Οποιο κι αν ήταν το κίνητρό τους, καταγράφηκαν ήδη με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.